Jump to content

Το αγόρασα και τώρα ;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν τελικά μετά από ... αρκετή σκέψη μου έκανα το χριστουγεννιάτικο δώρο μου.

Πήρα το τηλεσκόπιο του lidl το bresser για 1ο μου τηλεσκοπιο και το μονο που καταφερα να κανω σημερα ηταν μια τυπικη συναρμολογηση του να δω οτι ολα ειναι οκ.

Το εκανα λοιπον το ξαναελυσα και παλι στο κουτι του

 

Θελω βοήθεια λοιπόν. Κανένας καλός οδηγός για να ρυθμίζω την ισημερινή βάση του γιατί ανάθεμα και αν κατάλαβα τι κάνουν όλα αυτά τα ρυθμιστικά.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

καταρχας καλοριζοκο

ολα σου φενονται βουνο ε? ετσι ειναι η αρχη. η ισημερινη στιριξη ειναι λιγο δυσκολη αλλα θα τα καταφερεις. Βημα πρωτο στησε το τηλεσκοπιο ξανα και ξανα και8 προσπαθησε να κανεις πολικη ευθηγραμηση οπως γραφει το φυλαδιο . με μια πυξιδα θα βρεις τον βορα κτλ.

Θελω να ζητησω συγνωμη απο τους ανθρωπους ,γιατι πιστευω οτι δεν υπαρχει θεος

Θελω να ζητησω συγνωμη απο τον θεο γιατι ειμαι σιγουρος οτι δεν υπαρχουν ανθρωποι

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Mμμμμμ....

 

Λοιπον. Αστο προς το παρον στο κουτι του. Πηγαινε στην Αθηνα στο βιβλιοπωλειο Παπασωτηριου. Αγορασε το βιβλιο Nightwatch και διαβασε το κεφαλαιο περι τηλεσκοπιων να παρεις μια πρωτη μικρη ιδεα.

 

Μετα κανεις εξασκηση συνεχως. Ασε τις ευθυγραμμισεις τωρα και τους πολικους αστερες. Ειναι δευτερευουσα δουλεια. Οταν πρωτοπηρα σε μικρη ηλικια ενα παρομοιο τηλεσκοπιο δε το ευθυγραμμιζα πουθενα. Μετα απο 2 χρονια εμαθα οτι ο αξονας της ορθης αναφορας πρεπει να κοιταει στο πολικο. Μεχρι τοτε ομως το ειχα σκισει το τηλεσκοπιο και το ειχα μαθει σα τη παλαμη του χεριου μου.

 

Δε θα σου ελεγα να παρεις κατσαβιδι και να αρχισεις να λυνεις ακομα περισσοτερο γιατι πρεπει πρωτα να του δωσεις ακομα περισσοτερο χρονο. Οταν ερθει ομως η στιγμη παρε μερικα εργαλεια και καντο βιδες. Τοτε θα το μαθεις τελεια και θα ξερεις τι θα αντιμετωπισεις σε παν ενδεχομενο. (οταν λεω βιδες μιλαω κυριολεκτικα. Θα εχεις δηλαδη το τηλεσκοπιο που αγορασες μπροστα σου αλλα σπασμενο στα εκατονταδες μερη που το αποτελουν. Γραναζια, βιδες, βιδουλες κλπ)

 

Ειναι ενα πολυ ομορφο τηλεσκοπιο για αρχη και θα δεις οτι απογοητευμενο δε θα σε αφησει. Εχεις να δεις πολλα. Πρωτα ομως διαβασε αυτο που σου ειπα για να παρεις μια πρωτη ιδεα. Στησε αν βρεις και την ευκαιρα να μπανισεις λιγο το φεγγαρι ετσι ωστε να μαθεις το ματι σου στην ιδεα.

 

Αν κανεις ολα αυτα που σου ειπα σε λιγο καιρο θα το εχεις κανει προεκταση του χεριου σου το μηχανημα. Αυτος αλλωστε οπως εχω ξαναπει ειναι και ο σκοπος οταν παιρνεις ενα τηλεσκοπιο. Γιατι πολλοι εχουν αλλα δε ξερουν να το χειριζονται. Αυτο ειναι ομως που τους κανει και στο τελος τα παρατανε.

 

Ευγε.. Καλοριζικο! :)

 

Υ.Γ. Μπορει να σου φαινεται βουνο τωρα στην αρχη αλλα θα με θυμηθεις που πολυ γρηγορα θα φτασει η στιγμη που θα σου λενε "δειξε μου το Μ57 στη Λυρα" και μετα απο 4-5 δευτερολεπτα (χρονομετρημενο) θα το εχεις κεντραρισμενο μεσα στο πεδιο

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

 

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

 

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αντε και καλορίζικο να είναι.

Σε συνέχεια των όσω είπε ο Κωνσταντίνος, αν δεν καταλαβαίνεις τις κάνουν όλα αυτά τα [...] του τηλεσκοπίου, διάβασε προσεκτικά το manual (αν μπορείς στα αγγλικά ακόμη καλύτερα, οι ελληνικές μεταφράσεις είναι κατα κύριο λόγο χάλια). Λογικά εκεί θα βρείς ότι χρειάζεσαι, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

Αν συνεχίσεις να μην καταλαβαίνεις πράγματα, εμεις τι κάνουμε εδώ, μπρίκια κολλάμε;

Και χρόνια πολλά

Δημήτρης
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ευχαριστώ βρε παιδιά για τις συμβουλές

Ελπίζω να βρώ ελευθερο χρόνο να το στήσω σε καμιά ταράτσα για αρχή και να παίξω μαζί του.

 

Όσον αφορά το nightwatch το έχω ήδη και πράγματι είναι πολύ καλό.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μου θυμίζεις τον εαυτό μου το καλοκαίρι,όταν και εγώ είχα πάρει το Bresser Messier 5" και δεν ήξερα που είναι ούτε ο πολικός αστέρας.Χωρίς υπερβολή,έψαχνα πολλές ώρες να βρω την Μικρή Άρκτο,και τελικά την εντόπισα τυχαία! :oops: :oops:

 

Στη συνέχεια έμαθα να κάνω πολική ευθυγράμμιση και σε 2 παρατηρήσεις είχα εξοικειωθεί αρκετά με την ισημερινή.

 

Ξέρω ότι το παράδειγμά μου είναι προς αποφυγή,αλλά θέλω να σου πω ότι με λίγο διάβασμα και αρκετή πρακτική εξάσκηση,όλα γίνονται απλούστερα.Αργότερα,όταν δεις ότι σου αρέσει το άθλημα,θα επιστρατεύσεις και όλη την υπομονή σου που είναι αναγκαία για να ανέβεις επίπεδο!!

 

Εύχομαι και εγώ χρόνια πολλά και καλές παρατηρήσεις!

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ''αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

 

Το flickr μου

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εκείνος ο αστερισμός σε σχήμα ... "κατσαρόλας" τον ξέρω! :-)

 

ΟΚ πέρυσι το καλοκαίρι σε χωριό της Μακεδονίας αργά το βράδυ (5-6 φορές) παρατηρούσα τις θέσεις των άστρων χωρίς καν να ξέρω τι βλέπω. Το μόνο που ξεχώριζα ήταν η άρκτος και λέω άρκτος γιατί δεν ξέρω αν ήταν η μεγάλη ή η μικρή. Μάλλον η μεγάλη θα ήταν γιατί έπιανε πολύ χώρο στον ουρανό σύν ότι προς τη μερία της άρκτου η πυξίδα έδειχνε σχεδόν βορρά.

 

Πυξίδα έχω, το nightwatch μου φαίνετε τόσο ενδιαφέρον που παρόλο ότι κοιμάμε γύρω στις 5 ώρες την ημέρα, 30-40 λεπτά θα αφιερωθούν σε αυτό το μόνο που περιμένω είναι να ζεστάνει ο καιρός γιατί αν βγω σε ταράτσα με το νεο μου απόκτημα είναι βέβαιο ότι θα χρειαστώ κατ΄ελάχιστον 3-4 ώρες. Με τις παρούσες θερμοκρασίες (έχει και χειρότερα βέβαια) ένα κρυωματάκι τουλάχιστον το έχω στην τσέπη.

 

Αχ αυτή η ισημερινή στίριξη με φοβίζει. Ελπίζω να τα καταφέρω μαζί της αλλιώς .... αλλιώς θα κάνω πατέντα να στήσω το τηλεσκόπιο σε τρίποδο για φωτογραφική μηχανή :-) (πλάκα κάνω).

 

Χρόνια πολλά και καλά σε όλους.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μάλλον η μεγάλη θα ήταν γιατί έπιανε πολύ χώρο στον ουρανό σύν ότι προς τη μερία της άρκτου η πυξίδα έδειχνε σχεδόν βορρά.

Ο Βορράς είναι στην ουρά της Μικρής Άρκτου.

 

το μόνο που περιμένω είναι να ζεστάνει ο καιρός γιατί αν βγω σε ταράτσα με το νεο μου απόκτημα είναι βέβαιο ότι θα χρειαστώ κατ΄ελάχιστον 3-4 ώρες.

Και λίγα λες! Όλη νύχτα θα κάτσεις!!

 

Με τις παρούσες θερμοκρασίες (έχει και χειρότερα βέβαια) ένα κρυωματάκι τουλάχιστον το έχω στην τσέπη.

Μη φοβάσαι, αν ντυθείς καλά δεν παθαίνεις τίποτα!!!

astrovoxsigmz0.jpg

nightskybarweb9dg.jpg

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Συγνώμη αν αλλάζω θέμα, ελπίζω αυτά που θα ρωτήσω να βοηθήσουν οποιονδήποτε αγόρασε το Skylux.

Η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή και μέχρι και ο σκύλος μου στην ταράτσα με κοιτάει με απορία, πως και του έκανα επίσκεψη με τέτοιο κρύο.

Λοπόν, αγόρασα κι εγώ το Skylux, δεν έχω κάνει όμως πολική ευθυγράμμιση. Σκέφτηκα να μην δοκιμάσω την τύχη μου να κάτσω ώρες με τέτοιο κρύο. Το ερώτημα είναι το εξής. Με μια πρόχειρη δοκιμή, δεν βλέπω και τίποτα το ιδιαίτερο στην απόδοση του συγκεκριμένου τηλεσκοπίου. Όποιο προσοφθάλμιο από τα παρεχόμενα κι αν δοκίμασα, το μόνο άξιο παρατήρησης ουράνιο σώμα, είναι η σελήνη. Το νεφέλωμα του ορίωνα, δεν διακρίνεται καν σαν μουτσούρα. Μόνο τα αστέρια που το αποτελούν σε μεγέθυνση. Σε όποιο ουράνιο σώμα και να το έστρεψα, κι ας εστίασα, κι ας δοκίμασα όλα τα προσοφθάλμια, τίποτα. Δεν θα έπρεπε να διακρίνω έστω το κοντινότερο νεφέλωμα στη Γη ή τον γαλαξία της Ανδρομέδας; Παίζει ρόλο σ' αυτό η πολική ευθυγράμμιση;

Έχω αρχίσει και απογοητεύομαι. Με τα κυάλια της Bresser μου φαινόντουσαν όλα σχεδόν το ίδιο με το τηλεσκόπιο. Σίγουρα κάτι μου διαφεύγει, αλλά τι;

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Όλα αυτά που περιγράφεις δεν εκπλήσσουν. Απλά αυτές είναι οι δυνατότητες που έχει το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο. Πόσο μάλλον και μέσα από την Αθήνα…

Καμιά σχέση η πολική ευθυγράμμιση. Απλά είναι ένα μικρό τηλεσκόπιο.

The stars that have most glory, have no rest.

www.spartastronomy.gr

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

To αγόρασα και εγώ το skylux. Τόσο καιρό σαν μέλος του φόρουμ περίμενα τι θα δω από αυτό και δεν είχα καμιά άσχημη έκπληξη. Διαφωνώ με τη σελήνη όμως μια χαρά δείχνει. Το αγόρασα για τους παρακάτω λόγους:

1. Να μάθω τη χρήση της ισημερινής στήριξης

 

2. Θέλω να έχω ένα πολύ μικρό εύκολο στη μετακίνηση τηλεσκόπιο.

 

3. Να συνηθίσω και να προσαρμοστώ πρακτικά σε έννοιες όπως: α)υγρασία και εξοπλισμός, β) seeing, γ) σώμα και θέση παρατήρησης, δ) φωτορύπανση στη περιοχή μου (και σύγκριση με άλλα πιο απόμερα μέρη) και τέλος πρακτική μέτρηση του τι μπορώ να δω (σε σχέση με τα α, β, γ, δ, ) από τη θέση που σκοπεύω να παρατηρώ πριν προχωρήσω στην αγορά πιο ακριβού εξοπλισμού.

 

Επίσης σκοπεύω να κρατάω και σημειώσεις ειδικά για τη μεταβολή του seeing ώστε να μπορώ να προβλέπω βάση του καιρού.

Με λίγα λόγια το πήρα για εξάσκηση-εξοικείωση και τίποτα άλλο. Τώρα για τα DSO: Απλά περιμένω να βλέπω ένα ελαφρύ συννεφακί ή ομίχλη και να είμαι ευχαριστημένος μόνο που το πετυχαίνω

Σπύρος
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Η συνήθεια της ισημερινής στήριξης και η πρακτική εφαρμογή εννοιών όπως αυτές που αναφέρεσαι μπορούν να γίνουν και με οποιοδήποτε μεγάλο και καθόλου ακριβό τηλεσκόπιο και να πιάσουν και τόπο.

Και έτσι μπορεί να γλιτώσει κάποιος και χρόνο και χρήμα.

Επίσης δε βλέπω το λόγο μετακίνησης κάποιου με το εν λόγω τηλεσκόπιο. Τόσα χιλιόμετρα για να δει τι;

The stars that have most glory, have no rest.

www.spartastronomy.gr

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ίσως έχεις δίκιο αλλά το σκεπτικό μου ήταν το εξής: Γιατί να χαλάσω κάποια λεφτά για ισημερινή της προκοπής (πχ EQ-5) ενώ δεν ξέρω καλά καλά αν μου αρέσει ή με βολεύει αυτό το είδος για παρατήρηση.
Σπύρος
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλε Σπύρο για την EQ-5, EQ-6, δεν ξοδεύεις. Επενδύεις!

Το 100% των παρατηρητών που χρησιμοποιούν τις στηρίξεις αυτές για παρατήρηση είναι απόλυτα ευχαριστημένοι. Εσύ γιατί να αποτελείς εξαίρεση;

The stars that have most glory, have no rest.

www.spartastronomy.gr

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

1. Να μάθω τη χρήση της ισημερινής στήριξης

 

2. Θέλω να έχω ένα πολύ μικρό εύκολο στη μετακίνηση τηλεσκόπιο.

 

3. Να συνηθίσω και να προσαρμοστώ πρακτικά σε έννοιες όπως: α)υγρασία και εξοπλισμός, β) seeing, γ) σώμα και θέση παρατήρησης, δ) φωτορύπανση στη περιοχή μου (και σύγκριση με άλλα πιο απόμερα μέρη) και τέλος πρακτική μέτρηση του τι μπορώ να δω (σε σχέση με τα α, β, γ, δ, ) από τη θέση που σκοπεύω να παρατηρώ πριν προχωρήσω στην αγορά πιο ακριβού εξοπλισμού.

 

 

Και εγώ για τους παραπάνω λόγους το αγόρασα. Και αν καταφέρω και μοντάρω την ψηφιακή για καμιά επίγεια φωτογράφηση.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Σίγουρα κάτι μου διαφεύγει, αλλά τι;

 

Πολλα σου διαφευγουν.....

κατ αρχην οπως ηδη ειπωθηκε και εχω βαρεθει να το λεω ξεχαστε την παρατηρηση βαθεος ουρανου μεσα απο την Αθηνα..... αν δεν ειναι ορατα αστρα 5 ου μεγεθους καμμια ουσιαστικη παρατηρηση τετοιου ειδους δεν μπορει να γινει!

Υστερα το τηλεσκοπιο σου ειναι μονο ανοιγματος 7 cm και απο σκοτεινο ουρανο χωρις παρατηρησιακη εμπειρια πολλα αντικειμενα του βαθεως ουρανου πιθανοτατα να τα "σκουπιζεις" ψαχνοντας και να μην τα βλεπεις.

Τα μονα που θα δεις καπως καλα απο την Αθηνα ειναι πλανητες, σεληνη και ηλιος (με φιλτρο). Αλλα και αυτα μην περιμενεις πολλα πολλα με τοσο μικρο τηλεσκοπιο.

Επισης διαφωνω με το πηρα ενα μικρο τηλεσκοπιο για να μπορω να το μετακινω ευκολα.. σαν σκεψη ειναι σωστη αλλα μεχρι ενος οριου και το οριο αυτο ειναι οι 6" απο και και κατω οι απειροι παρατηρητες δεν θα διακρινουν και πολλα πολλα ακομα και απο σκοτρεινο ουρανο, συνεπως ΟΧΙ επιτελους στα μικρα τηλεσκοπια ως πρωτα τηλεσκοπια και οταν λεω μικρα εννοω διοπτρικα κατω απο 4" και κατοπτρικα κατω απο 6".

Ουτε η σκεψη να δω αν μου ταιριαζει αυτο το χομπυ πρωτα ειναι σωστη... γιατι με το μικρο τηλσκοπιο που δεν θα δεις τιποτα και ειδικα μεσα απο την πολη φυσικα και δεν θα ταιριαζει αυτο το χομπυ.

Ειπα και ελαλησα και αμαρτιαν ουκ εχω!

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

…Και δεν υπάρχει χειρότερο για εμένα προσωπικά, ίσως και για άλλους φίλους, να βλέπουμε την αρχική έξαψη με την αγορά ενός τηλεσκοπίου μικρών δυνατοτήτων που κάποιος έχει επενδύσει εκεί τα πρώτα παρατηρησιακά του όνειρα να μετατρέπεται σύντομα σε απογοήτευση.

 

Τίποτα χειρότερο απ’ αυτό.

The stars that have most glory, have no rest.

www.spartastronomy.gr

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Οντως, είναι άσχημο όταν κάποιος νέος απογοητεύεται από μια κακή εμπειρία με ένα "κακό" τηλεσκόπιο. Βέβαια, εμείς εδώ θα είμαστε για να βοηθήσουμε όλους, όποια επιλογή και αν έκαναν!

 

Απλά περιμένω να βλέπω ένα ελαφρύ συννεφακί ή ομίχλη και να είμαι ευχαριστημένος μόνο που το πετυχαίνω

 

Καλή επιτυχία! Περιμένουμε αναφορά αν τα κατάφερες!

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Για να στείλω μια ακτίδα αισιοδοξίας στο φίλο μας.

 

Ναι ...κάνε πολλά χιλιόμετρα και πήγαινε σε μέρος που να φοβάσαι οχι απο ανθρώπους αλλα .....απο τη φύση ( ; ! )

 

Γυρνα το κεφάλι στον ουρανό και δες οτι είναι περισσοτερο φωτεινός ,απο το φώς των αστρων , παρά σκοτεινός.Κοιτα μέσα στον καρκίνο ......πρόσεξε χωρίς τιποτα μονο με τα μάτια (χωρίς μυωπία ετσι ,κατα τις 0:00 0:30) και θα εκπλαγείς ......ναι είναι το Μ44!

 

Τώρα στήσε τηλεσκόπιο!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Για να στείλω μια ακτίδα αισιοδοξίας στο φίλο μας.

 

Ναι ...κάνε πολλά χιλιόμετρα και πήγαινε σε μέρος που να φοβάσαι οχι απο ανθρώπους αλλα .....απο τη φύση ( ; ! )

 

Γυρνα το κεφάλι στον ουρανό και δες οτι είναι περισσοτερο φωτεινός ,απο το φώς των αστρων , παρά σκοτεινός.Κοιτα μέσα στον καρκίνο ......πρόσεξε χωρίς τιποτα μονο με τα μάτια (χωρίς μυωπία ετσι ,κατα τις 0:00 0:30) και θα εκπλαγείς ......ναι είναι το Μ44!

 

Τώρα στήσε τηλεσκόπιο!

 

Αν καταφέρω να το κάνω αυτό θα είμαι ευτυχής και ας ξέρω ότι το τηλεσκόπιο μου είναι απλά ένα ογκόδες κυάλι :D

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Για να στείλω μια ακτίδα αισιοδοξίας στο φίλο μας.

 

Ναι ...κάνε πολλά χιλιόμετρα και πήγαινε σε μέρος που να φοβάσαι οχι απο ανθρώπους αλλα .....απο τη φύση ( ; ! )

 

Γυρνα το κεφάλι στον ουρανό και δες οτι είναι περισσοτερο φωτεινός ,απο το φώς των αστρων , παρά σκοτεινός.Κοιτα μέσα στον καρκίνο ......πρόσεξε χωρίς τιποτα μονο με τα μάτια (χωρίς μυωπία ετσι ,κατα τις 0:00 0:30) και θα εκπλαγείς ......ναι είναι το Μ44!

 

Τώρα στήσε τηλεσκόπιο!

 

Πολυ ευστοχο post. Καλυτερα δε γινεται να το πει κανεις! =D> =D>

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

 

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

 

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Τα πράγματα δυστυχώς ή ευτυχώς είναι ετσι.

 

Η φωτο ρυπανση είναι αυτή που μάχεται εναντίων μας και εμείς προσπαθουμε με οτι όπλο έχουμε ,είτε αυτο λέγεται φίλτρο είτε αυτοκίνητο να την καταπολεμίσουμε.

 

Το σιγουρο ειναι οτι καταστευάζουμε και αγοράζουμε τηλεσκόπια με πρώτο και πολλες φορές μοναδικό στόχο τη διάμετρο για μεγαλύτερη φωτοσυλλεκτική ικανότητα.Και ενώ είμαστε κάτοχοι ενώς καινούριου ακριβού τηλεσκοπίου πχ 14'' συνειδητοποιούμε οτι δε μας δινει το 100% της απόδοσής του απο τη ταρατσα του σπιτιού μας .

 

Αραγε πόσες ίντσες να μας "έκοψε" η ριμάδα η φωτορύπανση;

Δηλαδή πόσα λεφτά μας τρώει;

 

Δε ξερω αν υπάρχει κάποιος εμπειρικός κανόνας ή τύπος ή κατι που να σου δείχνει αναλογως του βαθμου φωτορύπανσης και της διαμέτρου του τηλεσκοπίου σε πόσες ιντσες αυτό "μετατρέπεται"!

 

Δεν είναι κρίμα; !!!

 

Επειδή λοιπόν επιλέξαμε την Αστρονομία ως Χομπυ και Χόμπυ σημαίνει αγάπη που τις περισσότερες φορές φτάνει σε περίεργα όρια ,δε νομίζω οτι είναι και πολύ δύσκολο να εκδράμει καποιος για μερικές ώρες σε έναν "σκοτεινό"-φωτεινό απο αστέρια ουρανό για να χαρεί το μεγαλείο της Ουράνιας Σφαίρας, με τη μεγαλύτερη δυνατή αποδοση του τηλεσκοπίου του!

 

Υ.Γ. Ξέρω θα μου πείτε οτι "...14ιντσο; τι λες ρε φίλε που να το τρέχω στα βουνα νυχτιάτικα!"

Το έρω οτι είναι δύσκολο αλλα είπαμε...ΧΟΜΠΥ.Και μη ξεχνάτε κάποιοι άλλοι τρελοι για τον ίδιο΄λόγο που λέγεται ΧΟΜΠΥ σέρνουν για εκατοντάδες χιλίομετρα βάρκες!!!! μέσα στην Εθνική Οδο!!!!! στο 14ιντσο θα κολλήσουμε;

 

φιλικά Ανέστης

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης