neos Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2006 Καλησπερα σε ολους. Οπως γραφει και το ονομα μου ειμαι πολυ νεος στην αστρονομια,θα ελεγα ασχετος. Θελω να αγορασω ενα οικονομικο τηλεσκοπιο και θα ηθελα την γνωμη σας. Ειδα στο lidl ενα MEADE autostar με "go to". 199 ευρω. Εχω ακουσει οτι οι αρχαριοι εχουν το πολυ σημαντικο προβλημα του να μην μπορουν να εντοπισουν αυτα που ψαχνουν με αποτελεσμα να μην μπορουν να χρησιμοποιησουν το τηλεσκοπιο. Ελεγα μηπως αυτο με το "go to" βολευει καποιον ασχετο σαν και μενα? Θελω την γνωμη ή την αντιπροταση σας....να το κανω δωρο στον ευατο μου θελω για Πρωτοχρονια.....Επειγοντως γνωμες please....................
ASTROFOROS Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2006 Φιλε μου καλωs ηρθεs.Η ιδια ερωτηση τεθηκε λιγεs μερεs πριν,ψαξε κι΄ εκει θα βρειs ολεs τιs απαντησειs στα ερωτηματα σου. Φιλικα Γιωργος
GeoAstrix Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2006 Την ίδια απορία με εσένα είχα πριν 10 μέρες....διαβασα προσεκτικά όλες τις συζητήσεις ,έψαξα στο δύκτιο ,διαβασα αστρονομία β'λυκείου (όλο το βιβλίο) διάβασα αστροφυσική (επιφανειακά) ,μέχρι τις 4 το πρωί σχεδόν καθε μέρα έκανα αστροάλματα στο stellerium με βοηθό στο άλλο pc το Cartes du Ciel ,είχα και μικρή εμπειρία ουρανού με κιάλια ....και τελικά κατέληξα στο SkyWatcher 8'' Dobsonian 299euro.Σειρά σου
neos Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2006 Την ίδια απορία με εσένα είχα πριν 10 μέρες....διαβασα προσεκτικά όλες τις συζητήσεις ,έψαξα στο δύκτιο ,διαβασα αστρονομία β'λυκείου (όλο το βιβλίο) διάβασα αστροφυσική (επιφανειακά) ,μέχρι τις 4 το πρωί σχεδόν καθε μέρα έκανα αστροάλματα στο stellerium με βοηθό στο άλλο pc το Cartes du Ciel ,είχα και μικρή εμπειρία ουρανού με κιάλια ....και τελικά κατέληξα στο SkyWatcher 8'' Dobsonian 299euro.Σειρά σου το ειδα και γω αυτο, απλα ειδα οτι δεν εχει τριποδα κτλ, οποτε ποσα θα παει συνολικα??? ξερεις?
darkmaster Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2006 Έχει δική του βάση δεν χρειάζεται τρίποδα. --
KOTS Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2006 Εχω ακουσει οτι οι αρχαριοι εχουν το πολυ σημαντικο προβλημα του να μην μπορουν να εντοπισουν αυτα που ψαχνουν με αποτελεσμα να μην μπορουν να χρησιμοποιησουν το τηλεσκοπιο. Ελεγα μηπως αυτο με το "go to" βολευει καποιον ασχετο σαν και μενα? Οι αρχαριοι που ξεκινησαν με go to εμειναν εκει. Τους λες... "Δωσε μου το Μ57 στο πεδιο" και αφου σε κοιταξουν για λιγα δευτερολεπτα να καταλαβουν τι εννοεις κανουν περιπου καμια 5-10αρια λεπτα μεχρι να το βρουν. Αυτο το θεωρω επιοικως γελοιο. Δε θα παρεις go to και εχουμε πει το γιατι. Ψαξε στο "ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ" να βρεις αναλογο thread. Koινως αρχαριος εισαι και αρχαριος θα παραμεινεις με ενα τετοιο συστημα. Εκτος κι αν δεν εχεις προβλημα. Παρε μεγαλυτερο τηλεσκοπιο. STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2006 Πρωτα απο ολα καλωσηρθες Δε νομιζω οτι το συγκεκριμενο μοντελο εχει κατι να σου προσφερει .Κανε μια σοβαρη εκτιμηση του ποσου που θα ηθελες να διαθεσεις και στη χειροτερη περιπτωση περιενε μεχρι να το συγκεντρωσεις .Δε θ ασου γραφα ν απαρεις κιαλια εκτος κι αν αργησεις πολυ να παρεις τηλεσκοπιο εκτος κι αν θελησεις να εχεις καποια κιαλια .Τον ουρανο σε πρωτη και πιο οικονικη βαση τον μαθαινεις και χωρις κιαλια .Δε γραφω οτι δεν ειναι χρησιμα αλλα γιατι ν αξιδεψεις περιπου 200 ευρω τη στιγμη που αυτα ειναι καποιο σεβαστο μερος του ποσου που θα διαθεσεις για τηλεσκοπιο ? Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα