Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Θελω τη βοηθεια σας αγαπητοι φιλοι για την αναγνωριση ενος αντικειμενου.Την πρωτη φορα που το ειδα ηταν οταν πρωτοειχα παρει το τηλεσκοπιο μου.Τοτε δεν ειχα δωδει σημασια.Το παρατηρησα ομως κι αλλες φορες και μου προκαλεσε το ενδιαφερον.Προκειται για ενα αντικειμενο που μοιαζει με φωτεινες ταινιες,σαν δακτυλιοι.Με το τηλεσκοπιο μου το παρατηρησα στοχευοντας δεξια του σειριου.Παρ ολα αυτα ουτε το cartes du ciel ουτε οι χαρτες του nightwatch κανουν λογο για τετοιο αντικειμενο.Ετσι για να σιγουρευτω οτι δεν ειναι ιδεα μου μεχρι πριν απο λιγο το εβλεπα στο προσοφθαλμιο του τηλεσκοπιου μου.Ποιο αντικειμενο ειναι λοιπον?Εχω τεραστια περιεργεια!!

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε
Tι εννοεις οταν λες αν εχω εστιασει καλα?Δηλαδη τι μπορει να φταιει?

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε
Η περιγραφή δε μας βοηθάει ώστε να βοηθήσουμε κι εμείς. Πόσο δεξιά (πιο σωστό και πιο κατανοητό θα ήταν "δυτικά") από το Σείριο; Πόσες μοίρες; Και ποιές διαστάσεις είχε το ουράνιο σώμα που είδες; Ήταν όσο η Σελήνη; Ήταν όσο ο Δίας; Ούτε το "φωτεινές ταινίες, σα δακτύλιοι" βοηθάει. Επίσης θα βοηθούσε μια εκτίμηση της λαμπρότητας, π.χ. "όσο το Μ42".
Δημοσιεύτηκε
Προσεξε επισης μηπως ειναι "εσωτερικη ανακλαση"του σωληνα απο καποια δυνατη πηγη φωτος αρκετα πλαγια απο εκει που στοχευει το τηλεσκοποιο σου το οποιο δημιουργει μερικες φορες αυτες τις "ταινιες" που αναφερεις.

73 SV1EIH

Δεληγεωργόπουλος Δημήτριος

www.edsro.eu

sw1eih@yahoo.gr

GSO 6\" RC-CCD67 FR

ATIK 16 HR

ASI 120 mc ccd

NIKON D-7000

CANON EOS 500D(mod)

HEQ5 SKYSCAN PRO GOTO

Δημοσιεύτηκε

Φίλε Coyote,

στην περίπτωση που δεν έχεις εστιάσει καλά στο αντικείμενο που έχεις εντοπίσει και έχεις κεντράρει, είναι πολύ πιθανό όταν κοιτάς απο το προσοφθάλμιο να βλέπεις ένα λαμπρό πυρήνα και ένα δίσκο γύρω του.

Προσπάθησε να εστιάσεις (έχε το μάτι σου συνέχεια στο προσοφθάλμιο και ταυτόχρονα ρύθμιζε το focus ώστε να καθαρίσει το αντικείμενο). Πίστεψε με, θα καταλάβεις πότε.

APM Astrograph 107, Baader Steeltrack Focuser, NEQ6 Pro

ATIK 314L+, QHY5, Starlight Xp. USB Filter Wheel

http://astrophotographia.blogspot.com

http://photographiaHD.blogspot.com

Δημοσιεύτηκε
Μπορει να εχετε και δικιο γιατι τωρα που το θυμηθηκα πρεπει να το εχω ξαναπαθει και με αλλο αντικειμενο παλιοτερα :oops: .Θα το τσεκαρω σημερα.Ισως συμβαινει επειδη ο σειριος ειναι αρκετα φωτεινος και το καταλαβαινω.Θα δειξει...

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε
είναι πολύ πιθανό όταν κοιτάς απο το προσοφθάλμιο να βλέπεις ένα λαμπρό πυρήνα και ένα δίσκο γύρω του.

Για την ακρίβεια βλέπεις και ομόκεντρους κύκλους, με απόσταση μεταξύ τους που μεταβάλλεται, ανάλογα με το πόσο ανεστίαστο είναι το αντικείμενο.

astrovoxsigmz0.jpg

nightskybarweb9dg.jpg

Δημοσιεύτηκε

στην περίπτωση που δεν έχεις εστιάσει καλά στο αντικείμενο που έχεις εντοπίσει και έχεις κεντράρει, είναι πολύ πιθανό όταν κοιτάς απο το προσοφθάλμιο να βλέπεις ένα λαμπρό πυρήνα και ένα δίσκο γύρω του.

Προσπάθησε να εστιάσεις (έχε το μάτι σου συνέχεια στο προσοφθάλμιο και ταυτόχρονα ρύθμιζε το focus ώστε να καθαρίσει το αντικείμενο). Πίστεψε με, θα καταλάβεις πότε.

Τωρα καταλαβα τι εννοεις.Δεν νομιζω οτι τιθεται θεμα επι τουτου.Ειχα καθαρισει την εικονα.Εγω νομιζω οτι ειναι καποια ανακλαση.Και αυτο γιατι απο πισω φαινονταν αστερια και ετσι αυτη η λαμψη ηταν σαν να παρεμβαλεται αναμεσα στο ειδωλο και το τηλεσκοπιο.Εκτος αν δεν ειναι ουτε αυτο.

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε
αγνοειστε τις 2 πρωτες παραγραφους.Απλα ηθελα να κανω παραθεση.

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης