Ιάκωβος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2004 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2004 Ειμαι νέος στην ομάδα και δεν ξέρω πολλά.Θελω να πάρω ένα τηλεσκόπιο 8".Έχω βρει το LXD55 της Meade.Είναι καλό ή με τα ίδια χρήματα μπορώ να πάρω κατι καλύτερο; Και απο ποιό μαγαζί
Κωνσταντίνος Τσατσαρούνος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2004 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2004 Φίλε Ιάκωβε, θέλω να σε βοήθησω αλλά θέλω περισσότερες πληροφορίες για το τι ψάχνεις καθώς και που μένεις γιατι μπορώ να σου πώ μαγαζιά σε μία περιοχή ακτίνας Αθήνα, Πειραιά. Για το αρχείο σας!!!
Ιάκωβος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24, 2004 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24, 2004 Εγώ μένω ηλιούπολη οπότε το μαγαζί όπου και να είναι δε με πειράζει γιατί έτσι και αλλιώς πρέπει να περπατήσω αρκετά Km για να πάω.Εγώ κυρίως το θέλω για αστροφοτογράφιση.Επίσης θα ήθελα να σε ρωτήσω που μπορώ να βρώ μηχανή για να παίρνω photo.Η μηχανή θα ήθελα να είναι με film όχι ηλεκτρονική.
Κωνσταντίνος Τσατσαρούνος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25, 2004 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25, 2004 Τότε εάν μπορείς και αντέχεις την περιπλάνηση σου προτείνω το κατάστημα της meade στην Αθήνα. Όσο για την διεύθυνση θα ψάξω γιατί τώρα δεν την έχω πρόχειρη, θα απαντήσω σε μερικές ημέρες! Με περισσότερες πληροφορίες για το τηλεσκόπιο που σου προτείνω καθώς και την διεύθυνση του μαγαζιού! Για το αρχείο σας!!!
Στάθης Αλεξόπουλος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25, 2004 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25, 2004 Φίλε Ιάκωβε Το τηλέφωνο του αντιπρόσωπου της Meade είναι 210-4282045 και η σελίδα του είναι http://www.meade.gr. Πάντως, μένω και εγώ στην Ηλιούπολη και είμαι κάτοχος ενός Meade LX200 GPS και ενός ETX 90. Αν θέλεις να τηλέφωνηθούμε ή συναντηθούμε για να σου πω μερικές από τις εμπειρίες μου, στείλε μου ένα προσωπικό μήνυμα με τις λεπτομέρειες επικοινωνίας. Στάθης Αλεξόπουλος
antony Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2004 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2004 ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΤΟ SKY WATCHER 8 DOBΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ;(ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ)ΕΧΩ ΕΝΑ ΝΕXTSTAR 114GT ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΤΟ 8 ΣΑΝ ΕΝΑ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. clear skies.[/code] "blackjanuaryout"
astrocrazy Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2004 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2004 File Antony geia souTha sou proteina na pareis to skywatcher Dobson 200/1200 F/6 tha eheis etsi ena pleonektima stin parakolouthisi selinis kai planiton enanti tou alou Dobson apo tin skywather 200/1000 F/5.An den kano lathos i F/6 version kykloforei kai me Pyrex kathrefti (akrivotero yliko,antidra pio grigora stin alagi tis thermokrasias apo mesa exo).Tora gia tin poiotita tou tileskopiou den boreis na eisai sigouros xerontas oti einai kai ligo thema tyhis i agora tileskopiou,yparhoun synithos diafores apo to ena tileskopio sto allo kai as einai to idio montelo tis idias etairias.Ta optika tis Skywatcher erhontai kai avta apo kina,oi kinezoi omos ehoune apodeixei oti boroun na ftianoun kai poly kala optika.Ego den eho prosopiki empeiria me avto to tileskopio alla eho diavasei 2 diaforetikes kritites idioktiton tou skywatcer dob 200/1000 kai ta sholia itan arketa kala,to tileskopio einai arketa kala ftiagmeno,ta optika kala,i vasi poly statheri,ena mono pou gyrizei ligo dyskola,avta fysika apoti diavasa.I prosopiki mou gnomi einai oti an den endiaferesai gia photos me megales ektheseis to dob einai kali epilogi kai tha sou deixei poly perissotera apoti to Nexstar sou
antony Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2004 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2004 Φίλε astrocrazyΣε ευχαριστώ για την βοήθειά σου Πράγματι ενδιαφέρομαι για το 200/1200 dob της SKY WATCHER To οποίο είναι σε πολυ οικονομική τιμή .Εχω όμως ακούσει για δυσκολία στην κίνηση του τηλεσκοπίου, όπως επίσης δεν μπορώ να εχω απαιτήσεις για τα οπτικά ενος τόσο μικρού dob. Δεν ξέρω όμως πώς μπορώ να φέρω απο έξω ενα καλύτερο τηλεσκόπιο όπως ειναι το Starfinder Dobsonian 12.5" f/4.8 της MEADE Που το βρήκα στο astronomics.com με 844$ + 79$ shipping( list price 1.595 $).Αυτα προς το παρόν. Ευχαριστω. "blackjanuaryout"
angelos Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2004 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2004 Αγαπητέ Φίλε Αντώνη, Εχω αποφασίσει και εγώ να αγοράσω το πρώτο μου τηλεσκόπιο και έχω καταλήξει στο Skywatcher 8" Dob. Κριτικές μπορείς να δείς στο ακόλουθο site: http://www.excelsis.com/1.0/entry.php?sectionid=12&entryid=323 Οι προδιαγραφές αυτού που πωλεί το ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ (http://www.astronomy.gr) είναι αρκετά ενδιαφέρουσες. Ο μόνος μου ενδοιασμός έγκειται στον τύπο (dobsonian) και συγκεκριμένα στην έλλειψη τριπόδου με κλίμακα η οποία βοηθά στον προσανατολισμό.Η μόνη λύσις είναι το star hopping, δεδομένου όμως ότι μένω στην Γλυφάδα αμφιβάλλω αν θα μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτή την τεχνική αποτελεσματικά έστω και με την βοήθεια ενός Rigel. Η εμπειρία σου (και κάθε άλλου αστροφίλου) με το Nextstar ποία είναι στο θέμα αυτό? Φιλικά, Αγγελος
antony Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2004 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2004 Φίλε Αγγελε Καλησπέρα.Εριξα μια ματιά στο site που μου έστειλες για το 8".Οσο για το star hopping δυστυχώς δεν το γνωρίζω καθόλου.Αν ειναι ένας τρόπος για να μπορείς να προσανατολίζεσαι εκεινο που ξέρω ειναι οτι πρέπει να μάθουμε να διαβάζουμε τον ουρανό και μετα ολα ειναι εύκολα.Πολυ καλά βιβλία που προσφέρουν εξαιρετική βοήθεια είναι νομίζω το ( left turn at orion )και ( star watch ) Aγλικα ( Εκδόσεις Ελευθερουδάκη)Με αυτά μπορείς σίγουρα να βρείς τα περισσότερα MESSIER και απευθύνονται στους κάτοχους τηλεσκοπίων απο 4" εως 8".Δεν ξέρω αν σε βοήθησα .Φιλικά ΑΝΤΩΝΗΣ. "blackjanuaryout"
astrocrazy Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2004 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2004 File Antony geia sou kai pali.Ena 8'' dobson den einai fysika oti to volikotero stis metakiniseis,an omos den zeis stin mesi mias polis kai den eisai anagasmenos na parakoloutheis apo ena steno balkoni gia paradeigma,an eheis arketo horo gia tis paratiriseis sou tote tha sou elega na min haseis tin evkairia na to pareis,an pou kai pou pas kai mia volta stin exohi kai theleis na to pareis mazi me tin proipothesi fysika oti eheis avtokinito,tote den halase kai o kosmos ,alloi metakinoune megalytera dobsons.(exartatai kai apo to avtokinito fysika )Tora gia tin poiotita ton optikon pou les oti den xereis an tha prepei na eheis apaitiseis apo ena toso mikro dobson,prepei na sou po oti den ehei kamia simasia an einai 8'',10'' i 12''i kai pio polly,to kathe tileskopio ehei ta dika tou optika,kaneis de borei na mas pei oti epeidi pire ena dobson 12'' oti einai sigouros pou tha ehei kai kala optika.Kanenas den tha borouse akomi na sou egiithei oti to starfinder tis meade pou anafereis parapano ehei pio kala optika epeidi einai megalytero i epeidi einai tis Meade.Tha eihes opos einai katanoito pleonetktima stis deep sky paratiriseis pairnontas ena tileskopio me tetoia diametro alla me avto tha eihes akoma megalyteres dyskolies stin metakinisi.Gia na min se kourazo allo file antony,pistevo pos an eheis ton aparaitito horo kai an boreis na ziseis me avti ti dyskolia metakinisis,to sygekrimeno tileskopio einai mia kali epilogi,an endiaferesai kai gia paratirisi planiton tote tha sou elega o estiakos logos kala tha einai na einai toulahiston (F/6)Fotografisi me megales ektheseis den tha boreis na kaneis fysika opos egrapsa kai htes.Pistevo na se voithisa ligo akoma,grapse mas shetika me to tileskopio an apofasiseis na to pareis
antony Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2004 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2004 Φιλε astrocrazyΣε ευχαριστω για την βοήθεια και το ενδιαφέρον.Εχω το nextstar για τομπαλκόνι μου.Οσο για τις παρατηρήσεις δεν έχω πρόβλημα χώρου στο αυτοκίνητο μου ,διάθεση υπαρχει αρκετη,ο καιρος φτιαχνει,και με μια ολονυχτια παρατηρηση (απο 9 εως 3 ) εχουμε να δουμε απο τον οριωνα εως τον κυκνο.Φιλικα.ΑΝΤΩΝΗΣ "blackjanuaryout"
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα