Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Αν θέλουμε να προσεγγίσουμε κάτι με βάση την επιστημονική μέθοδο το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ξεκινάμε από αυτά που ξέρουμε καλά ότι ισχύουν και να συνεχίζουμε κάνοντας όσο το δυνατόν λιγότερες αυθαίρετες υποθέσεις. Οσες υποθέσεις κανουμε αυξάνουν το ρίσκο να μη καταλήξουμε σε κάτι σωστό.

Εκτός αν στην πορεία αποδείξουμε και αυτές τις "αυθαίρετες υποθέσεις" βασιζόμενοι σε γνωστά και αποδεδειγμένα στοιχεία. ;)

Βαγγέλη πολύ σωστή άποψη αυτή και φυσικά έτσι προχωράει η επιστήμη με τη μέθοδο της δοκιμής και επιτυχίας...

• Απαντήσεις 76
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε

Απο περιεργεια, ειδε κανεις χθες το βραδυ την εκπομπη του Χαρδαβελλα σχετικα με τον πλανητη παρομοιο με την Γη; Προλαβα τα τελευταια δεκαπεντε με εικοσι λεπτα και λυπηθηκα που δεν το ειδα απο την αρχη.

Οι καλεσμενοι ηταν σοβαροι ανθρωποι ... οπως τον κ. Σιμοπουλο (Ευγενιδιο), τον κ. Στριμιτζη (απο την ΝΑΣΑ) και αλλοι. Υπηρχε και μια συνεντευξη με τον καθηγητη κ. Σειραδακη.

Εστειλα μηνυμα για να μαθω αν θα υπαρχει αναμεταδοση αλλα καμια απαντηση. ](*,)

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

Δημοσιεύτηκε
Χωρίς να έχω δει την εκπομπή, φαντάζομαι πως όσο και επίτιμους καλεσμένους και να είχε, συνήθως δε τους δίνεται πολύς χρόνος (τα επιστημονικά "είναι βαρετά") και η συζήτηση μονοπωλείται απο "παραφιλολογίες".....

astrovoxsigmz0.jpg

nightskybarweb9dg.jpg

Δημοσιεύτηκε

Βαγγελη,

Με βαση μονο τα 15-20 λεπτα που προλαβα, ηταν αρκετα ενδιαφερον. Δεν γνωριζω για τις αλλες 2+ ωρες (εβλεπα των αγωνα της Εθνικης μας).

Αν μαθω κατι γυρω απο αναμεταδοση, εννοιτε οτι θα αφησω μηνυμα. [-o<

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

Δημοσιεύτηκε
Υπάρχουν site που μπορεί κάποιος να κατεβάσει ΤV Rip. Δυστυχώς ούτε εγώ τον είδα αν και θα συμφωνήσω με τον προηγούμενο φίλο πως δίνεται συνήθως ο λόγος σε εκπρόσωπους της Εκκλησίας που κάνουν περισσότερο θόρυβο ...

Hellooooooo, my name is Ηλίας. :-note

http://astrocom.wordpress.com/

Δημοσιεύτηκε

Εκεινει την ωρα ημουν εξω κ μου εστειλε μηνυμα ενας φιλος κ μου ειπε για την εκπομπη.

Στην αρχη νομιζα οτι ειναι μια εκπομπη που δειχνει στην ΕΤ3.

Κριμα που δεν την ειδα :cry: :cry:

Δημοσιεύτηκε
Μερικες φορες οι εκπομπες του χαρδαβελλα παρουσιαζουν καποιο ενδιαφερον,οπως αυτη που ειπατε.Θυμαμαι και μια παλιοτερη εκπομπη με θεμα τον αστεροειδη apofis,που εδινε πολλες πληροφοριες για το πως ανακαλυφθηκε απο τη nasa κλπ και ειχα παρακολουθησει με ενδιαφερον.

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε
Ισως να ηταν η μονη του επιστημονικη εκπομπη.Οι καλεσμενοι ηταν ολοι επιστημονες,απο το προγραμμα κασινι-χοιγκενς,ο Σιμοπουλος κ.α.,και δεν μπορουσε να ξεφυγει η συζητηση απο το επιστημονικο επιπεδο.Ο τιτλος ηταν λιγο παραπλανητικος,γιατι το κυριο αντικειμενο της συζητησης ηταν ο Τιτανας και οχι καποιος εξωπλανητης.Ηταν μια προγευση της χτεσινης εκδηλωσης στο πολ.μουσειο.:D
Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr :D
Δημοσιεύτηκε
Είδα και εγώ όλη την εκπομπή του κ. Χαρδαβέλλα και ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα θα έλεγα!Πράγματι όλοι οι καλεσμένοι ήταν επιστήμονες όπως προανέφεραν.Αυτό που με νευρίασε θα έλεγα από την πλευρά των δημοσιογράφων,είναι ότι τον λόγο τον έδιναν τις περισσότερες φορές στον κ. Σ. Κριμιζή λες και οι άλλοι δεν υπήρχαν.Πάντως τα θέματα που παρουσίασαν ήταν αρκετά ενδιαφέροντα.Εκτός από το πρόγραμμα CASSINI-HUYGENS αναφέρθηκαν στην εξωγήινη ζωη, στους εξωηλιακούς πλανήτες και στην διαστημική Ιατρική. Ήταν πολύ καλή εκπομπή!

Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν.

Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου

Δημοσιεύτηκε
Μερικες φορες οι εκπομπες του χαρδαβελλα παρουσιαζουν καποιο ενδιαφερον,οπως αυτη που ειπατε.Θυμαμαι και μια παλιοτερη εκπομπη με θεμα τον αστεροειδη apofis,που εδινε πολλες πληροφοριες για το πως ανακαλυφθηκε απο τη nasa κλπ και ειχα παρακολουθησει με ενδιαφερον.

Και πέρυσι είχε κάνει μια εκπομπή ο κ. Χαρδαβέλλας για τα σήματα που μπορούσαν να στείλουν για να επικοινωνήσουν με άλλους νοήμονες πολιτισμούς και μάλιστα νομίζω καλεσμένος ήταν και,φοιτητής τώρα, ο Δημήτρης Τσαγκαλίδης(νικητής της ΝΑΣΑ το 2005).

Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν.

Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου

Δημοσιεύτηκε
και εγω εχασα την συγκεκριμένη εκπομπή!!!και πραγματικά εσκασα!μονο τα τελευταια 5 λεπτα ειδα...πραγματι ηταν από τις λιγες εκπομπες που αξιζαν αφου ολοι ηταν επιστήμονες.οποιος μαθει κατι για αναμετάδοση ας το πει...
"Αν οι άνθρωποι σταματήσουν να ονειρεύονται, η ιστορία της φυλής μας θα έχει φτάσει στο τέλος της"Arthur Clarke.
Δημοσιεύτηκε

Αξίζει ν αναφέρουμε και τους υπόλοιπους καλεσμένους, εκτός του κ. Κριμιζή που ήδη αναφέρθηκε.

Η κ. Αθηνά Κουστένη εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπ.Υπηρ. Διαστήματος, ειδική στον Τιτάνα.

Η κ. Πρέκα, καθηγήτρια Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο κ. Ροδακης, αναπλ. καθηγητής Μοριακής και Εξελικτικής στο Πανεπ. Αθηνών.

Ο γνωστός και μη εξαιρετέος κ. Σιμόπουλος.

Τέλος ο κ. Lebreton, διευθυντής του επιστημονικού προγράμματος Χόυγκενς.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχε και η συνέντευξη του Ρώσου κοσμοναύτη Πολιακώφ που έζησε στο διαστημικό σταθμό Μιρ για 438 ημέρες !

(Υ.Γ : Μήπως η συζήτηση για την εκπομπή να μεταφερόταν σε νέο θέμα; :? )

Δημοσιεύτηκε

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, ο Γαλαξίας μας ίσως να αποτελείται από 500.000.000.000 αστέρια, ενώ το 33% των πλανητών στον Γαλαξία μας μπορούν να φιλοξενήσουν ζωή. Προσωπικά θεωρώ πως είναι πολύ ποιό πιθανό να υπάρχουν κι αλλού μορφές ζωής από το να είμαστε εντελώς μόνοι μας. Προσωπικά μάλιστα δεν αποκλείω να υπάρχουν κι αλλού πολιτισμοί. Κάποιοι από αυτούς ζουν στην αρχαία εποχή, άλλη στον μεσαίωνα, άλλη στην εποχή μας και άλλοι ποιό προχωρημένοι από εμάς. Ίσως μερικοί από τους πολιτισμούς να είναι τόσο εξελιγμένοι, που να κατέχουν την τεχνολογί να διασχήσουν τις εξωφρενικές αστρικές αποστάσεις "ευκολότερα" και να εξερευνούν τον Γαλαξία μας. Ίσως μάλιστα κάποιο εξερευνιτικό σκάφος να βρίσκεται ήδη στο Ηλιακό μας Σύστημα και να μας μελετά.

Όμως δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για αυτό. Καταρχάς ακόμα δεν έχουμε ανακαλύψει ζωντανούς οργανισμούς, ούτε ένα μικρόβιο, έξω από τη Γη. Επίσης το ότι υπάρχει πιθανότητα να μας επισκεφτούν εξωγήινοι, δεν σημαίνει πως ότι περίεργο βλέπουμε στον ουρανό είναι ντε και καλά "εξωγήινο". Σύμφωνα μάλιστα με στατιστικές, μόνο το 10% των αναφωρών για Α.Τ.Ι.Α. (Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα) δεν έχει εξηγηθεί ακόμη.

"Μην κρατάτε τις πύλες του πνεύματος σας κλειδωμένες, αλλά ούτε και διάπλατα ανοιχτές" Τσαρλς Φορτ

:cheesy:

:cheesy:
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους!

Συγνώμη αν για κάποιους γίνομαι "κουραστικός" αλλά όσοι απαντήσατε δεν είπατε τίποτα για τα 2 links που έδωσα.

Θα μπορούσε κάποιος να μου απαντήσει ( και παρακαλώ να επισημάνω πως το βίντεο είναι από σκάφος αποστολής της NASA με ήχο και πως η περίπτωση ανωμαλίας της εικόνας φαίνεται τραβηγμένη) τι ακριβώς θα μπορούσε να είναι αυτή η ομάδα από κινούμενα φώτα??

Ακόμα και από το κέντρο ελέγχου ρωτάνε τι ακριβώς είναι αυτά.. :-k

Αγαπητή Μαρία Αργυρίου για προβληματισμό το έβαλα και όχι επειδή είμαι ευκολόπιστος. 8-[ Απατεώνες υπάρχουν πολλοί και πολλά περισσότερα τα "βίντεο" που ρίχνουν στο internet.

Επίσης να προσθέσω πως τον τελευταίο καιρό εδώ μέσα διανύουμε μια περίοδο ηρεμίας με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό - πιστέυω και [-o< πως θα συνεχίσουμε έτσι... :)

ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Δημοσιεύτηκε

Οντως αυτο το βιντεο πρεπει να μας προβληματιζει.Αλλα εγω προσωπικα δεν πιστευω κανενα απο τα βιντεο αυτα.Σε μια εποχη που η επεξεργασια εικονας εχει φτασει σε τετοιο επιπεδο και που χιλιαδες τετοια βιντεο εχουν αποδειχθει "μουφα",μονο αν τα εβλεπα ο ιδιος θα πειθομουν.

Υ.Γ.Αλλα μαλλον δε θα δω ΑΤΙΑ ποτε γιατι ολως τυχαιως δεν τα βλεπουν οι αστρονομοι που χτενιζουν τον ουρανο καθημερινα αλλα οποιοσδηποτε αλλος........

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε

...μην σκέφτεσαι έτσι...

Θα μπορούσε καλλιστα να δεις κι εσύ κάτι χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι ούφο..

Χιλιάδες είναι τα παραδείγματα με μετεωρολογικά μπαλόνια κλπ κλπ τα οποία τα είδαν άνθρωποι και τα πέρασαν για UFO..

Το θέμα είναι να μπορείς να εξηγήσεις τα πράγματα με τη λογική...

Αν θέλει να πιστεύει κάποιος μπορεί να βλέπει ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ όλη τη μέρα..και οπουδήποτε....ψυχολογικό είναι..

Δημοσιεύτηκε
Ε,δε λεω κατι διαφορετικο [-X

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε

Ο μόνος τρόπος να πιστέψω (πίστη… όλο για πίστη μιλάμε σε αυτό το thread… επιστημονικότατη προσέγγιση…) ότι υπάρχουν εξωγήινοι, είναι να προσγειωθεί ένας από αυτούς επάνω στο μπαλκόνι μου και να μου αφήσει φεύγοντας την κάρτα του!!! :lol: :lol: :lol:

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις θα διατηρώ επιφυλάξεις.

Σχετικά με τον Χαρδαβέλλα, κι εγώ δεν την είδα. Νομίζω όμως ότι πέρυσι το καλοκαίρι, όταν είχαν σταματήσει οι εκπομπές λόγω διακοπών, ο σταθμός είχε μεταδώσει κάποιες επαναλήψεις.

Φιλικά

PapGeo (κατά κόσμον και… Chubaka!!!)

Είδατε! Μόλις ανακαλύψατε έναν εξωγήινο!

chubaka.jpg.cf50cb837a73988e107ad21e1fe0301a.jpg

Δημοσιεύτηκε
(κατά κόσμον και… Chubaka!!!)

Είδατε! Μόλις ανακαλύψατε έναν εξωγήινο!

Γιώργο είχες δει τον Λουϊ ντε Φυνές με τους "εξωγήϊνους";Θυμάσαι τί κόλπο έκανε για να τους ανακαλύψει;. Τους χτύπαγε το κεφάλι και αν κάνανε τενεκεδένιο ήχο τότε τους κυνηγούσε. Λοιπόν..... :evil:

Ετοιμάσου στην επόμενη συνάντησή μας για το...τεστ \:D/ \:D/

Φιλικά

Νίκος Λαμπρίδης

Eppur, si muove

Galileo Galilei (1564-1642)

Δημοσιεύτηκε

Νίκο μου, μέσα σε τόσο ωραίο τρίχωμα, σου φαίνομαι για τενεκεδένιος? Αν επιμένεις όμως, εντάξει, αλλά θα μου επιτρέψεις, στα πλαίσια της αμοιβαιότητας, να σου κάνω κι εγώ το ίδιο τεστ!

Λοιπόν, για να δω, η επόμενη συνάντησή μας είναι αύριο στις 21:00 UT, 31’ νότια του Alnitak (B33). Μην ξεχάσεις να φέρεις το τάβλι!

Δημοσιεύτηκε

Μπορώ να κάνω και διαφορετικά;

Πόρτες ή πλακωτό;

Συγγνώμη για τον αποπροσανατολισμό του thread.

Φιλικά

Νίκος Λαμπρίδης

Eppur, si muove

Galileo Galilei (1564-1642)

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης