Jump to content

ΒΙΒΛΙΟ: Το Ηλιακό Σύστημα Μέσα Στο Σύμπαν - Κρ. Χαλκιά


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με πολλή χαρά σας ανακοινώνω την κυκλοφορία του νέου βιβλίου της κ. Κρυσταλλίας Χαλκιά με τίτλο: "Το Ηλιακό Σύστημα Μέσα Στο Σύμπαν - Η διαδρομή από την επιστημονική στη σχολική γνώση" από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης.

 

http://www.cup.gr/catalogue/book.asp?bookID=336

 

Θα διδάσκεται στους φοιτητές του ΠΤΔΕ Αθήνας, που επιλεγουν το μάθημα "Ο Κόσμος μας - Βασικές έννοιες Αστρονομίας και Επιστημών της Γης", αλλά και στους συναδέλφους εκπ/κούς που μετεκπαιδεύονται στο Μαράσλειο Διδασκαλείο του Παν. Αθηνών.

Η Κρυσταλλία (Λία) Χαλκιά είναι καθηγήτρια στο ΠΤΔΕ του Παν. Αθηνών (και εμού στο Μεταπτυχιακό: Διδακτική των Φυσικών Επιστημών). Η εκτίμησή μου στο πρόσωπό της και στο έργο της για τη διδασκαλία της Φυσικής και της Αστρονομίας ειδικότερα είναι δεδομένη.

 

Το βιβλίο είχα τη χαρά να το παρακολουθήσω σε όλη την πορεία του, από τη γέννηση της ιδέας ως και την τελική μορφή του, είναι αποτέλεσμα μακρόχρονης και επίπονης προσπάθειας με πολύ μεράκι και κέφι. Κοσμείται από αστροφωτογραφίες του Αντώνη Αγιομαμμίτη και του Άρη Μυλωνά.

(στο εξώφυλλο, δε θα μπορούσε να λείπει φωτό της έκλειψης του Αντώνη!)

 

Στον πρόλογο η συγγραφέας απευθύνει θερμές ευχαριστίες στα πρόσωπα αυτά για τη συμβολή τους, αλλά και προς την κοινότητα της Ερασιτεχνικής Αστρονομίας στην Ελλάδα. Υπενθυμίζω ότι η κ. Χαλκιά είχε επισκεφτεί και παρακολουθήσει το Συνέδριό μας, το 2005.

 

Βαγγέλης Τσάμης

https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc

"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."

Πλάτων

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αγαπητοι φιλοι,

 

Και εγω απο την δικη μου πλευρα ηθελα να προτεινω το βιβλιο (και εργο) της Κυριας Χαλκιας. Η κ. Χαλκια επενδυσε πολυ χρονο και κοπο αλλα το αποτελεσμα τα λεει ολα ... ενα βιβλιο γυρω στις 600 σελιδες και το οποιο συνορευει σε εγκυκλοπαιδεια.

 

Ειναι ιδιατερα ομορφο να βλεπουμε τετοιες προσπαθειες και αποτελεσματα να κυκλοφορουν σε πανελλαδικο χωρο και στα σχολεια μας παρα ενα ξενο βιβλιο το οποιο στην καλυτερη περιπτωση ειναι μεταφρασμενο στα ελληνικα.

Φιλικά,

 

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Το είχα δει στις Π.Ε.Κ. και μου είχε κινήσει την περιέργεια, (είχα μια επαφή με τις Π.Ε.Κ. πριν από 10-15 μέρες) .... τώρα πιά αρχίζω να πιστεύω ότι πρέπει να το αποκτήσω..... αφού αναφέρει ο Βαγγέλης ότι έχει και δουλειά αγαπητών ελλήνων ερασιτεχνών.... ε....καλά .... φυσικά και θα το προωθήσω και παραπέρα.....

Φιλικά,

 

Δημήτρης Πρασόπουλος

Αλεξανδρούπολη/ Κομοτηνή

http://prasopoulosdimitrios.blogspot.com/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Και η δική μου γνώμη είναι θετικότατη (Α+) για το συγκεκριμένο βιβλίο, η μόνη μου ένσταση είναι στο δέσιμο που θα το προτιμούσα με σκληρό εξώφυλλο, έστω και με λίγα ευρώ παραπάνω. Το βιβλίο είναι πολύ μεγάλο σε σελίδες και βαρύ και λυγίζει πολύ όταν το χρησιμοποιεί κάποιος εκτός γραφείου (πχ. σε πολυθρόνα, που όλα διαβάζονται πιο ξεκούραστα).

 

Ελπίζω κάποτε να το διαβάσω όλο, και να το αξιοποιήσουν κάποια στιγμή και τα παιδιά μου. Συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν στην έκδοσή του!!!

Φιλικά, Αργύρης

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Συγχαρητήρια στην συγγραφέα!!!

Στην Ελλάδα δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλές εκδόσεις τέτοιων βιβλίων, αλλά και όσα υπάρχουν είναι μεταφράσεις ξένων.

 

Συγχαρητήρια και σε εσάς κ. Αντώνη και κ. Μυλωνά για την δική σας συμμετοχή.

 

Το βιβλίο εννοείται ότι θα αγορασθεί και καλά είναι να το πάρουν όσοι ασχολούνται με την Ερασιτεχνική Αστρονομία στην Ελλάδα, κάθε Ελληνική προσπάθεια πρέπει να προωθείται με όλες μας τις δυνάμεις.

 

=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>

Ταρσούδης Γιώργος

Αλεξ/πολη

George Tarsoudis

Υπό κατασκευή / προσωρινό

http://lunarcaptures.wordpress.com/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ειναι οντως πολυ αξιολογο,απο μια πρωτη ματια που του εριξα.Δεν εχω δει καποιο αλλο Ελληνικο βιβλιο μεχρι τωρα που να βαζει τον μαθητη με κατανοητο τροπο στα μυστικα της αστρονομιας. :D
Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr :D
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης