Neuton Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2007 Σαν αποτελεσμα του πρωτου μου post http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=5224 ηταν να απαγοητευτω λιγο ,απο το μαγευτικο αυτο hobby. Αφηνω για την ωρα την αστροφωτογραφια και σκεφτομαι την αγορα, ενος ,εστω και μεταχειρισμενου ,τηλεσκοπιου εως 8".Στοχος μου ειναι η παρατηρηση σε συνδυασμο με την εκμαθηση του πανεμορφου ουρανου μας!Δεν θελω να προκαταβαλω κανεναν με μαρκες και συγκεκριμενα τηλεσκοπια που εχω στο μυαλο μου,γι'αυτο και αφηνω στην κριση σας να μου προτεινεται εσεις ενα !Φιλικα Γιαννης! ΥΓ=>Εχω διαβασει τα παλαιοτερα post και παρακαλω για την κατανοηση σας!
jupiter Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2007 Σαν αποτελεσμα του πρωτου μου post http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=5224 ηταν να απαγοητευτω λιγο ,απο το μαγευτικο αυτο hobby. ηρέμισε!!! αυτή θα έπρεπε να ήταν η τελευταία εντύπωση που θα σου αφησε το astrovox τουλάχιστον δεν έφυγες αν θες αποκλειστικα για εκμάθηση μπορείς να στραφείς προς dobson και αργότερα παίρνεις ισημερινή βάση και γραμμή γιαα αστροφωτογράφηση... προτείνω τα τυπικά nightwatch το πολύτιμο χρόνο σου και αρκετή όρεξη αφού έχεις διαβάσει προηγούμενα post θα μας βοηθούσε να μας πεις τι σκέφτεσαι... και πάλι καλώς ήρθες!(εγώ δε σε έχω καλωσορισει... ) scooby doobi dooo!!!!!!
magos_ Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2007 προτείνω τα τυπικάArrow nightwatchArrow το πολύτιμο χρόνο σουArrow και αρκετή όρεξη Μετά από αυτά τα βασικά είναι όλα θέμα χρημάτων. Ξέρω μερικούς ανθρώπους που βγαίνουν έξω και τρωνε 1000 αύρα για ένα ποτό. Αν ανήκεις σε αυτήν την κατηγόρια δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Δες ποσά λεφτά μπορείς να διθέσιες χωρίς να στερηθείς ώστε να αποφασίσεις αν πραγματικά σου αρέσει η αστρονομία και στην συνεχεία αρχίζεις να επεκτείνεσαι. Ο κάθε ένας έχει διαφορετικά standard!!! Όλοι πάντως δίνουν συμβουλές καλοπροαίρετα και σύμφωνα με την εμπειρία τους, Απλά μερικές φορές μπορεί να είναι λίγο απότομοι. Μην απογοητεύεσαι! Και εγώ σαν νέος την άκουσα την γνώμη τους( δεν έχω και κανέναν εδώ στα Γιάννενα να μου δείξει τίποτα πρακτικά).Ο δρόμος πάντως που ακολούθησα είναι να αγοράσω ένα φτηνό τηλεσκόπιο που να μπορεί να μου δείξει τον ουρανό (το Dob είναι μονόδρομος τότε) και να αγοράζω καλά και ακριβά προσοφθάλμια , Barlow κτλ ώστε να μπορώ να τα χρησιμοποιήσω και αργότερα . Hellooooooo, my name is Ηλίας. http://astrocom.wordpress.com/
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2007 Φίλε Γιάννη,Η επιλογή τηλεσκοπίου (όπως πολλές φορές έχουν πεί πολλοί) είναι θέμα προσωπικού γούστου. Καθώς τώρα μπαίνεις στο πανηγύρι μας, προσωπικά θα σου πρότεινα:Ενα 8άρι Dobson για τους εξής λόγους Είναι εύκολο στη χρήση και τη μεταφορά (το βγάζεις έξω και βουρ για παρατήρηση) Έχει ικανοποιητική διάμετρο και (εφόσον είναι καλής ποιότητας) θα σου επιτρέψει να δείς πολλά πράγματα που δεν θα έβλεπες με ένα 6άρι. Αν θέλεις, με αυτό τον τρόπο, δεν θα φάς τις απογοητεύσεις που λίγο πολύ έχουμε φάει όλοι γιατί αλλα περιμέναμε να δούμε και άλλα είδαμε. Είναι αναβαθμίσιμο, που σημαίνει ότι αργότερα μπορείς να πάρεις μία ΚΑΛΗ ισημερινή και να το ανεβάσεις. Είναι, σχετικά πάντα, φτηνό, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορέσεις να πάρεις και 1-2 καλούς προσοφθάλμιους (καθώς οι "δωρεάν" που έρχονται με τα τηλεσκόπια σπάνια είναι ότι καλύτερο) Επίσης:Εναν καλό Barlow (Ultima η TeleVue) είναι θέμα κόστουςΚυρίως μην βιαστείς. Κοίτα παλαιότερα posts για συγκρίσεις μεταξύ των τηλεσκοπίων για να διαλέξεις αυτό που (τελικά) θα χρειαστεί να αλλάξεις κατα το δυνατόν αργότερα (γιατί θα το αλλάξεις μην νομίζεις).Αντε και καλή αρχή, και αν χρειαστείς τίποτα εδώ είμαστε να τα λέμε (μπορεί το παρελθόν μας να μην ήταν το καλύτερο, το ξέρω, αλλα μην μας κρίνεις βιαστικά, κατα βαθος είμαστε καλά παιδιά......... ) Δημήτρης
roryt Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4, 2007 Εγώ θέλω να σου επιστήσω την προσοχή στην δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις την ίδια σωλήνα σε ισημερινή αργότερα για φωτογράφηση. Με TS-GSO 8'' αντιμετώπισα 2 "προβλήματα" : 1) Υπάρχει πρόβλημα back-focus, σε primary focus η κάμερά μου δεν εστίαζε και αλαξα τον focuser με έναν "κοντό" grayford. Και πάλι δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω filter wheel, μου προσθέτει πολύ διαδρομή.2) Το βάρος της σωλήνας σε αναγκάζει να πας υποχρεωτικά σε EQ6, για φωτογράφιση οι ποιό φτηνές οριακά δεν κάνουν (ασχετα αν τελικα προτίμησα πλατφόρμα και όχι GEM) Απλά τα Dobs δεν σχεδιάζονται με την φωτογράφηση σαν στόχο και θέλει λίγο ψάξιμο από την αρχή αν σκοπεύεις να το αναβαθμίσεις με μια GEM αργότερα. Εκ των υστέρων θα έλεγα ότι για αυτό το σκοπό (και όχι μόνο) ισως να αξίζει τα παραπάνω λεφτά ένα Orion UK σε σχέση με τα κλασικά κινέζικα. Κάποιοι άλλοι φίλοι dobs-ονάδες μπορεί να έχουν καλύτερη άποψη πάνω σε αυτό.
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2007 Αν ειναι σιγοθρος οτι καποτε θ απαρει ισημερινη για φωτογραφιση γιατι οχι . Τα ΟΟ εχουν πολλη καλη ποιοτητα αλλα με τ αιδι αχρηματα αγοραζει ενα 10" κινεζικο . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα