Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Για σε όλους (και καλημέρα)..

Να σας ρωτήσω κάτι μιας και εσείς κάτι μπορεί να ξέρετε παρά πάνω από εμένα..

Καθώς χθες (4 το πρωί) κοίταζα κάποια αστέρια με τα κυάλια μου...

...κάποια 7x50 με 8 μοίρες πεδίο....///..άρα μεγάλη σχετική κάλυψη...///

..μέσα στον κύκλο των κυαλιών μου.. έκανε την είσοδο του κάτι λίγο υποφωτισμένο...κάτι σαν αστέρι...αλλά όχι λαμπερό όπως τα αστερια που έβλεπα....και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα χάθηκε από το πεδίο κάλυψης των κυαλιών μου....

ξαφνιάστηκα πάρα πολύ επειδή δεν το περίμενα...και μόλις προσπάθησα να το ξαναδώ... χάθηκε πίσω από το σπίτι μου..

Ξέρεις κανείς τι μπορεί να ήταν?κάποια εκδοχή?

Δορυφόρος? (ή βλακεία λέω?) Αεροπλάνο? (μα δεν είχε λαμπάκια)

'Ελπις

;) Έλπις ;)
Δημοσιεύτηκε
Οι δορυφοροι κινουνται πιο γρηγορα απο τα αεροπλανα και δεν αναβοσβηνουν διαφορα φωτακια οπως στα αεροπλανα.Μαλλον δορυφορος ηταν.Υπαρχουν καποια side με τις κινησεις των δορυφορων,αν ψαξεις στο αστοβοξ θα τα βρεις. :D
Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr :D
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Συμφωνω με τον προλαλίσαντα. Συνήθως τους βλέπεις τις πρώτες ώρες τις νύχτες ή τις τελευταίες όπου η σκιά της γής δεν έχει καλύψει μεγάλο μέρος της....
dreamers and not, do not lower the head...
Δημοσιεύτηκε
Μπες στο heavens-above.com και θα βρεις στοιχεία με τους ορατούς δορυφόρους από την περιοχή σου, ώστε να μπορείς αν θες να προγραμματίσεις την παρατήρησή τους. Οι πιο ενδιαφέροντες και θεαματικοί είναι ο ISS και τα Iridium flares! Τα τελευταία, προς στιγμήν φτάνουν πολύ μεγάλο mag (μπορεί και -8!) καθώς ο ήλιος αντανακλά πάνω στις κεραίες τους...

astrovoxsigmz0.jpg

nightskybarweb9dg.jpg

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης