Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Χθες το βράδυ χαζεύοντας (όπως πάντα...) στο internet, βρήκα κάποιες, κατά τη γνώμη μου, καταπληκτικές, λεπτομερείς και καλογραμμένες (επιτέλους κάποιος που χρησιμοποιεί LaTeX!) οδηγίες για κατασκευή ενός dobsonian τηλεσκοπίου! Επικοινώνησα με το συγγραφέα, Nathan Krapf και μου είπε πως φυσικά μπορώ να τις δημοσιεύσω!

Δυστυχώς το αρχείο δε χωράει εδώ, οπότε κατεβάστε το από εδώ

Ένα ακόμα πολύ καλό και λεπτομερές site, από κάποιον που απ'οτι είδα πρέπει να είναι καλός, αφού το όνομά του εμφανίζεται σε πολλά sites, είναι αυτό του Ray Cash.

Ελπίζω τα παραπάνω να φανούν χρήσιμα αν κάποιος ποτέ θελήσει να κατασκευάσει ένα τηλεσκόπιο! :)

astrovoxsigmz0.jpg

nightskybarweb9dg.jpg

Δημοσιεύτηκε

Με βαση τα σχεδια αυτα δεν φτιαχνεται τηλεσκοπιο που να δουλευει.

Ο σωληνας με χαρτονενιους εστιαστες και ξυλινα spider δεν γινεται να κανει δουλεια! Προτιμοτερα ειναι εξαρτηματα του εμποριου για spider- εστιαστη- βαση πρωτευοντος... Αλλα τοτε ισως να μην συμφερει πλεον η κατασκευη απο οικονομικης αποψεως.

Αν ομως σκοπος ειναι η αποκτηση εμπειριας και η συλλογη γνωσεων τοτε η περιπετεια της ιδιοκατασκευης αξιζει τον κοπο.

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε

Αν ομως σκοπος ειναι η αποκτηση εμπειριας και η συλλογη γνωσεων τοτε η περιπετεια της ιδιοκατασκευης αξιζει τον κοπο.

Αυτό ακριβώς πιστεύω και εγώ.Αν πιάνουν τα χέρια σου και σου αρέσει να κατασκευάζεις γενικότερα, τότε είναι μια απίθανη ευκαιρεία!

Δημοσιεύτηκε
Γιώργο, στα σχέδια στο pdf χρησιμοποιεί αγοραστό εστιαστή, όχι αυτοσχέδιο, αν δεν κάνω λάθος... Εξάλλου υποθέτω πως τα σχέδια είναι πιο πολύ κάτι σαν guideline για κάποιον που θέλει να κατασκευάσει κάτι τέτοιο και απο εκεί και πέρα ο καθένας κάνει τις βελτιώσεις που νομίζει.

astrovoxsigmz0.jpg

nightskybarweb9dg.jpg

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης