MPARLAS DHMHTRIOS Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2007 χθες το βραδυ εξω απο το Ναυπλιο σε ενα καλο μερος για παρατηρηση ο dimpap,chder,JIMKIBOU,και εγω. περασαμε μια πολυ ωραια βραδια με εναν καθαρο ουρανο, Σ.Ε.Α.Α (συλλογος ερασιτεχνικης αστρονομιας αργολιδας) http://astropanorama-panorama.blogspot.com/
JIMKIBOU Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2007 Πραγματικα υπεροχη βραδια φιλε Δημητρη, πολυ καλη η τοποθεσια με καλο seeing και ζεστο καιρο για την εποχη. Ευχομαι να επαναληφθει συντομα! Φιλικά Δημήτρης Κ. Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)
JIMKIBOU Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2007 Σορυ παιδες ξεχασα και το σημαντικοτερο. Πολυ καλη παρεα! Φιλικά Δημήτρης Κ. Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)
MPARLAS DHMHTRIOS Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2007 η παρεα θα συνεχιση της παρατηρησης.οποιος φιλος μπορει να ερθει Σ.Ε.Α.Α (συλλογος ερασιτεχνικης αστρονομιας αργολιδας) http://astropanorama-panorama.blogspot.com/
dimpap Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2007 Άντε ρε παιδιά και να το ξανακάνουμε. Χριζόμαστε επίσημα μέλη της Αστρονομικής παρατηρησιακής ομάδας Αργολίδος.Την επόμενη φορά να έχει και φαΐ Δημήτρης. Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)
JIMKIBOU Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2007 Αστρονομική παρατηρησιακή ομάδα Αργολίδος! Πολυ καλο ακουγεται! Παντως σωστος ο Δημητρης. Απο'τι καταλαβα απο την μικρη μου εμπειρια δεν εχει νοημα βραδια παρατηρησης με καλο seeing και καθολου φαγητο! :lol: Φιλικά Δημήτρης Κ. Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)
Kefalas George Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2007 Για πειτε μας ρε παιδια τι ειδατε? Παντα οι περιγραφες των αστροπαρατηρησεων εχουν ενδιαφερον! Κ με τι εξοπλισμο? Περιμενω να σχολασει ο ουρανος να συναντησω τα αστρα...
koyote Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2007 Συγχαρητηρια για αυτη σας την πρωτοβουλια Γιατι να μην υπηρχε καποιος ομοιδεατης στην πολη μου...... Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2007 Μπράβο παιδιά να ανεβαίνει η ομάδα! Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
chder Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2007 Για πειτε μας ρε παιδια τι ειδατε? Παντα οι περιγραφες των αστροπαρατηρησεων εχουν ενδιαφερον! Κ με τι εξοπλισμο? 2 Dob 10'' (SkyWatcher & Orion Optics), 1 MEADE-ETX90, 1 William Optics 66, κιάλια 20x80 & 10x50 (και προσεχώς ένα SkyWatcher 6''). Τι είδαμε? Θα έλεγα σε αυτό να απαντήσει ο dimpap και ο Mparlas. Σημείωση: ο Κορώνης αποτελούσε για όλους μας ένα υψηλό standard, που οραματιζόμαστε κάποτε να φτάσουμε. Να δημοσιεύουμε καμμιά φωτογραφία παιδιά για να ... μας πιστεύουν και οι γυναίκες μας. Επίσης, προτείνω σε κάθε φωτογραφία να κρατάμε και μία εφημερίδα, για να ταυτοποιούμε την ακριβή ημερομηνία. Ήταν μία, από κάθε άποψη, πολλή ωραία βραδιά, που ελπίζω να έχει και συνέχεια.
MARIA ARGYRIOU Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2007 Συγχαρητηρια για αυτη σας την πρωτοβουλια Γιατι να μην υπηρχε καποιος ομοιδεατης στην πολη μου...... Και από εμένα πολλά συγχαρητήρια γι' αυτή την εξαιρετική ιδέα!!!! Κρίμα, που και στην δική μου πόλη δεν υπάρχει κανένας να ασχολείται.... Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν. Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου
koyote Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2007 Συγχαρητηρια για αυτη σας την πρωτοβουλια Γιατι να μην υπηρχε καποιος ομοιδεατης στην πολη μου...... Και από εμένα πολλά συγχαρητήρια γι' αυτή την εξαιρετική ιδέα!!!! Κρίμα, που και στην δική μου πόλη δεν υπάρχει κανένας να ασχολείται.... Μηπως να μετακομισω??? Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
MARIA ARGYRIOU Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2007 Συγχαρητηρια για αυτη σας την πρωτοβουλια Γιατι να μην υπηρχε καποιος ομοιδεατης στην πολη μου...... Και από εμένα πολλά συγχαρητήρια γι' αυτή την εξαιρετική ιδέα!!!! Κρίμα, που και στην δική μου πόλη δεν υπάρχει κανένας να ασχολείται.... Μηπως να μετακομισω??? Συμφωνώ και εγώ μαζί σου!!!!! Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν. Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου
dimpap Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2007 Λίγα λόγια για την παρατήρηση η οποία ήταν η πρώτη μεταξύ μας, οπότε καταναλώσαμε αρκετό χρόνο συζητώντας και γνωρίζοντας ο ένας τον άλλον. Ανταλλάξαμε εξοπλισμό και παρατηρήσαμε με τηλεσκόπια εκτός του δικού μας, αποκτώντας έτσι μια άλλη άποψη.Ο χώρος θαυμάσιος , λιγότερο από 15 λεπτά από το Ναύπλιο, με ουρανό που σου επέτρεπε να παρατηρήσεις υποψία σπείρας στον Μ51 με το φεγγάρι ακόμα αρκετά ψηλά!!!Από παρατηρησιακής πλευράς είχαμε από όλα, θα είμαι όμως λίγο συνοπτικός για να μην κουράσω.Φεγγάρι νωρίς με εκπληκτική ευκρίνεια. Κρόνος στις 340Χ!! και με διοφθάλμιο στις 250Χ ευκρινέστατος. Αρκετά Messier με εντυπωσιακότερα τα M81-82, Leo triplet με το ngc3628 εύκολα ορατό στις 75Χ. Τα Μ97, Μ108 έπεσαν και αυτά εύκολα περιμένοντας να πέσει λίγο το φεγγάρι για να γίνει ένα πολύ ωραίο σάρωμα όλων των Messier στην Παρθένο. Πρώτη φορά στον προσοφθάλμιο υπήρχαν ταυτόχρονα 4-5 γαλαξίες και με μια μικρή κίνηση άλλοι τόσοι.Από σμήνη, σε εξέχουσα θέση το Μ13, Μ3, Μ5 και Μ44 με κιάλια.Τα καλύτερα τις βραδιάς, το μάτι της γάτας ngc6543 στο Δράκοντα με 109Χ!! και η προσπάθεια για το Άλφα Κενταύρου η οποία όμως δεν απέδωσε, γιατί ήταν νωρίς (12:15) και αρκετά χαμηλά και γιατί άρχισε η πείνα (από ορισμένους )Επίσης οι φοβισμένοι περαστικοί, δύο τρία αμάξια, μαζί με τις καλόγριες στο απέναντι μοναστήρι (που δεν πρέπει να κοιμήθηκαν) συμπλήρωσαν, την φειδωλή από άποψη παρατήρησης, αλλά πλούσια από εμπειρίες και γνωριμίες βραδιά.Μπράβο μας παιδιά και έπεται και συνέχεια. Μου μυρίζει καυτό καλοκαίρι.Το ευχάριστο όλων είναι ότι μπορέσαμε και βρεθήκαμε Επίσης θέλουμε όλοι να ευχαριστήσουμε το ASTROVOX γιατί χωρίς αυτό δεν θα ήταν δυνατή μια τέτοια συνεύρεση. Αυτό, ονομάζεται συμβολή στην ανάπτυξη της ερασιτεχνικής αστρονομίας. Δημήτρης Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)
SPAIRUS Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2007 Μακαρι να ημουν κ γω γιατι εδω στην ΑΡΤΑ με εχει φαει η μοναχικη αστροπαρατηρηση.
chder Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25, 2007 γιατί άρχισε η πείνα (από ορισμένους ) Πρέπει όμως να παραδεχτείς, ότι προηγήθηκε της πείνας ... η "δίψα" για άστρο-παρατήρηση...
JIMKIBOU Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25, 2007 Πραγματικα παιδια αξιζει απο ολες τις αποψεις η παρατηρηση με παρεα. Κυριως αν υπαρχουν εμπειροτεροι και με διαθεση να σου δειξουν οτι δεν ξερεις οπως εκαναν τα παιδια η εμπειρια ειναι ανεπαναληπτη και αξεχαστη! Μιλαω εκ πειρας καθοτι παρατηρουσα μονος τοσο καιρο. Και εδω θελω να ευχαριστησω και εγω με την σειρα μου το ASTROVOX για αυτη την γνωριμια. Ειμαι σιγουρος οτι δεν θα γνωριζομασταν μεταξυ μας παρα την πολυ μικρη αποσταση.Προσθεσε και το δικο μου 8ιντσο απο την επομενη φορα Δημητρηκαι θα δεις αν πλησιασει κανενας περαστικος κοντα σε 4 κανονια! Φιλικά Δημήτρης Κ. Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα