k_cobain_4 Δημοσιεύτηκε Μάιος 22, 2004 Δημοσιεύτηκε Μάιος 22, 2004 Eimai fititis fusikhs+astronomias,+tha hthela na agorasw ena thleskopio.Epeidh den exw idea apo times,montela ktl...tha htela kapoies plhrofories+protaseis an ginetai! thanx!
MARINOS Δημοσιεύτηκε Μάιος 24, 2004 Δημοσιεύτηκε Μάιος 24, 2004 Η ερώτηση σου είναι πολύ γενική. Τι θα βλεπεις περισσότερο απο το τηλεσκόπιο -πλανήτες/Σελήνη, σφ.σμήνη/νεφελώματα, διπλούς αστέρες?Έχεις χώρο/τρόπο να μεταφέρεις να μεγάλο όργανο? Έχεις σκεφτεί να αγοράσεις πρώτα ένα καλό ζευγάρι κιάλια για να "μάθεις" τον ουρανό?Σε κάθε περίπτωση νομίζω πως πρέπει να πάρεις πρώτα ένα καλό βιβλίο για αρχάριους (όπως το Nightwatch) που έχει απαντήσεις και για τον εξοπλισμό. Χρήστος Μαρινός
antony Δημοσιεύτηκε Μάιος 24, 2004 Δημοσιεύτηκε Μάιος 24, 2004 ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΜΑΤΙΑ ΚΙΑΛΙΑ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ ΣΕ ΟΛΑ ΟΜΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ.ΡΙΞΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑ! ΑΝΤΩΝΗΣ "blackjanuaryout"
Evans Δημοσιεύτηκε Μάιος 24, 2004 Δημοσιεύτηκε Μάιος 24, 2004 Καλησπερα σε ολους!!Επειδη οπως ειπε κι ο Χρηστος ειναι γενικη η ερωτηση σου, θα σου δωσω κι εγω με τη σειρα μου μια γενικη πληροφορια: ενα καλο οργανο για ξεκινημα ειναι ενα dob(χωρις αυτο να σημαινει οτι περιοριζονται οι δυνατοτητες αυτου του οργανου) γιατι κοντολογις ειναι ευχρηστο, συνδυαζει μεγαλη οσο το δυνατον, διαμετρο με μικρο κοστος..αυτα!! Αυτα ολα γενικα, αλλωστε θα περιμενω να γινεις λιγο πιο συγκεκριμενος, απαντωντας ουσιαστικα και στα ερωτηματα του Χρηστου. Υ.Γ:αν εχεις παντως χωρο διαθεσιμο για μονιμη εγκατασταση του μελλοντικου σου τηλεσκοπιου, παρε οσο το δυνατον μεγαλυτερο, τοτε ειναι που σε απασχολει δηλαδη μονο το κοστος, γιατι για μενα το θεμα ειναι κατα μειζονα λογο οι ιντσες. φιλικα Βαγγελης
k_cobain_4 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2004 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2004 Η ερώτηση σου είναι πολύ γενική. Τι θα βλεπεις περισσότερο απο το τηλεσκόπιο -πλανήτες/Σελήνη, σφ.σμήνη/νεφελώματα, διπλούς αστέρες?Έχεις χώρο/τρόπο να μεταφέρεις να μεγάλο όργανο? Έχεις σκεφτεί να αγοράσεις πρώτα ένα καλό ζευγάρι κιάλια για να "μάθεις" τον ουρανό?Σε κάθε περίπτωση νομίζω πως πρέπει να πάρεις πρώτα ένα καλό βιβλίο για αρχάριους (όπως το Nightwatch) που έχει απαντήσεις και για τον εξοπλισμό. Loipon...kuriws toulaxiston gia ta epomena 3 xronia oi parathrhseis einai gia tous planhtes+thn selhnh.Xwro sthn ellada exw...alla den exw tropo na to metaferw sthn agglia...alla etsi kialliws exei sunefia sunexeia ara tha to hthela gia ellada.exw kanei parathrhseis me ena apta thleskopia tou panepisthmiou(0.35m(14 inch) reflector)+exw kanei mathima sxetika me tis parathrhseis.alla pleon opws to skeftomai kalutero tha htan ena kalo zeugari kialia.Mhpws tha htan eukolo na mou proteinete?+pou mporw na ta agorasw?euxaristw para polu gia tis apanthseis!
antony Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2004 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2004 ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΕΚΙΑΛΙΑ: ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ULTIMA ΤΗΣ VIXEN.ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΕΙΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ .ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. www.aktistar.gr ΜΑΘΕ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ .ΚΙΑΛΙΑ ΤΡΙΠΟΔΑ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΑ ( TOURING THE UNIVERSE THROUGH BINOCULARS ) ( NIGHT WATCH ) ( TURN LEFT AT ORION ) Η ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ Syandtelescope ΤΟΥ ΙΟΥΝΗΕΧΕΙ ΕΝΑ ΕΝΘΕΤΟ (2004 catalog) ΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΤΕΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ.Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.ΑΝ ΜΑΘΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΚΑΙ ΠΑΡΕΙΣ ΕΝΑ 8¨Η 10¨DOB ( ΑΡΚΕΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΑ ΧΩΡΑΝΕ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΝΕΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΥΚΟΛΙΑ ) ΠΡΩΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ .ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΘΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΕΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΟ SKY ATLAS 2000 DELUXE VERSION ( χρωματισμενα τα deep sky objects ) . ΤΑ ΛΕΜΕ ΑΝΤΩΝΗΣ "blackjanuaryout"
MARINOS Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2004 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2004 Εγώ ξεκίνησα απο μεγάλα κιάλια 15χ70 Celestron που τα πήρα απο την aktistar. Το κόστος είναι περίπου 100 ευρώ αλλά χρειάζονται τρίποδα και ένα adaptor στήριξης (άλλα 50-100 ευρώ περίπου). Σε κατάστημα της Αθήνας βρήκα τα 20x60 της Pentax για τα οποία έχω ακούσει πολύ καλά λόγια αλλά κοστίζουν γύρω στα 240 ευρώ. Οι μεγεθύνσεις που παρέχουν τα παραπάνω μοντέλα είναι αρκετές για να διακρίνεις τους πλανήτες - τα δακτυλίδια του Κρόνου φαίνονται (ελάχιστα) στα 15χ70 - και κάποια σφαιρωτά σμήνη ή νεφελώματα, ακόμη και τους M81 Μ82 σε καλό ουρανό λίγο έξω απο την ΑΘήνα. Με δύο ηλιακά φίλτρα (φθηνή ιδιοκατασκευή) μπορείς να δεις ηλιακές κηλίδες και φυσικά διαβάσεις πλανητών.Νομίζω ότι το αποτέλεσμα γενικά θα σε ανταμοίψει και δεν θα τα αποχωριστείς ποτέ, ακόμη κι όταν πάρεις τηλεσκόπιο. Χρήστος Μαρινός
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα