Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Θα είναι πιο μεγάλα σε ίντσες – ελαφρύτερα – πιο φθηνά και το βασικό με πολύ καλά οπτικά 1/64 wave!!! Πουλήστε όσο πιο γρήγορα μπορείτε τα παλιά σας τηλεσκόπια γιατί πλέον μιλάμε για μια επανάσταση!!!

Διαβάστε το παρακάτω μήνυμα που πήρα :

Dear Fellow Astronomers Worldwide,

As a chemical research scientist, it gives me a great deal of pleasure to announce that after years of research, my chemical engineering team has successfully invented a new polymer material that will revolutionize telescope manufacturing for amateur and professional astronomers. A special chemical polymer has been developed by me and my staff here at the University of Northeastern Arizona allowing us to invent an amazingly new light-weight and inexpensive telescope. This revolutionary break-through allowed us to develop a Schmidt-Cassegrain; Dall Kirkham; Richey Chrétien combination design that we affectionately call SCDKRC (Scudcrock). This newly developed polymer, called "astropolymer" allowed us to create optics at an incredible 1/64 wave and a fraction of the weight needed to build large telescopes which makes it an excellent instrument for Earth-based observatories imaging by using adaptive optics. Tests have revealed images ten times sharper than the Hubble Space Telescope. Many patents are pending on the chemical composition, adaptive optics and manufacturing process of this new "astropolymer." After years of secret field testing, our attorneys have released us to market this telescope to the public.

Our Scudcrock design built with astropolymer is called the Cosmospherics 48. It is a 48-inch, f/5 design that weighs a mere 65 pounds. Since the entire telescope is made of this light-weight astropolymer, the OTA can be mounted any light-weight astronomical tripod with the judicious use of dovetail mounting hardware. The amazing part of our design is that it costs a fraction of traditional telescopes manufactured today. The Cosmopherics 48 retails for only $1,200 US plus shipping. Included in this price is a Celestron CGE mount made of the same astropolymer material, 10 x 80 mm right-angle erect image view finder mounted on rings, a new 2-inch astropolymer 100% reflectivity diagonal and a 2-inch 40 mm Koenig eyepiece.

We now have several Cosmospherics 48 telescopes available on a first-come, first serve basis. Order yours today. Setting up the Cosmospheric 48 is a two-person process because of the size.

Clear skies,

Arizona Dollar Bill

Ταρσούδης Γιώργος

Αλεξ/πολη

George Tarsoudis

Υπό κατασκευή / προσωρινό

http://lunarcaptures.wordpress.com/

Δημοσιεύτηκε

:-k :-k :-k :-k

Δεν μπορω να πω οτι με επεισε.......

(καλα ολα τα αλλα,αλλα 48 ιντσες σε τριποδο.......εκτος αν εννοει εστιακη αποσταση οποτε κατι γινεται....και βγαζει εκτος συναγωνισμου το Χαμπλ.....και ειναι και φτηνο.....δεν ξερω.....δεν με πειθει με τιποτα).

8) 8)

Δημοσιεύτηκε

Hi George,

Hmmm... Never heard of the University of Northeastern Arizona. Sounds like Scudcrock is a big crock alright. Like they say "if it sounds to good to be true, it usually is".

-Fred

www.instrumentsoflight.com - www.ras.org.uk

www.avastronomyclub.org - www.aavso.org (LEF)

www.imca.cc (#9181)

www.alpo-astronomy.org

Astrovox Member #4.

Doing astronomy since 1970

Sky & Tel subscriber since 1971

www.highdeserttelescopes.com

Δημοσιεύτηκε

:shock: -> [-o< -> :-k -> :lol: -> =D>

Τα έχαψα όλα, μέχρι που έφτασα στο 48" πάνω σε CGE. Εκεί, παρόλο που η καφείνη ακόμα δεν είχε ξυπνήσει τον εγκέφαλο μου, επαναστάτησε η ρεζέρβα λογικής.

:D

Δημοσιεύτηκε
Θα είναι πιο μεγάλα σε ίντσες – [....]

Ναι, και εγώ πουλάω ένα Starfire-155 ED μαζί με τη στήριξη κλπ. 150 ευρώ!

lol πρωταπριλιές... Βέβαια, στην Αμερική δεν είναι ακόμα Πρωταπριλιά (ή μάλλον είναι ξημερώματα πρωταπριλιάς)

Σκόρπιες σκέψεις:

http://ngc253.blogspot.com/

travel... without movement...

Δημοσιεύτηκε

Φυσικά και είναι πλάκα... University of Northeastern Arizona δεν υπάρχει στην πιάτσα -το όνομα είναι ένας καλός συνδιασμός δύο πολύ μεγάλων πανεπιστημίων τoυ Northeastern Univsersity (στη Βοστώνη) και του University of Arizona στο Τuscon...

Αντε καλό μήνα

Δημοσιεύτηκε

Μαγκες,

Ενα 48" τηλεσκοπιο με εστιακο λογο f/5 και μαλιστα λ/64 με CGE βαση για 1200$; Αν και ολα ηταν κατασκευασμενα απο χαρτονι θα κοστιζε περισσοτερο! :wink:

Ευχαριστω αλλα θα παραμεινω με τα διαμαντια μου οσον αφορα τα διοπτρικα μου και την υπεροχη ισημερινη βαση (δειτε την συμπεριφορα της βασης με τα δυο αρχεια παρα κατω)!

ap1200-decl-0-6cycles-1000pix.thumb.jpg.6adc119088951121b79b5be13435528c.jpg

Ιδια σχολια οπως παρα κατω.

ap1200-alt-30deg-6cycles-1000pix.thumb.jpg.e8a77bccfde4d66c286b2453f8f3864f.jpg

Συμπεριφορα της AP1200GTO μετα απο 6 πληρης περιστροφες του worm gear (δηλαδη 40 λεπτα). Συνολικο σφαλμα κατω απο 1.5" και στους δυο αξωνες μετα απο 40+ λεπτα.

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

Δημοσιεύτηκε

Σπυρο,

Η κουβεντα "Tests have revealed images ten times sharper than the Hubble Space Telescope." ειναι ολα τα λεφτα για μενα οσον αφορα το αρχικο μηνυμα και ασχετα τι προσπαθειες ειναι σε εξελιξη αυτη την στιγμη.

Το μονο που δεν ειχε η περιγραφει ποιο πανω ειναι οτι θα βλεπουμε και τις αποστολες του Απωλλο στην επιφανεια της Σεληνης ... και τους μυστικους πολιτισμους του Αρη. :mrgreen:

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

Δημοσιεύτηκε

Πέρα από την πλάκα παιδιά τα τηλεσκόπια αυτά θα είναι πραγματικότητα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα!!!

κ. Αντώνη βλέπω πολύ σύντομα να πάρω 1 AP γιατί η τιμή τους θα πέσει πάρα πολύ!!! Θα έλεγα όσοι είναι σε λίστα αναμονής καλά θα ήταν να πάρουν πίσω την παραγγελία τους και απλά να χάσουν την προκαταβολή τους. :mrgreen:

Πουλάω ένα ΟΟ 10 ίντσες που θα το παραλάβω σε 1 εβδομάδα μάλλον :cheesy:

Προσωπικά με ένα τετοιο στις 18 ίντσες θα έκανα δουλειά, τι λέτε κ. Αντώνη εσείς????

Ταρσούδης Γιώργος

Αλεξ/πολη

George Tarsoudis

Δημοσιεύτηκε
Τωρα θα πληρωσεις ......

Κωστα,

Θα σε πληρωσει αν τον προλαβεις εσυ πρωτα! Εμενα με εβαλε να πουλησω τα διαμαντια μου σε ξεφτηλικες τιμες (τα πηρε αυτος!) ωστε να παρω και εγω το Scudcrock 48/f5 (το "Scud" θυμιζει κατι αλλο εξισου αναλογο σε αυτη την περιπτωση). :mrgreen:

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

Δημοσιεύτηκε

Περιμένω και άλλες προσφορές για αγορές τηλεσκοπίων, ένα AP το πήρα σε καλή τιμή :mrgreen: κανένας με C11???

:-({|= :-({|= :-({|= :-({|= :-({|= :-({|= :-({|=

Ταρσούδης Γιώργος

Αλεξ/πολη

George Tarsoudis

Δημοσιεύτηκε
Πωλείται Orion Optics 10" συλλεκτικό, από την εποχή των dobsonians, χωρίς το πρωτεύον κάτοπτρο (το προλαβαίνετε στα Christie's) αλλά μαζί με τραπεζάκι Louis XIV (ψιλοσυλλεκτικό) όλα μαζί 48.000 ευρώ ή ανταλάσσεται με το κορυφαίο μοντέλο της Scudcrock, Featherlight 48" f/0.5, κατά προτίμηση πάνω σε φωτογραφικό τρίποδο. Δεκτές μόνο σοβαρές προτάσεις.

Alfa-prama.jpg.e5c76288de7e37939db740cfaa5e02ad.jpg

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά πέρα από την πλάκα παρατηρώ ότι πολλές εταιρίες έχουν την τάση να ανεβαίνουν σε διάμετρο. Μια η Meade με τα Dobsonian που φθάνουν έως και 16 ίντσες και τώρα τελευταία και η ΟΟ με 20 ίντσες.

Σε μια πενταετία βλέπω να πάμε σίγουρα σε 40 ίντσες!!!

Στέφανε δεν είπες τίποτα πριν πάρω και εγώ το 10ιντσο βέβαια το δικό μου θα είναι 6.3 με λ/8!!! ελπίζω να κάνω δουλειά με την Σελήνη που με ενδιαφέρει και να μην χρειασθεί να πάρω Scudcrock :mrgreen:

Ταρσούδης Γιώργος

Αλεξ/πολη

George Tarsoudis

Δημοσιεύτηκε

Στέφανε δεν είπες τίποτα πριν πάρω και εγώ το 10ιντσο βέβαια το δικό μου θα είναι 6.3 με λ/8!!! ελπίζω να κάνω δουλειά με την Σελήνη που με ενδιαφέρει και να μην χρειασθεί να πάρω Scudcrock :mrgreen:

Mε τι μούτρα να σας το πει νωρίτερα κ. Ταρσούδη μου;

Ποιος την αγοράζει αυτήν την... μπακατέλα που του χει πέσει κάτω τόσες φορές όσοι είναι οι άνδρες του Λεωνίδα; :P =P~ :P

Άντε για το τραπεζάκι να δώσεις 5-6 ευρώ. Είναι ότι πρέπει για να κάθεσαι στο πάτωμα και ν ανοίγεις φύλλο για πίτες σε στρογγυλό ταψί... :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε
...που του χει πέσει κάτω τόσες φορές όσοι είναι οι άνδρες του Λεωνίδα; :P =P~ :P

Ακριβέστερα: όσοι είναι οι ...ζωντανοί άνδρες του Λεωνίδα! (άντε συν μία φορά - δεν θέλω να τη θυμάμαι!)

Κατερίνα, ό,τι και να κάνεις δεν σου το πουλάω, πάρτο απόφαση! Έχεις ...παρελθόν με τηλεσκόπιο go-to! (though it hardly went anywhere :cheesy: :mrgreen: :cheesy: )

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης