Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας και από μένα,

μετά απο 3 χρόνια ενασχόλισης με την παρατήρηση και έχοντας αποκτήσει τις βασικές γνώσεις star hopping, θα ήθελα να εισέλθω στον χώρο της αστροφωτογραφίας. Βασικά, έχω βαρεθεί να κάνω χιλιόμετρα και να σκαρφαλώνω σε βουνά για να ευχαριστηθώ ένα ανοικτό σμήνος.

Ο ταπεινός εξοπλισμός μου είναι:

- Bresser Refractor 102 mm, f/9

- eyepieces 9 mm, 25 mm, 32 mm, 17 mm

- barlow 2x (αγορά μαζί με τηλεσκόπιο, άρα όχι ανώτερης ποιότητας)

- Βάση εργοστασιακή άρα επίσης όχι ανώτερης ποιότητας)

Ένδιαφέρομαι λοιπόν, να μάθω τα βασικά της ccd φωτογράφισης, πριν προχωρήσω σε μεγαλύτερο τηλεσκόπιο και σοβαρότερη ενασχόληση με την αστροφωτογραφία.

Παράλληλα, με ενδιαφέρει περισσότερο η deep sky παρατήρηση και φωτογράφιση απ΄ότι πλανητική.

'Εχοντας διαβάσει προσεκτικά αρκετές συζητήσεις στο forum, και διαθέτοντας κάπου 800 ευρώ, είμαι κάπου ανάμεσα σε ΑΤΙΚ 16 ΙC ή MEADE DSI PRO II.

Θα ήθελα να με βοηθήσετε στα παρακάτω:

- Έχοντας τον συγκεκριμένο entry level εξοπλισμό, παρακαλώ προτείνετε μου την βέλτιστη δυνατή επιλογή? (μη μου προτείνεται π.χ ATIC 16 (1500 ευρώ ή να αλλάξω τηλεσκόπιο - ενδιαφέρομαι να μάθω αρχικά)

- Τι θα χρειαστεί να αγοράσω extra (π.χ. μοτέρ, φίλτρα, ανεμιστήρες, focal reducer κτλ)

- Ποιές αντικειμενικές δυσκολίες θα συναντήσω (π.χ. πολική ευθυγράμμιση, χρόνοι έκθεσης εξαιτίας κακής βάσης και τι μπορώ να κάνω για να διορθώσω τα προβλήματα αυτά)

Ευχαριστώ προκαταβολικά, για τον χρόνο σας και την πολύτιμη βοήθειά σας,

Γρηγόρης

APM Astrograph 107, Baader Steeltrack Focuser, NEQ6 Pro

ATIK 314L+, QHY5, Starlight Xp. USB Filter Wheel

http://astrophotographia.blogspot.com

http://photographiaHD.blogspot.com

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης