Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

KALISPERA......

EIMAI STO PSAKSIMO GIA TIN AGORA TILESKOPIOU GIA OPTIKI PARATIRISI ALLA KAI ASTROFOTOGRAPHIA KAI THA ITHELA PAPA POLY NA AKOUSO TIN GNOMI SAS.....TA MONTELLA POU ME ENDIAFEROUN EINAI

1. SkyWatcher MAK150 HEQ5 PRO Ρομποτικό Maksutov Cassegrain

2.ORION OPTICS EUROPA DELUXE 200 f/4,5 me Vixen DD-1 τηλεχειριστήριο

EUXARISTO KAI THA PERIMENO AGONIODOS TIN DIKI SAS GNOMI

Δημοσιεύτηκε

Καλως όρισες φίλε,

Σε αναμονή απάντησης απο άλλους που έχουν σχετική εμπειρία, ρίξε μιά στο forum στις ενότητες "ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΑ & ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ" και "ΑΓΟΡΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ" σε παλιότερα θέματα μπορεί να βρείς αυτό που ζητάς.

Φιλικά

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε
Μπορω να πω πως το ενδιαφερον μου εστιαζετε τοσο στην πλανητικη παρατηρηση/φωτογραφιση οσο και στην παρατηρηση deep sky ....εαν μπορω να εχω αποδεχτες deep sky εικονες τοτε σιγουρα θα επιλεξω το ΜΑΚ 150 η ακομα και το ΜΑΚ 180 γιατι προσφερονται με την νεα ρομποτικη GOTO στηριξη HEQ5 για την οποια εχω ακουσει τα καλητερα......... [/i]
Δημοσιεύτηκε

Μπορεις να γλιτωσεις αρκετα χρηματα αν αποφυγεις το goto κι ετσι να παρεις μεγαλυτερο σωληνα ή καλυτερη στηριξη .

Αφου θες και γι ατ α2 θ ασου προτεινα ενα νευτωνιο .

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Δημοσιεύτηκε

Τα maksutov είναι φοβερά εργαλεία !! Όσο για την στήριξη...τι να πω; Βράχος. Απλά με το maksutov έχεις μεγάλο f/ ( το 4" έχει f/12 και το 7" f/15) με αποτέλεσμα να κάνουν φοβερή δουλειά σε πλανητική φωτογράφιση αλλά έχουν μικρό πεδίο σε φωτογάφιση deep sky. Σε παρατήρηση το f δεν παίζει ρόλο, απλά για να πετύχεις 100 μεγεθύνσεις με ένα 7" f/5 θες προσοφθάλμιο περίπου 9mm ενώ με το 7" f/15 θες 26mm.

Αν επιλέξεις νευτώνειο θα έχεις καλό πεδίο για deep sky αλλά θα χρειαστείς έναν πολλαπλασιαστή ( barlow ) γύρω στο 4-5 x για να πας σε f/20-25 σε συνδιασμό με την webcamera που θα χρησιμοποιείς ή το φιλμ ή dslr.

Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα :cheesy: , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο... :cheesy: :cheesy: :cheesy:
Δημοσιεύτηκε

Δες εδώ μια συζήτηση για τη στήριξη HEQ5 και την αστροφωτογράφηση:

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=5215

Από εκεί και πέρα συμφωνώ ότι το Maksutov είναι καλή επιλογή για πλανητική φωτογράφηση αλλά για deep sky... ούτε αρκετά μεγάλο είναι και έχει και μεγάλο εστιακό λόγο...

Σε τί κόστος κινούνται αυτά τα τηλεσκόπια που μας είπες;

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε
Σας ευχαριστω για τις πολυ ενδιαφερουσες σας συμβουλες...........Μετα απο αρκετη μελετη ειμαι πολυ κοντα στην αποκτηση ενος ΜΑΚ της σεiρας skywatcher PRO γιατι εχω διαβασει καποιες κριτικες που με αφησαν απολυτα ικανοποιημενο............τωρα για το μεγεθος ελπιζω να ανταποκριθω στις οικονομικες απαιτησεις του 7ιντζου.
Δημοσιεύτηκε
ΤΟ SKYWATCHER MAK 150 PRO με την βαση HEQ5 PRO GOTO στοιχιζει γυρω στα 1500 ευρο ενω το MAK 180 κοντα στα 1700 ευρο.Το 8ιντζο νευτωνειο με τα ενισχυμενα οπτικα pv8 και τον vixen high accuracy motor drive ειναι 1200 euro.
Δημοσιεύτηκε

Παρε το νευτωνιο Orion Optics χωρις δευτερη σκεψη. Ειναι μεγαλυτερο, δεν ειναι κινεζικο, ειναι πολυ καλυτερο σε βαθυ ουρανο. Το goto ως γνωστον ειναι αχρηστο αξεσουαρ. Ειδικα για φωτογραφηση πλανητων :cheesy:

Οποιος δεν μπορει να εντοπισει τους πλανητες χωρις goto οφειλει να πουλησει ολο τον εξοπλισμο του και να μην ξαναασχοληθει με την παρατηρησιακη αστρονομια!

Το 8" f/4.5 ειναι φοβερο για χαμηλη μεγεθυνση και μεγαλα πεδια! Εχω 8" f/4.5 dob και μιλαω εκ πειρας!

Για πλανητες (και οχι μονο! ) εγω θα επαιρνα 8" f/8 σε βαση EQ-6!

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης