ammonite Δημοσιεύτηκε Μάιος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 15, 2007 Καλημέρα σε όλους. Διαπίστωσα ότι το super τηλεσκόπιο των 80 euro που έχω (lidl scope), δεν με καλύπτει και αποφάσισα να αναβαθμίσω τον εξοπλισμό μου. Αυτό που χρειάζομαι είναι η συμβουλή σας στα παρακάτω: 1. Τηλεσκόπιο για παρατήρηση - φωτογράφηση σελήνης και πλανητών. Όχι απαραίτητα πολλές ίντσες, με ενδιαφέρει η ευκρίνεια του ειδώλου (max 1500 euro). Κάποιο προτεινόμενο? 2. Canon EOS 400D. Έχω αποφασίσει να την πάρω. Προτεινόμενος φακός για φωτογράφηση της Σελήνης χωρίς τη χρήση τηλεσκοπίου? 3. Μια ToUCam θα την πάρω για τους πλανήτες. Ποιος όμως είναι ο καλύτερος τρόπος φωτογράφησης της σελήνης: Με μια ToUCam ή με την EOS 400D? Many thanks!
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Μάιος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 15, 2007 1. Τηλεσκόπιο για παρατήρηση - φωτογράφηση σελήνης και πλανητών. Όχι απαραίτητα πολλές ίντσες, με ενδιαφέρει η ευκρίνεια του ειδώλου (max 1500 euro). Κάποιο προτεινόμενο? Να μια πρόταση, φαντάζομαι θα ακολουθήσουν κι άλλες: Skywatcher 100ED σε μια γερμανική της ίδιας εταιρείας. Είναι ένας οικονομικός και εξαιρετικός σωλήνας που λόγω εστιακού μήκους και σχεδίασης αποδίδει ιδιαίτερα καλά σε πλανήτες και σελήνη που σε ενδιαφέρουν, ενώ κάνει και για άλλες φωτογραφικές εφαρμογές - με λίγα λόγια αργότερα αν σου μείνει για δεύτερο τηλεσκόπιο δεν θα κλαις τα χρήματά σου. 2. Canon EOS 400D. Έχω αποφασίσει να την πάρω. Προτεινόμενος φακός για φωτογράφηση της Σελήνης χωρίς τη χρήση τηλεσκοπίου? Αυτό θα πρέπει να το δοκιμάσεις μόνος σου. Φαντάζομαι ότι εννοείς κάποιον τηλεφακό; Η επιλογή σου είναι συνάρτηση των χρημάτων που θέλεις να διαθέσεις - αλλά από την άλλη, γιατί να μην κάνεις απλά prime focus φωτογράφηση από το τηλεσκόπιο; 3. Μια ToUCam θα την πάρω για τους πλανήτες. Ποιος όμως είναι ο καλύτερος τρόπος φωτογράφησης της σελήνης: Με μια ToUCam ή με την EOS 400D? Νομίζω ότι και εδώ είναι δική σου επιλογή. Και οι δύο τρόποι δίνουν ωραία αποτελέσματα, είτε ολόκληρο καδράρισμα της σελήνης με την Canon είτε λεπτομέρειες και μωσαικά με την toucam.Σε κάθε περίπτωση καλή συνέχεια και καλές αγορές.Φιλικά,Ηλίας.ΥΓ. Στη θέση σου θα κρατούσα και το lidl για αργότερα. Αν αποφασίσεις κάποια στιγμή να ασχοληθείς με πιο μακρινά θέματα από τη Σελήνη και τους πλανήτες, ως οδηγητικό κάνει πολύ καλή δουλειά.
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Μάιος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 15, 2007 Αφου ενδιαφερεσαι γι απλανητες γνωμη μου ειναι να ψαξεις γαι καποιο maksutov . Επισης , επειδη ενδιαφερεσαι για πλανητες , δε θα χρειαστεις go to αρα μπορεις να διαθεσεις περισσοτερα χρηματα για περισσοτερη διαμετρο . Βεβαι αν θες close ups Σεληνης θα χριειαστεις αρκετη διαμετρο . Για το δευτερο . Το προβλημα ειναι οτι η Σεληνη δε θα γεμιζει ολοκληρη τη φωτογραφια . Αν θες να συνδεειες τη Σεληνη με τοπια τοτε θα χρειαστεις καποιον ευρυγωνιο φακο . Αλλιως θα χρειαστεις τηλεφακο και ισως και teleconverter . Για τηλεφακο κοιτα απο 200 mm και πανω . Υπολογισε οτι καθε DSLR αυξανει την εστιακη αποσταση καθε φακου . ( 1,5 ειναι για τη 400D ? ) Εγω πλεον για μεγαλο τηλεφακο χρησιμοποιω το maksutov 3.5" με 1250 mm . Η φωτογραφηση με webcam ειναι πιο ευκολη και θα εχεις πιο γηρηγορα καλυτερα αποτελεσματα οσο αφορα τη πλανητικη φωτογραφηση . Βεβαια η 400 D εχει αρκετα μεγαλυτερη αναλυση . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2007 Υπολογισε οτι καθε DSLR αυξανει την εστιακη αποσταση καθε φακου Ούτε την αυξάνει ούτε την μειώνει!Απλώς το x1.4 είναι στην πραγματικότητα crop factor. Ο αισθητήρας είναι μικρότερος από το 24x36 καρέ του φιλμ και η ψηφιακή SLR καλύπτει μικρότερο πεδίο από ότι η μηχανή με φίλμ. Αποτέλεσμα να είναι ίδιο με το πεδίο αναλογικής με φακό περισσότερων mm εστιακής απόστασης. Από τα όσα είπαν οι προλαλήσαντες με προβληματίζει το 100ED. Πολύ μικρό για πλανήτες... Η γνώμη μου προσανατολίσου σε νευτώνειο 6-8" και πάνω.Αν σε ενδιαφέρουν μόνο πλανήτες-σελήνη τότε δεν έχεις μεγάλες απαιτησεις σε οδήγηση και το goto δεν σου χρειάζεται.Πρόταση: σωλήνας 6" f/8 ή 8" f/5-f/6 και HEQ5 βάση χωρίς goto. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα