terring Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2006 Το Ηλιακό Σύστημα δεν αποτελείται μόνο από ένα άστρο και οκτώ πλανήτες. Υπάρχουν επίσης συνολικά 162 δορυφόροι και συχνά ανακαλύπτονται νέοι. Η Γη έχει έναν δορυφόρο, ο Άρης 2, ο Δίας 63, ο Κρόνος 56, ο Ουρανός 27 και ο Ποσειδώνας 13. Πολλοί δορυφόροι περιφέρονται γύρω από τους πλανήτες σε σχεδόν κυκλικές τροχιές με φορά αντίθετη από την φορά των δεικτών του ρολογιού και η τροχιά τους έχει μηδενική κλήση σε σχέση με τον Ισημερινό του πλανήτη. Αυτό δηλώνει πως οι δορυφόροι αυτοί δημιουργήθηκαν μαζί με τον πλανήτη τους από τα υπολείμματα. Ωστόσο δεν ακολουθούν αυτή τη συμπεριφορά όλοι οι δορυφόροι. Οι περισσότεροι δορυφόροι ακολουθούν τροχιές πολύ έκκεντρες, γυρίζουν γύρω από τον πλανήτη με την φορά των δεικτών του ρολογιού και η κλήση της τροχιάς τους είναι πολύ μεγαλύτερη. Αυτοί οι δορυφόροι λέγονται «Ανώμαλοι» και αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία των δορυφόρων του Ηλιακού Συστήματος. Ο μεγαλύτερος ανώμαλος δορυφόρος είναι ο Τρίτωνας, ο μεγαλύτερος δορυφόρος του Ποσειδώνα. Ωστόσο η συμπεριφορά τους δεν έχει καμιά σχέση με τους «κανονικούς» δορυφόρους και δηλώνει πως δεν δημιουργηθήκαν εξ αρχής μαζί με τους πλανήτες τους, αλλά ήταν στην αρχή ελεύθερα σώματα που παγιδεύτηκαν στο βαρυτικό πεδίο των πλανητών. Για να γίνει αυτό, πρέπει ο ανώμαλος δορυφόρος να επιβραδυνθεί αρκετά για να τεθεί σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη, αλλά όχι πάρα πολύ αλλιώς θα συγκρουστεί στον πλανήτη. Ίσως ο υποψήφιος δορυφόρος να περάσει ξυστά, περνώντας μέσα από την ατμόσφαιρα του. Υπάρχει ένα βιντεάκι που δείχνει έναν παραλίγο μετεωρίτη να διασχίσει την Γήινη ατμόσφαιρα και να επιστρέφει πίσω στο διάστημα. Ποιο πιθανό είναι να έχουμε 2 δορυφόρους να πλησιάσουν τον πλανήτη. Η βαρύτητα του ενός δορυφόρου επηρεάσει την ταχύτητα του άλλου δορυφόρου, ώστε ο ένας να ξεφύγει από την βαρύτητα του πλανήτη και ο άλλος να παγιδευτεί. Οι αστρονόμοι μελετούν με ενδιαφέρον τους ανώμαλους δορυφόρους για να μάθουν ακόμη περισσότερα για την δημιουργία και την εξέλιξη του Ηλιακού Συστήματος, στο οποίο και ζούμε. Βρείτε το Sientific American τεύχος Νοεμβρίου για περισσότερες πληροφορείες. "Μην κρατάτε τις πύλες του πνεύματος σας κλειδωμένες, αλλά ούτε και διάπλατα ανοιχτές" Τσαρλς Φορτ
filiatra Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2006 λ Υπάρχει ένα βιντεάκι που δείχνει έναν παραλίγο μετεωρίτη να διασχίσει την Γήινη ατμόσφαιρα και να επιστρέφει πίσω στο διάστημα. Ξερεις που μπορουμε να το βρουμε? Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
GStath Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2006 λ Υπάρχει ένα βιντεάκι που δείχνει έναν παραλίγο μετεωρίτη να διασχίσει την Γήινη ατμόσφαιρα και να επιστρέφει πίσω στο διάστημα. Ξερεις που μπορουμε να το βρουμε? Υποθέτω ότι συναδελφος αναφέρεται σε αυτό (Grand Teton Park 1972): http://www.youtube.com/watch?v=vSMojwqFmjg&mode=related&search= 38° 05' 01,77" , 23° 48' 56,79"
filiatra Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2006 thank Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
stemi Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2006 Αν θέλετε να κατεβάσετε τα videos από YouTube, GoogleVideo κ.α. http://javimoya.com/blog/youtube_en.php
filiatra Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2006 Εγω εχω κατεβασει το videodownloader.Eιναι add-ons για τον firefox.Το συνιστω.Εχω κατεβασει video κ απο αλλες σελιδες με αυτο Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
tomhel Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2006 Σε ενα τετοιο θεαμα ( μετεωριτη που εχει μπει στην ατμοσφαιρα και φλεγεται ) ημουν και εγω μαρτυρας , νομιζω το αρχες καλοκαιριου το 1988 'η 1989....Η κατευθηνση του ηταν απο δυτικα - ανατολικα , σε πολυ χαμηλο υψος και σταθερη τροχια...Εκεινο που μου εχει μηνει καθαρα , αφου μου εκανε μεγαλη εντυπωση , ηταν το μεγεθος του ...Φανταστητε το στο μεγεθος πορτοκαλιου , φλεγομενο και παρα πολυ ευδιακρητο , σε σημειο που να φενονται ολοκαθαρα εως και οι φλογες οπως και μικρα φλεγομενα συντριμια που αφηνε πισω του...Και ολα αυτα 1 ωρα περιπου πριν δυσει ο ηλιος....Συγκλονιστικο....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα