Jump to content

jobous

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    25
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από jobous

  1. Καλημέρα. Πήγαινε στον φάκελο που έχει το αρχείο stellarium.exe και με δεξί κλικ διάλεξε τις ιδιότητες. Εκεί πήγαινε στο δεύτερο tab που γράφει συμβατότητα και τίκαρε το απενεργοποίηση σύνθεσης επιφάνειας εργασίας. Θεωρητικα πλέον δεν θα έχεις πρόβλημα. Κια σε μένα έτυχε και μετά απο αυτό διορθώθηκε. Μου κάνει άλλα θεματάκια, αλλά διόρθωσε πρώτα αυτό και συνεχίζεις. Πάντως το πρόγραμμα έχει μερικά θέματα με ΑΤΙ κάρτες γραφικών. Και πάντα ισχύει αυτό που έγραψε ο astrovox.
  2. Παιδιά επειδή καίγομαι να πάω να την δω, αλά υπάρχει θέμα με τα γυαλιά μυωπίας . Εννοώ ότι δεν ξέρω αν θα είναι άνετη η θέαση με 2 ζευγάρια. Διάβασα μερικούς που έχουν και αυτοί γυαλιά και είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. 2 επιπλέον ερωτήσεις μόνο. Μήπως με κοκάλινο σκελετό (γυαλιά μυωπιας) υπάρχει πρόβλημα???Ρωτάω μήπως κανείς φόραγε με κοκάλινο σκελετό και όχι λεπτά που έτσι και αλλιώς δεν θα είχε πρόβλημα. Έχεις κανείς καμια φωτό με τα γυαλιά που δίνουν. Ααα κάτι τελευταίο. Τα 3d γυαλιά είναι μιας χρήσης ή επαναχρησιμοποιούμενα??? Ευχαριστώ παιδιά.
  3. jobous

    Αγορά τηλεσκοπίων

    Μια ερωτησούλα για αγορά μεταχειρισμένου εξοπλισμού από Αμερική (πχ Astromart) . Ας αφήσουμε τα μεταφορικά στην άκρη .Το ποσό που θα πληρωθεί στο τελωνείο είναι ανάλογο του ποσού που έχει δηλωθεί από τον ιδιώτη (πχ αν πάρεις ένα τηλεσκόπιο 1500 € και δηλώσει ο ιδιώτης 500€ τότε θα πληρώσεις για τα 500€ τους αντίστοιχους δασμούς και φόρους ) ή στο τελωνείο υπάρχει κατάλογος για κάθε προϊόν ξεχωριστά (εννοώ κατηγορία) όπως πχ στα αμάξια που πάει σύμφωνα με την χονδρική τιμή του αμαξιού στο εκτελωνισμό? Ξέρει κανείς τι γίνεται?
  4. Ευχαριστώ για την απάντηση. Έτσι βλέπω να το κάνω. Κόστίζει άλλωστε και πολύ φθηνότερα. Η διαφορά είναι μεγάλη. Το "χύμα" ( μέγεθος Α4) το βρίσκω κοντά στα 25 € εδώ.
  5. Μια και βλέπω ότι το topic έχει συμμετοχές έχω μια απορία για το baader. Θέλω να προσπαθήσω να παρατηρήσω τον ήλιο αλλά χρειάζμαι φίλτρο για το τηλεσκόπιο. Καθώς έψαχνα στlο internet βρήκα το παρακάτω : http://www.apm-telescopes.de/info.php?id=14950 Κάνει για το skylux (αυτό των 3 ιντσών ?)? Κοιτάω και στα ελληνικά sites να βρώ αλλά δεν βρήκα κάτι έτοιμο με δακτύλιους. Μόνο το φίλτρο.
  6. Να πω και εγώ με την σειρά μου την γνώμη μου. Ξεκινάμε με το ότι δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει τηλεσκόπιο και ούτε έχω κοιτάξει από προσοφθάλμιο. Το έστησα ταράτσα και το χρησιμοποίησα χωρίς φρένα για να μπορέσω να δω πως λειτουργεί. Εννοείται πως πολική ευθυγράμμιση δεν έκανα. Από παρατηρήσεις είπα για πρώτη φορά να κοιτάξω σελήνη αφού δεν είχα ξαναχρησιμοποιήσει τηλεσκόπιο για να δω πως είναι. Τώρα η γνώμη μου είνα σχετική λόγω των παραπάνω. Η εικόνα είναι πολύ καλή. Ευκρινέστατη. Χάζευα για μιση με μία ώρα. Δεν έλεγα να χορτάσω. Χρησιμοποίησα το 20mm το οποίο και μου ήταν πιο εύκολο στην χρήση. ( Αλήθεια πως μπορείτε και βλέπετε με τα προσοφθάλμια κάτω από 10 mm? Χρησιμοποίησα το 4mm (για να δώ πως δείχνει) και με κούρασε πολύ. Μάλλον είναι γιατι δεν έχω καμιά προηγούμενη εμπειρία ). Δεν έκατσα πολύ λόγω κρύου και το αποσυναρμολόγησα πάλι. Συνεχίζω απτόητος. Θα προσπαθήσω αν ζεστάνει λίγο ο καιρός να κάτσω περισσότερο και να μπορέσω να δώ και άλλους στόχους (πλανήτες για αρχή και μετά βλέπουμε) και να μάθω να χρησιμοποιώ την στήριξη. Πάντως για τα λεφτά του πιστεύω ότι είναι καλό. Μια ερώτηση : Ένας barlow μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση? Εννοώ θα είναι καλύτερος σαν συνδυασμός με το 20mm προσοφθάλμιο σε σχέση με το 12mm που υπάρχει στην συσκευασία μαζί με το τηλεσκόπιο?
  7. Και εγώ για τους παραπάνω λόγους το αγόρασα. Και αν καταφέρω και μοντάρω την ψηφιακή για καμιά επίγεια φωτογράφηση.
  8. Εκτός του ότι δεν το αναγράφει μέσα στο εγχειρίδιο χρήσης, (το έχω αγοράσει και εγώ) το ότι υπάρχει περίπτωσης ζημιάς σε περίπτωση που αφήσουμε το αντίβαρο πάνω χωρίς το σωλήνα, άρα και μόνο από αυτό θα έπρεπε να το δεχτούν πίσω (με αντικατάσταση η επιστροφή χρημάτων) και δεν πιστεύω ότι όλοι όσοι έχουν αγοράσει τηλεσκόπιο γνώριζαν από πριν το παραπάνω, μπορεί να είναι και κατασκευαστικό ελλάτωμα. Δεν έχω καταλάβει γιατί πρέπει να είναι ο ελληνικός τρόπος σκέψης αυτός και όχι ο υγιείς τρόπος σκέψης αφού η εν λόγω αλυσίδα επιτρέπει την συγκεκριμένη λογική/πολιτική και γιατί πρέπει ο καταναλωτής να είναι πάντα ο ριγμένος της υπόθεσης και να τον εκμεταλεύονται όλοι και να πλουτίζουν εις βάρος του αλλά και εις βάρος της υγείας του πολλές φορές και όταν κάνει κάτι "ανήθικο" καταναλωτικά να λέμε ο ελληνικός τρόπος σκέψης.
  9. Αν δεν θες να μπλέξεις με service κτλ. μπορείς να πας στο Lidl να τους πεις ότι τώρα το άνοιξες και το είδες και παρατήρησες ότι υπάρχει αυτό το πρόβλημα και αν έχουν άλλο να σου δώσουν αλλιώς να πάρεις τα λεφτά πίσω. Καλό θα ήταν να το κάνεις αύριο το πρωϊ (κλειστά λόγω χριστουγέννων και δεν μπορούσες να το γυρίσεις νωρίτερα).To Lidl δεν έχει μεγάλο πρόβλημα να το δεχτεί πίσω. Αρκεί να έχεις όλα τα πράγματα από την συσκευασία.
  10. Χρόνια πολλά και πάνω από όλα υγεία ώστε να είμαστε καλά και να έχουμε χρόνο να κοιτάμε τα αστέρια και τους συνανθρώπους μας.
  11. jobous

    Περι αγορων απο ΗΠΑ

    Μια απορία : Σε περίπτωση που αγοράσεις από κάποιον που έχει βάλει αγγελία στο astromart τι γίνεται με την αποστολή? Περνάει απο τελωνείο? Τι αξία δηλώνεται? Δηλώνεται ως δώρο? Και κάτι τελευταίο : Ποιος είναι ο πιο διαδεδομένος τρόπος αποστολής ? Μέσω ups (άρα μετά από ταχυδρομίο)? Ευχαριστώ Γιάννης
  12. Ευχαριστώ για την απάντηση. Αυτό είναι το πρώτο και κυριότερο πράγμα που θα πρέπει να προσέξουν. Άλλωστε και σε topic που είχα ανοίξει προ λίγων ημερών αναφέρθηκα σε αυτό το θέμα. Μάλιιστα υπήρξαν κα κάποιες διορθώσεις σε έναν κατάλογο.
  13. Κοιτώντας στο Internet για reviews και σε διάφορα forum παρατήρησα ότι πολλοί αναφέρουν ότι παρατήρησαν "αστιγματισμό" στο τηλεσκόπιο. Επιβεβαιώνεται από κανέναν που έχει αγοράσει το τηλεσκόπιο (iorant)? Διόρθωση : Εννοώ το bresser (συγνώμη που δεν το ανέφερα )
  14. αν θελεις ακριβως διαστασεις το απογευμα θα καταευω αποθηκη και θα το μετρησω , περιπου ειναι 130χ60χ40 cm μηκοςχπλατοςχυψος Οχι δεν χρειάζεται να κάνεις τον κόπο. Η απαντησή σου με κάλυψε πλήρως . Σε ευχαριστώ Γιάννης
  15. Μια άσχετη ερώτηση σε σχέση με την ποιότητα των 2 τηλεσκοπίων. Η συσκευασία του bresser τι διαστάσεις έχει? (Προσοχή η συσκευασία μόνο όχι το τηλεσκόπιο) (Όποιοι το έχουν αγοράσει και την έχουν ή την θυμούνται ας μου πούνε για να δω που μπορώ να το αποθηκεύσω στο σπίτι!!!!) Ευχαριστώ.
  16. jobous

    Τιμές Ελλάδα - Ευρώπη

    Συμφωνώ μαζί σου περί πωλήσεων , πρέπει να λαμβάνουμε και άλλα υπόψην όμως. Οφείλω να πω ότι το Ακτις άλλαξε τις τιμές του (αμέσως) και πλέον είναι στις ίδιες τιμές με τους άλλους.Άμεση αντίδραση.
  17. jobous

    Τιμές Ελλάδα - Ευρώπη

    Για να μην λέμε μόνο για την Ακτις. Παράδειγμα με τηλεσκόπιο Skywatch. Τιμή από το παραπάνω site που αναφέρει ο iorant ED 100/900 HEQ-5 PRO Price incl. Vat: 1779,00 € Export Price for foreign customers: 1535,00 € Τιμή από Πλανητάριο (Αρχές Σεπτεμβρίου - δεν πιστεύω να έχει αλλάξει και πολύ): ED 100/900 HEQ-5 PRO : 2250 € μετρητοίς. Από το γερμανικό site επιλέξτε την ακριβότερη τιμή γιατί η άλλη τιμή είναι για εκτός Ε.Ε. Δηλαδή 470 € πιο ακριβό (20% πιο φθηνό από την τιμή του Πλανητάριου). Αν και θα πρέπει να ενημερωθούμε από το Πλανητάριο για την τρέχουσα τιμή του τηλεσκοπίου.
  18. jobous

    Τιμές Ελλάδα - Ευρώπη

    Αγαπητέ κ. Ηλιόπουλε , αν κατάφερα κατα λάθος να γίνω λόγος που ξανακοιτάξατε τους καταλόγους σας, τότε χαίρομαι. Βλέπω ότι πραγματικά νοιάζεστε για τους πελάτες σας αλλά και τους καταναλωτές παίρνοντας τουλάχιστον υπόψην σας τα γραφόμενα σε αυτό το φόρουμ και διαβάζοντας τα topic του. Όμως δεν έχει να κάνει μόνο με την εταιρια σας (επαναλαμβάνω ότι δεν είχα κάποιον ιδιαίτερο σκοπό) , αλλά με όλες τις εταιρίες του χώρου.
  19. jobous

    Τιμές Ελλάδα - Ευρώπη

    Πιστεύω ότι στο συγκριτικό παράδειγμα δεν έχω κάνει κάποιο λάθος. Το γερμανικό site είναι αναλυτικό. Στο ελληνικό από τους κωδικούς (δεν έχει αναλυτική περιγραφή) που είναι οι ίδιοι με το γερμανικό. Πάντως η διαφορά στην τιμή είναι μεγάλη. Το θέμα μας δεν είναι το σθγκεκριμένο τηλεσκόπιο αλλά οι τιμές Ελλάδος και λοιπής Ευρώπης. Εμένα μου μοιάζουν αδικαιολόγητες. Το χόμπυ της αστροπαρατήρησης τουλάχιστον στην Ελλάδα είναι πολύ ακριβό σε σχέση με Αμερική σε πρώτη φάση και σε Ευρώπη σε δεύτερη (για διαφορά τιμών εννοώ) αν αναλογιστούμε και την διαφορά στους μισθούς τότε γίνεται πολύ μεγάλη η διαφορά. Πιστεύω ότι θα μπορούσαν να ήταν πιο φθηνοί (επίπεδο Ευρώπης) ώστε να προσεγγίσουν περισσότερο κόσμο. Πχ στο παραδειγμά μου τα 800€ είναι μεγάλη διαφορά. Σκεφτείτε τι μπορείτε να πάρετε επιπλέον με 800€.
  20. Καθώς έψαχνα το internet για τηλεσκόπια, πληροφορίες , κοίταγα τα δικά μας site (των αντιπροσώπων ) και των ευρωπαϊκών (δεν τολμώ να γράψω για τα αντίστοιχα της USA) . Οι διαφορές στην τιμή είναι τεράστιες. Απλώς θα αναφέρω 2 παραδείγματα για να μου πείτε και εσείς την αποψή σας.Παραθέτω και links για σύγκριση εξοπλισμού μήπως και έχω κάνει κάποιο λάθος. Vixen VMC 200 GP-D2 http://www.vixen-global.com/TELESCOPE/GPD/VMC200LDG-GPD.html telescope-service : 2398 € ( GERMANY ) http://www.telescope-service.com/vixen/reflectors/reflectors.html#VC200 Ελλάδα (Aktis) : VMC200LDG-GPD2 3.117 € http://www.aktistar.gr/ (Στις τιμές Νοεμβρίου) Πάλι για Vixen VC 200 GP-D2 http://www.vixen-global.com/TELESCOPE/GPD/VC200LDG-GPD.html telescope-service : 2548 € ( GERMANY ) Ελλάδα (Aktis) : VC200LDG-GPD2 : 3.328 € Το παράδειγμα είναι τυχαίο (και για την μάρκα αλλά και για το ελληνικό αντιπρόσωπο) αλλά μια και ο ίδιος αναφέρει για την μέση ευρωπαϊκή τίμή στο site του πρέπει να υπάρχει τιμή στην Ευρώπη με 800 € παραπάνω από την δικιά του. Τέλος πάντων δεν μπορώ να καταλάβω πρός τι η τόσο μεγάλη διαφορά (άμα το μετετρέψετε σε ποσοστιαία διαφορά θα δείτε(23% πιο φτηνό το γερμανικό από το ελληνικό και 30% πιο ακριβό το ελληνικό από το γερμανικό) αφού μιλάμε για την ίδια ήπειρο(δασμοί κτλ) . Η υποστήριξη και η μετάφραση του εγχειρίδιου χρήσεως στα Ελληνικά κοστίζει τόσο παραπάνω? Να μην ξεχνάμε κιόλας και τους μέσους μισθούς των 2 χωρών. Πάντως και με την μεταφορά από Γερμανία ποιο λίγο θα κοστίσει. Αυτό επαναλαμβάνω δεν έχει να κάνει με την συγκεκριμένη εταιρεία αφού λίγο πολύ σε όλα τα προϊοντα αυτό συμβαίνει και με τις υπόλοιπες εταιρείες του χώρου στην χώρα μας.Μπορούμε να βρούμε άπειρα τέτοια παραδείγματα. Υ.Γ.: Πιστεύω ότι τα 2 τηλεσκόπια είναι τα ίδια(πακέτο : οπτικός σωλήνας, στήριξη , τρίποδο, εξαρτήματα). Σε πρώτη ματιά δεν μπορώ να καταλάβω αν κάποιο από τα 2 site δίνει κάτι παραπάνω από το άλλο.
  21. Ενδιαφέρομαι και εγώ για το 70/700 της bresser. Δεν έχω κάποιο τηλεσκόπιο. Γενικώς παίζω με κυαλια. Απλώς σκεφτόμουν να αγοράσω το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο για να έρθω σε επαφή με τα τηλεσκόπια και τις ισημερινές στηρίξεις. Επίσης σκέφτηκα αν γίνεται να το χρησιμοποιήσω για επίγειες φωτογραφίσεις. Η απορία μου είναι αν μπορώ να το χρησιμοποιήσω σαν επιπρόσθετο φακό για μιά compact Panasonic Lumix FZ5 ( με 12x οπτικό zoom). Γίνεται ? Έχει κανείς προηγούμενη εμπειρία με κάτι αντίστοιχο? Υπάρχει αντάπτορας για τέτοιου είδους φωτογραφικές μηχανές (για διοπτρικά τηλεσκόπια?)
  22. Εννοείται ότι δεν ψωνίζουμε τώρα αλλά σε 8-10 μήνες. Εννοείται ότι θα δούμε άλλα τηλεσκόπια. Και εννοείται ότι θα ψάξουμε αρκετά για να βρούμε που θα δώσουμε τα λεφτάκια μας Δεν εννοείται να θέλουμε να τραβήξουμε τρελές φωτογραφίες ή γενικά φωτογραφίες με το που πήραμε στα χέρια μας ένα τηλεσκόπιο. Όλα θέλουν τον καιρό τους. Κάποια χρυσή τομή όμως θα υπάρχει.... στην επιλογή.
  23. Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Φυσικά μέχρι να αγοράσω τηλεσκόπιο θα τα ξαναπούμε αρκετές φορές. Ξεκινάω με τα κυάλια μου και το nightwatch( το οποίο έχω ξεκινήσει να διαβάζω) και έχουμε καιρό για τα υπόλοιπα. Άλλωστε έχουμε τόσο χρόνο μποοστά μας να κάνουμε και καμιά έρευνα αγοράς. Πρώϊμα συμπεράσματα : Μάλλον το βλέπω να καταλήγω σε s-c με ισημερινή στήριξη μέ ή χωρίς goto (θα δούμε), αν και η λύση νευτώνιου σε dob και ύστερα η αγορά μιας στήριξης δεν ακούγεται και άσχημο. Εννοείται ότι θα τα πούμε και σε καμιά,2,3,4 συνάντησεις ώστε να τσεκάρω και τα τηλεσκόπια (από όλες τις πλευρές !!!!) αλλά και την όλη φάση... Ευχαριστώ και πάλι και φυσικά όλες οι γνώμες είναι ευπρόσδεκτες.
  24. Παιδιά ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και πάλι καλώς σας βρήκα!!!!! Το 1ο βήμα ολοκληρώθηκε, έχω το nightwatch στα χέρια μου . 2ον Τα κυάλια του Lidl τα έχω αγοράσει εδώ και καιρό. ΟΚ κάνουμε δουλειά. (ίσως πάρω κάνα τρίποδο για να μπορέσω να τα βάλω πάνω.) Πέρι αστρογράφησης όπως είπα και πιο πάνω έχω μια ψηφιακή (pro consumer) και λέω μια και την έχω ας την χρησιμοποιήσω (όπως την χρησιμοποιήσω !!!) για αρχή . Αν καταφέρω και είμαι σε θέση να φωτογραφήσω πλανήτες (κάποτε) ευχαριστημένος θα είμαι. Στο μέλλον βλέπουμε για deep sky,ccd κτλ. Αν και θα ήθελα πολύ να πάρω μια dslr (άσχετο). Το βασικό είναι αφού παίρνω ένα τηλεσκόπιο και δίνω κάποια χρήματα, να μπορώ να τραβάω και κάποιες φωτό, ώστε να μην κοιτάξω στο κοντινό μέλλον και για άλλο τηλεσκόπιο. Η αλήθεια είναι ότι όταν πρωτοκοίταξα για τηλεσκόπιο(αρκετό καιρό πριν) είχα στο νού μου την σειρά ΕΤΧ της Meade (πιο συγκεκριμένα το 90άρι) , σκέφτηκα ότι θα ήταν πολύ εύκολο για κάποιον αρχάριο να μπει στο νόημα της αστροσκόπησης, μια και είχε αυτόματασυστηματάκια κλτ. Το μόνο άσχημο είναι ότι το δίνεις περισσότερα χρήματα για μικρότερη διάμετρο (Φαντάζομαι ότι το 105άρι που κοίταγα τώρα τελευταία θα κάνει κοντά στα 1200€ αφού διαφηίουν το 90άρι με 900€). Παρατήρησα μετά τα τηλεσκόπια με την ισημερινή στήριξή (με ή χωρίς goto) όπως και τα dobs και έχω αρχίσει και χάνω τον μπούσουλα στην επιλογή μου. Ξέρω (διαβάζοντας λίγα πράγματα στο forum) ότι η ισημερινή στήριξη είναι δύσκολη στο στήσιμο. Μήπως πρέπει τελικά να πάω για κάτι πιο "ρομποτικό" (π.χ. σειρά etx) ή να προτιμήσω τελικά σε ισημερινή στήριξη και για το είδος του τηλεσκοπίου βλέπουμε (Νευτώνιο ή SCHMIDT-CASSEGRAIN)? Αλήθεια για φωτογράφηση πιο είναι καλύτερο από τα 2 παρπάνω σε συνεργασία με μια dslr? Θέμα ευκολίας ? θέμα μεταφοράς?(είναι αρκετά σημαντική παράμετρος)
  25. Παιδιά σαν καινούριος οφείλω να χαιρετήσω το forum και να σας ευχαριστήσω πρώτα από ολά για όποια απάντηση και βοήθεια λάβω στο μέλλον και δεύτερον για όποια βοήθεια έχω πάρει μέσα από τα μυνήματά σας στο forum. Τόσα χρόνια ενδιαφερόμουν να ασχοληθώ με τα αστέρια και πραγματικά δεν κατάλαβα το λόγο που δεν μπόρεσα. Το μόνο που έχω κάνει είναι να κοιτάω το φεγγάρι με τα κυάλια. Λοιπόν σαν καλός μαθητής απόφάσισα να πάω αύριο Παπασωτηρίου να αγοράσω το Nightwatch (τόσα λεφτά έχουμε δώσει σε αυτό το κατάστημα ,ας δώσουμε και κάτι παραπάνω !!!) να παρω τα κυάλια μου (από LIDL) και για φέτος να παίξω με αυτό το δίδυμο. Όμως από του χρόνου κατά άνοιξη να πάρουμε κάτι καλό. Καλά μέχρι τότε θα έχω αλλάξει 15 γνώμες αλλά ελπίζω από συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων και ποιος ξέρει ίσως και καμιά συνάντηση να καταλήξω στην σωστή αγορά. Σε πρώτη φάση διαβάζοντας , ψάχνοντας από εδώ και εκεί πηρε το μάτι μου το Celestron C8-NGT (30 kg) ή το C6 (25 kg) (Νευτώνιο με ισημερινή στήριξη). Ρωτάω τώρα: Να παραμείνω σε αυτήν την κατηγορία ή να κοιτάξω αλλού ( (Schmidt-Cassegrain όπως το C6-SGT λέμε τώρα, συζήτηση να γίνεται) ? Το θέμα είναι και ένα Dobsonian να μου προτείνετε (όπως και βλέπω ότι προτείνεται γενικά σε κάθε αρχάριο) θα ήθελα αφού είναι να δοθεί κάποιο σεβαστό ποσό (κατηγορία των 1200+€ το βλέπω δηλαδή) να πάρω ένα τηλεσκόπιο που θα με "βολέψει" και για αρκετό καιρό αλλά και για τις χρήσεις που το θέλω. Αλήθεια και φυσικά ενδιαφέρομαι για αστροφωτογράφηση αλλά όχι σε σοβαρό επίπεδο (ccd και λοιπά). Μια ψηφιακή μηχανή panasonic fz5 έχω και θα ήθελα να μάθω αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί το παραπάνω τηλεσκόπιο για αυτήν την χρήση. Από θέμα βάρους και φορητότητας δεν βλέπω να έχω και την απόλυτη απάντηση αφού Ραφήνα μένω (πολυκατοικία) άρα ταράτσα και κάπου έξω, σκέφτομαι να το παίρνω και κάπου κοντά στην Κόρινθο αλλά και σίγουρα στην Νάξο (καλοκαιράκι Ιούλιο - Αύγουστο) που έχω δεί και τον καθαρότερο Ουρανό. Για την ακρίβεια έχω πάθει πλάκα με το τι μπορείς να διακρίνεις εκεί με γυμνό μάτι . Καλά σε σχέση με Κόρινθο και Ραφήνα που ούτε το 30% δεν διακρίνεις (και πολλά λέω). Τέλος είναι δύσκολη η όλη διαδικασία τοποθέτησης και στησίματος για έναν αρχάριο με μία ισημερίνη στήριξη? Μην κολλήσουμε με την παραπάνω μάρκα και τα μοντέλα που ανέφερα για αρχή αφού όπως είπα είμαστε ακόμα σε αρχικό στάδιο. Έτσι και αλλιώς η Celestron και η Meade είναι αρκετά γνωστές μάρκες και πιστεύω ότι οι περισσότεροι που ψάχνουν στην αρχή στρέφονται στις συγκεκριμένες μάρκες. Ξέρω σας κούρασα με πράγματα τα οποία πρέπει να ρωτάνε όλοι οι αρχάριοι όταν πρωτοζητάνε κάποια βοήθεια για αυτό και σας ευχαριστώ για την βοήθεια και το χρόνο σας.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης