Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Διαβαζοντας ενα αρθρο σχετικα με τον γαλαξια της ανδρομεδας σκεφτηκα για πολλοστη φορα το εξης:οι επιστημονες εκτιμουν οτι περιπου σε 5 δισεκατομμυρια χρονια το υδρογονο του ηλιου θα εχει εξαντληθει.Σε 5-10 δισεκατομμυρια χρονια ο γαλαξιας μας θα εχει συγκρουστει με αυτον της Ανδρομεδας.θεωριτικα αλλα και μαθηματικα συμφωνα με τα επιστημονικα δεδομενα λοιπον η αρχη του τελους για την ζωη στον πλανητη γη μακροπροθεσμα θα συντελεστει.Μηπως λοιπον η ιστορια θα επαναληφθει ξανα(αν ωστοσο η ανθρωποτητα δν εχει εξαληθφει μεχρι εκεινη την στιγμη απο τα λαθη των ιδιων των ανθρωπων)?Μηπως θα εχουμε την δημιουργεια ενος δευτερου πλανητη γη οπου ο κυκλος της ζωης θα αρχισει να εξελισεται απο το μηδεν?Αρκετα ματεοδοξη συζητηση που ωστοσο εχει ενδιαφερον αφου απο το μυαλο πολλων απο εμας ειμαι σιγουρος οτι ,εστω και φευγαλεα ,θα εχει περασει αυτη η απορια... (καλη επιτυχια σε ολους τους διαγονιζομενους αυριο και ελπιζω του χρονου να εχω τις απαραιτητες γνωσεις για να παρω και εγω μερος)
Δημοσιεύτηκε
Κανείς δεν μπορεί να το ξέρει αυτό.Πάντως οσον αφορά την σύγκρουση του γαλαξία μας με αυτόν της Ανδρομέδας, δεν αποτελεί καθόλου πρόβλημα αφού η απόσταση μεταξύ των αστέρων είναι τόσο μεγάλη που δεν θα υπάρξει "συνάντηση" του ήλιου μας με έναν άλλο.
Δημοσιεύτηκε
Η συγκρουση του γαλαξια μας με την Ανδρομεδα δν ειναι γεννημα της φαντασιας μου..το βρηκα σε ενα ενθετο μιας εφημεριδας(ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟ ΓΕΩΤΡΟΠΙΟ).Την επιμελεια του συγκεκριμενου αρθρου ειχε αναλαβει ο διευθυντης του Ευγενιδειου πλανηταριου κος Διονησης Σιμοπουλου.Πιο συγκεκριμενα αναφερει οτι απαρεγκλιτα και αναποφευκτα οι δυο γαλαξιες στο μελλον θα συγκρουστουν,μια συγκρουση η ολοκληρωση της οποιας θα συντελεστει σε ενα επιπεον δισεκατομμυρια χρονια...(απλα επισημανα την πηγη απο την οποια αντλησα πληροφοριες για να μην νομιζουν οι φιλοι του forum οτι μιλαω αοριστα και με αβασιμα επιχειρηματα)
Δημοσιεύτηκε

Δεν είπε κανείς οτι το έβγαλες απ'το μυαλό σου! ηρέμησε.

το οτι η Ανδρομέδα θα συγκρουστεί με τον γαλαξία μας είναι γεγονός, δεν είναι επιστημονική φαντασία, όπως επίσης αυτό που λέει ο Nick είναι γεγονός, η απόσταση των άστρων είναι τόσο μεγάλη, που μάλλον δεν μιλάμε ακριβώς για σύγκρουση, αλλα για "ενοποίηση"

Θα ήθελα όμως να έβλεπα την Ανδρομέδα, σε μερικά εκκατομύρια χρόνια απο τώρα, όταν θα είχε πλησιάσει τόσο πολύ, που θα φαίνονται με γυμνό μάτι οι σπείρες, τα χρώματα, κτλ

[-o< [-o< [-o< [-o< [-o< :mrgreen:

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης