Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Εχει κανείς κάμερα με CCD ICX423AL ; Ισως καμιά Starlight SXV-M9 ; Θέλω να ρωτήσω εντυπώσεις και επιδόσεις. Παιδεύω κάτι μήνες μια 1004x με 1/3 '' CCD (ICX255AL) και ένα από τα πράγματα που δεν με ικανοποιούν είναι το FOV της - πολύ μικρό για deep sky. Πρόσφατα άρχισα να παίζω με την ιδέα να την τροποιποιήσω (ή ίσως να σχεδιάσω από το μηδέν) με CCD 2/3''. Υπολογίζω ότι το κόστος σε υλικά για μια κάμερα βασισμένη στο 423 είναι γύρω στα 250-300 ευρώ, και αναρωτιέμαι αν αξίζει τον κόπο, ή να δώσω κάτι παραπάνω και να πάω σε έτοιμες λύσεις.
Δημοσιεύτηκε

Για μαγαζιά, μην περιμένεις κάτι του στυλ Κατουμά :). Τα μόνα που έχω βρει εδώ κοντά (φαντάζομαι σε Αμερική και Ασία ίσως να είναι καλύτερα τα πράγματα) είναι τα http://www.framos.de και http://www.eureca.de/ (ιδίως οι δεύτεροι). Λίγα κομμάτια στην λιανική, μετά από παραγγελεία και με τιμές τσουχτερές.

Links για κατασκευές δεν έχω βρει, και δεν νομίζω ότι υπάρχουν. Για την 1004x πχ, βρήκα κατά τύχη το ηλεκτρονικό διάγραμμα της σε ένα Ρώσικο forum, ψάχνοντας με τον κωδικό της motherboard. ΠΑιδεύομαι με συνδιασμό των data sheets για κάθε chip (ευτυχώςαυτά υπάρχουν και τις περισσότερες φορές είναι αναλυτικά), μελέτη τι έχουν κάνει άλλοι πριν (πχ τις παλιότερες, δημοσιευμένες δουλειές του Chambers και του Grove και άλλων), πολύ googling, αρκετή φαντασία και εμπειρία σε ηλεκτρονικά.

Δημοσιεύτηκε
Υπολογίζω ότι το κόστος σε υλικά για μια κάμερα βασισμένη στο 423 είναι γύρω στα 250-300 ευρώ, και αναρωτιέμαι αν αξίζει τον κόπο, ή να δώσω κάτι παραπάνω και να πάω σε έτοιμες λύσεις.
Λοιπόοον, θα απαντήσω ο ίδιος, απλά για όποιον φίλο έχει ανάλογο ερώτημα στο μέλον: με τα ίδια λεφτά αγόρασα μια μεταχειρισμένη EOS300D. Και ναι είναι CMOS, ναι έχει και το IR που κόβει το Ha, αλλά είναι ολοκληρωμένη μηχανή, όχι εξαρτήματα.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης