koyote Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2007 Εχω διαβασει αρκετες φορες για αυτη την ασφαλη μεθοδο παρατηρησης του ηλιου.Δοκιμασα κανα δυο φορες αλλα τα αποτελεσματα ηταν απογοητευτικα..Το εχει πετυχει κανενας?Δε φανταζομαι βεβαια να εχει και τιποτα συνταρακτικα αποτελεσματα.Μαλιστα εχω ακουσει οτι αν στρεψεις ενα οργανο(τηλεσκοπιο,κυαλια)στον ηλιο και βαλεις ενα χρτονι θα δεις μεχρι και κηλιδες.ισχυει? Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
JIMKIBOU Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2007 Φιλε koyote πραγματι φαινονται κηλιδες με την συγκεκριμενη μεθοδο. Μην περιμενεις τρελα αποτελεσματα ομως. Δεν υπαρχει αντιστοιχια με την παρατηρηση με φιλτρο. Απλα ο δισκος του ηλιου θα ειναι φωτεινοτερος και οπου υπαρχουν κηλιδες θα φαινονται πιο σκουρες αλλα αρκετα ευδιακριτες!Χρησιμοποιησε χαρτονι περιπου 40 εκατοστα απο το τηλεσκοπιο ετσι ωστε να δημιουργηθει δισκος περιπου 10 εκ. πανω στο χαρτονι και υστερα εστιασε αναλογα ωστε οποιες κηλιδες υπαρχουν να φανουν πιο σκουρες. Φιλικά Δημήτρης Κ. Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)
koyote Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2007 Ναι δεν περιμενω τιποτα το εκπληκτικο.Ομως δεν υπαρχει κινδυνος να λιωσει τιποτα στο τηλεσκοπιο? Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
JIMKIBOU Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2007 Δεν μπορω να σου ακριβως για αυτο το θεμα, και εγω ακομη διατηρω καποιες επιφυλαξεις οχι τοσο για το τηλεσκοπιο αλλα για το προσοφθαλμιο γιαυτο χρησιμοποιω παντα ενα 25mm της πλακας. Ουτως η αλλως στην προβολη δεν παιζει ρολο η ποιοτητα του προσοφθαλμιου.Αν καποιος αλλος χρησιμοποιει αρκετα την μεθοδο αυτη θα μπορουσε να μας πει για τους κινδυνους αν υπαρχουν για το τηλεσκοπιο η το προσοφθαλμιο. ΥΓ. Για να σου πω την αληθεια παντως χρησιμοποιω το μικρο μου τηλεσκοπιο 60/700 που ειναι και αυτο της πλακας! Φιλικά Δημήτρης Κ. Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2007 Η μέθοδος αυτή ενδείκνυται για διοπτρικά τηλεσκόπια συνήθως. Αν έχεις κατοπτρικό 8" περιόρισε το άνοιγμά του με χαρτονένιο δίσκο που έχει κυκλικό άνοιγμα στο πλάι. Αν έχεις schmidt cassegrain ή maksutov ξέχασέ την!Οι προσοφθάλμιοι καλό είναι να μην έχουν συγκολλημένα στοιχεία γιατί η συγκολλητικη ουσία μπορεί να λειώσει απο την θερμότητα. Προτιμότεροι είναι οι προσοφθάλμιοι δύο στοιχείων (Huygenian και Ramsden) που σήμερα είναι πολύ δύσκολο πια να βρεις. Επίσης καλό είναι το πέτασμα πάνω στο οποίο προβάλλεις το ηλιακό είδωλο να σκιάζεται ώστε να διακρίνεις λεπτομέρειες. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
koyote Δημοσιεύτηκε Μάιος 17, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 17, 2007 Το τηλεσκοπιο μου ειναι το bresser των 70 mm οποτε απ'οτι καταλαβαινω δε θα εχω προβλημα λιωσιματος.Και ειναι και διοπτρικο οποτε οκ.Τωρα για τα προσοφθαλμια δεν νομιζω να ειναι αυτων των 2 στοιχειων. Θα δοκιμασω και θα σας πω! Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
draculas Δημοσιεύτηκε Μάιος 18, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 18, 2007 Εμμ..πρόσεχε με το bresser, γιατί τα προσοφθάλμιά του, είναι όλα πλαστικά. μην το παρακάνεις.
παναγιωτης Δημοσιεύτηκε Μάιος 19, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 19, 2007 http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=4425&highlight=%F0%F1%EF%E2%EF%EB%DE Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο...
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Μάιος 19, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 19, 2007 να ρωτησω τωρα κατι...το τηλε ειναι χωρις φιλτρο???γιατι η ενταση της ακτινοβολια μπορει να προκαλεσει ζημια στα οπτικα... stargazeshots.com
koyote Δημοσιεύτηκε Μάιος 19, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 19, 2007 Χρησιμες οι πληροφοριες/συμβουλες σας!Οταν φτιαξει ο καιρος θα το δοκιμασω! Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Μάιος 19, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 19, 2007 να ρωτησω τωρα κατι...το τηλε ειναι χωρις φιλτρο???γιατι η ενταση της ακτινοβολια μπορει να προκαλεσει ζημια στα οπτικα... Φυσικά και είναι με φίλτρο, ζούμαρε στην εικόνα να δεις.
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Μάιος 19, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 19, 2007 ok απλως επειδη διακρινεται λιγο δυσκολα παραξενευτικα... stargazeshots.com
παναγιωτης Δημοσιεύτηκε Μάιος 19, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 19, 2007 Στο δικό μου είναι χωρίς φίλτρο.Απλά δεν ανοίγεις όλο το καπάκι αλλά μόνο το μικρό, έτσι η ένταση είναι πολλύ μικρότερη. Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο...
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Μάιος 19, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 19, 2007 ε!ειχα δικιο λοιπον!σε αυτην την περιπτωση παναγιωτη δν υπαρχει κανενας κινδυνος για τα οπτικα ε??? stargazeshots.com
παναγιωτης Δημοσιεύτηκε Μάιος 19, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 19, 2007 Κανένας, απλά αν το κάνεις πολλύ ώρα καλό θα ήταν να περιστρέφεις το καπάκι ώστε η τρύπα να φωτίζει άλλο σημείο ανά κάποια ώρα ώστε να μη θερμένεται ο καθρέφτης σε ένα μόνο σημείο. Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο...
koyote Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2007 Σημερα(αφου τελειωσαν και οι εξετασεις) ειπα να βγαλω λιγακι το τηλεσκοπιο το μεσημερι.Με λιγη προσπαθεια κατεφερα να στοχευσω τον ηλιο και μπορω να πω οτι εντυπωσιαστηκα!! Ο δισκος φαινοταν λαμπερος πανω στο χαρτι Α4.Βεβαια απο κηλιδες τπτ αλλα δεν πειραζει.Πιστευω οτι με φιλτρο θα ειναι ακομα πιο εντυπωσιακο!!! Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2007 ελα ρε koyote τελειωσες???αντε καλα αποτελεσματα!παντως γιατι δν παιρνεις ενα φιλτρακι?ενα mylar,θα ηταν ιδανικο και δν θα κινδυνευε το τηλεσκοπιο σου...και ανετα θα μπορουσες να παρατηρεις τον ηλιο χωρις χαρτια κτλ...παντως εγω για το δικο μου αυτο σκεφτομαι stargazeshots.com
koyote Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2007 Thanks!!Θα παρω και φιλτρο........ολα θα γινουν Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα