Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Οπως ειναι γνωστο,τα βογιατζερ εχουν αρκετη ταχυτητα,ωστε να φυγουν απο το βαρυτικο πεδιο του ηλιακου μας συστηματος.Αν δεν τρακαρουν με κατι στο διαστημα και επιβιωσουν,μπορει να τα συλλαβει το βαρυτικο πεδιο καποιου αλλου αστεριου(μην περιμενετε να το ζησουμε,θα χρειαστουν δεκαδες χιλιαδες χρονια).Αν το αστρο αυτο εχει πλανητες,ισως περασει το βογιατζερ που αιχμαλωτησε κοντα απο καποιον πλανητη.Αν υπαρχουν νοημοντα οντα που κοιτανε τον ουρανο,θα ειναι ενα πραγματικο ουφο για αυτους.

Ερωτηση΄τι τροχια θα ακολουθησει το βογιατσερ, υπολογιζοντας την ταχυτητα του,αν πλησιασει ενα αστερι αρκετα,ωστε να επιρεαστει απο το βαρυτικο του πεδιο?Θα εινα σαν τροχια κομητη η θα υπαρξει ενα swing-by,δηλαδη να εκτοξευτει μακρια περνοντας φορα γυρω απο το αστερι,οπως κανουμε με τις διαστημοσυσκευες,στελνοντας τες να περασουν γυρω απο τη γη η αλλο κοντινο πλανητη,ωστε να επιταχυνουν? :D

Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr :D
Δημοσιεύτηκε

Για να ξέρεις την τροχιά του πρέπει να ξέρεις τις ταχύτητες, τις μάζες και τις θέσεις του διαστημοπλοίου και του αστέρα.

Αν συναντήσει ένα άστρο επειδή θα προέρχεται από (πρακτικά) άπειρη απόσταση θα κάνει υπερβολική τροχιά, δηλαδή θα έχει ταχύτητα αρκετή γα να ξαναπάει στο άπειρο, αν βέβαια δεν συγκρουστεί με το αστέρι.

Αμφιβάλλω, άρα ίσως υπάρχω.
Δημοσιεύτηκε
Λεωνίδα, δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση. Όλες οι τροχιές είναι δυνατές, ακόμη και η πτώση σε άστρο ή πλανήτη. Η τροχιά που θα ακολουθηθεί, εξαρτάται από τις σχετικές ταχύτητες (μέτρο και διεύθυνση) και τις μάζες των ελκόμενων σωμάτων. Τώρα φυσικά που το διαστημόπλοιο είναι ακόμα «κολλητά» στον Ήλιο και ασύλληπτα μακριά από οποιοδήποτε άλλο άστρο, καμμία πρόβλεψη δεν μπορεί να γίνει για την τύχη του, παρά μόνο προς ποιά κατεύθυνση θα κινηθεί. Το αν θα περάσει κάποια στιγμή τόσο κοντά από ένα άστρο ώστε να «συλληφθεί» από το βαρυτικό του πεδίο, είναι εντελώς άγνωστο, και η πιθανότητα μπορεί να μελετηθεί μόνο στατιστικά, με βάση την πυκνότητα των άστρων στο χώρο, π.χ. 1 πιθανότητα στα 100.000 άστρα που θα συναντήσει (αυθαίρετος ο αριθμός). Το πιθανότερο είναι να βυθιστεί σε αιώνια μοναξιά στο μεσοαστρικό χώρο...

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

Ή, το πιθανότερο για μένα (από το να φτάσει κάπου με την ταχύτητα του) να «συλληφθεί» για να τοποθετηθεί σε κάποιο αρχαιολογικό μουσείο διαστημοσυσκευών από κάποια μελλοντική γενιά αστροναυτών μας!

Φιλικά

PapGeo

Δημοσιεύτηκε

Ποιά ταινία είναι που έχει προσγειωθεί το voyager σε κάποιο πλανήτη και οι ημιάγριοι το έχουν για θεο?

Η "οδύσσεια του διαστήματος" ή κοτσάνα λέω?

Αν είναι έτσι, ο Κιούμπρικ έκανε ροματζάδα πριν από μας για μας.

Εμείς από την άλλη "γνωρίζουμε" την ύπαρξη των ούφο και ψάχνουμε με το ντουφέκι ένα για να το λατρέψουμε, κι όλο και κάποιος βρίσκει ένα...

Δημοσιεύτηκε

Συγκεκριμενα για το Voyager, δεν κατευθυνεται προς καποιο αστρο

απο wikipedia για το Voyager 1 ¨

It is not heading towards any particular star, but in 40,000 years it will be within 1.7 light years of the star AC+793888 in the Camelopardis constellation.

και για το Voyager 2:

Voyager 2, as of April 2006, is at −52.51° declination and 19.775 h Right Ascension, placing it in the constellation Telescopium

Φυσικα θα μπορουσαν να ειχαν να προγραμματιστει να πανε σε καποιο αστρο που ειναι πιο κοντα οπως στο Αλφα κενταυρου, στο αστρο του Barnard ή στο Σειριο, αλλα ο αρχικος σκοπος τους ηταν η εξερευνηση των 4 μεγαλων πλανητων.

Αν υπαρχουν νοημοντα οντα που κοιτανε τον ουρανο,θα ειναι ενα πραγματικο ουφο για αυτους.
Ακριβως. Αλλα θα αργησουν να φτασουν. Αν φτασουν καπου δηλαδη.
www.myspace.com/astrovoxgr
Δημοσιεύτηκε
Ποιά ταινία είναι που έχει προσγειωθεί το voyager σε κάποιο πλανήτη και οι ημιάγριοι το έχουν για θεο?

Η "οδύσσεια του διαστήματος" ή κοτσάνα λέω?

Όχι φίλε Nοva δεν είναι η Οδύσσεια, αλλά δεν ξέρω ποια ταινία λες. Όμως μου ήρθε στο μυαλό όταν διάβασα τα παραπάνω η πρώτη ταινία του Star Trek: The Motion Picture (1979), η οποία σχετίζεται με το Voyager και την ανακάλυψή του από άλλον πολιτισμό, αλλά δεν λέω περισσότερα για όποιον δεν την έχει δει! :wink:

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Δημοσιεύτηκε

@quendi

Σ'ευχαριστώ "spoiler-free" Πάνο.Έψαξα και εγώ αλλά δεν βρήκα ποια ταινία λέω.

Πάντως νομίζω ότι θα είχε πολύ γέλιο να βλέπαμε μετά από πολλά χρόνια το χρυσό δισκο του voyager στο κεφάλι ενός φύλαρχου ως στολίδι

ρεε...λέτε να....?

mlw_0001_0004_0_img0171.jpg.59b017c608fb90c0e39e9d9d4651a1c7.jpg

• 5 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Χωρίς να είμαι σίγουρη εάν έχει ίδια βαρυτική έλξη με τη Γη, αφού η Γη είναι 1 AU μακρία από τον ήλιο και ο Ερμής που είναι ο πιο κοντινός πλανήτης στον ήλιο δεν έλκεται, τότε υπολογίζω γύρω 0,2 AU κάπου εκεί.

Αν πέταξα "κοτσάνα" πείτε το μου! ](*,)

Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.

Albert Einstein

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης