MPARLAS DHMHTRIOS Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2007 σκευτομαι να παρω την ατικ 16IC την εγχρωμη η την μονοχρωμη τι γνωμη εχετε. Σ.Ε.Α.Α (συλλογος ερασιτεχνικης αστρονομιας αργολιδας) http://astropanorama-panorama.blogspot.com/
aristarchus Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2007 Δημητρη, Γενικα οι μονοχρωμες καμερες απαιτουν περισσοτερη δουλεια (τρεις με τεσσερεις φορες και αναλογα αν μιλαμε για RGB η LRGB) αλλα τα αποτελεσματα ειναι καλυτερα. Φυσικα θα υπαρχουν και περισσοτερα εξοδα (οπως φιλτρα και ροδελα). Οποτε εξαρταται απο την ποιοτητα αποτελεσματων που σε ενδιαφερει (φυσικα καλοπροαιρετα το λεω). Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2007 Δημήτρη,Την μηχανή την παρέλαβα πριν 3 ημέρες και αν όλα πάνε καλά θα την δοκιμάσω το Σαββατοκύριακο. Αν μπορείς να κάνεις υπομονή μέχρι τη Δευτέρα, μπορεί και να έχεις μία πρώτη γνώμη (αν και είναι η πρώτη μου προσπάθεια στο χώρο της φωτογραφία). Δημήτρης
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2007 Εξαρτάται από το μεράκι σου, το χρόνο που διαθέτεις και το πόσο τελικά θέλεις να ασχοληθείς με την αστροφωτογραφία. Προσωπικά, προτιμώ να βρίσκομαι τον περισσότερο χρόνο πίσω από το προσοφθάλμιο, ωπότε η ευκαιριακή χρήση μιας DSLR που απέκτησα πρόσφατα με υπερκαλύπτει. Με αυτά τα δεδομένα, αν ήμουν στη θέση σου, θα επέλεγα χωρίς δισταγμό την έγχρωμη έστω και αν θα δώσει κατώτερα αποτελέσματα από την ασπρόμαυρη, στην οποία για να έχεις τελικό "έγχρωμο" αποτέλεσμα, θέλεις 3-4 εκθέσεις όπως υπογράμμισε ο κ.Αντώνης. Αν όμως, πραγματικά σε ενδιαφέρει η αστροφωτογραφία και θέλεις να επενδύσεις εκεί, η μονόχρωμη, δίσκος εναλλαγής φίλτρων, κλπ. είναι μονόδρομος. Θα αποκτήσεις πολύτιμη εμπειρία που θα σου χρησιμεύσει όταν αποφασίσεις να αναβαθμιστείς σε μία ακριβότερη κάμερα.Φιλικά,Ηλίας.
MPARLAS DHMHTRIOS Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2007 φιλοι καλησπερα μαλλον μονοχρωμη θα παρω χρονο εχω παρα πολυ για εξοικειωση με την αστροφωτογραφια,αργωτερα θα παρω μια ακριβοτερη,πιστευω να εχω μια βοηθεια στα προτα βηματα,τωρα θα περιμενο τον Δημητρη Σοφουλη για μια πρωτη γνωμη. φιλικα,Δημητρης. Σ.Ε.Α.Α (συλλογος ερασιτεχνικης αστρονομιας αργολιδας) http://astropanorama-panorama.blogspot.com/
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2007 Δημήτρη, Συγγνώμη αλλα δεν τα κατάφερα. Βγήκα αργά λόγω συννεφιάς, μέχρι να το στήσω και να το ευθυγραμμίσω είχα παγώσει (έκανε τρομερό κρύο, στις 22:00 είχε 3 βαθμούς) , σε χρόνο μηδέν η διορθωτική πλάκα είχε γίνει μούσκεμα απο την υγρασία και τελικά κατα τις 23:30 τα μάζεψα με την ουρά υπο τα σκέλη και την έκανα. Δημήτρης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα