pentraks Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2007 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2007 Σκέφτομαι να φτιάξω ενα τέτοιο χρησιμοποιόντας ενα απλο laser παρουσιασεων με ανταπτορα που θα κατασκευάσω ωστε να ταιριάζει ακριβώς στο κέντρο στην υποδοχη του προσοφθαλμίου.Χμμμ χρειάζεται κάτι άλλο να προσέξω? thnx! Imagination is more important than knowledge
vtsamis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2007 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2007 Καλές περιστροφές pentraks! https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."Πλάτων
filiatra Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2007 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2007 Παρε εναν αχρηστο μπαρλοου μακρη.Βγαλε οτι εχει μεσα ωστε να χωραει το laser.Ακομη κ απ το περιπτερο κανει.Στη θεση της βιδας που εχει για να σφιγγουμε το προσοφθαλμιο θα παει το κουμπακι (αφου το βγαλεις πρωτα) του laser.Βιδωνωντας την βιδα θα το ενεργοποιεις ξεβιδωνωντας θα το απενεργοποιεις.Κανε στο σωμα του μπαρλοου τρυπες για να βαλεις βιδες ωστε να μπορεσεις να ευθυγραμμισεις το laser.Τις τρυπες καντες οπου νομιζεις ωστε να κανεις ευκολα καλιμπραρισμα.Βαλε το μπαρλοου στον εστιαστη κ εκει που ειναι το χειλος του εστιαστη ανοιξε μια μεγααααααλη τρυπα στα πλαγια του μπαρλοου.Παρε ενα διαφανες πλαστικο κ κοψε το ισα με την εσωτερικη περιμετρο του μπαρλοου.Ανοιξε στο κεντρο του μια μικρη τρυπα,ισα που να περναει η δεσμη του laser.Τοποθετησε το στο υψος του χειλους του εστιαστη,εκει που εχεις κανει την πλαινη τρυπα κ εισαι ετοιμος.Πρεπει να σου πω πως δεν το εχω δοκιμασει.Αυτα που σου λεω εινα απλα μια περιγραφη του δικου μου laser. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
pentraks Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2007 Ευχαριστώ για το Input! Δεν έχω παλιο barlow οπότε θα κατασκευάσω εγω το σώμα.Πρέπει οπωσδήποτε να παιρνει μικρορύθμιση το Laser?. To λεω αυτο γιατι μπορω στο σώμα που θα φτιάξω να βρώ απόλυτα το κεντρο (κατεργασία σε τόρνο) Αυτο με το διαφανες πλαστικό δε το κατάλαβα, αν θες... Imagination is more important than knowledge
filiatra Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2007 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2007 Πρέπει οπωσδήποτε να παιρνει μικρορύθμιση το Laser?. To λεω αυτο γιατι μπορω στο σώμα που θα φτιάξω να βρώ απόλυτα το κεντρο (κατεργασία σε τόρνο)Ναι πρεπει γιατι τα laser δεν ειναι ευθυγραμμισμενα.Τουλαχιστον οσα εχω δει εγω διχνουν ολλα στραβα. Αυτο με το διαφανες πλαστικό δε το κατάλαβα, αν θες... http://www.telescopes.com/products/zhumell-laser-collimator-27573.htmlΜια φωτογραφια 1000 λεξεις.Οπως βλεπεις η δεσμη του Laser περναει μεσα απ την τρυπουλα (το χαρτονακι που φαινετε σαν στοχος).Πρωτα λοιπον ευθυγραμιζουμμε το δευτερευον ωστε να χτυπαει στην βουλα του πρωτευον.Μετα ρυθμιζουμε το πρωτευον ωστε η δεσμη να επανερχεται μεσα απ την τρυπουλα.Εδω οπως βλεπεις δεν εχει διαφανες πλαστικο γιατι το εχει ψηλα στο σωμα το laser κ μπορουμε να την δουμε.Το δικο μου το εχει χαμηλα κ δεν φαινετε η δεσμη κ γι αυτο ειναι διαφανες.Να κ το δικο μουhttp://www.optcorp.com/product.aspx?pid=8937Οπως βλεπεις κ τα δυο εχουν μικρες αλεν βιδες για την ευθυγραμμιση Κ αυτο το pdf πιστευω(τα Αγγλικα μου ειναι χαλια) να σε βοηθησειhttp://www.alpineastro.com/Reference_Docs/LaserColli-0705-e.pdf Κ ενας ευκολος τροποσ να τσεκαρεις την ευθυγραμμιση τουhttp://home.earthlink.net/~celstark/id14.html Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
KOTS Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2007 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2007 Κανει οντως δουλεια? καποιοι μου εχουν πει οτι ειναι κριμα τα λεφτα που εδωσαν για να το αγορασουν. Για να ειμαι ειλικρινης δε τους πιστευω. Λενε οτι ακομα και κεντρο να δειξει η φωτεινη δεσμη laser δεν ειναι ευθυγραμμισμενο σωστα παλι. Παραλογο δεν ειναι αυτο? STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
filiatra Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2007 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2007 Κανει οντως δουλεια? καποιοι μου εχουν πει οτι ειναι κριμα τα λεφτα που εδωσαν για να το αγορασουν. Για να ειμαι ειλικρινης δε τους πιστευω. Λενε οτι ακομα και κεντρο να δειξει η φωτεινη δεσμη laser δεν ειναι ευθυγραμμισμενο σωστα παλι. Παραλογο δεν ειναι αυτο? Κωστα να σου πω την αληθεια δεν ξερω.Το χρησιμοποιησα μιση φορα.Τα φτησε μεσα λιγα λεπτα κ τωρα περιμενω την αντικατασταση του.Εγω εχω ακουσει πως κανει μονο για την ευθυγραμμιση του δευτερευον.Το πρωτευον λεει ειναι προτιμοτερο να γινετε με προσοφθαλμιο με σταυρονημα.Τι να σου πω.κ μενα παραλογο μου φαινετε να μην κανει δουλεια. Κ ενα tips για οσους εχουν Ο-Ο dob ή νευτωνιο σε ησιμερινη.Γυριστε τον σωληνα στα δαχτυλιδια του ετσι ωστε να ειναι καθετα ο εστιαστης ως προς το εδαφος κ βαλτε το laser χωρισ να το σφιξετε με την βιδα του εστιαστη.Με το βαρος του το laser θα κατσει σωστα.Το λεω αυτο γιατι οι εστιαστες συνηθως δεν αγκαλιαζουν το laser τέλεια με αποτελεσμα ωταν το σφιγκετε να μετατιπιζεται λιγο Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
KOTS Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2007 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2007 Κ ενα tips για οσους εχουν Ο-Ο dob ή νευτωνιο σε ησιμερινη.Γυριστε τον σωληνα στα δαχτυλιδια του ετσι ωστε να ειναι καθετα ο εστιαστης ως προς το εδαφος κ βαλτε το laser χωρισ να το σφιξετε με την βιδα του εστιαστη.Με το βαρος του το laser θα κατσει σωστα.Το λεω αυτο γιατι οι εστιαστες συνηθως δεν αγκαλιαζουν το laser τέλεια με αποτελεσμα ωταν το σφιγκετε να μετατιπιζεται λιγο Πολυ σωστη παρατηρηση Παναγιωτη. Συγχαρητηρια. STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
filiatra Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2007 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2007 thanks Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
skywalker Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2007 Δε θυμομουν τοσες μερες που το ειχα.... Πιστευω να σε βοηθησουν καπως, Αν υπαρχουν αυτα στα link που εδωσαν τα παιδια παραπανω συγνωμη για την επαναληψη,αστα να υπαρχουν για την ιστορια!! Φιλικα Νικος Οταν εχεις ενα προβλημα,κοιτα τ'αστρα,εκει θα βρεις τη λυση...www.orionas.gr
pentraks Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2007 Με έφτιαξες τώρα, αυτο ήταν που ήθελα!!!!!!!!!!!!Thnx!!!!!!!!! Imagination is more important than knowledge
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα