Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Εχω το Bresser skylux των 70 mm.Αναρωτιεμαι αν ειναι εφικτο με αυτο το τηλεσκοπιο να δω γαλαξιες και ποιους.Μηπως η μικρη διαμετρος καθιστα το γεγονος αδυνατο?

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε

Οπως φοβομουνα.. :( :(

Αλλα δεν πειραζει,εχουμε χρονια ακομα για μεγαλυτερα.

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε
Ενταξει την Ανδρομεδα τη θεωρουσα δεδομενη.Αλλα ευτυχως που ειναι κι αυτη.

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε

Χμ να ρωτήσω και εγώ κάτι αντίστοιχο...

Σκέφτομαι να πάρω ένα 66mm, f/5.9 διοπτρικό της william optics. Με ένα προσοφθάλμιο "μακρύ" πχ. 40mm που να δίνει μικρή μεγέθυνση, θα μπορώ να βλέπω μερικούς γαλαξίες σε σκοτεινό ουρανό η μπα??

Ευχαριστώ

Σκόρπιες σκέψεις:

http://ngc253.blogspot.com/

travel... without movement...

Δημοσιεύτηκε
Χμ να ρωτήσω και εγώ κάτι αντίστοιχο...

Σκέφτομαι να πάρω ένα 66mm, f/5.9 διοπτρικό της william optics. Με ένα προσοφθάλμιο "μακρύ" πχ. 40mm που να δίνει μικρή μεγέθυνση, θα μπορώ να βλέπω μερικούς γαλαξίες σε σκοτεινό ουρανό η μπα??

Ευχαριστώ

Φαίνονται αρκετοί με κιάλια 70mm, μέτριας ποιότητας, γιατί όχι με τηλεσκόπιο και από σκοτεινό ουρανό;

Χρήστος Μαρινός
Δημοσιεύτηκε

Φαινονται πολλοι.. ο Μεσσιε δεν ειχε καλυτερο τηλεσκοπιο!!! Αρα ολοι οι του καταλογου Μεσσιε, πολλοι NGC και ενας τουλχιστον IC, o IC342 στην Καμηλοπαρδαλη. Τον εχω δει με το Vixen A80SS και υποθετω πως το λιγο μικροτερο της W.O. Πιθανως θα τον δειχνει.

Η πολυ χαμηλη μεγεθυνση δεν ειναι παντα καλη... Μικροι γαλαξιες μπορει να φαινονται σχεδον αστρικοι, ενω το φοντο θα ειναι αρκετα λαμπρο και το κοντσαστ μειωμενο. Εν πασει περπτωσει θα πειραματιστεις :cheesy:

Παντως αν σου αρεσει ο βαθυς ουρανος παρε κατι μεγαλυτερο.

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης