Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Το Σάββατο 3 Μαρτίου και ώρα 22:15 μέλη της ΑστροΠαρατηρησιακής Ομάδας Λάρισας θα βρίσκονται στο λόφο του Φρουρίου πίσω από το Αρχαίο Θέατρο της πόλης για την παρατήρηση της έκλειψης Σελήνης. Θα υπάρχουν δύο τηλεσκόπια και δύο ζευγάρια κιάλια.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο

6945588836 ή στείλτε μήνυμα στη διεύθυνση apolariss@yahoo.gr.

Καλή παρατήρηση σε όλους.

A-POLARIS

1600 χρόνια από τη θανάτωση της Υπατίας της Αλεξενδρινής
Δημοσιεύτηκε

Στη Λάρισα τα πράγματα τελικά δεν πήγαν και άσχημα.

Παρά το γεγονός ότι στήναμε τα τηλεσκόπια κάτω από εντελώς συννεφιασμένο ουρανό, τελικά λίγο πριν την έναρξη της έκλειψης ο καιρός άνοιξε, όχι όμως ικανοποιητικά.

Για να μην τα πολυλογώ μπορέσαμε και είδαμε το φαινόμενο ανάμεσα από αρκετά σύννεφα.

Οι λίγοι περαστικοί έδειξαν αρκετό ενδιαφέρον να μάθουν για την έκλειψη και να δούνε με το τηλεσκόπιο.

Μερικοί μείνανε μαζί μας όλη τη βραδιά, όπως π.χ. κάποια μέλη της Φωτογραφικής Λέσχης Λάρισας και κάποια νέα μέλη της ομάδας.

Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες από το σημείο της παρατήρησης.

P1010082.jpg.8485af201ac4b79611e21a26e18328c8.jpg

P1010068.gif.a9586802292b59cfb89fca5c433a4aab.gif

P1010067.gif.e44ead470913ced25aea0c600b7ac3aa.gif

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά, χαίρομαι που παρά τη συννεφιά χαρήκατε το φαινόμενο! Αν και αυτή τη φορά δεν μπορούσα να είμαι στη Λάρισα, ελπίζω να είμαι εκεί σε πολλές από τις μελοντικές παρατηρήσεις/εκδηλώσεις. Επιπλέον χαίρομαι που όλο και περισσότεροι ερασιτέχνες έρχονται σε επαφή με την Α-Polaris! Το καλοκαίρι θα είναι πολύ ενδιαφέρον όσον αφορά τις ομαδικές παρατηρήσεις!

Φιλικά, Στέφανος

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε
Μπράβο παιδιά, ήσασταν από τους τυχερούς κι εσείς που είχατε καλό καιρό. Πάντα τέτοια, συνεχώς με περισσότερο κόσμο και καθαρούς ουρανούς.

73 de SV2BWD

Daniel

www.aegeanastronomy.com

Δημοσιεύτηκε

Mπραβο! =D> Πολυ χαιρομαι.

Την επομενη φορα ισως μπορεσω να ειμαι κι εγω μαζι σας

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε
Και εγώ στεναχωρίθηκα που δεν κατάφερα τελικά να μείνω και το σάββατο.. ](*,) την επομένη όμως .... θα τα κανονίσω καλύτερα.

Thinking is not a crime....!

φιλικά

Νίκος Λουρίδης

Δημοσιεύτηκε
Η A-Polaris μεγαλώνει..η Λάρισα είναι τυχερή που σας έχει και πιστεύω ότι το μέλλον προμηνύεται λαμπρό! Συγχαρητήρια για την εκδήλωση και καλή επιτυχία στην επόμενη! :wink:

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Δημοσιεύτηκε

Στις ...παράπλευρες δραστηριότητες της Α-Polaris (annexe de Skiathos) αναφέρω και τις νησιωτικές κατά την έκλειψη. Λόγω έκτακτης φιλοξενίας οικίων και αγαπημένων προσώπων, το εκλειψιακό πρόγραμμα μετεβλήθη δραστικώς και τα τηλεσκόπια (81mm & 250mm) εστήθησαν αργοπορημένα και μισοζαλισμένα στην αυλή του σπιτιού εν μέσω αμυγδαλέων και οικημάτων. Τα οποία ουδώλως ενόχλησαν τις παρατηρήσεις μας όσο οι απρόσκλητες νεφέλες. Εν ολίγοις, έξι ζευγάρια μάτια αναζήτησαν επιμόνως το ωραίον θέαμα αλλά ανταμοίφθηκαν με λίγα μόνο θολά λεπτά κόκκινης ολικότητας και ακόμη λιγότερα εκατέρωθεν της λήξης της. Ωστόσο το θαυμαστό φαινόμενο έγινε σαφές και κατεγράφη στα κύτταρα της μνήμης μας. Φευ, οποιαδήποτε απόπειρα φωτογραφικής καταγραφής ήταν καταδικασμένη εκ των νεφελών σε θλιβερό αποτέλεσμα και ούτως ο γράφων ποιεί την νήσσαν περί του ζητήματος, θαυμάζων αμερίμνως τις ωραιότατες φωτογραφίες των συναδέλφων ερασιτεχνών...

Φιλικά, Στέφανος

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά καλή συνέχεια στην ομάδα σας (κεντρικά και… παραρτήματα!) Ατυχώς ο καιρός δεν διαμορφώνεται κατά παραγγελίαν στην αστρονομία. Εύχομαι στο μέλλον μαζικότερες και πιο επιτυχημένες προσπάθειες.

Φιλικά

Γιώργος

Δημοσιεύτηκε

Σας ευχαριστούμε όλους πολύ. O:)

Νίκο ελπίζω να ευχαριστήθηκες την επίσκεψή σου στη Λάρισα και το μάθημα αστρονομίας στο αστεροσκοπείο.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης