Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδια πηρα μια philips toucam ανταπτορα και φιλτρο ir και προσπαθησα να βγαλω τον Δια,με ολα τα τηλεσκοπια που εχω και με τον ελαχιστο χρονο του 0.01 δευτερολεπτου εκθεση μεσα απο το astroart η το maxim dl,το αποτελεσμα ηταν να βγαινει υπερφωτισμενος,δηλαδη ασπρος χωρις λεπτομεριες.Θα παρακαλουσα οποιον εχει σχετικη πειρα να μου δωσει τα φωτα του.

Φιλικα.

Αποστολης [-o< [-o< [-o< [-o<

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλησπερα Αποστολη,

 

Με τετοιο χρονο εκθεσης (0,01"), ο Διας πρεπει να ειναι υποφωτισμενος. Μηπως ο Διας σου δεν ειναι εστιασμενος σωστα και σου παρουσιαζεται σαν μια λευκη "υπερφωτισμενη" μπαλα/δισκος;

 

Μιας και η Σεληνη τωρα ειναι ορατη αυτη την στιγμη, θα σου προτεινα να εστιασεις με την βοηθεια του χιλος της Σεληνης και μετα πισω στον Δια για μια δευτερη προσπαθεια.

Φιλικά,

 

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Κατέβασε το K3ccd tools 1 από εδώ:

http://www.pk3.org/Astro/index.htm?k3ccdtools.htm

(κάτω κάτω στη σελίδα)

Είναι πολύ καλό πρόγραμμα λήψης και δίνει χρόνους έκθεσης από 1/25-1/10.000 δευτ. (0.04 - 0.0001 δευτ.)

Αν ο Δίας σου είχε μικρό image scale (φαινόταν πολύ μικρός στην οθόνη) θα χρειαστείς και έναν Barlow 2x. (αν και με το χαμηλό ύψος που έχει θα είναι ανώφελο. Πάντως ο Barlow χρειάζεται και για τους άλλους πλανήτες)

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Παιδια,Αντωνη και Ηλια ευχαριστω,Αντωνη η εστιαση ειναι καλη,θα δω ομως αποψε παλι μηπως φταιει αυτο.Ηλια συγγνωμη δεν ανεφερα τον barlow 2x kai 3x που εχω, την προσπαθεια την εκανα με τον 2χ.Θα δοκιμασω με το k3ccd, το μυστικο βρισκεται στους πολυ μικρους χρονους εκθεσης φαινεται,αν και απορω που πολλοι παιρνουν video και το επεξεργαζονται με το registax.Tα k3ccd tools ρυθμιζουν το χρονο ληψης του καθε frames kai παιρνουν ενα καθε φορα η κανουν avi?.Το κατεβαζω απο το λινκ για να δω.Ειχε δυο βραδιες καλες ελπιζω να με αφησει και αποψε.

Φιλικα

Αποστολης :lol: :lol: :lol:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ναι Ηλια το κατεβασα και το ειδα, αν και κατεβασα το 1 την παλια βερσιον και το κλειδι που δινει, ειδα οτι ειναι μονο demostration kai δεν κανει save,αποψε δυστυχως εχει συνεφια και δεν θα κανω δοκιμη.Οκ ευχαριστω για ολα.

Φιλικα

Αποστολης. :lol: :lol: :lol:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Μια πολύ απλοική ερώτηση (λόγο έλλειψης γνώσεων).

Όταν χρησιμοποιείτε την web camera π.χ. την philips για καταγραφή video, την τοποθετήτε μπροστά από τον προσοφθάλμιο ή αντικαθιστάται τον προσοφθάλμιο με αυτήν? ΑΝ ισχύει η δεύτερη περίπτωση, τι μεγενθύσεις πέρνουμε π.χ. σε ένα 8'' στα 1200mm?

Ελπίζω να μην ξέφυγα πολύ από το θέμα.

Ευχαριστώ Βαγγέλης.

"Το παράδοξο του ψεύτη":

Κάποιος λέγει "Είμαι ψεύτης". Αν αυτός είναι όντως ψεύτης, τότε αυτό που λέγει είναι ψέμμα, άρα δεν είναι ψεύτης. Αν δεν είναι ψεύτης, τότε αυτό που λέγει είναι αληθινό, άρα ψεύδεται.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Βγάζουμε τον προσοφθάλμιο και την τοποθετούμε στην κύρια εστία. Η μεγέθυνση που δίνει αντιστοιχεί, αν δεν κάνω λάθος, σε έναν προσοφθάλμιο 4-5mm.
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αποστολη

μηπως εχεις επιλεγμενο το Auto ?Η φωτογραφια << βγαινει >> οπως και στου Λάμπρου ? http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=3147&highlight=neximage

 

ilae

Η philips δε θυμαμαι ακριβως αλλα αντισοιχει σε περιπου 6 ή 6,4 mm .

Γι ανα βρεις τη μεγεθυνση διαιρεις την εστιακη αποσταση του τηλεσκοπιου με την εστιακη αποσταση στην οποια αντιστοιχει η webcamera .

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης