Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Εχθές, σε ηλικία 59 ετών, έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Βόγγλης σπουδαίος επιστήμονας, μα πάνω απ' όλα άνθρωπος! Η μεγάλη αγάπη του θείου μου ήταν η Φυσική, η Αστρονομία και Αστροφυσική. Ασχολήθηκε επί πολλά έτη με εργασίες, μελέτες, συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ασχολήθηκε με επιστημονικά θέματα όπως: "Δυναμικά φάσματα και φασικός χώρος", "Μελέτη του Χώρου και Φάσεων σε αυτοσυνεπή βαρυτικά συστήματα Ν-σωμάτων", "Μοντέλα ελλειπτικών γαλαξιών με μελανές οπές" και πολλές άλλες ερευνητικές εργασίες. Ένα από τα χαρακτηριστικά του ήταν η μεταδοτικότητά του, η δυνατότητα να κάνει τα σύνθετα απλά.Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούσε ερευνητικές εργασίες, ήταν τακτικός καθηγητής στο Παν/μιο Αθηνών και ακαδημαικός.Σίγουρα είχε πολλά ακόμη να προσφέρει στην επιστήμη, όπως τόνισαν συνεργάτες του, αλλά τα παιχνίδια της ζωής δεν του επέτρεψαν. Ήταν σπουδαίος επιστήμονας, πατέρας, σύζυγος, θείος!
Δημοσιεύτηκε

aldevega,

Θερμά συλληπητήρια για την απώλεια του προσφιλούς σου προσώπου.

Η φλόγα που άπ' όσο σε ξέρω πάντα είχες, και είμαι βέβαιος πως πάντα θα έχεις για την αστρονομία, έχει κάποια πνευματική σπίθα από το πρόσωπο αυτό.

Αιωνία του η μνήμη.

https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc

"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."

Πλάτων

Δημοσιεύτηκε

Τα θερμά μου συλλυπητήρια, ελπίζω η αγάπη του για την αστρονομία να σου την πέρασε και σε εσένα!!! και να συνεχίσεις ίσος από μια άλλη σκοπιά την αγάπη του αυτή για την Αστρονομία.

Αιωνία του η μνήμη.

Ταρσούδης Γιώργος

Αλεξ/πολη

George Tarsoudis

Υπό κατασκευή / προσωρινό

http://lunarcaptures.wordpress.com/

Δημοσιεύτηκε

[vtsamis έγραψε:][Θερμά συλληπητήρια για την απώλεια του προσφιλούς σου προσώπου...]

[Γιώργος Ταρσούδης έγραψε:][Τα θερμά μου συλληπητήρια...]

Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο.

[/b]
Δημοσιεύτηκε

Φίλη aldevega31 συλληπητήρια για το θείο σου.

Ο Διογένης ο Λαέρτιος περιέσωσε το επόμενο τετράστιχο για την απώλεια του Θαλή του Μιλήσιου

"Γυμνικόν αυ ποτ'αγώνα θεώμενον, ηέλιε Ζευ,

τον σοφόν άνδρα Θαλήν ήρπασας εκ σταδίου

αινέω, ότι μιν εγγύς απήγαγες ή γαρ ο πρέσβυς

ουκέθ' οράν από γής αστέρας εδύνατο."

Εύχομαι ο θείος σου εκει που είναι τώρα να μπορεί να βλέπει τα άστρα καλύτερα.

Ζωή σε εσένα και την οικογένεια σου.

Κώστας

“The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.”

― William Shakespeare, Julius Caesar

ALBIREO OBSERVATORY

Αlbireoobservatory

Δημοσιεύτηκε

Φίλη aldevega31, η απώλεια ενός οικείου προσώπου, ενός ανθρώπου που αγαπάμε, είναι πάντα επώδυνη. Τα θερμά μου συλλυπητήρια.

Δημήτρης.

Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ

ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)

Δημοσιεύτηκε
H αγαπητή φίλη και σύντομα συνάδελφος, aldevega, θα έχει την τιμή και χαρά να μεταλαμπαδεύει τη σπίθα της αστρονομίας και την αγάπη για τον έναστρο ουρανό σε πολλές γενιές ελληνοπαίδων.

https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc

"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."

Πλάτων

Δημοσιεύτηκε

Τα θερμα μου συλληπητηρια επισης. Να ξερεις οτι εισαι πολυ τυχερη που ειχες τοσο κοντα ενα τετοιο ανθρωπο. Αδικο ειναι να χανονται ολοι ανθρωποι. Πολυ αδικο ourania.

Ευχομαι αυτη η φοβερα επωδυνη περιοδος που ακολουθει να ειναι οσο πιο συντομη γινεται γιατι την εχω ζησει πολλες φορες δυστυχως!

Και παλι θερμα συλληπητηρια

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε

Τα θερμά μου συλληπητήρια :( . Δεν τον γνώριζα προσωπικά αλλά είχα ακούσει εξαιρετικά λόγια από έλληνες συναδέλφους στην Μεγάλη Βρετανία. Για μας που πάντα φοβόμασταν να γυρίσουμε στον ακαδημαικό και ερευνητικό λήθαργο της αστροφυσικής στην Ελλάδα, άνθρωποι σαν τον θείο σου μας έδιναν κουράγιο και ελπίδα.

Κώστας Κολοκούτσας

Δημοσιεύτηκε
Σε ευχαριστώ πολύ koskol! Πράγματι κουράγιο και ελπίδα πρέπει να μας δίνουν αυτοί οι άνθρωποι όπως σωστά είπες, για να συνεχίσουμε αυτοί που μένουμε πίσω, το έργο τους, ο καθένας με το δικό του ξεχωριστό τρόπο.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης