Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2007 σκεφτομαι να αρχισω να ασχολουμαι με την πλανητικη φωτογραφιση...(σιγα σιγα βεβαια,γιατι πρεπει να μαθω παρα παρα πλλα ακομη)τι λετε μια eq6 η οποια σηκωνει το τηλεσκοπιο μου (dob8΄΄) συμφερει ή μηπως θα ηταν καλυτερα νααγορασω ενα μικρο διοπτρικο σε ισημερινη?ακομα τι γνωμη εχετε για την toucam sp900nc?αν μπορειτε θελω να μου πειτε ποσο κοστιζει η στηριξη.ευχαριστω προκαταβολικα stargazeshots.com
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2007 1200 Ευρω κοστιζει χωρις to goto 1500 αυτο . Ειναι καλη στηριξη και αντεχει ανετα το τηλεσκοπιο σου .Μια ποιο φθηνη και πολυ αξιολογην επιλογην ειναι η HEQ5 χωρις goto , αφου ενδιαφερεσαι κυριως για πλανητες δε σε ενδιαφερει τοσο το goto . Η toucam ειναι αρκετα καλη θα χρειαστεις ομως laptop . Καλα να περνας Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12, 2007 μαλλον για μικρο διοπτρικο θα κοιταξω.με 200 ευρω μπορω να παρω ενα μικρο μεν φθηνο δε.για ολες τις webcams υπολογιστης δν χρειαζεται ετσι και αλλιως?αναγκαιο κακο(?)φιλε μου..... stargazeshots.com
παναγιωτης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12, 2007 Μιχάλη, αφού θες πλανήτες μη σκέφτεσε τίποτα μικρό. Ποιο μεγάλο, ίσως...Πάντως πλανητική κάνεις και με το dob. Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο...
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2007 Κι εγω θα αγοραζα κατι πιο μεγαλο και σε maksutov Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2007 δηλαδη απο ποσες ιντσες και πανω?παντως τα 1000 ευρω της heq 5 ειναι πολλα...επειδη ειμαι 'ταπι' μονο το ενα ποδι της βασης μπορω να αγορασω τωρα... stargazeshots.com
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2007 Τουλαχιστον 5" αν σκετευσαι για maksutov . Αφου θες πλανητικη γιατι να παρεις goto ? Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2007 χωρις go to νομιζω το βρηκα στο πλανηταριο θεσαλονικης...μπορει να κανω και λαθος...να σε ρωτησω, τη γνωμη εχεις για το messier-n 130?τι ειναι το maksutov? stargazeshots.com
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2007 Δε μου αρεσει καθολου η στηριξη του .Εχω μια το ιδιο χαλια οσο φαινεται κι αυτη . Το maksutov ειναι ειδος καταδιοπτρικου τηλεσκοπιου . Οπως εχουμε τα διοπτρικα , τα κατοπτρικα , εχουμε και τα καταδιοπτρικα . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2007 υπαρχει καποιο πλεονεκτημα στα συγκεκριμενα τηλεσκοπια?οι ιντσες ενος καταδιοπτρικου 'πετυχαινουν' τις ιδιες μεγενθυσεις με αντιστοιχες ιντσες ενος κατοπρικου? stargazeshots.com
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2007 Καθε ενα εχει τα πλεονεκτηματα και τα μειονεκτηματα του . Ψαξε τα ωστε να αποκτησεις διικη σου αποψη και να αποφασισεις μονος σου σε συνδυασμο με τη χρηση για την οποια το προοριζεις . Εγς παντως για πλανητικη θα αγοραζα maksutov αλλα αυτη ειναι η δικη μου αποψη . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2007 εχω αρχισει ηδη μια και το τηλεσκοπιο(αμα παρω )θα το παρω το καλοκαιρι...ευχαριστω ολυ παντως!!!!!!!! stargazeshots.com
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2007 Να σαι καλα .Κι ο,τι χρειαστεις εδω ειμαστε . Μηπως ομως αντι για σωληνα να αγοραζες στηριξη ? Η μεγεθυνση εξαρταται απο το προσοφθαλμιο που θα χρησιμοποιησεις Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα