KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2006 Η εξαγωγη του σωληνα των 8" γινεται σε 15"(!) ενω η τοποθετηση του διοπτρικου απαιτει 10"(!!).Εχει γινει μικρη μηχανουργικη τροποποιηση σε συστημα "Rays Brackets",ωστα να ρυθμιζεται το "μπαλανς" σε απειρες (θεωρητικα) θεσεις.Προβλημα βαρους δεν υφισταται,μια που το διοπτρικο ειναι ελαφρυτερο του καταδιοπτρικου.Ολη η διαδικασια ξεκινησε,επειδη εχω αριστες εντυπωσεις απο την επιδοση της βασης (μηδενικες απαιτησεις ως προς την ακριβεια στησιματος, πολυ καλο go-to και tracking(σε αλτ-αζ λειτουργια)Σε πολικη θεση μου εδωσε ευκολα 60",και η DSLR με συνδιασμο focal reducer 6.3 μου εδωσε εικονα ανωτερη των προσδοκιων μου,παρ οτι οι συνθηκες δεν προσφερονταν για φωτογραφηση.Εδωσα λιγη σημασια σε ρυθμισεις (πανευκολες) που ισως ενδιαφερουν και αλλους κατοχους 8ι. Χωραει και στη βαλιτσα!!!!!(ή ολα θα πανε στραβα,ή ολα πριμα τελικα) Η "ΖΕΝΙΤ"μπηκε για....αντιβαρο για τη ρυθμιση της θεσης του σωληνα,και την επιτευξη ιδανικου μπαλανς. Τα μικρα γραναζακια δεν πρεπει να εχουν "τζογο" μεταξυ τους,γιατι θα εμφανιζεται προβλημα "τζογου" στο μπρατσο.Λασκαρισμα της ρυθμιστικης βιδας,πλησιασμα των γραναζιων,και σφιξιμο.Το μεγαλο παξιμαδι,ρυθμιζει την αντισταση του μπρατσου για "γλυστριματα". Η βαση ετοιμη για ελεγχο-ρυθμιση(αφου θα παει για αστροφωτογραφηση)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα