Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά καλησπέρα σας και καλή χρονιά!

Είμαι καινούριος στο χώρο και έχω πάρει πρόσφατα ένα διοπτρικό Aurika της Skywatch, μοντέλο 70mm-900.

μπορείτε να με ενημερώσετε αν ο Δίας φαίνεται αυτήν την εποχή, σε ποιά θέση και ποιά ώρα;

Ευχαριστώ.

Δημοσιεύτηκε
Καλωσήρθες! :) Δυστυχώς αυτή η περίοδος δεν ευνοεί καθόλου την παρατήρηση του Δία.Μπορεί να είναι ορατός τις πρωινές ώρες πρίν ανατείλει ο ήλιος, αλλά είναι πολύ χαμηλά και δεν αξίζει καθόλου η προσπάθεια.Μπορείς να περιμένεις 2-3 μήνες ώστε να μπορείς να τον παρατηρήσεις τα ξημερώματα.
Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ πολύ παιδια.

Δηλαδή εκτός από Κρόνο που έχω δει και Αφροδίτη με τις δυνατότητες του τηλεσκοπίου μου, που είναι μικρές, τι άλλο μπορώ να δώ αυτήν την εποχή που να αξίζει τον κόπο;

Δημοσιεύτηκε
Πρώτο απο όλα (αν δεν το έχεις δεί) είναι το νεφέλωμα του Ωρίωνα (Μ42).Παρά την μικρή διάμετρο του τηλεσκοπίου σου, πιστεύω οτι θα φαίνεται πολύ καλά.Θα μπορούσες επίσης να δείς σμήνη (πχ Μ45) και άλλους λαμπρούς γαλαξίες.Καλό θα ήταν να είχες και ενα λογισμικό χαρτογράφησης του ουράνιου θόλου όπως το Cartes du Ciel που μπορείς να κατεβάσεις free απο εδώ http://www.astrovox.gr/skycharts/
Δημοσιεύτηκε
Ευχαριστώ πολύ παιδια.

Δηλαδή εκτός από Κρόνο που έχω δει και Αφροδίτη με τις δυνατότητες του τηλεσκοπίου μου, που είναι μικρές, τι άλλο μπορώ να δώ αυτήν την εποχή που να αξίζει τον κόπο;

Τη σελήνη ελπίζω να τη δοκίμασες, έ; Αν όχι, θα έπρεπε να είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις μόλις φύγουν τα σύννεφα!!! :)

Φιλικά,

Γιάννης Μπελιάς

In a world without fences who needs Gates? [-X

Δημοσιεύτηκε
Πρώτο απο όλα (αν δεν το έχεις δεί) είναι το νεφέλωμα του Ωρίωνα (Μ42).Παρά την μικρή διάμετρο του τηλεσκοπίου σου, πιστεύω οτι θα φαίνεται πολύ καλά.Θα μπορούσες επίσης να δείς σμήνη (πχ Μ45) και άλλους λαμπρούς γαλαξίες.Καλό θα ήταν να είχες και ενα λογισμικό χαρτογράφησης του ουράνιου θόλου όπως το Cartes du Ciel που μπορείς να κατεβάσεις free απο εδώ http://www.astrovox.gr/skycharts/

συμφωνώ, μόνο που θέλω να προσθέσω πως επειδή ανέφερε ο Αρκτος

ότι το τηλεσκόπιό του έχει μικρές δυνατότητες απο deep sky objects καλό θα ήταν να εστιάσει κυρίως σε σμήνη... :-$

και σε μερικούς γαλαξίες,νεφελώματα κλπ...

φίλε Αρκτος πραγματικά αν δεν έχεις το nightwatch καλό θα ήταν να το προμηθευτείς θα σου δώσει ακριβείς πληροφορίες για ττο τι πρέπει και μπορείς να δεις και ποια εποχη! :P

scooby doobi dooo!!!!!!

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης