Jump to content

Ολική Έκλειψη Σελήνης 3-4/3/07 Πάτρα - Ωρίων


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αγαπητοί φίλοι,

 

Σας ενημερώνουμε πως εφόσον ο καιρός το επιτρέψει, η Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας "Ωρίων" θα διοργανώσει ανοιχτή εκδήλωση παρατήρησης για το φαινόμενο της Ολικής Έκλειψης Σελήνης στο κέντρο της Πάτρας, στην Πλατεία Γεωργίου. Μέλη του "Ωρίωνα" θα βρίσκονται εκεί με τηλεσκόπια και κιάλια για να παρακολουθήσουν το φαινόμενο και να το μοιραστούν με όλους τους φίλους της Αστρονομίας και τους πολίτες της Πάτρας!

 

Με τιμή,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ωρίωνα.

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ο ουρανός στην Πάτρα είναι καθαρός προς το παρών, και οι προβλέψεις είναι καλές αν και υπάρχουν πιθανότητες για συννεφάκια το βράδυ. Ο Ωρίων θα βρίσκεται στην Πλατεία Γεωργίου με 10 τηλεσκόπια, κυάλια, και ανθρώπους να εξηγήσουν στο κόσμο το φαινόμενο. Υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση και με μεγάλη μας χαρά είδαμε μεγάλο ενδιαφέρον από τα τοπικά ΜΜΕ που δημοσίευσαν το δελτίο τύπου μας ή άρθρο για το φαινόμενο (τα Πατρινά δικτυακά portals και εφημερίδες) καθώς και συνεντεύξεις στο ραδιόφωνο, ακόμα και live συνέντευξη στο βραδυνό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού Super B χθες από τον Πρόεδρο της εταιρείας κ. Βασίλη Ζαφειρόπουλο!

 

Λόγω Σαββάτου η εκτίμηση για την προσέλευση του κόσμου είναι μεγάλη, για αυτό ας ελπίσουμε ο καιρός να μας κάνει τη χάρη για να θαυμάσουμε όλοι το φαινόμενο αυτό! Καλή επιτυχία σε όλες τις εκδηλώσεις που θα γίνουν ανά την Ελλάδα για το φαινόμενο και συγχαρητήρια σε όλους τους συλλόγους και τα μέλη του astrovox για την πρωτοβουλία και την οργάνωση!

 

Είθε ο καιρός να είναι σύμμαχός σας!

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εδώ στην Πάτρα τελικά ο καιρός ήταν μέτριος. Υπήρχαν σύννεφα κατά διαστήματα αλλά σε γενικές γραμμές μπορέσαμε και είδαμε το φαινόμενο! Ο κόσμος πολύς, υπολογίζω πάνω από 500 άτομα συνολικά, και ελπίζω κάτι να τους έμεινε από τις εικόνες που είδαν μέσα από τα 10 τηλεσκόπια του Ωρίωνα!! (Αν και η αλήθεια είναι ότι τα σύννεφα έκρυψαν ένα μέρος από την ομορφιά του φαινομένου!).

 

Το αστείο που λεγόταν στην παρέα μας, που είχε στο σύνολό της πάει πέρυσι Καστελόριζο, ήταν ότι αφού εκείνα τα σύννεφα δε μας χάλασαν την έκλειψη, κανένα άλλο σύννεφο δεν έχει σημασία!! :mrgreen:

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Είναι αλήθεια πως το Καστελλόριζο είχε κάτι σαν επέτειο σήμερα, περίπου 3 βδομάδες νωρίτερα, αφού αναπόφευκτα έρχονται στο μυαλό εκείνες οι μέρες! Και στην Αθήνα συζητήθηκε πολύ από τους παρευρισκόμενους!

astrovoxsigmz0.jpg

nightskybarweb9dg.jpg

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Τα δικά μου συναισθήματα είναι ανάμεικτα σχετικά με το χθεσινό φαινόμενο..

 

Από τη μία πλήθος κόσμου (Ανδρέα η καταμέτρηση των φυλλαδίων που δόθηκαν ανεβάζουν κατά 2-3 εκατοντάδες το σύνολο) που είχε ενημερωθεί από τα ΜΜΕ και απλοί περαστικοί ήρθαν να παρακολουθήσουν την έκλειψη (ιδιαίτερη τύχη το ότι έπεσε Σάββατο), απ' την άλλη η εναλλασόμενη κάλυψη από σύννεφα από τις 12.20 έως τις 2.15 δεν μας άφησε να χαρούμε το φαινόμενο, ειδικά στην ολικότητα όπου είδαμε συνολικά λίγα λεπτά σε σχέση με τη συνολική διάρκεια και σχεδόν πάντα με αραιή νέφωση!

 

Πάντως ο κόσμος το χάρηκε πολύ, ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε η επιμονή τους, αφού δεν έφευγαν παρόλη τη συνεφιά και παρέμεναν στο χώρο! Οι ερωτήσεις έπεφταν βροχή και προς μεγάλη μας χαρά πολλοί φίλοι έδειξαν αυξημένο ενδιαφέρον για την αστρονομία και την εταιρεία μας, ενώ υπήρχε τηλεοπτική και δημοσιογραφική κάλυψη της εκδήλωσης!

 

Τελικά τα σύννεφα μας έκαναν τη χάρη να φύγουν κατά τη διάρκεια της 2ης μερικής έκλειψης ενώ τα τηλεσκόπια έδειχναν και τον Κρόνο που εντυπωσίασε το κόσμο, με μέλη μας να μένουν στην πλατεία Γεωργίου έως τις 4!

 

Πάντως, σε αντίθεση με μας, τέλεια παρατήρηση έκαναν τα μέλη μας Heal και andrewmil10 από Cambridge και Ζυρίχη αντίστοιχα, όπως μας μετέφεραν!!! :D

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που οργάνωσαν τις ανοιχτές παρατηρήσεις της έκλειψης σε όλη την Ελλάδα! Χτες βράδυ νοσταλγούσα τις μέρες που συμμετείχα και εγώ στις βραδιές αυτές… Σήμερα χάρηκα πολύ όταν έμαθα ότι όλες οι εκδηλώσεις ήταν εξαιρετικά επιτυχείς, και ακόμα περισσότερο όταν είδα τις καταπληκτικές φωτογραφίες που τράβηξαν τα μέλη του Αστροβόξ!

 

Εδώ στη Ζυρίχη, η έκλειψη άρχισε με μια ελαφριά νέφωση (αξίζει να σημειώσω ότι τις τελευταίες μέρες είχαμε συνεχώς συννεφιά και βροχή), αλλά κατά τη διάρκεια των μερικών φάσεων ο ουρανός καθάρισε, και έτσι μπορέσαμε να δούμε την ολικότητα με μια καταπληκτική διαύγεια στην ατμόσφαιρα! Κατά τη γνώμη μου ήταν μια αρκετά σκοτεινή έκλειψη, σε σχέση με τις πιο πρόφατες ολικές εκλείψεις που είχα δει απο την Ελλάδα. Πολλοί περαστικοί στους δρόμους στέκονταν και κοίταζαν το φεγγάρι, ενώ είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι όλα τα αστεροσκοπεία στην περιοχή ήταν ανοιχτά στο κοινό για την παρατήρηση του φαινομένου.

 

Εύχομαι σε όλους και του χρόνου, με ευνοϊκότερες καιρικές συνθήκες!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Να και κάποιες αναφορές στην εκδήλωση:

 

http://www.gowest.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=7681&Itemid=352

 

http://www.patranews.gr/news.asp?ID=3962 (ο συντάκτης έμεινε όσο οι συνθήκες ήταν οι καλύτερες μάλλον :D )

 

και μερικές φωτό:

1874823628_EklipsiSelinis2007010.thumb.jpg.51409fd6f0b62d382ea2ae44553ff243.jpg

DSC_0023.thumb.jpg.7e7282be75c52c9aa39d1f29ca6d5f13.jpg

DSC_0022.thumb.jpg.199689cb8ce26b12dc1d4a4659628216.jpg

DSC_0020.thumb.jpg.c74733c2a3dd1e7acdd1dce9f528f5ff.jpg

DSC_0015.thumb.jpg.3d00cebe1b28c51a5184328bc96290e1.jpg

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Παναγιώτη συγχαρητήρια για τη διοργάνωση της εκδήλωσης. Πάντα τέτοια και συνεχώς με περισσότερο κόσμο. Πάντα από τέτοιες εκδηλώσεις κάτι μένει στους επισκέπτες που πολλοί από αυτούς, για πρώτη φορά βλέπουν προς τον ουρανό. Και του χρόνου στην έκλειψη του Φλεβάρη τέτοια και καλύτερη επιτυχία!

73 de SV2BWD

Daniel

www.aegeanastronomy.com

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Γουάου, μπράβο παιδιά, φαντάζομαι τι θα γινόταν στην κεντρική πλατεία εκείνες τις ώρες!

Δυστηχώς και σε εμάς ο καιρός τα χάλασε - το διαλύσαμε στις 3.00 γιατί πλέον η μόνη δυνατή παρατήρηση ήταν να καταφέρεις να εντοπίσεις τη σελήνη ανάμεσα στα σύννεφα ... :(

Πάντως εκείνη την ώρα είχαν βγει και οι χάρτες της Κίνας και οι προβλέψεις για το 2009 (αν με πιάνετε! :mrgreen: )

Από το Λύκειο του Χαϊδαρίου που είχαμε στήσει πέρασαν πάνω από 50-60 άτομα, όσο κράτησε καλά ήταν!

Από το Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας, καλή επόμενη έκλειψη σε όλους μας! :cheesy:

Φιλικά,

Γιάννης Μπελιάς

 

In a world without fences who needs Gates? [-X

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αγαπητοί φίλοι Δανιήλ και Γιάννη, σας ευχαριστούμε πολύ! Συγχαρητήρια και σε εσάς για τις άρτιες οργανώσεις των συλλόγων σας. Πάντα σε τέτοιες εκδηλώσεις φαίνεται πόσο άρρηκτα συνδεδεμένοι είναι η ερασιτέχνες αστρονομοι με την εκλαϊκευση και διάδοση της Αστρονομίας αλλά και πόσο διψά ο κόσμος για κάτι νέο, πόσο περίεργος είναι για τα μυστικά του έναστρου ουρανού! Κρίμα που ο καιρός δεν ήταν όπως περιμέναμε.. αλλά δεν το βάζουμε κάτω και θα περιμένουμε την επόμενη εκδήλωση! :D

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μπράβο στα παιδιά από την Πάτρα.

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες πρέπει να ήταν πολύ ωραία η εκδήλωσή σας.

Μπράβο και πάλι!!

Γιώργος

1600 χρόνια από τη θανάτωση της Υπατίας της Αλεξενδρινής
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης