filiatra Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11, 2007 Σημερα παιδια επαθα την πλακα μου.Ειχα βγει για παρατηρηση κ κατα τις 20:55 με 21:00 ειδα εναν δορυφορο.Το ειδα να ξεκιναει καπου αναμεσα απο Ωριωνα κ μεγα κυνα,διεσχισε ολο τον ουρανο περνωντας διπλα απ τηην ουρα της μεγαλης αρκτου μεχρι που χαθηκε στον οριζωντα.Η λαμψη του ειδικα οταν ηταν ψηλα ηταν μεγαλητερη κ απ την αφροδιτη.Υπεθεσα πως ηταν ο iss.Προσπαθησα να τον ακολουθησω με το finder αλλα δεν μπορεσα.Οταν ομως περασε την μεγαλη αρκτο κ κατεβηκε χαμηλα η ταχυτητα του μειωθηκε.Καταφερα κ τον εβαλα στο προσοφθαλμιο κ τι να δω.Ηταν ο iss.Διεκρινα το σχημα του πολυ ευκολα.Κραταω ομως μια πισινη μηπως κ ξεγελαστηκα.Μπορει καποιος να το ελενξει γιατι τα αγγλικα μου ειναι χαλια?Οι συντεταγμενες των Φιλιατρων ειναιName Region Latitude Longitude ElevationFiliatra ? 37.150 21.583 57 m Neighbours Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
astrovox Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11, 2007 Οντως αυτός ήταν: http://heavens-above.com/PassDetails.asp?SatID=25544&lat=37.150&lng=21.583&alt=57&loc=Filiatra&TZ=EET&Date=39182.7457341671 Με μέγεθος -1.1! «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
filiatra Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11, 2007 Γρηγορα ναι προχειρα οχι.Ποτε προλαβες ρε παιδι?Σ ευχαριστω Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
astrovox Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11, 2007 Πολυαγαπημένη αυτή η σελίδα και μου πήρε μόνο ένα λεπτάκι... Σαν χτες μου μοιάζει που είχα δει ένα πέρασμα του Μιρ σαν και αυτό που λες μόνο που δεν είχα τηλεσκόπιο εύκαιρο και τα κιάλια δεν έδειξαν τίποτα! «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11, 2007 Γεια χαρα παίδες! Είδα κι εγώ το εν λόγω πέρασμα από τα κατασκότεινα βουνά της Άνδρου!!! Αντρέα με έβγαλες από τον κόπο να το ψάξω γιατί εννοείται δεν θα το άφηνα έτσι! Ήταν ΥΠΕΡΛΑΜΠΡΟ! (Αν και όχι λαμπρότερο από την Αφροδίτη) Για αρκετή ώρα προσπαθούσα να σιγουρευτώ ότι δεν ήταν αεροπλάνο!! Πάω να δω για επόμενα περάσματα...!
Nodens Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11, 2007 Καλά σοβαρά ήταν ο ISS? Έχω σκάσει τώρα! Το είδα κι εγώ χθες! Το παρακολούθησα σε όλη του την πορεία του μέχρι που χάθηκε! Ίδια ώρα - ίδια διαδρομή! Ήμουν σίγουρος ότι δεν ήταν αεροπλάνο και επειδή δεν μπορούσα να καταλάβω τι μπορεί να είναι κορόιδευα τον εαυτό μου ότι είναι UFO !!! Πολύ φωτεινό! Το θέμα είναι ότι 10 λεπτα πριν ήθελα να βγάλω το τηλεσκόπιο έξω και να το στήσω για τη βραδυνή παρατήρηση, αλλά άργησα τελικά. Όσο το έβλεπα είχα σκάσει, ήθελα να δω τι είναι αλλά δυστυχώς δεν προλάβαινα να το βγάλω έξω (μάλλον)! Αφήστε, έχω σκάσει με την ευκαιρία που έχασα :x Τοποθεσία: Κάτω Απόστολοι, Κιλκίς.
filiatra Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12, 2007 Παιδια ηταν υπεροχος.Θεωρω πως ημουν πολυ τυχερος.Μολις ειχα τελειωσει με τις ετοιμασιες σηκωνω το κεφαλι κ βλεπω αυτο.Τι να πω παντα τετοια να εχω Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
nemea Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12, 2007 Φίλοι, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι παρατηρήσεις δορυφόρων ή άλλων παρόμοιων αντικειμένων είναι πρακτικά αδύνατες με τηλεσκόποιο. Λόγω της ταχύτητας με την οποία το αντικείμενο κινήται στον ουρανό είναι αδύνατο να το ακολουθήσει τηλεσκόπιο. Ακόμα και αν στοχεύσετε σε κάποιο σημείο της τροχιάς του αντικειμένου και περιμένετε, μάλον δεν θα δείτε κάτι γιατί θα διασχίσει το οπτικό σας πεδίο με μεγάλη ταχύτητα. Δεν γνωρίζω αν με motorized στίριξη του τηλεσκοποίου και χρήση υπολογιστή είναι αυτό δυνατό. Για να έχετε μία ιδέα του πόσο γρήγορα περνά μέσα από το πεδίο σας βρείτε στο forum κάποιο post που δείχνει τη διέλευση του ISS μπροστά από το φεγγάρι. (Αν εντοπίσω το post θα επανέλθω). Γραφετε καθαρά, χωρίς μουντζούρες.
nemea Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12, 2007 http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=4129&highlight=iss Γραφετε καθαρά, χωρίς μουντζούρες.
filiatra Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12, 2007 Φιλε nemea εχεις αδικο.Οσο ο δορυφορος ηταν κοντα στο ζενιθ οντως δεν στεκοταν ουτε στο finter.Ωταν ομως κατεβηκε χαμηλα η ταχυτητα του μειοθηκε πολυ (κ η φωτεινοτητα).Τον εβαλα στο finter, υπολογισα την τροχια του ωστε να περασει απ το σταυρονημα κ τον περιμενα στο προσοφθαλμιο.Μετα το ακολουθησα, μην φανταστεις πολυ 1-2 δευτερολεπτα.Αυτο το λιγο ηταν ικανο να μου δειξει το σχημα του.Αν δεν ηταν κ η αραβωνιαστικια μου να θελει να τον δει ειμαι σιγουρος πως θα τον ξανα εβαζα μεσα στο προσοφθαλμιο για πιο πολυ χρονο.Τελικα αυτη τον ειδε περισσοτερη ωρα απο μενα καθως αυτη εβλεπε στο προσοφθαλμιο κ εγω οδηγουσα βλεποντας απ το finder.Να σου επισημανω πως η παρατηρηση εγινε στις 150Χ με 11 nagler Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα