Foehammer Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2006 Τα πράγματα δυστυχώς ή ευτυχώς είναι ετσι. Η φωτο ρυπανση είναι αυτή που μάχεται εναντίων μας και εμείς προσπαθουμε με οτι όπλο έχουμε ,είτε αυτο λέγεται φίλτρο είτε αυτοκίνητο να την καταπολεμίσουμε. Το σιγουρο ειναι οτι καταστευάζουμε και αγοράζουμε τηλεσκόπια με πρώτο και πολλες φορές μοναδικό στόχο τη διάμετρο για μεγαλύτερη φωτοσυλλεκτική ικανότητα.Και ενώ είμαστε κάτοχοι ενώς καινούριου ακριβού τηλεσκοπίου πχ 14'' συνειδητοποιούμε οτι δε μας δινει το 100% της απόδοσής του απο τη ταρατσα του σπιτιού μας . Αραγε πόσες ίντσες να μας "έκοψε" η ριμάδα η φωτορύπανση;Δηλαδή πόσα λεφτά μας τρώει; Δε ξερω αν υπάρχει κάποιος εμπειρικός κανόνας ή τύπος ή κατι που να σου δείχνει αναλογως του βαθμου φωτορύπανσης και της διαμέτρου του τηλεσκοπίου σε πόσες ιντσες αυτό "μετατρέπεται"! Δεν είναι κρίμα; !!! Επειδή λοιπόν επιλέξαμε την Αστρονομία ως Χομπυ και Χόμπυ σημαίνει αγάπη που τις περισσότερες φορές φτάνει σε περίεργα όρια ,δε νομίζω οτι είναι και πολύ δύσκολο να εκδράμει καποιος για μερικές ώρες σε έναν "σκοτεινό"-φωτεινό απο αστέρια ουρανό για να χαρεί το μεγαλείο της Ουράνιας Σφαίρας, με τη μεγαλύτερη δυνατή αποδοση του τηλεσκοπίου του! Υ.Γ. Ξέρω θα μου πείτε οτι "...14ιντσο; τι λες ρε φίλε που να το τρέχω στα βουνα νυχτιάτικα!"Το έρω οτι είναι δύσκολο αλλα είπαμε...ΧΟΜΠΥ.Και μη ξεχνάτε κάποιοι άλλοι τρελοι για τον ίδιο΄λόγο που λέγεται ΧΟΜΠΥ σέρνουν για εκατοντάδες χιλίομετρα βάρκες!!!! μέσα στην Εθνική Οδο!!!!! στο 14ιντσο θα κολλήσουμε; φιλικά Ανέστης Σωστοτατος!!! Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα