PapGeo Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2007 Εγώ Αγάπιε θα στο πω δημόσια: φυσικά και αστειεύεσαι, αλλιώς δεν σε σώζει ούτε η… Aerogirl! Εύχομαι πάντως να υφίσταται γενικότερα, γιατί έχουμε καιρό να την ακούσουμε. liquid sun καλώς ήλθες στο club!
liquid sun Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2007 Λοιπόν. pampers πήρα, χαρτομαντήλα σε κούτες πήρα, την μάνα μου τη κάλμαρα για το που θα βάλω το κτήνος, έχω διασταυρώσει ότι την Πέμπτη ο καιρός θα είναι καλός, έχω βρεί τον χάρτη για την Πέμπτη, ρεπό πήρα αυριο για να το παραλάβω.... νομίζω είμαι σα μικρό παιδάκι. φαντάσου πως θα κάνω την πρώτη μέρα που θα δω στον ουρανό... Α ναι άρχισα αποταμίευση για 16" και πάνω. KOTS εσύ φταις και καλά κάνεις και φταις ΥΓ: KOTS το ξέρω ότι δεν θα βλέπω κατι το τρομερό, αλλά σίγουρα 8" έχουν καλή συλλογή φωτός. Αμα κάνω έτσι για το 8ιντσο πώς θα κάνω όταν κάποια στιγμή πάρω μεγαθήριο?μετά θα κατασκηνώσω στον διαστημικό σταθμό και θα στοχεύω από το παράθυρο με κάτοπτρο 1 μέτρου τουλ.... "Κοιτάμε όλοι χαμηλά και χάνουμε το βλέμμα προς εκείνα που μας γέννησαν, που σε εκείνα θα επιστρέφουμε"
Foehammer Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2007 Εγώ Αγάπιε θα στο πω δημόσια: φυσικά και αστειεύεσαι, αλλιώς δεν σε σώζει ούτε η… Aerogirl! Εύχομαι πάντως να υφίσταται γενικότερα, γιατί έχουμε καιρό να την ακούσουμε. Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
liquid sun Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2007 Το κανόνι έφτασε νωρίτερα!!Είναι κανόνι παιδιά!!Νόμιζα ότι έκαναν λάθος και μου έστειλαν 10ιντσο!!!!Μεσημέρι συναρμολόγηση και βράδυ κορφοβούνια.....φυυυυυγαμεεεεε "Κοιτάμε όλοι χαμηλά και χάνουμε το βλέμμα προς εκείνα που μας γέννησαν, που σε εκείνα θα επιστρέφουμε"
quendi Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2007 Καλορίζικα τα dob σας! Έτσι μπράβο να αυξάνονται!! ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:1. Πρόταση για βάση στήριξης? Η Skywatcher ΗΕQ5 θα ήταν πιστεύω ιδανική επιλογή (αν τελικά είναι 8") Φιλικά,Παναγιώτης Αντωνόπουλος
KOTS Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2007 Α ναι άρχισα αποταμίευση για 16" και πάνω. KOTS εσύ φταις και καλά κάνεις και φταις Ετσι πρεπει. Μεγαλα τηλεσκοπια! Συμβουλες για αγορα μικρων τηλεσκοπιων να λειπουν. Πολυ αρκεστηκαμε στα μικρα διαμετρηματα. ΥΓ: KOTS το ξέρω ότι δεν θα βλέπω κατι το τρομερό, αλλά σίγουρα 8" έχουν καλή συλλογή φωτός. Αμα κάνω έτσι για το 8ιντσο πώς θα κάνω όταν κάποια στιγμή πάρω μεγαθήριο?μετά θα κατασκηνώσω στον διαστημικό σταθμό και θα στοχεύω από το παράθυρο με κάτοπτρο 1 μέτρου τουλ.... Θα εχεις πολυ ομορφες εικονες. Μην ανησυχεις γι αυτο. Σκεψου κατι αλλο. Οταν ειδα το τηλεσκοπιο μου (8" starfinder MEADE f/6) στημενο καποτε στο αστεροσκοπειο του Κρυονεριου ειχα παει στον ιδιοκτητη και του ειχα κανει τη μεγαλειωδη ερωτηση: "Συγνωμη... αυτο ειναι το 16αρι???" STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
PapGeo Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2007 Εγώ Αγάπιε θα στο πω δημόσια: φυσικά και αστειεύεσαι, αλλιώς δεν σε σώζει ούτε η… Aerogirl! Εύχομαι πάντως να υφίσταται γενικότερα, γιατί έχουμε καιρό να την ακούσουμε. Nice view… Got the message!
PapGeo Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2007 Το κανόνι έφτασε νωρίτερα!!Είναι κανόνι παιδιά!!Νόμιζα ότι έκαναν λάθος και μου έστειλαν 10ιντσο!!!! ...Και που να είχες παραλάβει τις κούτες του 10ιντσου, ή του 12ιντσου! Θα είχες τινάξει τα πέταλα! Καλορίζικο!!!
skywalker Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7, 2007 Ετσι μπραβο,να μεγαλωνειη οικογενεια!!! Στο τελος θα κανουμε μια εξορμηση αποκλειστικα ''Dob Meeting'' [καλη ιδεα εεεε??????] Συγχαρητηρια για τα νεα αποκτηματα σας παιδες!!! Αντε να μπω και εγω στο ''τρυπακι'' να ξαναβγαλω εξω το μαναρι μου γιατι πολυ το εχω χ ι το θεμα το τελευταιο πολυ καιρο.... Το πηρα αποφαση,παω να δω οτι υπαρχει τωρα εξω!!! Auf wiedersehen!!! Φιλικα Νικος [/u] Οταν εχεις ενα προβλημα,κοιτα τ'αστρα,εκει θα βρεις τη λυση...www.orionas.gr
liquid sun Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2007 Λοιπόν φίλτατε dobades τις λίγες μέρες που δεν είχα συνεφειά έκανα τις πρώτες παρατηρήσεις με το θηριάκι. Καταρχάς η βάση δε σε ταλαιπωρεί καθόλου στην στόχευση και αμα το συνθίσεις μπορείς να κάνεις ακριβείς κινήσεις ακόμα και σε μεγάλες μεγενθύνσεις. Τι είδα? Κρόνος και μουρλάθηκα από την καθαρότητα του ειδώλου, μέχρι και την γραμμή Κασσίνι έβλεπα. Έπειτα πέρασα σε Σύριο ΄λιο (τον οποίο και φωτογράφισα) Πλειάδες, Υάδες και τελικά κόλισα και χάζευα περίπου μιάμιση ώρα το Νεφέλωμα του Ωρίωνα. Μαγική και όμορφη εικόνα και όσο το μάτι προσαρμαζόταν ηρέμησα από την ομορφιά του θεάματος. Μετά Αλντεμπάραν και πριν δύσει είδα και την αφρδίτη. Αυτά στα πολύ γρήγορα. Ο αδρφός ήδη σχεδιάζει μηχανισμό και πλακέτα με σκοπό να το κάνει go to.Εγώ προτιμό για αρχή τον χειροκίνητο τρόπο...μαθαίνεις καλύτερα τον ουρανό. "Κοιτάμε όλοι χαμηλά και χάνουμε το βλέμμα προς εκείνα που μας γέννησαν, που σε εκείνα θα επιστρέφουμε"
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2007 Κι εγω πιστευω η HEQ5 ειναι η καλυτερη επιλογη με την προοπτικη οτι δε θα χρησιμοποιηθει αργοτερα μεγαλυτερος σωληνας πανω της . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
liquid sun Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12, 2007 Είδα μια ωραία ιδέα στις ατροφοτογραφίες ενός παιού (δεν θυμάμε το όνομα) ο οποίος φωτογράφισε το κρόνο με Dobson χρησιμοποιώντας κάμερα DV. Η φωτογραφεία είχε βγει πάρα πολύ καλή και με την κάμερα Dv εκμεταλεύτηκε την υψηλή απόδωση σε εικόνα ωστε να διαλέξει και να επεξαργατεί το καλύτερο frame.Θα αρχίσω να το δοκιμάζω τώρα που οι μέρες πλέον ε΄ναι καλές, οπότε θα έχω νεότερα Χρόνια πολλά σε όλους "Κοιτάμε όλοι χαμηλά και χάνουμε το βλέμμα προς εκείνα που μας γέννησαν, που σε εκείνα θα επιστρέφουμε"
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα