ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΛΕΩΝ Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29, 2007 Ειδα χτες το εργο sunshine.Το σεναριο ειναι βεβαια επιστημονικα αβασιμο(λεει οτι θα σβησει ο ηλιος,ο ηλιος το μονο που δεν μπορει να κανει σε αυτη του τη φαση ειναι να σβησει).Αξιζει ομως να το δει κανεις,εχει πολυ ωραιες εικονες απο τον ηλιο και τον Ερμη και δινει μια εικονα για το πως μπορει να ειναι η ζωη σε ενα μελλοντικο,αυταρκες διαστημοπλοιο.Αυτα τα εργα δεν πρεπει να τα κρινει κανεις επιστημονικα,αλλα να απολαμβανει το θεαμα. Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr
filiatra Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29, 2007 Αυτ6ο δεν ειναι τιποτε.Εγω μια φορα ειχα δει ενα εργο που το βρασδυ εδειξε πλανο απο την πανσεληνο κ την αλλη μερα το πρωι ειχε ολικη εκλειψη ηλιου Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
quendi Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29, 2007 Αυτ6ο δεν ειναι τιποτε.Εγω μια φορα ειχα δει ενα εργο που το βρασδυ εδειξε πλανο απο την πανσεληνο κ την αλλη μερα το πρωι ειχε ολικη εκλειψη ηλιου Ε όχι! Παναγιώτη μπορείς να θυμηθείς ποια ταινία ήταν αυτή? Φιλικά,Παναγιώτης Αντωνόπουλος
koyote Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29, 2007 Αυτ6ο δεν ειναι τιποτε.Εγω μια φορα ειχα δει ενα εργο που το βρασδυ εδειξε πλανο απο την πανσεληνο κ την αλλη μερα το πρωι ειχε ολικη εκλειψη ηλιου Σε λιγο θα δειξουν εκλειψη ηλιου τη νυχτα .Παντως περα απο την πλακα εγω θελω πολυ να τη δω τη συγκεκριμενη ταινια αλλα δε θα τη φερουν εδω Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
filiatra Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29, 2007 παει καιρος που την ειδα στην τηλεοραση.Αυστραλιανης παραγωγης.δεν θυμαμε πως την λενε.Ηταν λεει αληθινη ιστορια γι κατι φωνους.Β μουβι ειναι παιδια δεν προκειτε να την βρειτε.Θυμαμαι την εβλεπα με την αρραβωνιαστικια μου κ ξαφνικα αρχισα να γελαω μεχρι δακρυων κ τα επαιξε.Τ ωραιο ηταν πως το ενα πλανο ακολουθησε το αλλο.Ηθελα καιρο να το γραψω αλλα το ξεχνουσα κ τωρα με την δημοσιευση του Λεωνιδα το θυμηθηκα Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Κατερινα Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29, 2007 Λέων, μπράβο σου που άνοιξες αυτό το πολύ ωραίο θέμα. Την συγεκριμένη ταινία δεν την έχω δει αλλά αφού την προτείνεις, την βάζω στα "προσεχώς". Στην ταινία apocalypto, υπάρχει κι εκεί μια σκηνή με ολική έκλειψη ηλίου, την ώρα που οι Μάγια τελούσαν ανθρωποθυσία.Η πρώτη επαφή ως τη στιγμή της ολικότητας κρατάει 30 δευτερόλεπτα ενώ η διάρκεια της ολικότητας είναι περίπου 1 λεπτό... Βέβαια αυτό μπορεί να δικαιολογηθεί, γιατί υποθέτω πως ο σκηνοθέτης θέλει να εστιάσει στο γεγονός της έκλειψης, που παίζει ρόλο στην εξέλιξη της ταινίας κι όχι να αποτυπώσει σε πραγματικό χρόνο τη διαδικασία ενός αστρονομικού φαινομένου.
Heal Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29, 2007 Όντως έτσι είναι όπως γράφει η Κατερίνα. Το apocalypto όμως έχει και άλλα λάθη, το ίδιο βράδυ μετά την έκλειψη που ο ήρωας τρέχει στο δάσος, το φεγγάρι είναι περίοπου σε φάση 20 ημερών.
Ifikratis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30, 2007 Εγώ πάντως που την είδα, για μένα είναι χάλια. απαράδεκτη. αν μπορούσα να πάρω τα λεφτά μου πίσω, θα τα παιρνα. Χάλια σκηνοθεσία και επιστημονικά άσχετη. Και επειδή το επιστημονικά μας ενδιαφέρει εδώ κυρίως, απο που ν'αρχίσει κανεις. Εκεί που βγαινει ανθρωπος στο διαστημα κρατωντας ενα κομματι αλουμινοχαρτο, και μπαινει σε αλλο σκαφος με κανα δυο κρυοπαγήματα μόνο? Ο Ερμής κανει διάβαση σε 1 λεπτό, ενώ η βασική υπόθεση της ταινίας είναι ότι θα ξαναζωντανέψουν τον ήλιο, χωρίς να λέει γιατί, χωρίς να εξηγεί τι θα γινει με τη βόμβα που θα βάλουν. και μάλιστα υποθέτωντας ότι ο Ήλιος "πυροδοτείται" και μάλιστα απο την επιφάνεια!. Βέβαια το αποκορύφωμα είναι όταν σε μια "σχετικιστική" και καλα περίοδο επιβράδυνσης του χρόνου, δείχνει τον πρωταγωνιστή να πλησιάζει και να μπαινει σιγα σιγα στην επιφάνεια (!!!) του Ήλιου. Λες και ο Ήλιος έχει επιφάνεια, σα τη Γη!! Μιλάμε για τρελά πράματα. Αλλά ακόμα και να μη μέτραγαν τόσο τα λάθη αυτά, είναι σκηνοθετικά βαρετή και μονότονο (αγγλική παραγωγή). Θυμίζει πολύ το Stranded με τον Άρη. Γιατί και ο Αρμαγεδών είχε καποια επιστημονικά λάθη, αλλά σα ταινία ήταν καταπληκτική!Προσωπική μου λοιπόν άποψη, το sunshine δεν αξίζει να παει καποιος να το δει. IK Observing System
MARIA ARGYRIOU Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30, 2007 Εγώ πάντως που την είδα, για μένα είναι χάλια. απαράδεκτη. αν μπορούσα να πάρω τα λεφτά μου πίσω, θα τα παιρνα. Χάλια σκηνοθεσία και επιστημονικά άσχετη. Και επειδή το επιστημονικά μας ενδιαφέρει εδώ κυρίως, απο που ν'αρχίσει κανεις. Εκεί που βγαινει ανθρωπος στο διαστημα κρατωντας ενα κομματι αλουμινοχαρτο, και μπαινει σε αλλο σκαφος με κανα δυο κρυοπαγήματα μόνο? Ο Ερμής κανει διάβαση σε 1 λεπτό, ενώ η βασική υπόθεση της ταινίας είναι ότι θα ξαναζωντανέψουν τον ήλιο, χωρίς να λέει γιατί, χωρίς να εξηγεί τι θα γινει με τη βόμβα που θα βάλουν. και μάλιστα υποθέτωντας ότι ο Ήλιος "πυροδοτείται" και μάλιστα απο την επιφάνεια!. Βέβαια το αποκορύφωμα είναι όταν σε μια "σχετικιστική" και καλα περίοδο επιβράδυνσης του χρόνου, δείχνει τον πρωταγωνιστή να πλησιάζει και να μπαινει σιγα σιγα στην επιφάνεια (!!!) του Ήλιου. Λες και ο Ήλιος έχει επιφάνεια, σα τη Γη!! Μιλάμε για τρελά πράματα. Αλλά ακόμα και να μη μέτραγαν τόσο τα λάθη αυτά, είναι σκηνοθετικά βαρετή και μονότονο (αγγλική παραγωγή). Θυμίζει πολύ το Stranded με τον Άρη. Γιατί και ο Αρμαγεδών είχε καποια επιστημονικά λάθη, αλλά σα ταινία ήταν καταπληκτική!Προσωπική μου λοιπόν άποψη, το sunshine δεν αξίζει να παει καποιος να το δει. Μπορεί να μην την είδα την συγκεκριμένη ταινία αλλά από τις κριτικές δεν ήταν και καλύτερη...όσο αναφορά για το sunshine είχα δει το τρέιλερ και μου φάνηκε αποτυχία από την πρώτη στιγμή..Αλλά και εγώ μια φορά έτυχε να δω μια ταίνια στην τηλεόραση όπου υπήρχε μια μαύρη τρύπα στο διαστημόπλοιο και θα τους πήγαινε σε αλλά διάσταση! Μετά προσγειώθηκαν στον πλανήτη ποσειδώνα για να βρουν ένα άλλο διαστημόπλοιο που είχε πάει την προηγούμενη χρονιά, και όταν πήγαν να δουν πατώντας στην ''επιφάνεια'' του ποσειδώνα για να δουν εάν υπάρχει το πλήρωμα εντόπισαν κάτι ζόμπι που είχαν αφανίσει το πλήρωμα!!!αυτό και εάν είναι μάπα!!!!!! Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν. Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου
Odysseus Δημοσιεύτηκε Μάιος 1, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 1, 2007 Έτσι. Γι αυτό κι εγώ προτιμώ ταινίες που είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα, όπως το deep impact ή που περιγράφουν γεγονότα που έγιναν, όπως το apollo 13.
ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΛΕΩΝ Δημοσιεύτηκε Μάιος 1, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 1, 2007 Να διευκρινησω οτι το συγκεκριμενο εργο δεν θα μας μαθει αστρονομια,ουτε και ειναι ρεαλιστικο το σεναριο.Ομως μονο που η οθωνη γεμιζει απο τον ηλιο(δεν εχω ξαναδει τοσο μεγαλη προβολη του),αξιζει το θεαμα.Την διαβαση του Ερμη δεν μπορει να την δειξει σε πραγματικο χρονο,γιατι θα ηταν το ολο εργο 5-6 ωρες!Επισεις εχει παντα ενδιαφερων να παρακολουθει κανεις τη ζωη των ανθρωπων σε ενα διαστημοπλοιο(αρκετα ρεαλιστικο σεναριο) Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr
draculas Δημοσιεύτηκε Μάιος 1, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 1, 2007 Γι αυτό κι εγώ προτιμώ ταινίες που είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα, όπως το deep impact ή που περιγράφουν γεγονότα που έγιναν, όπως το apollo 13. Σωστος.Συμφωνώ και εγω. Αλλα θα προσθέσω οτι ούτε και το Star Wars έχει καμμία σχέση με την πραγματικότητα, αλλα σαν παραμύθι είναι πολύ ωραίο.. εξάλου δεν πάμε να δούμε ντοκυμανταίρ..Γι'αυτό τις λένε επιστημονικής φαντασίας αυτές τις ταινίες, και όχι επιστημονικές.
Achilleas Δημοσιεύτηκε Μάιος 1, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 1, 2007 Εμένα πάντως μου άρεσε παρα πολυ το Armageddon, δεν ξέρω για επιστημονικές μπαρούφες αλλα νομίζω οτι ήταν αρκετά ακριβες αν εξαιρέσεις το πόσο γρήγορα ετοιμάστηκαν...Είχε και πολύ καλό Soundtrack, και είναι σίγουρα μεσα στις 10 καλύτερες ταινίες που έχω δεί (άποψη μου) Το Apollo 13 επίσης πολύ καλό, το deep impact, νταξ χλιαρό... Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
SPAIRUS Δημοσιεύτηκε Μάιος 1, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 1, 2007 Εγω παιδια πιστευω οτι πρεπει να βλεπουμε συχνα ταινιες, ακομα κ αυτες που δεν μας αρεσουν απο το τρειλερ.Να γινομαστε κ καλυτεροι κριτες.Ετσι πιστευω τουλαχιστον!!!!
Kepler Δημοσιεύτηκε Μάιος 1, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 1, 2007 Μπορεί να ξεφεύγω από το θέμα αλλά εμένα μου άρεσε πολύ η ταινία του Tom Hanks Apollo 13.Πιστεύω ότι παρουσίασε παραστατικά και σωστά το πρόβλημα της έλλειψης οξυγόνου στα διαστημόπλοια. Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
SPAIRUS Δημοσιεύτηκε Μάιος 1, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 1, 2007 Αρκετα καλη ταινια.Ο Τom Hanks ειναι γενικα παρα πολυ καλος ηθοποιος
MARIA ARGYRIOU Δημοσιεύτηκε Μάιος 1, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 1, 2007 Μπορεί να ξεφεύγω από το θέμα αλλά εμένα μου άρεσε πολύ η ταινία του Tom Hanks Apollo 13.Πιστεύω ότι παρουσίασε παραστατικά και σωστά το πρόβλημα της έλλειψης οξυγόνου στα διαστημόπλοια. Και εμένα μου άρεσε πάρα πολύ αυτή η ταινία!!!Ήταν εξαιρετική η ερμηνεία του Tom Hanks...Πολύ καλές ταινίες ήταν επίσης το Αρμαγεδόν αλλά και η Οδύσσεια του Διαστήματος... Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν. Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου
koyote Δημοσιεύτηκε Μάιος 1, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 1, 2007 Πραγματικα το Απολλων 13 ειναι φοβερη ταινια!!!Οσες φορες κι αν το εχω δει δεν το βαριεμαι Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
MARIA ARGYRIOU Δημοσιεύτηκε Μάιος 1, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 1, 2007 Πραγματικα το Απολλων 13 ειναι φοβερη ταινια!!!Οσες φορες κι αν το εχω δει δεν το βαριεμαι Και εγώ!!! Είναι εξαιρετική ταινία!!!Την πρώτη φορά που την είχα δει, συγκινήθηκα σε ένα σήμειο της ταινίας όταν μετά από τόσες προσπάθειες και προετοιμασία δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους... Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν. Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα