Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Αγαπητοί φίλοι

Δεν γνώριζα ότι το hobby της παρατηρισιακής Αστρονομίας είναι τόσο διαδεδομένο στην Ελλάδα και μάλιστα μ'ένα τόσο ωραίο και οργανωμένο web site! Συγχαρητήρια σε όσους έχουν τόση αγάπη και μεράκι για την εξερεύνηση του ουρανού.

Σκέφτομαι κι εγω να ξεκινήσω ν'ασχολούμαι σοβαρά με την ερασιτεχνική Αστρονομία γι' αυτό και θα με συγχωρέστε αν για πολλοστή φορά ζητήσω κι εγω την βοήθεια σας, υπο την μορφή συμβουλής, για την αγορά του πρώτου μου τηλεσκόπιου.

Διαθέτω έως και 1200 € και ενδιαφέρομαι για :

1) καταδιοπτρικό τηλεσκόπιο

2) ικανό για αστροφωτογράφηση και

3) παρατήρηση τόσο πλανητών όσο και αντικειμένων πέρα από το ηλιακό σύστημα

4) χωρίς αυτόματη ηλεκτρονική εύρεση των αντικειμένων.

Αρχικά σκεφτόμουν ν'αγοράσω το KonusMotormax 130 αλλά διαβάζοντας τις απαντήσεις σας σε αλλους φίλους κατέληξα ότι αυτή η μάρκα ίσως να μην είναι και ότι καλύτερο. Είναι αλήθεια ότι αυτά τα τηλεσκόπια δεν αξίζουν τα χρήματα τους ? Μπορείτε παρακαλώ να μου προτείνεται κάτι άλλο σ'αυτή ή σε παραπλήσια τιμή ?

Εύχομαι σε λίγο χρονικό διάστημα να γίνω κι εγω ενεργό μέλος της μεγάλης παρέας σας.

Φιλικούς χαιρετισμούς

Αντώνης

Δημοσιεύτηκε

Hello Anthony,

I have a 5-inch F/9 refractor on a German Equatorial mount with dual axis drives and control box. The telescope has a 8x50 dovetail mounted finder and has a 2-inch focuser with a 1.25-inch adapter. The mount also has an illuminated polar finder telescope. The telescope has been set up once here in Athens. A old friend of mine was able to split a 0.09 arc second star with this telescope the one time it was used in California. I don't know if this is similar to what you are looking for. I am selling it for 900 Euros. If you would like to see it set up and observe through it, kindly let me know.

Clear Skies,

-Fred

www.instrumentsoflight.com - www.ras.org.uk

www.avastronomyclub.org - www.aavso.org (LEF)

www.imca.cc (#9181)

www.alpo-astronomy.org

Astrovox Member #4.

Doing astronomy since 1970

Sky & Tel subscriber since 1971

www.highdeserttelescopes.com

Δημοσιεύτηκε
File Goedel.. Den kserw an endiaferesai gia metaxeirismeno thleskopio. Egw poulaw ena.. i moni diafora einai oti einai katoptriko kai oxi katadioptriko. Mporeis na deis stis agelies opou to exw kataxwrhsei. Afto pou mporw na sou pw sigoura einai oti me 1000 evrw pou to dinw den vriskeis efkola 10 intswn thleskopio. An endiaferesai epikoinwnise mazi mou
  • 1 μήνα αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Φίλε Goedel,

Αν ενδιαφέρεσαι για καταδιοπτρικό, σε αυτή τη τιμή, το πρώτο πράγμα που θα σου πρότεινε κανείς είναι ενα 8'' schmidt-cassegrain. Ένα πολύ καλό παράδειγμα είναι το celestron c8i. Το goto είναι προαιρετικό, καθώς και το gps, οπότε μπορείς, αν το μετανιώσεις, να πάρεις goto για $150. Κοστίζει περίπου $1200, και οι κριτικές λένε πως είναι πολύ ικανοποιητικό. Τα περισσότερα καταδιοπτρικά με καλή διάμετρο είναι goto, οπότε στενεύουν κάπως τα περιθώρια. Τα Meade ETX δεν νομίζω να λένε και πολλά, ειδικά απο μηχανικής απόψεως. Μπορείς όμως να βρείς έξοχα κατοπρικά τηλεσκόπια για την ίδια η μικρότερη τιμή, οπότε μπορείς να ξοδέψεις και σε καλύτερα accessories (προσοφθάλμια, φίλτρα, κλπ).

Φιλικά,

΄Αρης Τζαβέλλας

Stay True
Δημοσιεύτηκε

Αγαπητέ Άρη

Σ' ευχαριστώ για τις συμβουλές σου όπως και τος υπόλοιπους φίλους που απάντησαν στην ερώτηση μου. Τελικά αποφάσισα ν' αγοράσω ένα Meade 8" Smith-Newtonian της σειράς LXD55. Αυτό που με ανησυχεί λίγο, εκ των υστέρων, είναι ότι δεν το είδα σε καμία από τις συζητήσεις του forum σας και δεν έχω ακούσει κανένα να το προτείνει. Μήπως το εν λόγω τηλεσκόπιο δεν έχει προβλήματα και ατέλειες που δεν γνωρίζω ? Επίσης η τιμή του είναι 1671 ευρώ. Μήπως είναι πέραν του δέοντος ακριβό για τον τύπο του ? Κάθε παρατήρηση ή συμβουλή θα μου ήταν χρήσιμη.

Φιλικά

Αντώνης

Δημοσιεύτηκε

Φίλε Θέμη

Σ' ευχαριστώ πολύ για το site που μου υπέδειξες. Είναι εξαιρετικά χρήσιμο !

Και πάλι ευχαριστώ,

Αντώνης

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης