Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Πιστεύεις δηλ. Παναγιώτη ότι θα ήταν καλό να αγοράσω και δύο αντίστοιχα προσοφθάλμια μια γνώστης εταιρίας και να κάνω την σύγκριση???

Ηλία σε ευχαριστώ. Πολύ χρήσιμη η συμβουλή του site.

Ηλία νομίζω πούλαγες κάποια προσοφθάλμια 1.25???

Ευχαριστώ,

Δημήτρης

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑΣ :cheesy:

Αυτά που ο ΘΕΟΣ μας έχει δώσει πρέπει να τα σεβόμαστε , να τα προστατεύουμε και να τα αγαπάμε. ΔΕΝ μας ανήκουν , τα έχουμε όλα δανεικά!!!!!!!!!!!!

Δημοσιεύτηκε
Πιστεύεις δηλ. Παναγιώτη ότι θα ήταν καλό να αγοράσω και δύο αντίστοιχα προσοφθάλμια μια γνώστης εταιρίας και να κάνω την σύγκριση???

Όχι! Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να δώσεις αυτά τα λεφτά ακόμα. Διότι πρώτον, υπάρχει περίπτωση η εταιρεία να κατασκευάζει καλύτερα προσοφθάλμια πια, γιατί δυο φορές που έχω δει από τα τηλεσκόπια αυτά ήταν πέρσι τον Μάιο, ή να είναι καλά κομμάτια. Δεύτερον, είναι/δεν είναι καλά, πρέπει πρώτα να παρατηρήσεις από αυτά ώστε να αποκτήσεις εμπειρία και να μπορείς μετά συγκρίνεις με άλλα και να εντοπίζεις τις διαφορές. Απλά θα ήταν καλό να δοκιμάσεις και προσοφθάλμια από άλλους ερασιτέχνες σε μια εξόρμηση. Αυτό πιστεύω. Ελπίζω να σε βοήθησα!

Περιμένουμε να μας μεταφέρεις εντυπώσεις από τις παρατηρήσεις!

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

• 1 μήνα αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα.

Σκεφτομαι πολυ σοβαρα να αγορασω και εγω το πρωτο μου τηλεσκοπιο και μαλλον καταληγω για πρωτο στο κομματι PH F800203EQIV/A που αναφερθηκε παραπάνω. Η τιμη ειναι ακρως δελεαστικη και τα γενικα χαρακτηριστικα καλα. Ζηταω την γνωμη σας σαν πιο εμπειροι , οσον αφορα τι πρεπει να προσεξω στην συγκεκριμενη επιλογη. με το θεμα της αγορας , θελω να ρωτησω αν ειναι αξιοπιστη η εταιρια αυτη για αγορα μεσω ιντερνετ ( μου ζηταει να κανω καταθεση σε λογαριασμο και μετα να μου στειλει το τηλεσκοπιο) .

Ευχαριστω για το χρονο σας.

Σπηλιος

Δημοσιεύτηκε

Σπήλιο καλώς ήρθες. =D>

Είχα και εγώ τούς ίδιους φόβους, αλλά το έκανα τελικά. Κυρίως λόγο τιμής. Τελικά δεν ήταν λάθος. :-k

Έχει αρκετές δυνατότητες και αξίζει τον κόπο ειδικά για αρχή.

Έχω τραβήξει και Φώτο με αυτό αλλά δεν έχω προλάβει να της ανεβάσω .Πρέπει να σου πω βέβαια ότι θα χρειαστείς σύντομα και ένα ,δύο

προσοφθάλμια ακόμα ένα 3,5 και ένα 12 με 12,5 καλύτερα celestron, για να είσαι ικανοποιημένος για αρχή.

Σου το λέω γιατί θα δεις ότι ο 3,5 θα σου φανεί χρήσιμος κυρίως στα νεφελώματα τα οποία φαίνονται αρκετά καλά ορισμένα.

Πιστεύω ότι θα σε ικανοποιήσει ειδικά για αρχή.

:P Όσο για αγορά από το internet δεν μπορώ να σου απαντήσω γιατί εγώ το αγόρασα από Πάτρα. Πάντως πρέπει να ξέρεις ότι είναι μαγαζί που υπάρχει στην Πάτρα αυτό, οπότε πιστεύω ότι δεν θα πρέπει να έχεις πρόβλημα για αγορά από internet.

Ελπίζω να σε βοήθησα. Ότι άλλο χρειαστείς στην διάθεση σου

ΔΗΜΗΤΡΗΣ :cheesy:

Αυτά που ο ΘΕΟΣ μας έχει δώσει πρέπει να τα σεβόμαστε , να τα προστατεύουμε και να τα αγαπάμε. ΔΕΝ μας ανήκουν , τα έχουμε όλα δανεικά!!!!!!!!!!!!

Δημοσιεύτηκε

Φιλε Δημητρη με ολο τον σεβασμο δεν ειναι λιγο υπερβολικο το 3,5 mm για νεφελωματα?

Μηπως κατι σε 20mm εως 30mm θα ηταν λογικοτερο καθως για deep sky θελουμε οσο το δυνατον φωτεινοτερα ειδωλα?

Για πλανητες με καλο seeing πιστευω οτι θα ηταν χρησιμο ενα τετοιο προσοφθαλμιο.

Φιλικα Δημητρης.

Φιλικά

Δημήτρης Κ.

Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστω για το καλωσορισμα.

Το ξερω το μαγαζι αλλα δεν υπαρχει πια, οποτε αναγκαστικα να κοιταξω στην σελιδα που υπαρχε στο ιντερνετ για το συγκεκριμενο κομματι.

Με τα προσοφθαλμια που εχει πανω δεν θα μεινω ευχαριστημενος ?

Ποσο κοστιζει μια αγορα 2 ακομα προσοφθαλμιων celestron που αναφερεις ?

Επειδη ειμαι νεος στο θεμα, με το συγκεκριμενο κομματι θα μπορω να δω καθαρα πλανητες του συστηματος μας ? κρονο πχ που ειναι εντυπωσιακος ?

Εχω και μια Nikon d40 digital camera, οποτε μαλλον θα προσπαθησω και να φωτογραφισω . θα δουμε τι μπορει να γινει ..

Ευχαριστω ,

Σπήλιος

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά ,συγγνώμη γράψτε λάθος.](*,)

Σπήλιο 3,5 για πλανήτες και 20 για νεφελώματα , έχουν δίκιο τα παιδιά.

ΤΟ τηλεσκόπιο παραλαμβάνει 6,5 και 20.

Τέλος πάντων θα σου χρειαστούν σίγουρα και τα άλλα προσοφθάλμια.

Θα δεις αρκετά καλά και Κρόνο και Δια και άλλους , καθώς και νεφελώματα με αυτά που έχει αλλά θα δεις σύντομα ότι θα σου χρειαστούν και οι άλλοι. :wink:

Όσο για το μαγαζί όντος έχει φύγει από εκεί που ήταν (Αγίου Ανδρέου), και από όσο ξέρω έχει μεταφερθεί ή φτιάχνεται στη Ναυρινου νομίζω, προσωρινά ίσως δουλεύει μέσω internet.

Οι τιμές για προσοφθάλμια είναι γύρω στα 35 με 45 ευρώ από Θεσσαλονίκη.

Κοίταξε στην κεντρική σελίδα του ASTROVOX εκεί που λέει αγορά τηλεσκοπίου και θα τα βρεις.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

:cheesy:

Δημοσιεύτηκε

Το παρέλαβα, αλλά λόγω κακών καιρικών συνθηκών και απουσίας προγράμματος για αναγνώριση αστεριών δεν είδα τίποτα άλλο παρά την σελήνη. Με τον 25μμ είναι μια χαρά η σελήνη, με τον 6.5μμ χαλάει αρκετά η ποιότητα της εικόνας, δεν μπορώ να εστιάσω καλά.

Θα δοκιμάσω μόλις το επιτρέψει ο καιρός για Δία και Κρόνο. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει για προσοφθάλμια και barlow ? Τι να αγοράσω ? Έριξα μια ματιά στα sites του astrovox αλλά δεν βρήκα τιμές ενώ έχω και μια μικρή αμφιβολία για το αν κάνουν όλα για το τηλεσκόπιο μου.

Μια βοήθεια παρακαλώ ? :D :D :D Συγκεκριμένα ενδιαφέρομαι για 3.5μμ και ένα 20μμ, καθώς και ένα Barlow x2 φακό. Μπορεί να προτείνει κανείς συγκεκριμένες σειρές ή μοντέλα ?

Σπήλιος

Δημοσιεύτηκε
Τα προσοφθάλμια είναι το μισό σου τηλεσκόπιο, για αυτό και θα χρειαστείς κάτι καλό.Σε σχέση κόστους/απόδοσης, πιστεύω οι Hyperion στα 99 ευρώ είναι πολύ καλή επιλογή.Όσον αφορά barlow, επίσης θα σου πρότεινα να πάρεις κάποιον ποιοτικό όπως αυτόν της Meade ή της Televue.Μπορείς να πληρώσεις το κάτι παραπάνω, αλλά σίγουρα θα έχεις ενα αξιοπρεπέστατο σετ εξοπλισμού!
Δημοσιεύτηκε
P.S....Δεν θα σου συνιστούσα 3,5αρη προσοφθάλμιο αφού θα δείχνει πολύ μεγάλη μεγένθυνση γενικότερα και αν τον χρησιμοποιήσεις στο μέλλον σε ενα άλλο μεγαλύτερο τηλεσκόπιο, θα έχεις πρόβλημα.Πάρε καλύτερα εναν 5αρη η 8αρη.
Δημοσιεύτηκε

Έχω ένα 6.5μμ και ένα 25μμ . Έλεγα για 3,5 και 20 μμ για να έχω ένα σχετικά καλό σετ. Μαζί με τον Barlow θα έχω μια πολύ μεγάλη επιλογή ζουμ.

Ο 5 με τον 6.5 θα έχει καμία αισθητή διαφορά ? Μην τον πάρω τσάμπα .

Σπήλιος

Δημοσιεύτηκε

οκ , λοιπον τελικα ειπα να επενδύσω για προσοφθάλμια και barlow. Πήρα ενα 5μμ hyperion και ενα barlow televue 2χ . Πήγε σχετικά ψηλά σε σχέση με το τηλεσκόπιο αλλά πιστεύω πως αυτά δεν θα τα αλλάξω, ενώ το τηλεσκόπιο κάποια στιγμή ναι.

Μόλις τα παραλάβω θα ξαναδοκιμάσω κρόνο και δία.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Βρήκα επιτέλους μια καλή νύχτα και βγήκα εκτός πάτρας για να δοκιμάσω τελικά το τηλεσκόπιο και τα προσοφθάλμια.

Μέχρι τώρα είμαι λίγο απογοητευμένος και θέλω την βοήθεια σας και την εμπειρία σας.

Με χρήση του 25mm ploss , η του 25mm ploss μαζί με τον televue barlow, παρατηρώ πολύ καλά την σελήνη. Ο Δίας φαίνεται απλά σαν σύστημα 4 φεγγαριών.

Αυτό που με έχει απογοητεύσει είναι πως με χρήση του 6.5 mm ploss ακόμα και στην σελήνη , η εικόνα είναι θολή, δεν μπορώ να εστιάσω, δηλαδή στην ουσία δεν μπορώ να παρατηρήσω την σελήνη με ένα ζοομ 123x, όταν υποτίθεται μπορώ να πάω μέχρι και 400χ με το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο.

Όσον αφορά άλλους πλανήτες έχω πάλι πρόβλημα focus , καθώς και μια δημιουργία στέμματος γύρω από φωτεινά αντικείμενα, πχ διας. Ήλπιζα πως με τον Hyperion 5mm έλυνα κάποια από αυτά τα προβλήματα , αλλά τελικά έχω παρόμοια αποτελέσματα .

Κρόνο επίσης που δοκίμασα να δω, ίσα που διακρίνονται τα δαχτυλίδια του, με μεγάλη παρουσία στέμματος, που κάνει πολύ δύσκολο να τα διακρίνεις .

Προτείνετε τι μπορεί να φταίει , αν φταίει κάτι βέβαια, η απλά εγώ περίμενα κάτι παραπάνω. Είναι δυνατόν να μην μπορώ πχ με 5 mm Hyperion και 8 ιντσες τηλεσκόπιο, 800mm εστιακό μήκος, να μήν μπορώ να δώ τον Δία καθαρά, να δω πχ την κηλίδα του ?

Σπήλιος

Δημοσιεύτηκε
Υπολόγισε πως δεν παίζουν ρόλο μόνο τα "νούμερα" του τηλεσκοπίου και των προσοφθαλμίων. Με αυτή τη ζέστη τα γύρω κτίρια και ακόμα και το έδαφος βράζει σαν καζάνι και αλλοιώνει τρομακτικά τα είδωλα. Επίσης τσέκαρε μήπως χρειάζεσαι ευθυγράμμιση (collimation) στα οπτικά του τηλεσκοπίου σου.

astrovoxsigmz0.jpg

nightskybarweb9dg.jpg

Δημοσιεύτηκε
Δεν προσπάθησα τώρα, αλλά μερικές μέρες πιο πριν, μαλιστα ηταν βράδι 1.00 και είχε και κρύο σχετικά. Δεν είναι η ζέστη το θέμα. Δεν ξέρω τι ακριβώς θα πρέπει να μπορώ να δω και ίσως έχω υπερβολικές απαιτησεις ?
Δημοσιεύτηκε

Απο αυτα που λες μαλλον φαινεται οτι σου εχει φυγει η ευθυγραμμιση.

Ψαξε εδω μεσα διαφορα topic για ευθυγραμμιση προσπαθησε να κανεις και κοιτα αν λυθει το προβλημα.

Φιλικά

Δημήτρης Κ.

Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)

Δημοσιεύτηκε

Αγαπητέ φίλε δεν έχεις υπερβολικές απαιτήσεις, πράγματι μπορεί να αποδώσει περισσότερα το τηλεσκόπιο και μάλλον υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι χρειάζεται ευθυγράμμιση κατόπτρων . Αν μετά την ευθυγράμμιση συνεχίσουν τα προβλήματα ενημέρωσε μας. Τα προσοφθάλμια σου είναι μια χαρά.

Συμβουλή: Θα ήταν καλό να έρθεις σε επαφή και με άλλους ερασιτέχνες για ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών, να δεις μέσα από άλλα τηλεσκόπια και να παρατηρήσετε μαζί. Στην Πάτρα υπάρχει η Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας Ωρίων..

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Δημοσιεύτηκε
Φίλε Spilio οι οδηγίες μέσα στο φυλλάδιο , εάν θυμάμαι στις τελευταίες σελίδες έχουν στα αγγλικά οδηγίες για ευθυγράμμιση. Θέλει λίγη προσπάθεια , το έκανα και εγώ γιατί έχω και εγώ το ίδιο τηλεσκόπιο όπως σου έχω ξαναπεί και είχα στην αρχή τέτοια προβλήματα σε λιγότερο όμως βαθμό. Εάν το ευθυγραμμίσεις θα έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα.. Τα προσοφθάλμια είναι αρκετά καλά. Όλα θα παν καλά μην αγχώνεσαι και μην απογοητεύεσαι απλά θέλει λίγη προσπάθεια και θα το απολαύσης περισσότερο. . Ότι χρειαστείς στη διαθεσή σου.

Δημοσιεύτηκε
Μία καλή λύση για οικονομικά αλλά και αξιόπιστα τηλεσκόπια είναι το www.astronomy.gr. Περιέχει όλων των ειδών τα τηλεσκόπια: κατοπτρικά, αχρωματικά, ρομποτικά, με αλταζιμουθιακή, με ισημερινή στήριξη κ.τ.λ. :P

Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.

Albert Einstein

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Φιλε Δημητρη, πρεπει να παρω καποιο καπακι για να κανω ευθυγραμμιση σωστα ? Ειδα επισης πως γινετε και ευθυγραμμιση με lazer. Θα προτιμουσα να κανω με lazer , καθως απο οτι ειδα ειναι απολυτα σιγουρη , ενω με το ματι να παρατηρεις κυκλους εχει παντα καποιο λαθος παρατηρησης.

Αν μπορεις και εχεις διαθεση να με βοηθησεις , για την πρωτη φορα που θα κανω ευθυγραμμιση plz επικοινωνησε μαζι μου στο spilios@gmail.com μιας και ειμαστε και οι δυο πατρα, να κανονισουμε να βρεθουμε καμια μερα...

Ευχαριστω ,

Σπηλιος

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης