Συναπίδης Αντώνης Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2004 Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2004 Μετά από έρευνα ενός μηνός για την αγορά του πρώτου μου τηλεσκοπίου καταλήγω μάλλον στο Sky Watcher Maksutov MAK127 EQ3 με D127 mm, f/12, στήριξη EQ3-2 και τρίποδα από αλουμίνιο. Η τιμή με προσφορά κυμαίνεται στα 700-800 Ευρώ. Υπάρχει κανένας που είτε έχει, είτε είχε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο για να μου πει κάποια σχόλια;
antony Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2004 Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2004 H ΑΓΟΡΑ ΕΝΟΣ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟ ΚΟΜΑΤΙ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ -ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΝΟΣ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟΥ. ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.ΤΟ (127mm ) ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟΥ . ΤΟ ΜΑΚSUTOV ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΟΓΚΟ .ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΒΟΛΙΚΟ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ.ΤΑ 127 mm ΤΟΥ ,ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ.ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΣ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΘΑ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΑΠΟ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΤΡΕΜΟΠΑΙΞΙΜΟ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΟΠΤΙΚΩΝ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ. ΕΙΠΑΜΕ ΟΜΩΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ. "blackjanuaryout"
Συναπίδης Αντώνης Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2004 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2004 Οι απαιτήσεις που έχω από το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο είναι οι απαιτήσεις που έχει κάθε νέος στον συγκεκριμένο χώρο. Να μπορώ να βλέπω το ηλιακό σύστημα, κάποιες πιο μακρινές εικόνες (κοντινούς γαλαξίες), νεφελώματα. Από εκεί και πέρα ζητούσα ο όγκος του και το βάρος του να μην απαγορευτικά για μετακίνηση και να υπάρχει προοπτική για αστροφωτογράφηση. Νομίζω ότι για αρχή αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για τις απαιτήσεις μου και για τα λεφτά του. Η στήριξη που έχει (EQ3-2) μου είπαν πως θεωρείται από τις καλές και σταθερές. Γι' αυτό κιόλας ρωτάω αν το έχει χρησιμοποιήσει κάποιος, ώστε να ακούσω εντυπώσεις..
astrocrazy Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2004 Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2004 File Antoni geia sou,Den etyhe na paratiriso me to sygekrimeno tileskopio alla eho diavasei televtaia arketa sholia kai einai kala!Ta optika legetai oti einai kala kai to tileskopio einai arketa stathero pano stin eq3 me prooptiki gia astrofotografisi fysika.Pistevo kai ego oti einai mia kali epilogi gia ta lefta tou kai oti tha ekplirosei tis apaitiseis pou anafereis parapano.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα