Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Kαλα χθες πηγα στο ορεινο χωριο μου λογω εορτων...Μιλαμε για ονειρεμενο ουρανο :o :o :o :shock: :shock: :!: =D> :-({|=

Ομως δεν ειχα τηλεσκοπιο μαζι μου ουτε χρονο για να παρατηρησω :(

Το καλοκαιρι θα γινει χαμος....Σημερα αν εχει ξαστερια επεισα τον πατερα μου να με παει σε σκοτεινο μερος για παρατηρηση οποτε κατι ειναι κι :D αυτο

Σε καταλαβαίνω Γιώργο. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στο χωριό μου που είναι στο βουνό και τις νύχτες πηγαίνω μακριά απτα φώτα για καμιά παρατήρηση (όχι τίποτα φοβερό: αστερισμούς και κάποια σμήνη που φαίνονται πανέμορφα με τα κιάλια). Είναι απλά απερίγραπτα. Από εξοπλισμό έχω μόνο ένα ζευγάρι παλιά κιάλια και το NightWatch, αλλά δόξα τω θεω έχω μπόλικο χρόνο και σκοτεινό ουρανό :D

Δημοσιεύτηκε

Λοιπον guys ειμαι στην ευχαριστη θεση να σας ανακοινωσω οτι χθες για πρωτη φορα πηρα τα βουνα :D :D .Οχι ακριβως τα βουνα αλλα πηρα το τηλεσκοπιο και βγηκα εκτος πολης στην ερημια.Τελεια :D :D

Το εστησα στα σκοταδια και αρχισα.Μου πηρε λιγη ωρα να ετοιμαστω αλλα τα καταφερα :wink: Κοιταω ψηλα,full απο αστερια.Ο κρονος ηταν σε ιδανικη θεση για παρατηρηση.Στοχευω και τον πετυχαινω με την πρωτη.Μετα τι να σας πω.Οι συνθηκες ηταν τελειες.Ο ουρανος κρυσταλλινος.Ο δε κρονος πιο ομορφος απο ποτε :o Οι δακτυλιοι του ξεχωριζαν πεντακαθαρα οπως και ο Τιτανας στα δεξια του.Και το καλυτερο ειναι οτι οι γονεις μου κυριολεκτικα πορωθηκαν και αυτοι στη θεα του αρχοντα των δαχτυλιδιων.Αφου η μητερα μου λεει:"το καλοκαιρι θα εχουμε χρονο να περνουμε τα βουνα".Και ρωταω τωρα:ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΩ?? :?: (μεγαλυτερο τηλεσκοπιο :mrgreen: )

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε

μία ίσως χαζή ερώτηση :oops:

Χθές το βράδυ ανέβηκα ταράτσα με σκοπό να προσπαθήσω να βρώ κάπιον γαλαξία.

Τύπωσα λοιπόν ένα χάρτι της μεγάλης άρκτου με σκοπό να βρώ τον Μ101.

Βρήκα ακριβός που ΘΑ έπρεπε να είναι, αλλά τίποτα. Πάλεβα ένα διωρο. Τίποτα.

Κάνω κάτι λάθος? Μήπος απο Αθήνα δεν προκειτε ποτέ να δω τίποτα?

Άν τελικά κάνω κατι λάθος, τι πρέπει να δω?

Έχω ένα Skywatcher dob 8" και χρησιμοποίησα όλους τους συνδιασμούς προσοφθαλμίων και barlow.

Δημοσιεύτηκε
Δεν έχω να κάνω κάποια ερώτηση, ίσως να μην έχει κάποια ουσία αυτό το topic, απλά ήθελα να μιραστώ την παιδιάστικη χαρά μου με ανθρώπους που δεν γνορίζω προσοπικα μεν (εύχομαι να τους γνωρίσω) αλλά που σίγουρα θα καταλάβουν τι νιώθω.

Ίσα-ίσα που το topic που άνοιξες, έχει μεγάλη ουσία. Το γιατί, θα το δεις με τον καιρό, αν και από αυτά που λες το έχεις καταλάβει ήδη. Εννοώ ότι σίγουρα σε καταλαβαίνουμε και με το παραπάνω. Εξάλλου, όλοι έτσι αρχίσαμε. Ίσως μερικοί να είμαστε ακόμα στην αρχή, αλλά ο ενθουσιασμός που νιώθει κάποιος που έχει αυτό το χόμπι, τον κάνει να αισθάνεται σαν μικρό παιδί.

Καλωσόρισες στο forum κι ας στο λέω λίγο καθυστερημένα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ πολύ για το καλοσόρισμα.

Την παρασκευή το βράδυ είδα για πρώτη φορά τον Δία. Μαζί με τρείς δορυφόρους του. Ήταν πραγματικά εντυπωσιακός. Συγκρίσιμος με τον Κρόνο.

Επίσης τράβηξα και τις πρώτες φωτογραφίες μου απο κρόνο, δία και σελήνη. Θα τις ανεβάσω για να μου πείτε την γνώμη σας.

Τέλος να σας αναφέρω μια πλάκα που έπαθα χθές κατα τις 11 το βράδυ.

Μαζεύοντας το τηλεσκόπιο είδα κάτι σαν αεροπλάνο κοντά στον δητικό ορίζοντα. Δεν πήγεναι γρήγορα. Λέω ας κάνω μια απόπειρα να το χαζέψω. Κοιτάω, περίεργα πράγματα, δέν ήταν αεροπλάνο. ήταν σαν αστέρι που έχει πάρει φωτιά. Αρκετά εντυπωσιακό. Άλλαζε χρώματα, μπλέ κόκκινο, λευκό. Τελικά και με την βοήθεια του αδερφού μου που είχε ανοικτό το Stelarium καταλήξαμε ότι ήταν ο σιριος. Ο οποίος όταν είναι κοντά στον ορίζοντα για κάποιο λόγο (ξέρει κανεις τον λόγο;) παίζει με τα χρώματα που προανέφερα.

Ήταν πάντως αρκετά εντυπωσιακό

Δημοσιεύτηκε

Φίλε Βάλλια,

Η ταχύτατη αλλαγή των χρωμάτων του Σείριου οφείλεται στην διαταραχή της ατμόσφαιρας, και όντας κοντά στον ορίζοντα πρέπει να διασχίσει μεγαλύτερο πάχος από την ατμόσφαιρα με αποτέλεσμα να έχει ισχυρότερη επίδραση!

Σου προτείνω ανεπιφύλακτα να πας ένα βράδυ έξω από την πόλη με το τηλεσκόπιό σου και να δοκιμάσεις μερικούς εύκολους στόχους που είναι ορατοί αυτή την εποχή, όπως τη Φάτνη στον Καρκίνο και να απολαύσεις το μεγαλείο του ουρανού!

Κώστας

Δημοσιεύτηκε

Να και κάποιες απο τις φωτος.

ο εξοπλισμος είναι ενα Skywatcher dob 8", Canon eos 350d, barlow 2x

saturn1.jpg.7522b0cee9211e69e33793da90c7c3d1.jpg

Shutter Speed: 1/10 sec.

Lens Aperture: F/0

ISO Speed: ISO-200

22/4/2007 21:33

Extra Info: 6 stacked frames

moon1.jpg.aaadab00fa879a046f313f24d4ff1338.jpg

Shutter Speed: 1/100 sec.

Lens Aperture: F/0

ISO Speed: ISO-100

20/4/2007 20:44-20:45

Extra Info: Synthesi apo treis diaforetikes eikones (h gwnia den htan arketh gia na xwresei h selhnh se ena kadro), kathe mia apo tis opoies apoteleitai apo 3 st

mooncolour1.jpg.3db2084d109bdf7aa684358b85596d16.jpg

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης