Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα...

Σίγουρα αυτά που θα σας ρωτήσω έχουν ξαναειπωθεί. Σας παρακαλώ όμως θα ήθελα την βοήθειά σας για την αγορά ενός ζευγαριού κιαλιών.

Έχω αγοράσει το nightwatch και θα ήθελα να πάρω ένα ζευγάρι κιάλια, προκειμένου να εξερευνήσω καλύτερα τον νυχτερινό ουρανό μιας και για την ώρα δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για αγορά τηλεσκοπίου. Θεωρώ καλύτερο να μάθω πρώτα μέσα από τα κιάλια.

Η μόνη επισήμανση που έχω να κάνω είναι ότι επειδή η αγορά θα γίνει μέσω φίλης μου (πρόκειται για δώρο κουμπαριάς) και επειδή δεν μπορώ να απαιτήσω κάποιο μεγάλο ποσό, θα ήθελα να μου πείτε αν μπορείτε και ξέρετε για κάποιο "καλό" αν μπορώ να πω ζευγάρι, το οποίο να κοστίζει μέχρι 120 Ευρώ.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Ελπίζω να μην σας κούρασα.

Δήμητρα

8-[

ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Δημοσιεύτηκε

Δήμητρα καλησπέρα,

όπως ίσως να έχεις ήδη διαβάσει στο nightwatch, ο συγγραφέας του προτείνει ως ισχύ-διάμετρο 7Χ50 διότι συνδυάζουν μικρό βάρος, άνεση στην παρατήρηση και ικανοποιητική μεγένθυνση.

Με το ποσό που διατίθεται σε 7Χ50 μέχρι 10Χ50 νομίζω ότι θα βρεις κάποιο μοντέλο κάποιας από τις γνωστές εταιρείες κατασκευής τηλεσκοπίων.

Φιλικά

Γιώργος

1600 χρόνια από τη θανάτωση της Υπατίας της Αλεξενδρινής
Δημοσιεύτηκε

Μ ε150 Ευρω μπορεις να εχεις τα Celestron Skymaster 15X 70 .

Κοιτα στο Πλανηταριο .

Καλο μοντελο αρκετη διαμετρος αλλα θα χρειαστεις κι ενα τριποδογιατι θα κουραζονται γρηγορα τα χερια σου και θα και δε θα ειναι σταθερα κι εναν ανταπτορα για να συνδεει τα κιαλα με το τριποδο .

Για το τριποδο υπολογιζε καπου στα 50 Ευρω ο ανταπτορας θα εχει γυρω στα 20 .

Αφου δεν αναλαμβανεις το κοστος των κιαλιων θα μπορουσες να αναλαβεις το κοστος τριποδου κι ανταπτορα .

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Δημοσιεύτηκε

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για την άμεση ανταπόκριση στο θέμα μου

Γιώργο σου εύχομαι Χρόνια Πολλά για την γιορτή σου, να είσαι πολύχρονος.

Αλέξανδρε θα προσπαθήσω μέσα στην εβδομάδα να περάσω από το Πλανητάριο. Τρίποδο έχω ήδη, οπότε μου μένει να αγοράσω τον αντάπτορα.

ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Δημοσιεύτηκε

Γιώργο σου εύχομαι Χρόνια Πολλά για την γιορτή σου, να είσαι πολύχρονος.

Δήμητρα σ΄ ευχαριστώ για τις ευχές.

Να είσαι πάντα καλά με καθαρούς ουρανούς και όμορφες παρατηρήσεις.

1600 χρόνια από τη θανάτωση της Υπατίας της Αλεξενδρινής

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης