SPAIRUS Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2007 Θα ηθελα κ ενα προσοφθαλμιο με μεγαλυτερο πεδιο.Εσεις πιο προτιματε?
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2007 Προσωπικά εγώ, Hyperion με 68 μοίρες πεδίο.Άριστη σχέση απόδοσης/τιμής.
SPAIRUS Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2007 Προσωπικά εγώ, Hyperion με 68 μοίρες πεδίο.Άριστη σχέση απόδοσης/τιμής.Εχω τον 8&13 Ηyperion!!!
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2007 απο οσο εχω ακουσει ομως οι hyperion δν κανουν για πλανητικη παρατηρηση...αληθευει??? stargazeshots.com
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2007 απο οσο εχω ακουσει ομως οι hyperion δν κανουν για πλανητικη παρατηρηση...αληθευει??? Όχι, αυτό δεν είναι αλήθεια.Βέβαια δεν δίνουν την ποιότητα εικόνας ενός ορθοσκοπικού που είναι μακράν η καλύτερη λύση για αποκλειστικά πλανητική παρατήρηση.
astrovox Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2007 Το επίπεδο επάνω μέρος δεν είναι εργονομικό (αντικειμενικό) και η σχεδίαση τους είναι αντιαισθητική (υποκειμενικό). Καλά, το υποκειμενικό του σχεδίου δεν είναι λόγος να συμβουλέψουμε κάποιον για να πει όχι. Οσο για το επίπεδο, δεν έχω διαπιστώσει προβλήματα εργονομίας. Θα ήθελες για παράδειγμα να έχει eyecups; Με το μικρό eye relief δεν είναι και τόσο απαραίτητο. Πάντως ποια άλλα καλά ορθοσκοπικά μπορεί να πάρει κανείς με τέτοια τιμή (υπάρχει προσφορά με 67 ευρώ για κάποια μοντέλα σε ελληνικό κατάστημα την οποία και έχω πάρει εγώ) και άμεση διαθεσιμότητα; «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
magos_ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2007 Και εγω σκεφτομαι να αγορασω κανεναν ορθοσκοπικο αλλα τι;;;; Hellooooooo, my name is Ηλίας. http://astrocom.wordpress.com/
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2007 Με το κωνικό επάνω μέρος το μάτι πλησιάζει καλύτερα στον προσοφθάλμιο ειδικά στις μικρές εστιακές αποστάσεις. απο οσο εχω ακουσει ομως οι hyperion δν κανουν για πλανητικη παρατηρηση...αληθευει??? Δεν θα έχει την απόδοση σε οξύτητα και κοντράστ ενός καλού orthoscopic ή plossl. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
SPAIRUS Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2007 Συμφωνειτε δηλαδη ολοι για ορθοσκοπικο αλλα τι
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2007 Δεν έχεις και πολλές επιλογές: Αν θέλεις τα cone top που προτείνει ο Γιώργος, παραγγέλνεις από την University, τη μόνη εταιρεία που διαθέτει ακόμα cone tops (από όσο ξέρω) ή μεταχειρισμένα από Astromart που κυκλοφορούν πολύ φθηνά. Στην άλλη περίπτωση, παραγγέλνεις τα νεότερα HD τύπου ορθοσκοπικά είτε από την University είτε από Ελλάδα της Baader. Λάβε υπόψη και ένα ακόμα παράγοντα, ένα ζήτημα που έθιξε ο Κώστας παραπάνω: τα παλαιότερα cone top νομίζω ότι δεν είναι fully multicoated. Προσωπικά, έχω τη σειρά HD της University από 6-12μμ και είμαι πολύ ευχαριστημένος.Φιλικά,Ηλίας.
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2007 Οι ορθοσκοπικοί της Baader μόνο κι από τη άποψη ότι είναι διαθέσιμοι στην Ελλάδα, ίσως είναι καλύτερη επιλογή. Όσο για το κωνικό σχήμα της παλαιότερης σχεδίασης, πράγματι βοηθάει λίγο, αλλά κατά την άποψή μου είναι προτιμότεροι οι νεώτεροι επειδή είναι πλήρως πολυεπιστρωμένοι (οι κωνικοί δεν είναι πλήρως), και επειδή στην περίπτωση που παρατηρούμε μέσα από πόλη, το επίπεδο σχήμα τους φράζει πιό αποτελεσματικά το παρασιτκό φώς που πέφτει στο μάτι ή στο γυαλί από κοντινά φώτα (σε κάποιες περιπτώσεις αυτό το φως μπορεί να γίνει πολύ ενοχλητικό.) Επιπλέον δέχονται λαστιχένια δαχτυλίδια αν χρειαστεί, για την πλήρη αποκοπή του πλευρικού φωτισμού (οι κωνικοί λόγω σχήματος δεν δέχονται.) Ωστόσο, δεν μπορώ να μην ομολογίσω ότι το παλαιότερο κωνικό σχήμα έχει μια ιδιαίτερη - ρετρό; - γοητεία. Φιλικά Στέφανος "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
SPAIRUS Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2007 Σας ευχαριστω ολους παιδια για το ενδιαφερον Πρεπει ν'αποφασισω κ γω τωρα τι θα παρω.Παντως συνεχιζεται αν θελεται να με συμβουλευεται
astrovox Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2007 Εχεις αρκετά στοιχεία ήδη. Διάβασε προσεκτικά και αποφάσισε. Σε κάθε περίπτωση καμία πρόταση δεν ήταν κακή με την έννοια του φθηνού κακού προϊόντος. Ολα τα προϊόντα έχουν τα μειονεκτήματά τους (ακόμα και αν σε κάποια, όπως τα Televue, είναι κυρίως η τιμή) αλλά όλα είναι τουλάχιστον αξιοπρεπή. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
SPAIRUS Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2007 Πιστευω να καταληξω καπου ομως αν κ δεν βιαζομαι ομως γιατι σε 10 μερες θα κατεβω Αθηνα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα