Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Τη Ναμιμπια την εχουμε ως επιλογη,γιατι οι αστροφαρμες εκει σου προσφερουν ολον τον εξοπλισμο και βρισκονται σε περιβαλλον με σταθερες κλιματολογικες συνθηκες,ιδανικες για παρατηρηση.Κυνδινος σε οργανωμενη εκδρομη δεν υπαρχει και δεν μας απασχολει το αν εχουν δρομους η οχι,αφου οι μετακινησεις μας θα ειναι εξασφαλισμενες και σε συγκεκριμενα αξιοθεατα.

Τωρα η συμμετοχη σε ενα αστροπαρτι στην Αυστραλια θα ηταν κατι το μοναδικο.Ειμαι της ιδιας αποψης με την Κατερινα,δηλαδη να μπορεσουμε να δουμε και κατι απο τη μακρινη αυτη ηπειρο,κατι που νομιζω οτι μπορει να κανονιστει.

Ειμαι μεσα με τα χιλια,και λογω παρεας,και ας αναστεναξει η πιστωτικη μου.(Υπαρχει αραγε αστροδανειο?) :D

Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr :D
Δημοσιεύτηκε

Συμμετέχοντας στο Yahoo!Group των Obsessionusers, έχω διαβάσει αρκετά για τις οργανωμένες εξορμήσεις που κάνουν κάθε χρόνο πολλοί ερασιτέχνες από τις ΗΠΑ σε συγκεκριμένη περιοχή με πρόσβαση από το Sydney.

Η επόμενη προγραμματίζεται για τον Οκτώβριο 2007 και μου έχει μάλιστα απευθυνθεί και πρόσκληση. Το σκηνικό είναι οτι σε υποδέχονται εκεί οι πιό φιλικοί ερασιτέχνες τους οποίους γνωρίζεις μέσω του forum, και μεταξύ BBQ, καλής παρέας και αξιοθέατων, κάνεις τις παρατηρήσεις της ζωής σου μέσα από τα δικά τους μεγάλα Dobs.

Στις εξορμήσεις αυτές συμμετέχουν ως φιλοξενούμενοι και οικοδεσπότες οι κατασκευαστές των Obsession, των ServoCat και των ArgoNavis.

Οι περιγραφές από αυτές τις εκδρομές σε τρελλαίνουν. Συστήνω ανεπιφύλακτα ένα πολιτισμένο μέρος όπως η Αυστραλία, με αυξημένο μεν κόστος αλλά και όλες τις ανέσεις που χρειάζεσαι. Αφήστε τα ρομαντικά με την Αφρική κλπ. Προσπαθήστε να πάτε σε πολιτισμένο μέρος που θα έχετε πρόσβαση σε μεγάλα τηλεσκόπια, τις απαραίτητες ανέσεις, και θα έχετε έρθει σε επαφή με ντόπιους ερασιτέχνες. Η Αυστραλία φημίζεται για την φιλικότητα των κατοίκων της, σε σημείο παρεξήγησης!

Αγγελος

Δημοσιεύτηκε

Άγγελε, το θέμα ανοίχτηκε όχι γενικά για παρατήρηση απ το Νότιο ημισφαίριο, αλλά για αυτό το μήνα ή το Μάρτη.

'Ολοι κάποια στιγμή θα θέλαμε να πάμε Αυστραλία, αλλά το θέμα είναι τι γίνεται τώρα ή σ ένα μήνα.

Προσωπικά δεν έχω ούτε τόσο χρόνο, ούτε τόσα χρήματα για να πάω το Μάρτη στην Αυστραλία.

Εκτός αυτού, μέχρι τον Ιούνιο σκόπευα να εκδράμω σε κάποια χώρα της Αφρικής.

Γιατί όχι στη Ναμίμπια λοιπόν. Εκτός από κατασκότεινους ουρανούς και αστροφάρμες, έχει και πάρα πολλά αξιόλογα πράγματα να δεις.

Απ το Etosha Park, μια τεράστια προστατευόμενη περιοχή με άγρια ζώα που μόνο σε ζωολογικούς κήπους και σε ντοκυμανταίρ τα βλέπουμε, επισκέψεις σε χωριά που κατοικούν οι Herero και οι Ηimba, safari στην πιο παλιά έρημο στη Γη που οι θίνες της φτάνουν μέχρι τα 300 μέτρα ύψος, μέχρι το μεγαλύτερο φαράγγι της Αφρικής -κι ένα απ τα μεγαλύτερα στον κόσμο-, το Fish river canyon.

Γι αυτό κι εγώ με τη σειρά μου, συστήνω ανεπιφύλακτα στους λάτρεις της περιπέτειας ή σε όσους θέλουν να τολμήσουν μια εκδρομή πέρα απ τα συνηθισμένα, μια συναρπαστική εξόρμηση στην Αφρικανική ήπειρο :mrgreen:

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Το νοτιο ημισφαιριο ειναι ακομα ποιο πλουσιο οσον αφορα τον βαθυ ουρανο ... στις αρχες Μαρτιου υπαρχει η ολικη εκλειψη σεληνης ... αν εχω την δευτερη ισημερινη βαση της Astro-Physics, εγω παντως θα ημουν μεσα για μια μαζικη "εξορμηση".

Λοιπον, μωλις ελαβα ενημερωση για την δευτερη ισημερινη βαση της Astro-Physics ( \:D/ ) αλλα θα ειναι ετοιμη τον Απριλιο. :oops:

Τα λεμε αυριο με δυο ομορφα αποτελεσματα βαθυ ουρανου ... το seeing αποψε ηταν ΦΟΒΕΡΟ (FWHM 1.5-1.8")!!! =D>

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

Δημοσιεύτηκε

Τα λεμε αυριο με δυο ομορφα αποτελεσματα βαθυ ουρανου ... το seeing αποψε ηταν ΦΟΒΕΡΟ (FWHM 1.5-1.8")!!! =D>

what is FWHM??

@κατερίνα: αν έχεις και άλλες πληροφοριες γι'αυτήν την εκδρομή, εδώ είμαστε. Ωραία ακούγεται πάντως :cheesy: αν και εγώ θα προτιμούσα τη χώρα με τον Νότιο Σταυρό και το Β Κενταύρου στη σημαία της

Σκόρπιες σκέψεις:

http://ngc253.blogspot.com/

travel... without movement...

Δημοσιεύτηκε

Canopus!!! θυμήθηκες επιτέλους να γράψεις στο θέμα που άνοιξες πριν από ένα περίπου μήνα ; :mrgreen:

Πληροφορίες έχω συλλέξει πάμπολλες αλλά είναι κομματάκι αργά νομίζω για να κανονιστεί κάτι για τέλη Φλεβάρη ή αρχές Μαρτίου. :cry:

Εκτός αυτού όπως βλέπεις δεν υπάρχει και συμμετοχή :cry:

Ναμίμπια ή Αυστραλία μπορεί να μην πάω αλλά νότιο ημισφαίριο θα δω πολύ σύντομα γιατί σχεδιάζω ατομικό ταξίδι για Ζιμπάμπουε ! \:D/

Δημοσιεύτηκε

Xμ γεγονός είναι ότι το ταξίδι στο Ν. Ημισφαίριο το σχεδιάζω από τότε που πήγαινα Γ' Λυκείου [-o< Κ μάλιστα στο 1ο έτος είχα ψάξει για ξενοδοχεία, αεροπλάνα, κλπ. αλλά δεν προχώρησα γιατί τελικά θα πήγαινα μόνος μου (άντε τώρα να πείσεις άνθρωπο να πάτε στην Αυστραλία... καλά δε λέω να του πεις για αστέρια κλπ. γιατί θα καλέσει από το Δρομοκαϊτειο να σε πάρουνε)

Εεεε κάποτε θα κάτσει η συγκυρία, δε μπορεί!! Τουλάχιστον να έχω προλάβει να καβατζώσω κάνα μικρό ΑPO ως τότε!!

ps1: Πέρυσι οι γονείς μου και η αδελφή μου πήγαν Ν. Αφρική, Μάρτη μήνα περίπου. Να είναι καλά το ΕΜΠ και οι εργασίες του που δε μπόρεσα να πάω μαζί τους ](*,)' ](*,) ](*,) Από εκεί και ύστερα, όμως, έχω ακούσει πολλές ιστορίες περί εγκληματικότητας στην Αφρική, οπότε η ιδέα να πάω σε κάποιο σκοτεινό μέρος για παρατηρήσεις με ξενίζει όσο νά'ναι. Από την άλλη έχω ακούσει και τις κουλές ιστορίες για τον ουρανό από την αυστραλιανή έρημο, για το πόσο φιλόξενοι και εντάξει είναι οι άνθρωποι εκεί, οπότε με πιάνεις...

Αλήθεια, ψήνεται κανένας για το 2008 να οργανώσουμε κάτι τέτοιο?

ps2: Κατερίνα, περιμένω wide-angle shots με την Αργώ ολόκληρη!!

Σκόρπιες σκέψεις:

Δημοσιεύτηκε

Canopus, είμαι σίγουρη πως αν το θέλεις πολύ, θα κάνεις ό τι περνάει απ το χέρι σου για να συμβεί και τότε... θα συμβεί !!! :D

Όσον αφορά την επικινδυνότητα και τις εγκληματικές ενέργειες, πες μου για ποια χώρα δε θα ίσχυε; Για την Βραζιλία; τις ΗΠΑ ; Τις χώρες της Μέσης Ανατολής ; -που παρ όλη την αυξημένη εγκληματικότητα, κατακλύζονται από ορδές τουριστών;-

Η νέα μόδα στις μέρες μας είναι η τρομολαγνεία. Μη δίνεις λοιπόν και πολύ βάση στις ιστορίες που ακούς γιατί συνήθως είναι μεμονωμένα περιστατικά. :D

Υ.Γ 1. Δεν έχω φωτογραφική μηχανή κι αν δανειστώ καμμία θα τη δανειστώ μόνο και μόνο για να βγάλω τους καταρράκτες... :(

Υ.Γ 2. Κύριε Αντώνη με το καλό να σας έρθει :D

Δημοσιεύτηκε
Το νοτιο ημισφαιριο ειναι ακομα ποιο πλουσιο οσον αφορα τον βαθυ ουρανο ... στις αρχες Μαρτιου υπαρχει η ολικη εκλειψη σεληνης ... αν εχω την δευτερη ισημερινη βαση της Astro-Physics, εγω παντως θα ημουν μεσα για μια μαζικη "εξορμηση".

Λοιπον, μωλις ελαβα ενημερωση για την δευτερη ισημερινη βαση της Astro-Physics ( \:D/ ) αλλα θα ειναι ετοιμη τον Απριλιο. :oops:

Όπα κ. Αντώνη what is this???? καλορίζικο :-({|=

Ταρσούδης Γιώργος

Αλεξ/πολη

George Tarsoudis

Υπό κατασκευή / προσωρινό

http://lunarcaptures.wordpress.com/

Δημοσιεύτηκε

Αν βρεθω νοτιο ημισφαιριο θα θελα να δω,

Canopus στην Carina, Νεφη μαγγελανου, Σταυρο του νοτου,

Achenar στον Ηριδιανο, και Ητα Carina επισης, και Α, Β Κενταυρου οπωσδηποτε! :)

Και πολλα αλλα που ξεχναω..

Σιγουρα θα χε παρα πολυ ενδιαφερον το ταξιδακι

www.myspace.com/astrovoxgr
Δημοσιεύτηκε
Αν βρεθω νοτιο ημισφαιριο θα θελα να δω,

Canopus στην Carina, Νεφη μαγγελανου, Σταυρο του νοτου,

Achenar στον Ηριδιανο, και Ητα Carina επισης, και Α, Β Κενταυρου οπωσδηποτε! :)

Και πολλα αλλα που ξεχναω..

Σιγουρα θα χε παρα πολυ ενδιαφερον το ταξιδακι

Πάντως εγώ τέλη οκτωβρίου στην Κούβα είχα δει και τον Κάνωπο και τον Αχερνάρ. Νότιος/Ψευδής Σταυρός και Α, Β κενταύρου δυστυχώς δε φαίνονταν λόγω εποχής

Όπως και να το κάνουμε είναι φοβερό θέαμα να βλέπεις τον Ωρίωνα και τον Ηριδανό να ξεκινάει από δίπλα του στην Cursa και να τελειώνει μετά από ποολύ δρόμο στον Αχερνάρ (πολύ λαμπερό αστέρι :cheesy: ). Όπως και το να βλέπεις τον Μεγάλο Κύνα και από κάτω τον Κάνωπο :cheesy: :cheesy: :cheesy:

southern skies forevah

Σκόρπιες σκέψεις:

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης