Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Άραγε υπάρχει δυνατότητα να μεταφερθούμε σε άλλες διαστάσεις χρησιμοποιώντας σαν δίοδο μια μαύρη τρύπα; Μπορούμε να ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο; :D :cheesy: 8)
Δημοσιεύτηκε
Φίλε Ηλία όπως καταλαβαίνεις το ερώτημά σου πρακτικά δεν μπορεί να απαντηθεί. Θεωρητικά έχουν προταθεί πολλές θεωρίες για ταξίδια στο χρόνο ή άλλα μέρη του σύμπαντος κτλ μέσω σκουληκότρυπας αλλά κανένας δεν μπορεί να ξέρει αν θα γίνει ποτέ αυτό ή αν πραγματικά ισχύει στην πράξη (είναι πολύ δύσκολο να κρατήσεις την τρύπα αυτή σταθερή και ανοιχτή). Είναι πολλά αυτά που δεν γνωρίζουμε για τα εξωτικά αντικείμενα του σύμπαντος και τις ιδιότητές τους. Αυτά που εικάζουμε προκύπτουν από τις σημερινές μας γνώσεις που μπορεί να αλλάξουν άρδην στο μέλλον. Ακόμα πρέπει στο ερώτημα σου πριν ταξιδέψουμε από την "τρύπα" να ελέγξουμε και τις άλλες παραμέτρους, δηλ. αν υπάρχουν πράγματι άλλες διαστάσεις (λέξη που χρησιμοποιούμε με διάφορες έννοιες στη φυσική) ή αν είναι επιτρεπτό/εφικτό γενικά ένα ταξίδι στο χρόνο.. :wink:

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Δημοσιεύτηκε
Σύμφωνα με τη ΓΘΣ οι σκουλικότρυπες μπορούν να υπάρχουν κάπου πλήρως σχηματισμένες και δε γίνεται να δημιουργήσουμε νέες καθώς δε μπορούμε να προκαλέσουμε ρήγμα στον ίδιο τον χώρο. Αντίθετα η θεωρία των χορδών επιτρέπει στον χώρο να διαρρηγνύεται.

Science is the belief in the ignorance of the experts

Richard Feynman

Δημοσιεύτηκε
Πραγματικα ειναι συναρπαστικο το να μπορουμε να ταξιδεψουμε στο χρονο.Γι'αυτο εξαλλου πολλοι ηταν αυτοι που διατυπωσαν θεωριες για τετοια ταξιδια.

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε
Όπως προανέφερε και ο xmavidis ταξίδια που μπορούν να γίνουν ''θεωρητικά'' σε άλλες διαστάσεις είναι οι σκουληκότρυπες.Όμως είναι και οι λευκές τρύπες που πιστεύεται ότι αν υπάρχουν θα κάνει κάποιο αντικείμενο να εξέλθει μέσα από αυτή,το αντίθετο δηλ. που κάνει μια μαύρη τρύπα, απορροφά αντικείμενα.Αν υπάρχει κάτι τέτοιο μπορεί να μας οδηγήσει κάποιο παράλληλο σύμπαν, είτε στο παρελθόν είτε στο μέλλον..Αλλά όπως προείπαν βρίσκεται σε θεωρητικό επίπεδο...! :cheesy: :!: :mrgreen:

Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν.

Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου

Δημοσιεύτηκε
Θεωρητικα παντα ταξιδια στο χρονο εχω την εντυπωση οτι μπορουν να γινουν αν ταξιδεψουμε με υπερφωτες ταχυτητες.

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε
Δεν νομίζω πως κάτι τέτοιο είναι εφικτό..Το λέω αυτό γιατί καταρχάς δεν γνωρίζουμκε τι βρίσκεται ακριβώς πέρα από την μαύρη τρύπα και δεν γνωρίζουμε ακριβώς κατα πόσο αυτό είναι δυνάτον να συμβεί...

Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)

:cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
ΕΙΜΑΙ 11 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΔΕΝ Μ' ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΦΡΙΚΤΟ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ!

Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.

Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε

Εστω ότι έχω μια μηχανή του χρόνου και αποφασίζω να ταξιδέψω στο παρελθόν...

:-k :-k Ταξιδεύω λοιπόν και συναντάω τον παππού μου πριν γνωρίσει-παντρευτεί τη γιαγιά μου.Αντί όμως να του πω:

-γεία σου παππού ήρθα απο το μέλλον..

βγάζω το περίστροφο και τον καθαρίζω..

Λοιπόν σκότωσα τον παππού στο παρελθόν πριν γνωρίσει τη γιαγιά μου άρα δεν θα έχει γεννηθεί ποτέ ένας απο τους 2 γονείς μου άρα δεν θά έχω υπάρξει ποτέ εγω΄.....

Ναι αλλά αν δεν υπήρξα ποτέ εγώ πως ταξίδεψα στο παρελθον και σκότωσα τον παππού μου...και αφού εγώ δεν υπηρξα ποτε ποιος αναθεματισμένος σκότωσε τον παππού μου?? :-k :-k

Το παραπανα κείμενο θα σας κάνει ή να αρχίσεται ενδελεχή έρευνα πάνω στα ταξίδια στο χρόνο ή θα σας αποτρέψει εντελώς και μόνο απο τη σκέψη... :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε
Άραγε υπάρχει δυνατότητα να μεταφερθούμε σε άλλες διαστάσεις χρησιμοποιώντας σαν δίοδο μια μαύρη τρύπα;

Δεν νομίζω πως έμβια όντα μπορούν να επιβιώσουν από τέτοιο "ταξίδι". Μάλλον στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας ανήκουν οι σχετικές υποθέσεις.

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε
Άραγε υπάρχει δυνατότητα να μεταφερθούμε σε άλλες διαστάσεις χρησιμοποιώντας σαν δίοδο μια μαύρη τρύπα;

Δεν νομίζω πως έμβια όντα μπορούν να επιβιώσουν από τέτοιο "ταξίδι". Μάλλον στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας ανήκουν οι σχετικές υποθέσεις.

Πράγματι σωματίδια μπορούν να κάνουν ταξίδια στο χρόνο....το θέμα είναι τα έμβια όντα..

Δημοσιεύτηκε
Εστω ότι έχω μια μηχανή του χρόνου και αποφασίζω να ταξιδέψω στο παρελθόν...

:-k :-k Ταξιδεύω λοιπόν και συναντάω τον παππού μου πριν γνωρίσει-παντρευτεί τη γιαγιά μου.Αντί όμως να του πω:

-γεία σου παππού ήρθα απο το μέλλον..

βγάζω το περίστροφο και τον καθαρίζω..

Λοιπόν σκότωσα τον παππού στο παρελθόν πριν γνωρίσει τη γιαγιά μου άρα δεν θα έχει γεννηθεί ποτέ ένας απο τους 2 γονείς μου άρα δεν θά έχω υπάρξει ποτέ εγω΄.....

Ναι αλλά αν δεν υπήρξα ποτέ εγώ πως ταξίδεψα στο παρελθον και σκότωσα τον παππού μου...και αφού εγώ δεν υπηρξα ποτε ποιος αναθεματισμένος σκότωσε τον παππού μου?? :-k :-k

Το παραπανα κείμενο θα σας κάνει ή να αρχίσεται ενδελεχή έρευνα πάνω στα ταξίδια στο χρόνο ή θα σας αποτρέψει εντελώς και μόνο απο τη σκέψη... :mrgreen:

Αυτο το εχουν σκεφτει ορισμενοι επιστημονες και εχουν διατυπωθει ορισμενες θεωριες.Συμφωνα με μια κανεις δεν εχει δικαιωμα να επεμβει στην εξελιξη των πραγματων,ενω με μια αλλη αν καποιος τροποποιησει τη ροη των γεγονοτων θα αναπτυχθουν πολλες παραλληλες ιστοριες.Τα ακριβη ονοματα των θεωριων δεν τα θυμαμαι.Θα επανελθω δρυμητερος οταν εχω ξανα προσβαση στο αρχειο :wink:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε
Αν δεν κάνω λάθος, θα γίνει ένα πείραμα ώστε οι επιστήμονες να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν το αν όντως μπορούμε να ταξιδέψουμε στον χρόνο. Το διάβασα σε τέυχος του περιοδικού BBC Focus, αλλά δεν θημάμαι πολλά πράγματα. Θα το ψάξω και θα το βρω :-k .

Όσων αφορά τα έμβια όντα, αυτό όντως είναι ένα πραγματικά μακρινό ονειρο :-({|= .

"Μην κρατάτε τις πύλες του πνεύματος σας κλειδωμένες, αλλά ούτε και διάπλατα ανοιχτές" Τσαρλς Φορτ

:cheesy:

:cheesy:
Δημοσιεύτηκε

Αν βρεις και καταλάβεις ποτέ τον τρόπο που θα ταξιδέψεις πίσω στο χρόνο τότε ίσως λύσεις την απορία σου-και όλων των υπολοίπων!(δε γίνεται να καταλάβουμε τι είναι επιτάχυνση αν δεν ξέρουμε τι είναι ταχύτητα!)..Άσε που θα μπορείς να κάνεις και το αντίστοιχο πείραμα!... :twisted: \:D/

αν καποιος τροποποιησει τη ροη των γεγονοτων θα αναπτυχθουν πολλες παραλληλες ιστοριες.Τα ακριβη ονοματα των θεωριων δεν τα θυμαμαι.

Δεν είναι η θεωρία του χάους;(στο φαινόμενο της πεταλούδας έχει ενδιαφέροντα extras σχετικά με αυτήν!)

Δημοσιεύτηκε

Πράγματι σωματίδια μπορούν να κάνουν ταξίδια στο χρόνο....το θέμα είναι τα έμβια όντα..

Αυτό δεν το γνωρίζουμε ακόμη, δηλ. τα σωματίδια να κάνουν ταξίδια στο χρόνο, διότι μετά από τον ορίζοντα γεγονότων μιας μαύρης τρύπας, οι πληροφορίες χάνονται.Οι επιστήμονες βρίσκονται σε θεωρητικό επίπεδο ακόμα.Και εάν πάλι κάνουν ταξίδια στο χρόνο, το πιθανότερο είναι να ταξιδεύουν σε ένα παράλληλο σύμπαν που πιθανότατα να αποτελείται από αντι-ύλη.Μέχρις στιγμής όμως μόνο εικασίες κάνουμε... :-k

Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν.

Δημοσιεύτηκε

φιλε καλησπερα. με πολυ ενδιαφερον παρατηρησα την ευστοχη ερωτηση σου και θα καταθεσω κι εγω καποια ιδεα σχετικα με διαχρονικο ταξιδι , οπως αυτη διατυπωνεται στο βιβλιο του John Gribbin , "Spacewarps". η ιδεα ειναι καταρχας να βρεθει μια πηγη παραγωγης ενεργειας ικανη να δημιουργησει "ρηγμα" στο χωροχρονο , μια εσχατη βαρυτικη παραμορφωση τρομακτικης ισχυος. οπως γνωριζουμε απο τα χωροχρονικα διαγραμματα των κωνων φωτος , το "εδω και τωρα" αναπαρισταται με μια αρχη αξονων (συντεταγμενες 0,0) οπου ο χχ' ειναι ο χωρος και ο yy' ο χρονος. 2 ακομη ευθειες που διερχονται απο το "εδω και τωρα" σε γωνια 45 μοιρων με τους αξονες αυτους περιοριζουν το σχημα εκατερωθεν σχηματιζοντας ετσι μια "κλεψυδρα" δηλ. 2 αντικρυστους κωνους. οι 2 αυτοι αξονες αναπαριστουν την ταχ. φωτος. ο επανω κωνος ειναι ο κωνος φωτος μελλοντος και ο κατω ο κωνος φωτος παρελθοντος. καθε κινηση στο συμπαν εχει νοημα μεσα σ αυτην την κλεψυδρα περαν της οποιας δεν ειναι προσβασιμο τιποτα (προκειται για "κατι αλλο" , μια περιοχη περαν της ταχυτητας του φωτος). η ιδεα ειναι οτι αν η παραμορφωση δημιουργηθει στο "εδω και τωρα" , οι 2 κωνοι φωτος λυγιζουν και ενωνονται , ωστε ο αξονας του χρονου "πεφτει" επανω σ αυτον του χρονου και ενωνονται. αρα καθε κινηση στο χωρο θα ναι και κινηση στο χρονο , προς το παρελθον η το μελλον , σχηματιζοντας τις ΚΧΓ (Κλειστες Χρονικοειδεις Γραμμες- διαδρομες)

ολα αυτα βεβαια αποτελουν απλα θεωρησεις και οχι επαληθευσεις. ειναι ομως μια αρκετα γοητευτικη ιδεα. παντως για τα ταξιδια στο παρελθον ενα ειναι βεβαιο: οτι με οποιον τροπο κι αν προσπαθουσαμε , γυρνωντας πισω, να αλλαξουμε τα πραγματα , αυτα θα εξελισονταν με τετοιο τροπο ωστε στο μελλον να μην επηρεαζουν τιποτα (αρχη παραβιασης της αιτιοτητας)

ελπιζω να μην εγινα κουραστικος :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε

Αυτό δεν το γνωρίζουμε ακόμη, δηλ. τα σωματίδια να κάνουν ταξίδια στο χρόνο, διότι μετά από τον ορίζοντα γεγονότων μιας μαύρης τρύπας, οι πληροφορίες χάνονται.Οι επιστήμονες βρίσκονται σε θεωρητικό επίπεδο ακόμα.Και εάν πάλι κάνουν ταξίδια στο χρόνο, το πιθανότερο είναι να ταξιδεύουν σε ένα παράλληλο σύμπαν που πιθανότατα να αποτελείται από αντι-ύλη.Μέχρις στιγμής όμως μόνο εικασίες κάνουμε... :-k

Εχω διαβασει οτι ενα αντισωματιδιο μπορει να θεωρηθει ως σωματιδιο που ταξιδευει πισω στο χρονο,δηλαδη οτι ενα ζευγος σωματιδιου/αντισωματιδιου μπορει να θεωρηθει ενα ζευγος που ταξιδευει στο χωροχρονο.Νομιζω οτι ονομαζονται ζευγος α λα feyman.

Και οπως υποσχεθηκα οριστε και τα ονοματα των θεωριων που αφορουν τα ταξιδια στο χρονο.Οι 2 που ανεφερα ειναι η υποθεση των εναλλακτικων ιστοριων και η υποθεση διαφυλαξης της χωροχρονικης ταξεως.Επισης υπαρχει και μια τελευταια θεωρια που ονομαζεται υποθεση των συνεπων ιστοριων,συμφωνα με την οποια το παρον,το παρελθον και το μελλον ειναι καθορισμενα.

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε
Mήπως Koyote μπορείς να μου πεις κάποια ιστοσελίδα ή να μου πεις σε πιο βιβλίο αναφέρεται αυτό γιατί έχει πολύ ενδιαφέρον.. :D

Δημοσιεύτηκε
Το χρονικο του χρονου,το γνωστο βιβλιο του steven hawking εχει ενα ολοκληρο κεφαλαιο πανω στα ταξιδια στο χρονο.Αλλα και γενικοτερα ειναι ενα πολυ ενδιαφερον βιβλιο. :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε
Το χρονικο του χρονου,το γνωστο βιβλιο του steven hawking εχει ενα ολοκληρο κεφαλαιο πανω στα ταξιδια στο χρονο.Αλλα και γενικοτερα ειναι ενα πολυ ενδιαφερον βιβλιο. :cheesy:

Σε ευχαριστώ πολύ!Αυτό το βιβλίο δεν το βρίσκω στην Κοζάνη και το παρήγγειλα από την Αθήνα.Ανυπονώ να το διαβάσω.

Δημοσιεύτηκε

To χρονικό ειναι διαχρονικο best seller και πιστευω ειναι must για οποιονδηποτε φιλο/φιλη ενδιαφερεται για κοσμολογια και αστρονομια. :mrgreen:

Το επομενο βιβλιο του Hawking 'το Συμπαν σ'ενα καρυδοτσουφλο' εχει κι αυτο καποια κεφαλαια που διαπραγματευται ταξιδια στο χρονο,

οπως και το εξαιρετικο διτομο του Kip Thorne μαυρες τρυπες και στρεβλωσεις του χρονου.

Κι απο τις εκδοσεις Τραυλος ειχα διαβασει τελευταια ενα βιβλιο με τιτλο Σκουληκοτρυπες, μαυρες τρυπες και χρονομηχανές. Ακρως ενδιαφέρον.

Απο http://www.travlos.gr

ΣKOYΛHKOTPYΠEΣ, MAYPEΣ TPYΠEΣ KAI XPONOMHXANEΣ

J. Al-Khalili

Tι θα συμβεί αν το διαστημόπλοιό σας "πέσει"

σε μια μαύρη τρύπα; Πού βρίσκονται οι σκουληκότρυπες

και πού "τελειώνουν" τα όρια του Σύμπαντος;

Mήπως θα επιθυμούσατε να βρεθείτε κι εσείς κάπου

"εκεί έξω", όπου συνυπάρχει το παρελθόν, το παρόν,

και το μέλλον μας;

H συμπεριφορά του χωροχρόνου επιτρέπει κάτι που

ούτε ο ίδιος ο Aϊνστάιν δεν είχε φανταστεί:

το ταξίδι στο χρόνο.

O θεωρητικός φυσικός Aλ-Kαλίλι, δίνει απαντήσεις

με τον κομψό και ανεπανάληπτο τρόπο του.

Ένα βιβλίο για όλους!

Νώντας.

www.myspace.com/astrovoxgr
Δημοσιεύτηκε

Για οποιον ενδιαφερεται το εχω και σε ηλεκτρονικη μορφη.

Αν και καλο ειναι να υπαρχει στην βιβλιοθηκη μας.

Παρακαλαμε να μην βρεξει για να μην πνιγουμε...

παρακαλαμε να βρεξει να εχουμε νερο να πιουμε...

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης