Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

έχει κανένας εμπειρία απο skywatcher dobson 8'' kai 10''

kai celestron dobson 8'', 10''

1ον:Skywatcer vs Celestron (οι διαφορές στην τιμή είναι μικρές)

Αξίζουν 200€ παραπάνω για 2''

Τι μου προτείνεται.......? 8'' η 10'' εν αρχή...

:-k

dreamers and not, do not lower the head...
Δημοσιεύτηκε

Αν μπορείς να «σηκώσεις» τις 10”, τόσο οικονομικά, όσο και βιολογικά (όγκος, βάρος, μετακίνηση με/χωρίς αυτοκίνητο κλπ), να τις αγοράσεις. Κάποια στιγμή μπορεί να μην σε φτάνουν ούτε κι αυτές…

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=26434&highlight=#26434

Φιλικά

PapGeo

Δημοσιεύτηκε

Ακριβώς όπως το λέει ο PapGeo. Για διαφορές μην ψάχνεις μεταξύ Celestron & Skywatcher, είναι και τα δύο κινέζικα. Οι 2 ίντσες αξίζουν, αλλά την απόφαση να επενδύσεις σε προσοφθάλμια 2" μάλλον άστη για αργότερα.

Καλή αρχή.

Φιλικά,

Ηλίας.

Δημοσιεύτηκε

synta vs synta αν δεν κανω λαθος. Ισως το celestron εχει λιγο, αλλα πολυ λιγο καλυτερη ποιοτητητα στους φακους. (καποιοι ετσι πιστευουν,εγω δεν βρηκα καμια διαφορα.) οταν ξεκινησα και εγω ελεγα "oti το βαρος δεν ειναι προβλημα" και ο ογκος επισης , αλλα τελικα αυτο ειναι το μεγαλυτερο. αυτος ειναι ο λογος που καταφευγουν σε τηλεσκοπια mak-cas. Οταν βρισκεις ιδανικο μερος για παρατηρηση δεν μπορεις να ανεβασεις τα 20-30 κιλα των 8' (στα καλα μερη θελει και λιγο ποδαροδρομο).οπου φτανει το αυτοκινητο συνηθως φτανουν τα φωτα , αλλα αυτοκινητα ενοχλητικοι και πολλες αλλες ρατσες "περιεργων" που λες και κανεις φονο και οχι παρατηρηση. Με 10' τα πραγματα θα ειναι πολυ σκουρα , 30-40 κιλα (μονο το τηλεσκοπιο,καρεκλακι ή καποιο τραπεζακι θα κουβαλας ?) .

Αν εχεις σταθερο μερος παντος παρε 10'. εχει καποια διαφορα. και σωστα λεει ο eliasg2004 για τα προσοφθαλμια των 2''

Θελω να ζητησω συγνωμη απο τους ανθρωπους ,γιατι πιστευω οτι δεν υπαρχει θεος

Θελω να ζητησω συγνωμη απο τον θεο γιατι ειμαι σιγουρος οτι δεν υπαρχουν ανθρωποι

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Έχω εμπειρία από τα dob Celestron Starhopper 10" και το Skywatcher 8". Καλές επιλογές και τα δύο, ίδια κατασκευή και βάση. Όποια μάρκα και να διαλέξεις ευχαριστημένος θα είσαι. Τώρα για 8" ή 10", δεν είμαι σίγουρος, ανάλογα με το θες τελικα. Το βάρος και την εστιακή απόσταση που θα προτιμήσεις, ανάλογα με το χώρο μεταφοράς που έχεις..

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Δημοσιεύτηκε

Κοίτα να δεις..

Εγω που πήρα το Skywatcher 8" τώρα θα το άλλαζα άνετα με ενα 10"

Το μέγεθος, ποτέ δεν θα είναι αρκετό, οπότε αν έχεις την δυνατότητα για παρατήρηση απο σταθερό μέρος, ή διαθέτεις αυτοκίνητο για την μεταφορά του, τότε οποσδήποτε 10"

Υπολόγίζοντας βέβαια οτι τα ίδια ισχύουν και για το 8", πάλι στο 10" καταλήγουμε..

Τέλος, με τα 200€ μπορείς να αγοράσεις οποιαδήποτε στιγμή προσοφθάλμια, αλλα δεν μπορείς ποτέ να αγοράσεις τις 2 παραπάνω ίντσες που θα ήθελες..

Βέβαια εγω τώρα θα ήθελα ενα 14-16" αλλα αυτό είναι αλλο θέμα.. :)

Δημοσιεύτηκε

Αξίζουν!

Πάρε το 10"ιντσο τώρα, και άσε τους προσοφθάλμιους για αργότερα. Το τηλεσκόπιο αυτό θα το έχεις για πολλά χρόνια!

Βαγγέλης

https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc

"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."

Πλάτων

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης