Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25, 2007 αγαπητοι φιλοι,το τηλεσκοπιο αφου στεγαστηκε για δυο περιπου μηνες στο σαλονι του σπιτιου μου και καθε πρωι που ξυπναγα το καμαρωνα,ηρθε η στιγμη να παρει τελος αυτη η συγκατικηση...η μητερα μου του εκανε εξωση...''δν μπορω να εχω μεσα στην μεση ολοκληρο κανονι''ειπε...ετσι σκεφτηκα αμεσως να του φτιαξω ενα ντουλαπι απο κοντρα πλακε...εννοειται οτι θα το ειναι υδατοστεγες και αρκετα στιβαρο....πριν ομως προχωρησω στην κατασκευη αυτη θα ηθελα να μου πειτε ιδεες σας και συμβουλες...(το ντουλαπι θελω να το φτιαξω για να γλιτωσω το πανω κατω θα το αφησω μονιμα στην ταρατσα) stargazeshots.com
ASTROFOROS Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25, 2007 το ντουλαπι θελω να το φτιαξω για να γλιτωσω το πανω κατω θα το αφησω μονιμα στην ταρατσα)Φοβαμαι μηπως οι υψηλες θερμοκρασιες το καλοκαιρι προκαλεσουν καποια ζημια Φιλικα Γιωργος
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25, 2007 λες?αν φτιαχτει απο χοντρο κοντρα πλακε δν νομιζω να εχει προβλημα... stargazeshots.com
dimpap Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25, 2007 Νομίζω σε συμφέρει περισσότερο να πάρεις έτοιμο σπιτάκι κήπου από καποιο πολυκατάστημα, ή κάποια ντουλάπα πλαστική εξωτερικού χώρου και να την επενδύσεις εσωτερικά με μονωτικό οικοδομών (ντάου) 5 εκ.Το κόντρα πλακέ ακόμα και θαλάσσης θα σου φουσκώσει απο την υγρασία. Δημήτρης Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25, 2007 ντουλαπα εξωτερικου χωρου....χμ καλη ιδεα ομως σκεφτομουν κατι πιο κομψο...και ισως λιγοτερο ογκωδες...αν εβαζα πολυαστερα στο κοντρα πλακε δν θα φουσκωνε σωστα?αλλα πιανει πανω στο κοντρα πλακε?... stargazeshots.com
ASTROFOROS Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25, 2007 Νομίζω σε συμφέρει περισσότερο να πάρεις έτοιμο σπιτάκι κήπου από καποιο πολυκατάστημα, ή κάποια ντουλάπα πλαστική εξωτερικού χώρου και να την επενδύσεις εσωτερικά με μονωτικό οικοδομών (ντάου) 5 εκ.Το κόντρα πλακέ ακόμα και θαλάσσης θα σου φουσκώσει απο την υγρασία. ΔημήτρηςΝομιζω οτι ουτε ετσι θα σωθει η κατασταση.Μια αποθηκη που εχω στην ταρατσα το καλοκαιρι ανεβαζει τρελες θερμοκρασιες Φιλικα Γιωργος
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2007 Φίλε Μιχάλη,Για μεταλλικές ή πλαστικές ντουλάπες ξέχασέ το ανεβάζουν πολύ υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι.Για ξύλινη, μία λύση είναι η εξής:Κοντρα πλάκέ θαλάσσης οπου για κάθε πλευρά θα κατασκευάσεις 2 τοιχώματα. Τα φύλλα θα έχουν μεταξύ τους απόσταση 1-2 εκατοστά στηριγμένα σε τακάκια. Ετσι θα έχεις την μέγιστη μόνωση λογω απουσίας επαγωγής (επαφής δηλαδή και διάχυσης της θερμοκρασίας). Το εξωτερικό φύλλο θα πρέπει να έχει ανοίγματα πάνω και κάτω για να κινείται ο αέρας και να έχεις δροσιά στο εσωτερικό του κουτιού. Το εξωτερικό φύλλο θα το στοκάρεις, θα το ασταρώσεις (κατα προτίμηση με αστάρι μετάλλου) και μετα θα το βάψεις σε χρώμα άσπρο για να έχεις την μεγαλύτερη αντανάκλαση θερμότητας.Η όλη λογική βασίζεται στο εξής:Το εσωτερικό φύλλο, σκιασμένο απο τον ήλιο λόγω το εξωτερικού φύλου, θα αναπτύσει (εξ ορισμού) χαμηλότερες θερμοκρασίες. Ο Θερμός αέρας στο διάκενο μεξύ των φύλλων θα βγαίνει απο τις επάνω τρύπες εξαερισμού και ο πιο δροσερός αέρας του περιβάλλοντος θα μπαίνει απο τις κάτω κρατόντας την εσωτερική θερμοκρασία σε ανεκτά επίπεδα, δηλαδή σε θερμοκρασία δωματίου υπο σκιά.Την όλη κατασκευή την έχω δοκιμάσει και δουλεύει καλά αλλα στεγάζει υλικό που δεν είναι τόσο ευαίσθητο στη θερμοκρασία. Επίσης για κάποιο διάστημα της ημέρας σκιάζεται απο το σπίτι. Δημήτρης
ASTROFOROS Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2007 Μιχαλη,νομιζω οτι η καλητερη λυση ειναι να προσπαθησεις να μεταπεισεις την μητερα σου Στην τελικη ας το δει σαν στολιδι,σαν κατι διαφορετικο ρε αδερφε Φιλικα Γιωργος
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2007 Ασε Γιώργο, δεν παίζει. Το ίδιο είπα και εγώ στη γυναίκα μου, και κοντέψαμε να καταντήσουμε με σεμεν και γλάστρα απο πάνω (με είχε απειλήσει ότι αν δεν το μαζέψω θα το κάνει ανθοστήλη). Οπότε, βάλε με νού σου....... Δημήτρης
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29, 2007 βασικα για τα παραπονα της μανας μου δν με νοιαζει και τοσο πολυ αυτο για το οποιο τρεμω ειναι μηπως το φερει κατω ο μολις 5 ετων και πολυ περιεργος αδερφος μου...γενικα ομως η κατασκευη που προανεφερε ο δημητρης ενδεικνυται για λιγοτερο ευαισθητα οργανα?μου φανηκε πολυ καλη και πραγματοποιησημη ειδικα εαν πεισω τον πατερα μου θα κανουμε θαυματα!!!! stargazeshots.com
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2007 Μιχάλη,Για λιγότερο ευαίσθητα αντικίμενα είναι ΟΚ αυτό μπορώ να το εγγυηθώ. Για το τηλε δεν μπορώ. Δημήτρης
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2007 τελικα καλυτερα θα ηταν να παραμεινει εκει που ειναι...σε καμια περιπτωση δν θα διακυνδινευσω το τηλεσκοπιο το οποιο και σκοπευω να αλλαξω σε 3-4 χρονια...παντως πιστευω οτι η ασφαλης στεγαση ενος τηλεσκοπιου ειναι μεγαλο προβλημα,τουλαχιστον για μενα ,αλλα πιστευω και για πολλους αλλους... stargazeshots.com
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2007 Ο Jean Dragesco στο κλασσικο βιβλιο "High resolution astrophotography" εχει καποιες κατασκευες για προστασια τηλεσκοπιων σε τροπικες περιοχες μιας και εζησε χρονια στην Αφρικη. Το ξυλινο προστατευτικο για τηλεκοπιο C14 ηταν καταλευκο, πληρως αφαιρουμενο (σε ροδακια), ειχε κενο μεσα απο το τοιχωμα και δευτερο τοιχωμα απο αλουμινομενο mylar και επισης θυριδες εξαερισμου για διαφυγη του ζεστου αερα... Νομιζω και στην Ελλαδα χρειαζεται κατι αναλογο διοτι το καλοκαιρι οι θερμοκρασιες ειναι πολυ υψηλες. Ισως ειναι καλή ιδεα να υπαρχει και αισθητηρας θερμοκρασιας που να ενοργοποιει ανεμιστηρες οταν η θερμοκρασια ανεβαινει για ενεργητικη απαγωγη του ζεστου αερα. 1 Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
astrovox Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2007 Το κλειδί πιστεύω ότι είναι όντως το λευκό χρώμα αλλά κυρίως τα δύο επίπεδα προστασίας. Το εξωτερικό επίπεδο ζεσταίνεται αλλά το δεύτερο (και με τον αέρα ανάμεσα ως μονωτικό) προστατεύει αποτελεσματικά. Φυσικά, αν είναι δυνατό να αποφύγεις την απευθείας έκθεση στον ήλιο, ακόμα καλύτερα! «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2007 το ειχα σκεφθει και εγω για τα ανεμιστηρακια ομως δυστυχως την εκθεση απο τον ηλιο δν μπορω να την αποφυγω ολη την διαρκεια της ημερας... stargazeshots.com
darkmaster Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2007 Το δικό μου το κλειδώνω στο στην ταράτσα δίπλα στον ασανσέρ έχει ειδικό δωματιάκι. Μήπως έχεις κάποιο παρόμοιο χώρο να το βάζεις μέσα αν τα έχεις και καλα με διαχειριστή ή είσαι ίδιος --
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2007 Μιχαλη,η παρακατω μεθοδος χρησιμοποιειται για αποθηκευση εκρηκτικων ( )σε περιπτωσεις που η ψυξη με τεχνητα μεσα ειναι ανεφικτη.Η μονη αναβαθμιση που παιρνει,ειναι η προσθηκη σκιαστρου μπροστα απο το κουτι,και η τοποθετηση βρεγμενης κουβερτας στις πολυ ζεστες ωρες.(αλλα ειπαμε....εκρηκτικα!!)Δεν νομιζω να υπαρχει εναλλακτικη,γιατι χρησιμοποιειται παγκοσμιως.Αν νομιζεις οτι δεν σε καλυπτει,σκεψου αλλους τροπους οπως αισθητηρες θερμοκρασιας με ανεμιστηρες/εξαεριστηρες(μαλλον εξαεριστηρες) αλλα προσεξε πολυ τον τομεα της αξιοπιστιας τους.Η κατασκευη ειναι ογκωδης,βαρια,και ενδεχομενως δαπανηρη,και ειναι αποτελεσματικη και σχετικα αποδεκτη σε περιπτωσεις που ειναι η μοναδικη λυση.
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2007 φιλε darkmaster εχω την τυχη να εχω στην ταρατσα του σπιτιου μου ολο σχεδον τον ουρανο και βεβαια να ειμαι ιδοκτητης του σπιτιου οπου ζω...δεν εχω καποια αποθηκη στην ταρατσα...παντως το βασικοτερο προβλημα ειναι η θερμοκρασια η οποια θα ανεβαινει σε επικινδυνα ,για το τηλεσκοπιο επιπεδα,αν δεν σκιαζεται η εν λογω αποθηκη.Παντως η κατασκευη που προτεινε ο kostakis οφειλω να ομλογησω οτι πρεπει να ειναι πολυ αποτελεσματικη...αλλα κομματακι δυσκολο να την κατασκευασω...Αν εγκατασταστησω στην ταρατσα μου ενα παρατηρητηριο με θολο (το σκεφτομαι και αυτο)δν θα αντιμετωοιζω παλι το ιδιο προβλημα με την θερμοκρασια??? stargazeshots.com
ts8051 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18, 2022 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18, 2022 Καλησπέρα, αν τοποθετησουμε ενα μικρο σπιτακι κηπου και μονωθει τελος παντων οπως το αναφερουν ολοι οι φιλοι, τι γινεται με τους νομους? Επιτρεπεται αν ειναι ιδιοκτητης ενος διαμερισματος στην πολυκατοικια? Εχω ακουσει ιστοριες φιλων που αφου τοποθετησαν μικρο θολο η κατι αυτοσχεδιο τους αναγκασαν να το βγαλουν. Σε τελικη αναλυση γιατι τοσοι αστρονομικοι συλλογοι υπαρχουν τοσα χρονια. Γιατι δεν γινεται προσπαθεια ωστε να περασει τροποποιηση του σχετικου νομου στη Βουλη που αναφερεται στην εγκατασταση ηλιακου θερμοσιφωνα, κλιματιστικου, κλπ. ? Δεν μπορουν ολοι να βγαινουν στην εξοχη για την ασκηση του χομπυ ουτε ολοι εχουν καλη ορατοτητα απο το μπαλκονι. Δε νομιζω οτι θα ενοχληθει η πολιτεια αν γινει η σχετικη τροποποιηση δεδομενου ξεκαθαρα οτι προαγεται η επιστημη που εξ ορισμου ειναι θετικο.
kkoutr Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2022 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2022 Μιχάλη, για μένα βάλε ένα μικρό θολό ή roll off. Μπορεί να κοστίσει κάτι παραπάνω αλλά θα το ευχαριστηθείς και ειδικά το χειμώνα να κάθεσαι μέσα σε κλειστό χώρο. Όπως και να 'χει όλες οι σταθερές και μόνιμες κατασκευές απαιτούν άδεια. Ρώτα έναν πολιτικό μηχ/κό για λεπτομέρειες.
qforce Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2022 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2022 Τι να σου πει ο έρημος ο μηχανικός που ούτε barbecue αν είναι χτιστό δεν επιτρέπεται να βάλεις στην αυλή σου. Όλα είναι παράνομα. Εσύ το σκέφτεσαι σωστά και έχεις καλές προθέσεις. Το θέμα είναι ότι για να καταλάβεις πως λειτουργεί η ελληνική νοοτροπία, αν επιτρέψει να χτίζεις στην ταράτσα κατασκευή για αστροπαρατήρηση είναι ικανοί κάποιοι να πάρουν ένα τηλεσκόπιο και με την δικαιολογία του παρατηρητηρίου, να προσθέσουν τριώροφη μεζονέτα στην ταράτσα. Εδώ έχτιζαν εκκλησάκια για να μπορέσουν να πάρουν αυθαίρετα ρεύμα. Δεν σκάει με αυτά το κράτος, τα απαγορεύει όλα και έχει έσοδα από τα πρόστιμα. Η μόνη λύση είναι να κάνεις μία ελαφριά κατασκευή από κόντρα πλακέ θαλάσσης ή παρόμοιο υλικό, η οποία να μπορεί να λυθεί σχετικά εύκολα. Ή να πάρεις μία μεγάλη ντουλάπα εξωτερικού χώρου και να αποθηκεύεις εκεί τον εξοπλισμό σου ώστε να τον βγάζεις εύκολα, με την προϋπόθεση όμως ,ότι θα είναι ασφαλής αν ανεβαίνουν και άλλοι ένοικοι στην ταράτσα και δεν θα στον κλέψουν. Έτσι αν κάποιος ειδοποιήσει την πολεοδομία να μπορείς να δείξεις ότι είναι κινητή μη μόνιμη η κατασκευή και να μπορείς να την αποσυναρμολογήσεις και αφαιρέσεις χωρίς μεγάλο κόστος και κόπο (δεν πρέπει να έχει και παροχή ρεύματος από όσο ξέρω). Άσε που αν σε δουν οι γείτονες με τηλεσκόπιο το πρώτο πράγμα που σκέφτονται είναι ότι είσαι ηδονοβλεψίας. Επειδή έχω παρόμοια κατασκευή, έρχεται ένας γείτονας και με ρωτάει: - Έχεις τηλεσκόπιο; -Ναι του απαντάω -Ξέρεις μου λέει εγώ κάνω γυμνός μπάνιο στην αυλή μου καμία φορά τα βράδια δεν πιστεύω να με κοιτάς -Δεν είναι μικροσκόπιο του λέω, τηλεσκόπιο είναι, δεν έχει τόσο μεγάλη μεγέθυνση Ε, δεν μου ξαναείπε τίποτα. 5 Γιώργος Καράντζαλος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα