Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2007 όντως οι 594 είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ακόμα και για τους καλύτερους ουρανούς και το ποιο τέλειο seeing.... Σπάνια μπορείς να ανεβάσεις πάνω απο 300Χ χωρίς να χαλάσει το είδωλο..
filiatra Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2007 Γιατι ρε παιδια σπανια?Εγω πολλες φορες δουλεβω 400Χ.Δε λεω οτι παντα ειναι καλα αλλα μερικες φορες σηκωνει τετοια μεγεθυνση.Το δυσκολο ειναι να πετυχεις την εστιαση.(σκυλομετανιωσα που δεν πηρα κρειφορντ).Με 400Χ εχω παρει φοβερο ειδωλο απο τον Ωριωνα.Ειχα την εντυπωση πως θα κανω φουου κ θα διαλυθουν τα συννεφα Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Foehammer Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2007 Γιατι ρε παιδια σπανια?Εγω πολλες φορες δουλεβω 400Χ.Δε λεω οτι παντα ειναι καλα αλλα μερικες φορες σηκωνει τετοια μεγεθυνση.Το δυσκολο ειναι να πετυχεις την εστιαση.(σκυλομετανιωσα που δεν πηρα κρειφορντ).Με 400Χ εχω παρει φοβερο ειδωλο απο τον Ωριωνα.Ειχα την εντυπωση πως θα κανω φουου κ θα διαλυθουν τα συννεφα Με τι διαμετρο φιλε? Σε deep sky δεν επηρεαζει και τοσο η σταθεροτητα της ατμοσφαιρας! Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
ΘΑΝΑΣΗΣ1635940971 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2007 γεια σε ολους ξανα.καταρχην δεν δουλευω κανεναν και δεν ειναι αυτος ο σκοπος μου ουτε να κανω τον μεγαλο.οι παρατηρησειες μου γινονται πολυ εξω απο την ερετρια.δευτερον αν διαβασατε καλα ειπα απο 200 και οχι μονο594.τριτον οταν μιλαμε για 594 ειαναι αυτονοητο barlow kai prosofualmio 4.7uwa της meade.τεταρτον το focus το κανω αφου εχω συνδεσει το τηλεσκοπιο στον υπολογιστη και μπορω να κανω ηλεκτρονικο χειρισμο για αυτο.πεμπτον το ερωτημα ηταν με τι μεγενθυση βλεπω το χωρισμα και οχι ποτε και σε ποιες μοιρες.εβδομο πιστευω οτι απαντησα σε μερικα ερωτηματα που δημιουργηθηκαν.ολες οι παρατηρησεις ειναι καλοπροαιρετες αρκειται να γινονται με σωστο τροπο και με τις σωστες ερωτησεις.με εκτιμηση θανασης.
filiatra Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2007 Γιατι ρε παιδια σπανια?Εγω πολλες φορες δουλεβω 400Χ.Δε λεω οτι παντα ειναι καλα αλλα μερικες φορες σηκωνει τετοια μεγεθυνση.Το δυσκολο ειναι να πετυχεις την εστιαση.(σκυλομετανιωσα που δεν πηρα κρειφορντ).Με 400Χ εχω παρει φοβερο ειδωλο απο τον Ωριωνα.Ειχα την εντυπωση πως θα κανω φουου κ θα διαλυθουν τα συννεφα Με τι διαμετρο φιλε? Με 14'' αλλα αυτο νομιζω πως δεν παιζει ρολο αν η ατμοσφαιρα δεν ειναι καλη.Εχουμε δει με το 8'' του Carl sagan Δια σιγουρα πανω απο 300Χ(δε θυμαμε ακριβς) κ ηταν σταθεροτατος Σε deep sky δεν επηρεαζει και τοσο η σταθεροτητα της ατμοσφαιρας!Ομολογω πως αυτο δεν το ηξερα.Παντως για να μην παρεξηγηθω δε λεω πως καθε φορα που βγαινω μπορω κ πηγαινω στις 400Χ.Μια στις τρεις ομως θα μου κανει το χατηρι.Το κακο ειναι πως δεν εχω ενδιαμεσες μςγεθυνσεις.Εχω 65Χ 164Χ κ 400Χ με μπαρλοου 2,5Χ Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2007 Γιατι ρε παιδια σπανια?Εγω πολλες φορες δουλεβω 400Χ.Δε λεω οτι παντα ειναι καλα αλλα μερικες φορες σηκωνει τετοια μεγεθυνση.Το δυσκολο ειναι να πετυχεις την εστιαση.(σκυλομετανιωσα που δεν πηρα κρειφορντ).Με 400Χ εχω παρει φοβερο ειδωλο απο τον Ωριωνα.Ειχα την εντυπωση πως θα κανω φουου κ θα διαλυθουν τα συννεφα Με τι διαμετρο φιλε? Με 14'' αλλα αυτο νομιζω πως δεν παιζει ρολο αν η ατμοσφαιρα δεν ειναι καλη.Εχουμε δει με το 8'' του Carl sagan Δια σιγουρα πανω απο 300Χ(δε θυμαμε ακριβς) κ ηταν σταθεροτατος Σε deep sky δεν επηρεαζει και τοσο η σταθεροτητα της ατμοσφαιρας!Ομολογω πως αυτο δεν το ηξερα.Παντως για να μην παρεξηγηθω δε λεω πως καθε φορα που βγαινω μπορω κ πηγαινω στις 400Χ.Μια στις τρεις ομως θα μου κανει το χατηρι.Το κακο ειναι πως δεν εχω ενδιαμεσες μςγεθυνσεις.Εχω 65Χ 164Χ κ 400Χ με μπαρλοου 2,5Χ Με 14" και 400Χ στον Ωρίωνα, σίγουρα νομίζεις οτι θα κάνεις φουου κ θα φύγουν τα σύννεφα! Με ενα 8" όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά.
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2007 Προχτες και παραπροχτες το χωρισμα φαινοταν πανευκολα με 3.5" στις 123Χ και 198Χ Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Canopus Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2007 Πάντως εγώ προ τετραετία από Νέα Μάκρη (ο ουρανός τότε ήταν πολύ καλύερος από ότι είναι τώρα, βλ. λιγότερη φωτορύπανση) είχα δει το διάκενο με το tal-120 και μεγέθυνση κάπου κοντά στο 120x αν θυμάμαι καλά. Σημείωση ότι τις καλύτερες παρατηρήσεις του Κρόνου τις είχα κάνει όχι στις πολύ καθαρές νύχτες, αλλά σε συνθήκες με mag 4-4.5, με αρκετή υγρασία στην ατμόσφαιρα. Στις πολύ καθαρές νύκτες (βοριάς και mag 5+, συνήθως μετά από καταιγίδα) η ατμόσφαιρα ήταν πολύ ασταθής και όλα "βράζανε" σε μεγάλη μεγέθυνση. Από Αθήνα κέντρο δεν έχω προσπαθήσει, αλλά φαντάζομαι δε θα υπάρχει πρόβλημα. Τα δακτυλίδια τα είχα πρωτοδεί το 2001 από τον Κολωνό με ένα ζευγάρι κυάλια 10-30x50 Σκόρπιες σκέψεις: http://ngc253.blogspot.com/travel... without movement...
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2007 Πάντως εγώ προ τετραετία από Νέα Μάκρη (ο ουρανός τότε ήταν πολύ καλύερος από ότι είναι τώρα, βλ. λιγότερη φωτορύπανση) είχα δει το διάκενο με το tal-120 και μεγέθυνση κάπου κοντά στο 120x αν θυμάμαι καλά. Και οι δακτυλιοι ηταν σε καλυτερη θεση, καθότι σιγα σιγα "κλεινουν".. το seeing επηρεαζει κυρίως την πλανητικη παρατηρηση οχι η φωτορυπανση. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
aristarchus Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2007 Σημείωση ότι τις καλύτερες παρατηρήσεις του Κρόνου τις είχα κάνει όχι στις πολύ καθαρές νύχτες, αλλά σε συνθήκες με mag 4-4.5, με αρκετή υγρασία στην ατμόσφαιρα. Στις πολύ καθαρές νύκτες (βοριάς και mag 5+, συνήθως μετά από καταιγίδα) η ατμόσφαιρα ήταν πολύ ασταθής και όλα "βράζανε" σε μεγάλη μεγέθυνση.Αυτο ειναι κατι που εχω παρατηρησει και εγω ... η υγρασια βουθαει ΠΟΛΥ στην σταθεροτητα της ατμοσφαιρας και το καλο seeing και σε αντιθεση με νυκτες που ειναι πολυ καθαρος ο ουρανος αλλα η σταθεροτητα ειναι μηδενικη. Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
krubetis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2007 Με 8 σκαι γουότσερ και 240 επί και όταν το seeing ειναι καλό.... μπωρει να περάσει και μήναs ακόμα για μια καλή στηγμη ακόμα και τωρα με την κλυση των δακτηλίων το βλεπω ανετα και περιμετρικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα