Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Εχω διαβασει αρκετες φορες για αυτη την ασφαλη μεθοδο παρατηρησης του ηλιου.Δοκιμασα κανα δυο φορες αλλα τα αποτελεσματα ηταν απογοητευτικα..Το εχει πετυχει κανενας?Δε φανταζομαι βεβαια να εχει και τιποτα συνταρακτικα αποτελεσματα.Μαλιστα εχω ακουσει οτι αν στρεψεις ενα οργανο(τηλεσκοπιο,κυαλια)στον ηλιο και βαλεις ενα χρτονι θα δεις μεχρι και κηλιδες.ισχυει?

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε

Φιλε koyote πραγματι φαινονται κηλιδες με την συγκεκριμενη μεθοδο.

Μην περιμενεις τρελα αποτελεσματα ομως.

Δεν υπαρχει αντιστοιχια με την παρατηρηση με φιλτρο.

Απλα ο δισκος του ηλιου θα ειναι φωτεινοτερος και οπου υπαρχουν κηλιδες θα φαινονται πιο σκουρες αλλα αρκετα ευδιακριτες!

Χρησιμοποιησε χαρτονι περιπου 40 εκατοστα απο το τηλεσκοπιο ετσι ωστε να δημιουργηθει δισκος περιπου 10 εκ. πανω στο χαρτονι και υστερα εστιασε αναλογα ωστε οποιες κηλιδες υπαρχουν να φανουν πιο σκουρες.

Φιλικά

Δημήτρης Κ.

Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)

Δημοσιεύτηκε
Ναι δεν περιμενω τιποτα το εκπληκτικο.Ομως δεν υπαρχει κινδυνος να λιωσει τιποτα στο τηλεσκοπιο?

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε

Δεν μπορω να σου ακριβως για αυτο το θεμα, και εγω ακομη διατηρω καποιες επιφυλαξεις οχι τοσο για το τηλεσκοπιο αλλα για το προσοφθαλμιο γιαυτο χρησιμοποιω παντα ενα 25mm της πλακας.

Ουτως η αλλως στην προβολη δεν παιζει ρολο η ποιοτητα του προσοφθαλμιου.

Αν καποιος αλλος χρησιμοποιει αρκετα την μεθοδο αυτη θα μπορουσε να μας πει για τους κινδυνους αν υπαρχουν για το τηλεσκοπιο η το προσοφθαλμιο.

ΥΓ. Για να σου πω την αληθεια παντως χρησιμοποιω το μικρο μου τηλεσκοπιο 60/700 που ειναι και αυτο της πλακας! :wink:

Φιλικά

Δημήτρης Κ.

Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)

Δημοσιεύτηκε

Η μέθοδος αυτή ενδείκνυται για διοπτρικά τηλεσκόπια συνήθως. Αν έχεις κατοπτρικό 8" περιόρισε το άνοιγμά του με χαρτονένιο δίσκο που έχει κυκλικό άνοιγμα στο πλάι. Αν έχεις schmidt cassegrain ή maksutov ξέχασέ την!

Οι προσοφθάλμιοι καλό είναι να μην έχουν συγκολλημένα στοιχεία γιατί η συγκολλητικη ουσία μπορεί να λειώσει απο την θερμότητα. Προτιμότεροι είναι οι προσοφθάλμιοι δύο στοιχείων (Huygenian και Ramsden) που σήμερα είναι πολύ δύσκολο πια να βρεις. Επίσης καλό είναι το πέτασμα πάνω στο οποίο προβάλλεις το ηλιακό είδωλο να σκιάζεται ώστε να διακρίνεις λεπτομέρειες.

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε

Το τηλεσκοπιο μου ειναι το bresser των 70 mm οποτε απ'οτι καταλαβαινω δε θα εχω προβλημα λιωσιματος.Και ειναι και διοπτρικο οποτε οκ.Τωρα για τα προσοφθαλμια δεν νομιζω να ειναι αυτων των 2 στοιχειων.

Θα δοκιμασω και θα σας πω! :wink:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε

Χρησιμες οι πληροφοριες/συμβουλες σας!

Οταν φτιαξει ο καιρος θα το δοκιμασω! :wink:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε
να ρωτησω τωρα κατι...το τηλε ειναι χωρις φιλτρο???γιατι η ενταση της ακτινοβολια μπορει να προκαλεσει ζημια στα οπτικα...

Φυσικά και είναι με φίλτρο, ζούμαρε στην εικόνα να δεις.

Δημοσιεύτηκε
Στο δικό μου είναι χωρίς φίλτρο.Απλά δεν ανοίγεις όλο το καπάκι αλλά μόνο το μικρό, έτσι η ένταση είναι πολλύ μικρότερη.
Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα :cheesy: , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο... :cheesy: :cheesy: :cheesy:
Δημοσιεύτηκε
Κανένας, απλά αν το κάνεις πολλύ ώρα καλό θα ήταν να περιστρέφεις το καπάκι ώστε η τρύπα να φωτίζει άλλο σημείο ανά κάποια ώρα ώστε να μη θερμένεται ο καθρέφτης σε ένα μόνο σημείο.
Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα :cheesy: , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο... :cheesy: :cheesy: :cheesy:
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Σημερα(αφου τελειωσαν και οι εξετασεις) ειπα να βγαλω λιγακι το τηλεσκοπιο το μεσημερι.Με λιγη προσπαθεια κατεφερα να στοχευσω τον ηλιο και μπορω να πω οτι εντυπωσιαστηκα!! =D> =D> Ο δισκος φαινοταν λαμπερος πανω στο χαρτι Α4.Βεβαια απο κηλιδες τπτ αλλα δεν πειραζει.Πιστευω οτι με φιλτρο θα ειναι ακομα πιο εντυπωσιακο!!! =D> =D> :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε
ελα ρε koyote τελειωσες???αντε καλα αποτελεσματα!παντως γιατι δν παιρνεις ενα φιλτρακι?ενα mylar,θα ηταν ιδανικο και δν θα κινδυνευε το τηλεσκοπιο σου...και ανετα θα μπορουσες να παρατηρεις τον ηλιο χωρις χαρτια κτλ...παντως εγω για το δικο μου αυτο σκεφτομαι
Δημοσιεύτηκε
Thanks!!Θα παρω και φιλτρο........ολα θα γινουν :wink: :wink:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης