Jump to content

aldevega31

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    22
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από aldevega31

  1. aldevega31

    Ολικη Εκλειψη Ηλιου 2008

    Βαγγέλη, με το link ξύπνησες παλιές καλές αναμνήσεις χαραγμένες βαθιά μέσα μας που ελπίζω να επαναληφθούν σε λίγες μέρες! Πραγματικά εκείνη τη στιγμή είναι πολύ δύσκολο να ελέγξεις τα συναισθήματά σου και τον τρόπο με τον οποίο τα εκφράζεις. Γι' αυτό ας απολαύσουμε την έκλειψη αυτή όσο μπορούμε καλύτερα, ο καθένας με τον τρόπο του! Φιλικά , Χριστίνα.
  2. Και βέβαια δεν κοιμούνται! Πραγματικά ήταν υπέροχα!!! Η Σελήνη σιγά σιγά γίνεται κόκκινη, αρχίζουν να φαίνονται τα αστέρια που έκρυβε το φως της, ακούγεται μόνο ο ήχος από τα κύματα και κάποιοι....τα άγρια ξημερώματα τη χαζεύουν! Στην αρχή το φως της Σελήνης έπεφτε στη θάλλασα, στην ολικότητα όμως είχαν σκοτεινιάσει τα πάντα. Μια βραδιά που κανείς δεν ασχολήθηκε με τον Κρόνο καθώς όλες οι φωτογραφικές, τα τηλεσκόπια και φυσικά τα μάτια μας ήταν στραμένα στη Σελήνη που μας πρόσφερε ένα υπέροχο θέαμα! Κάποια ενοχλητικά σύννεφα περνούσαν την ώρα της ολικότητας, αλλά νομίζω ότι δεν μας εμπόδισαν να χαρούμε την έκλειψη (εδώ το λόγο έχουν οι αστροφωτογράφοι της παρέας!) Όταν ξημέρωσε το σκηνικό άλλαξε εντελώς. Η Σελήνη έδυε πίσω από τα σύννεφα, η θάλλασα από μαύρη έγινε μπλε, ανέτειλε η Αφροδίτη και βέβαια βγήκε και ο Ήλιος! Με λίγα λόγια, ήταν ΤΕΛΕΙΑ! Άξιζε να τη δει κανείς αυτήν την έκλειψη και με το παραπάνω. Όταν αυτά συμβαίνουν έξω από την πόρτα μας δεν πρέπει να τα χάνουμε. ΥΓ1: Δεν μπορεί να γίνει μια έκλειψη χωρίς να περάσει ούτε ένα συννεφάκι? [Από 'δω και πέρα θα τραγουδάμε το παραπάνω ποιηματάκι!] ΥΓ2: Η ιδέα να παρακολουθήσουμε την έκλειψη από μέρος με θάλασσα ήταν τέλεια!( Μπράβο Λεωνίδα!)
  3. aldevega31

    Ολικη Εκλειψη Ηλιου 2008

    Όρεξη να υπάρχει Λεωνίδα, κι όλα τ' άλλα γίνονται! Μου φαίνεται πως απο 'δω και πέρα θα δουλεύουμε για να πηγαίνουμε στις εκλείψεις! Υπάρχει άλλωστε πιο ωραίος και δημιουργικός τρόπος για να ξοδεύεις τα χρήματά σου?
  4. Πολλοί, όταν βλέπουν κάποιο αντικείμενο για πρώτη φορά μέσα από τηλεσκόπιο, όπως κάποιον πλανήτη ή κάποιο άλλο αντικείμενο (νεφέλωματα, γαλαξίες, διπλά αστέρια κλπ) έχουν την αντίδραση: Α! αυτό ήταν μόνο? Αν όμως συνειδητοποιήσουν τί ακριβώς είναι αυτό που βλέπουν, πόσο μακριά βρίσκεται κλπ, ίσως τότε το δουν με άλλο μάτι! Επίσης θα ήθελα να σου πω να μην αγχώνεσαι για το αν θα σου αρέσει στο μέλλον η αστρονομία ή γιατί δεν ενθουσιάστηκες όσο περίμενες. Όπως σου είπαν και οι άλλοι, να κάνεις αυτό που λέει η καρδιά σου! Κι αν κάποια φορά μπερδεύεσε για το τι πραγματικά σου αρέσει να κάνεις, μην ανησυχείς, είναι φυσιολογικό. Όλοι το έχουμε νιώσει! Κι εγώ όταν έδινα πανελλαδικές με βασάνιζαν ένα σωρό σκέψεις. Ακόμα, να επιδιώξεις να βρεθείς σε κάποια παρατήρηση με άλλους. Σίγουρα θα σου μεταδώσουν τον ενθουσιασμό τους!!! Καλή επιτυχία στις εξετάσεις σου!!
  5. aldevega31

    Pleiades

    Σ'ευχαριστώ! (Πόσο πιο καλή να βγει δηλαδή??)Θα μου πεις βέβαια ότι πάντα πρέπει να έχουμε στο νου μας για κάτι καλύτερο για να έχει νόημα η προσπάθεια που κάνουμε!
  6. aldevega31

    Pleiades

    Καλή Χρονιά και σε σενα Παναγιώτη και πάντα τέτοια! Να ρωτήσω, τι είναι τα dark/flats?
  7. aldevega31

    Pleiades

    Οι πανέμορφες Πλειάδες! Αν και δεν ξέρω από αστροφωτογραφία μου αρέσει πάρα πολύ η συγκεκριμένη φωτο. Καταρχήν, οι Πλειάδες είναι ένα από τα αγαπημένα μου ανοιχτά σμήνη που πάντα χαζεύω με τα κιάλια. Μου αρέσει η καθαρότητα της φωτογραφίας και το πόσο όμορφα διαγράφονται τα νεφελώματα γύρω από τα αστέρια. Την έβαλα κιόλας στην επιφάνεια εργασίας!
  8. Κώστα, συγχαρητήρια και από εμένα για αυτή σου τη διάκριση! Πάντα τέτοια!
  9. Πριν από λίγες ώρες, στις 19:00 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η βράβευση των νικητών του διαγωνισμού Europlanet. Χειροκροτήσαμε όλοι τον Κώστα για τη διάκρισή του αυτή και την πολύ ωραία φωτογραφία του και του ευχηθήκαμε καλή επιτυχία και στη συνέχεια του διαγωνισμού. Επίσης συγχαρήκαμε τον κ. Αγιομαμίτη για την επίσης πολύ ωραία φωτογραφία του καθώς και τους υπόλοιπους νικητές. Ακόμη, θαυμάσαμε τα καταπληκτικά έργα που δημιούργησαν τα παιδιά για το πώς αντιλαμβάνονται το ηλιακό σύστημα και παρακολουθήσαμε την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του κ. Κριμιζή που πραγματικά είναι ένας πολύ σπουδαίος επιστήμονας! Εμένα μου έκανε εντύπωση μια φωτογραφία που έδειξε η οποία είναι τραβηγμένη (αν δεν κάνω λάθος) από το cassini-huygens που δείχνει πως φαίνεται η Γη από τον Κρόνο. Σαν ένα πολύ αχνό σημαδάκι μέσα στο μαύρο διάστημα! Θεωρώ επίσης πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ένας τόσο σπουδαίος επιστήμονας κατάφερε να γίνει κατανοητός στο κοινό του και να μην κάνει μια ομιλία για την ομιλία. Προσεχώς, (ακόμα δεν έχουν αποφασίσει το πότε) θα πραγματοποιηθεί και μια έκθεση με τα έργα των συμμετεχόντων όπου θα έχουμε την ευκαιρία να τα απολαύσουμε με την ησυχία μας. Το λέω αυτό, γιατί τα έργα των νικητών που τα παρουσίαζαν με video projector δεν τα προσέξαμε όσο θα θέλαμε μιας και είχαν όλα τα φώτα ανοιχτά. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες του διαγωνισμού, τους νικητές και ειδικά στον Κώστα!!!
  10. Κι εμένα μου άρεσε πολύ η ομιλία του κ.Πλειώνη γιατί ήταν κατανοητός και άμεσος. Επίσης, όταν ρώτησε πόσοι έχουν άμεση σχέση με τη Φυσική και διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι δεν είχαν, προσάρμοσε την ομιλία του και δεν αναφέρθηκε σε μαθηματικούς τύπους και εξισώσεις που είχε προγραμματίσει να αναφέρει για να εξηγήσει αυτά που έλεγε. Σίγουρα τα μαθηματικά είναι απαραίτητα για να εξηγήσεις και να τεκμηριώσεις τέτοια θέματα(αποστάσεις, χρόνος κλπ), αλλά σε μια βραδιά για το κοινό (όπως χαρακτηρίζονται αυτές οι συναντήσεις) δε νομίζω ότι είναι απαραίτητα.
  11. Είναι σήμερα κατά τις 20:00, γιατί τα προγνωστικά του καιρού για αύριο δεν είναι και τόσο καλά απ' όσο ξέρω. Επίσης αύριο έχει πανσέληνο και η σελήνη δε θα έχει και πολύ ενδιαφέρον από τηλεσκόπιο.
  12. Πολύ κατατοπιστικές οι πληροφορίες σας για την απορία μου!Ευχαριστώ πολύ!
  13. Σήμερα το πρωι έτυχε να ξυπνήσω στις 6:30. Βγήκα λοιπόν στο μπαλκόνι να δω "τι γίνεται" και είδα τη Σελήνη που έδυε σιγά σιγά. Στρέφω το βλέμμα μου και στην ανατολή και τι να δω; Η πανέμορφη Αφροδίτη! Περίμενα να τη δω στην ανατολή γιατί όταν άρχισα να μη τη βλέπω στη δύση είχα συμβουλευτεί το "Monthly sky guide" που έλεγε ότι θα φαίνεται το Σεπτέμβρη στην ανατολή. Μου κάνει πολύ εντύπωση που είναι τόσο λαμπρή αλλά όπως επισήμανε ο "Σέρρες" φωτίζεται ένα μικρό μόνο μέρος! Που να φωτιζόταν και ολόκληρη δηλαδή!!! Ξέρετε πότε θα γίνει αυτό;
  14. Νομίζω, ότι οι κοινωνικοί λόγοι στους οποίους αναφερόμαστε ξεκινούν σε ένα ποσοστό και από την εκπαίδευση. Υπάρχει απ΄όσο θυμάμαι η αντίληψη ότι τα αγόρια είναι πιο καλά στα θετικά μαθήματα(Φυσική, Μαθηματικά κλπ στα οποία θα μπορούσαμε να πούμε και την Αστρονομία), ενώ τα κορίτσια στα θεωρητικά(Αρχαία, Ιστορία κλπ).Αυτό άλλωστε διαπιστώνεται και από την αναλογία αγοριών-κοριτσιών στις διάφορες σχολές(πάντα βέβαια υπάρχουν και οι εξαιρέσεις). Έτσι οι γυναίκες δεν ενθαρρύνονται προς αυτές τις επιστήμες και κατά συνέπεια προς την αστρονομία. Βέβαια ίσως δε γνωρίζουν ότι η παρατηρησιακή, τουλάχιστον, αστρονομία, δεν έχει άμεση σχέση με τύπους.Εξάλλου η Αστρονομία δεν προωθείται και πολύ στο σχολείο(πέρα από το επιλεγόμενο μάθημα που σπάνια συγκεντρώνει τον απαιτούμενο αριθμό μαθητών για να διεξαχθεί), αφού η όλη προσοχή επικεντρώνεται στη φυσική(και συγκεκριμένα στη φυσική των ''ασκήσεων''. Ένας άλλος λόγος που αναφέρθηκε παραπάνω είναι ότι οι γυναίκες στην πλειοψηφία τους τουλάχιστον, δεν αντιλαμβάνονται πολύ εύκολα τα διάφορα μηχανικά θέματα και γι΄αυτό ίσως αποθαρρύνονται γρήγορα. Κι εγώ όταν ακούω για τύπους βάσεων τηλεσκοπίων, για f5, f6 κλπ αρχίζω να ζαλίζομαι λιγάκι. Ακόμη, πιστεύω ότι και το βάρος του εξοπλισμού για παρατήρηση είναι περιοριστικό για τη γυναίκα λόγω της μυικής της δύναμης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αν προσπαθήσει και το ψάξει καλύτερα δε θα βρει τελικά κάτι που θα της αναλογεί. Άλλωστε αν υπάρχει διάθεση όλα ξεπερνιούνται Τέλος, νομίζω πως μια γυναίκα δεν ενδιαφέρεται για την αστρονομία ως επιστήμη λόγω των κοινωνικών λόγων που καλλιεργούνται μέσω της εκπαίδευσης. Φιλικά, Χριστίνα
  15. Σήμερα πριν από 10΄ ο Γ.Παπαδάκης είχε συνδεθεί με Πάτρα και είχε φιλοξενούμενη την Κωνσταντίνα(Βell). Όλοι έδειχναν ενθουσιασμένοι που μια κοπέλα ασχολείται με την αστρονομία (και..... όχι με την αστρολογία). Πραγματικά ένοιωσα πολύ περήφανη και χάρηκα που για άλλη μια φορά προβλήθηκε η αστρονομία στην τηλεόραση!Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε όλους εσάς τους μαθητές που ασχολείστε με την αστρονομία και μάλιστα με τέτοιο πάθος καθώς και σε όλους εσάς που τολμήσατε και συμμετείχατε στο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αστρονομίας!
  16. Και οι δικές μου προτιμήσεις: Ανοιχτό σμήνος: πλειάδες Σφαιρωτό σμήνος: Μ13 Νεφέλωμα: Μ42, Μ17 Πλανητικό νεφέλωμα: Μ57 Γαλαξίες: Μ31, Μ51 Αστέρας: Βέγας Αστερισμός: Κασσιόπη, Ωρίων Πλανήτης: Κρόνος
  17. aldevega31

    Έφυγε από τη ζωή

    Salvation, hunter155, hahas Σας ευχαριστώ πολύ!
  18. aldevega31

    Έφυγε από τη ζωή

    Σε ευχαριστώ πολύ koskol! Πράγματι κουράγιο και ελπίδα πρέπει να μας δίνουν αυτοί οι άνθρωποι όπως σωστά είπες, για να συνεχίσουμε αυτοί που μένουμε πίσω, το έργο τους, ο καθένας με το δικό του ξεχωριστό τρόπο.
  19. aldevega31

    Έφυγε από τη ζωή

    KC, dimpap, ourania, KOTS, hlios. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους.
  20. aldevega31

    Έφυγε από τη ζωή

    terring, nickthegreek 13_7 Σας ευχαριστώ πολύ!
  21. aldevega31

    Έφυγε από τη ζωή

    [vtsamis έγραψε:][Θερμά συλληπητήρια για την απώλεια του προσφιλούς σου προσώπου...] [Γιώργος Ταρσούδης έγραψε:][Τα θερμά μου συλληπητήρια...] Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο. [/b]
  22. Εχθές, σε ηλικία 59 ετών, έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Βόγγλης σπουδαίος επιστήμονας, μα πάνω απ' όλα άνθρωπος! Η μεγάλη αγάπη του θείου μου ήταν η Φυσική, η Αστρονομία και Αστροφυσική. Ασχολήθηκε επί πολλά έτη με εργασίες, μελέτες, συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ασχολήθηκε με επιστημονικά θέματα όπως: "Δυναμικά φάσματα και φασικός χώρος", "Μελέτη του Χώρου και Φάσεων σε αυτοσυνεπή βαρυτικά συστήματα Ν-σωμάτων", "Μοντέλα ελλειπτικών γαλαξιών με μελανές οπές" και πολλές άλλες ερευνητικές εργασίες. Ένα από τα χαρακτηριστικά του ήταν η μεταδοτικότητά του, η δυνατότητα να κάνει τα σύνθετα απλά.Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούσε ερευνητικές εργασίες, ήταν τακτικός καθηγητής στο Παν/μιο Αθηνών και ακαδημαικός.Σίγουρα είχε πολλά ακόμη να προσφέρει στην επιστήμη, όπως τόνισαν συνεργάτες του, αλλά τα παιχνίδια της ζωής δεν του επέτρεψαν. Ήταν σπουδαίος επιστήμονας, πατέρας, σύζυγος, θείος!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης