magos_ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2007 Η φορητότητα ειναι παρα πολυ σημαντικη. Τι να το παρεις το 12 αν δεν μπορεις να το κατεβασεις ουτε μεχρι το αυτοκινητο;;; Με το 8 στην εξοχη θα εισαι πολυ καλύτερα απο οτι με το 12 στην πολη. Ασε που μπορεις να φας και κανα παιδάκι στο δρόμο και να κανεις και την εκδρομη σου. Τι καλύτερο!! Εκανες πολυ καλη επιλογη. Μεταφορα ευκολη και δυνατοτήτες παρα πολλες! Hellooooooo, my name is Ηλίας. http://astrocom.wordpress.com/
akmakas Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2007 Άσχετο αλλά...χαίρομαι που βλέπω νέα παιδιά να ασχολούνται με το μεγαλείο του σύμπαντος με όρεξη και μεθοδικότητα...Κάτι που δεν έχει θέση εδώ είναι η χαζοTV και τα χαζοσύριαλ μπλιαξ!!!Ξύπνησα αργά αλλά όλο και κάτι θα μάθω δεν μπορεί!!!! www.retrovisions.grwww.retrosystem.gr
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2007 Ασε που μπορεις να φας και κανα παιδάκι στο δρόμο και να κανεις και την εκδρομη σου.Καλύτερα ακόμα, μπορείς να φας κανένα παϊδάκι στο δρόμο και να αφήσεις τα παιδάκια να μεγαλώσουν λίγο ακόμα!!
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2007 Ξύπνησα αργά αλλά όλο και κάτι θα μάθω δεν μπορεί!!!! Κάλλιο αργά.....
magos_ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2007 Ασε που μπορεις να φας και κανα παιδάκι στο δρόμο και να κανεις και την εκδρομη σου.Καλύτερα ακόμα, μπορείς να φας κανένα παϊδάκι στο δρόμο και να αφήσεις τα παιδάκια να μεγαλώσουν λίγο ακόμα!! Οπως και να το πεις το ιδιο θα φαμε οποτε.. καλή όρεξη! Hellooooooo, my name is Ηλίας. http://astrocom.wordpress.com/
Steve Karolemeas Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2007 Θεώρησε το επένδυση Υστερα απο αυτο το ευχαριστο διαλειμμα για φαγητο ,τιθεται το εξης θεμα:Με το περασμα του καιρου,σκοπος μου θα ειναι να εξοπλιζω το τηλε συνεχως με νεα αξεσουαρ και βελτιωσεις για ποικιλια και να το θεωρησω δηλαδη ως παντοτινη ''επενδυση'',η να κρατησω τα χρηματα για μια μετεπειτα καλυτερη αγορα τηλε υστερα απο χρονια;Βασικα,ποσα χρονια θα με κρατησουν οι 8 ιντσες,αν ασχολουμαι μονο με παρατηρηση;
jupiter Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2007 Πήγαινε στο http://www.astronomy.gr/index2.cfm?page=main.cfm&CFID=2032401&CFTOKEN=32689314 πήγαινε μετά στη στήλη και επέλεξε το πλαίσιο "ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ". κάνει ανακατεύθυνση....δώσε του τη διαδρομή... scooby doobi dooo!!!!!!
bouzaras Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 18, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 18, 2007 Με 8 ίντσες έχουν βγει φωτογραφίες που έχουν κάνει το γύρο του κόσμου και έχουν τιμήσει την ελληνική ερασιτεχνική αστρονομική κοινότητα. Το μέγεθος δεν είναι το παν αλλά η ποιότητα των οπτικών (που το συγκεκριμένο Δοβ δε νομίζω να την έχει κορυφαία) αλλά και η τεχνική (που αποκτιέται με εμπειρία και πολύ διάβασμα). Αυτό στο οποίο θα θέλεις σίγουρα να επενδύσεις σε κανένα χρόνο από σήμερα θα είναι μια στήριξη, κατά προτίμηση ρομποτική και ίσως μία καλή ccd κάμερα με ψύξη. Κοιτώντας ψηλά και μακριάhttp://astronomy.bouzaras.info
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 18, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 18, 2007 Το "επένδυση" έιχε να κάνει με τα προσοφθάλμια. Το τηλεσκόπιο μπορέις να το αλλάξεις ανα πάσα στιγμή και κατα τα κέφια σου (εγώ έχω αλλάξει 4 μέχρι ώρας) αλλα ο εξοπλισμός σου θα σε ακολουθεί για πολύ περισσότερο καιρό απο ότι ο σωλήνας σου.Δέν μπορείς να βάλεις κανόνες στο πόσος χρόνος κλπ, οι 8" είναι αρκετές , αλλα έχουν να κάνουν και απο που παρατηρείς, πόσο σκοτεινός είναι ο ουρανός σου, ποσο συχνά παρατηρείς, πόσο "βαρεμένος" είσαι. Υπάρχουν άνθρωποι που θα το άλλαζαν την ίδια ημέρα και άλλοι που το κράτησαν για μία ζωή.Αν θέλεις την άποψή μου είναι λάθος να ξεκινάς αναρωτιόμενος πότε θα αλλάξεις κάτι που μόλις το έχεις αγγίξει.Φιλικά, Δημήτρης
Steve Karolemeas Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25, 2007 Τεσπα,η αναμονη φτανει στο τελος της!Μεχρι την Δευτερα θα ειναι Καλαματα.Ευτυχως,θα φυγω αμεσως για το χωριο μου,με αρκετα ικανοποιητικο ουρανο,οπου ελπιζω α χορτασω deep sky!Η τελευταια μου ερωτηση εχει σχεση με την ευθυγραμμιση των οπτικων.Θα χρειαστει να παρω ειδικα εξαρτηματα(δεν θα ηθελα laser)ή γινεται και με το ματι;Δεν εχω ξανακανει την διαδικασια,αλλα πιστευω πως καποιος εμπειρος astrovoxιτης θα βρεθει απο κοντα να με βοηθησει!
Steve Karolemeas Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2007 Ηρθεεεεεεεεε!!!!!!! Σχεδον 2 μερες πριν το κανονικο!Ευκολη συναρμολογηση,και τωρα αναμονη για να σουρουπωσει.Ακομα δυσκολευομαι να κατανοησω το colimating,αλλα απο το λιγο που ξερω,τα οπτικα φαινονται καλα.Το προβλημα ειναι το κυριο κατοπτρο,γιατι φαινεται πως εχουν πεσει μικροσκοπικα αντικειμενα σαν σκονη,αλλα μαλλον απο τα πλαστικο καπακι του σωληνα.Φευγουν χωρις να αφαιρεσω το κατοπτρο;
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2007 Καλορίζικο Σταύρο και καλές παρατηρήσεις!Το κάτοπτρο να το αφήσεις όπως είναι χωρίς καμμιά προσπάθεια καθαρισμού τουλάχιστον για τα επόμενα 1-2 χρόνια. Για την ευθυγράμμιση έχεις πμ Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
akmakas Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2007 Και στο δικό μου είχαν πέσει κάτι κομματάκια από το καπάκι..Το γύρισα ανάποδα και έπεσαν κάτω..δεν ξέρω αν έπρεπε αλλά από ότι είδα δεν δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα. www.retrovisions.grwww.retrosystem.gr
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2007 Ακόμα και πρόσφατα πλυμένο κάτοπτρο θα έχει σκόνη αν το κοιτάξεις σε έντονο φως (με έναν φακό το βράδυ). Μην φρικάρεις στην πράξη δεν ενοχλεί καθόλου. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Steve Karolemeas Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29, 2007 Η πρωτη μου παρατηρηση εγινε με πολυ αγχος κατα τις 10 το βραδυ.Στησιμο,ανοιγμα εξοπλισμου και 15 λεπτα για την προσαρμογη του τηλεσκοπιου στην εξωτερικη θερμοκρασια.Πρωτος στοχος η σεληνη στα ΝΑ.Εξαιρετικα λαμπερη με αρκετα κιτρινωπο χρωμα.Αρχισα απο 48Χ και εφτασα ως 300Χ(ναι,το 4mm προσοφθαλμιο απο το Bresser του Lidl λειτουργει!).Το εντονο χρωμα της δεν επετρεπε λεπτομερη παρατηρηση.Η λυση ηταν το UHC-S!Μπορει η σεληνη να επαιρνε ελαφρως γαλαζιο χρωμα,αλλα βελτιωνοταν η ποιοτητα του ειδωλου.Δυστυχως,στα ακρα της φαινοταν το ειδωλο να τρεμοπαιζει,σαν να περνα νερο,αποδειξη του κακου seeing.Δευτερος στοχος ο Διας,οπου και παλι η θολη ατμοσφαιρα και το σεληνοφως δεν επετρεπαν να δω λεπτομερειες.Λιγο πριν ετοιμαστω για deep sky,ειδα το πιο φρικτο θεαμα που γινεται:το σεληνοφως ειχε καλυψει κυριολεκτικα ολους τους αστερισμους! Ο μοναδικος αστερισμος που φαινοταν ολοκληρος και μετα βιας(!) η Κασσιοπη.Απο τους υπολοιπους το λαμπεροτερο αστρο και 1-2 το πολυ ακομα.Αρχισα φοβισμενος πως δεν θα εβλεπα τιποτα στρεφοντας το dob στν Λυρα και το Μ57.Κι ομως,με το φιλτρο φαινεται!Εξαιρετικα αμυδρο,αλλα το ενιωθες!Το πρωτο μου DSO ειναι γεγονος! Χωρις αστερισμους για προσανατολισμο,οι μονοι πιθανοι στοχοι ηταν ο Μ51 στους ''αφαντους'' Θυρευτικους Κυνες και το Μ4 στον Σκορπιο.Κυριολεκτικα αφαντα!Σαν να ειχαν χαθει αυτα και μαζι τα αστερια της γυρω περιοχης.Με 25αρη προσοφθαλμιο 48Χ και φιλτρο εβλεπα χειροτερα απο οτι με τα 10Χ50 κυαλια!Μαλλον απογοητευτικη η πρωτη παρατηρηση,με εξαιρεση το Μ57 Ας ελπισω να εχω καλυτερη τυχη σε σκοτεινο ουρανο!
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29, 2007 Βρε Σταύρο, UHC-S φίλτρο χρησιμοποίησες στην σελήνη? Πάρε το Baader Neodymium απο την aktis, είναι μόνο στα 38 € και κάνει φοβερή δουλειά.Ειδικά στον Δία, τα σπάει
Steve Karolemeas Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29, 2007 Βρε Σταύρο, UHC-S φίλτρο χρησιμοποίησες στην σελήνη? Πάρε το Baader Neodymium απο την aktis, είναι μόνο στα 38 € και κάνει φοβερή δουλειά.Ειδικά στον Δία, τα σπάει Ειχα ξεχασει να το βγαλω,αλλα ειδα πως βολευε πολυ καλυτερα απο οτι με σκετο προσοφθαλμιο.(Αυτο το παραξενο κιτρινωπο της χρωμα κουραζε αρκετα το ματι μου)
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29, 2007 Αυτό το κιτρινωπό χρώμα οφείλεται στο οτι είναι χαμηλά η σελήνη.Γενικώς αυτή την εποχή είναι σε μικρό ύψος.Πάντως δεν συμφωνώ με αυτό που λες, αν είναι πιο ψηλά και έχει αυτό το εκτιφλωτικό άσπρο χρώμα είναι που δεν βλέπεται με τίποτα.
Steve Karolemeas Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29, 2007 Δεν εχω δει την σεληνη σε πιο λευκο χρωμα με dob,και ελπιζω μεχρι τοτε να εχω παρει φιλτρο,αλλιως με βλεπω ακομη χειροτερα απο οτι χτες.Αληθεια,σε ποιους τομεις βελτιωνεται η σεληη με το φιλτρο;
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29, 2007 Κόβει κάπως το φως και αυξάνει το contrast.Το συγκεκριμένο φίλτρο είναι κορυφαίο για τα λεφτά του!
Steve Karolemeas Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2007 Το ξεκινημα ηταν λιγο ανορθοδοξο λογω του κακου seeing και γι αυτο σταματησα για λιγο.Πριν 2 μερες ξαναρχησα,μολις συνειδητοποιησα πως η Ανδρομεδα ειναι κοντα στο ζενιθ και εγω δεν την εχω δει ουτε μια φορα!Η πρωτη μερα ηταν με κυαλια οπου λιγο πριν τα μεσανυχτα ειδα Μ31,Μ45 και ειλικρινα,για πρωτη φορα Μ42(μη γελατε,το Bresser του Lidl ηταν ανικανο για κατι τετοιο )στις 06:45 το πρωι,οπου σηκωθηκα για διαβασμα,αλλα με κερδισε ο Ωριωνας!Απο τοτε ψηθηκα! Με το dob,παλι κατα τα μεσανυχτα ειδα τις Πλειαδες,οπου τα κεντρικα αστρα ελαμπαν σαν διαμαντια.Μαγευτικο θεαμα.Συνεχισα με Ανδρομεδα στη μικροτερη μεγεθυνση(48x)χωρις ωστοσο να δω συνοδους γαλαξιες.Μετα απο εναν συντομο υπνο,στις 06:30 ανοιγα τους φακους οσο το τηλεσκοπιο προσαρμοζοταν στην εξωτερικη θερμοκρασια.Το Μ42 ηταν μαγεια,ενιωσα σαν τυφλος που βρισκει το φως του,αφου οχι μονο φαινοταν εξαιρετικα,αλλα το σχημα ηταν τελειο,οπως στις φωτογραφιες και οχι μονο μια νεφελωδης κουκκιδα.Συνεχισα με Αφροδιτη στα 240x και το χρωμα των νεφων της εξαιρετικα ευδιακριτο,κατι σαν την σεληνη σε χαμηλη μεγεθυνση.Τελος και ενω ειχε αρχισει να ξημερωνει επιασα Κρονο στα 300x.Ο καλυτερος Κρονος που εχω δει ποτε!Τελικα αξιζε το κρυο και ο χαμενος υπνος,με το παραπανω.Καλο μας χειμερινο ουρανο!
THEO-007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2007 Καταρχην να ευχηθω και γω καλες παρατηρησεις. Και κατα δευτερον εχω να πω ενα και μονο πραγμα απο την πλευρα μου σαν νεος ερασιτεχνης πανω στην αστρονομια. Η παρατηρηση ειναι ενα πραγμα φανταστικο ακομα και εαν γινεται με μετρια ορατοτητα μεσα απο την πολη. Πιστευω πως με την αστροφωτο αυτη την τρελα της παρατηρησης την χανεις με τον χρονο. Επερχεται κορεσμος. Κοιτας τις φωτο που βγαζεις και στην συνεχεια επεξεργαζεσαι μεχρι που σκεφτεσαι πριν πας για παρατηρηση "Ωχ παλι αυτο θα δω". Με την παρατηρηση δεν ειναι το ιδιο. Εχω παρατηρηση απειρες φορες ΔΙΑ και εξακολουθω και μενω ενθουσιασμενος σαν να τον βλεπω πρωτη φορα. ΕΚΣΤΑΣΗ. Το ματι μενει καρφωμενο εκει αλλα καποια στιγμη φευγει. Η σκεψη ομως εξακολουθει και μενει και την επομενη μερα στελνει παλι το ματι μου στον ΔΙΑ. Θελω να τον ξαναδω ξανα και ξανα. Να καρφωνω πανω του το ματι μου να τον βλεπω και να σκεφτομαι τρελα πραγματα. Οταν γινεται αστρονομικη παρατηρηση για μενα πρεπει να διαθετετε και φαντασια την ωρα που απο τον ερασιτεχνη βρισκεται ενας στοχος. Αυτο μεγαλωνει την αγαπη για το χομπι αυτο. Προσωπικα μου αρεσε ο ουρανος αλλα δεν το ειχα ψαξει σε τετοιο επιπεδο. Αυτη την στιγμη με το τηλεσκοπιο που πηρα η αγαπη για τον ουρανο, το ψαξιμο στοχων, η απογοητευση της αποτυχιας αλλα και η γοητεια της επιτυχιας, με εχουν ξετρελανει. Και ειλικρινα ενα πραγμα θα πω. Οχι μονο δεν με ενδιαφερει η αστροφωτογραφια πλεον αλλα θα εξοπλισω τοσο καλα το τηλεσκοπιο μου ωστε αυτα που βλεπω στον ουρανο να φαινονται τοσο καθαρα και ποιοτικα ωστε να μου εξαπτουν την φαντασια στο μεγιστο.
Altinakis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2007 ΤΗΕΟΟ7, ακριβως ετσι νιωθω και γω φιλε μου μοναχα που εγω ακομα δεν εχω δει τιποτα!!! Λιγο Δια με μικρη μεγανθυνση με το Dob 8' μου στα (120χ). Νεφελωματα, γαλαξιες πουθενα. Βασικα ο καιρος μου τα χαλαει συνεχεια και δεν μπρω να προσανατολιστω ευκολα απο αστερι σε αστερι γιατι μεσα απο το προσοφθαλμιο βλεπω πολλα περισσοτερα απο οτι σε ενα χαρτι του ουρανου. Θα εξοικειωθω ομως και πιστευω οτι θα εχω συντομα (αν αφησει ο καιρος) αποτελεσμα... Και μενα ειναι μαγικη η στιγμη οτα εβλεπα πχ τον Δια. Ημουν σαν να ημουν εγω και αυτος και κανενας αλλος. Και ηθελα να τον βλεπω ξανα και ξανα σαν ενα ενοχο μυστικο... Σε βρισκω πολυ κοντα μου γενικα στο πως σκεφτεσαι και πραττεις... Εγω δεν ειχα λεφτα να παρω τωρα μια ισημερινη γιαυτο αγορασα το Dob 8' της Skywatcher... Εσυ εκανες ενα βημα παραπερα, οποτε μην χαλιεσαι καθολου, κανε τωρα αυτο που λες. Αγορασε ποιοτικα προσοφθαλμια κτλ και μην μασαμε...... τιποτα!!! Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2007 Παιδιά με όποιο τρόπο και αν προσεγγίσης το θέμα, από την στιγμή που σε γεμίζει και σου δημιουργεί όλα αυτά τα υπέροχα συναισθήματα, είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ..... Δεν έχει σημασία η Ιθάκη αλλά το ταξίδι..... Και μπορείς να ταξιδέψεις με ένα εκατομμύριο διαφορετικούς τρόπους οι οποίοι είναι ΟΛΟΙ σωστοί....... Καθαρούς ουρανούς σε όλους..... Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
Altinakis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2007 ΤΗΕΟΟ7, ακριβως ετσι νιωθω και γω φιλε μου μοναχα που εγω ακομα δεν εχω δει τιποτα!!! Λιγο Δια με μικρη μεγανθυνση με το Dob 8' μου στα (120χ). Νεφελωματα, γαλαξιες πουθενα. Βασικα ο καιρος μου τα χαλαει συνεχεια και δεν μπρω να προσανατολιστω ευκολα απο αστερι σε αστερι γιατι μεσα απο το προσοφθαλμιο βλεπω πολλα περισσοτερα απο οτι σε ενα χαρτι του ουρανου. Θα εξοικειωθω ομως και πιστευω οτι θα εχω συντομα (αν αφησει ο καιρος) αποτελεσμα... Και μενα ειναι μαγικη η στιγμη οτα εβλεπα πχ τον Δια. Ημουν σαν να ημουν εγω και αυτος και κανενας αλλος. Και ηθελα να τον βλεπω ξανα και ξανα σαν ενα ενοχο μυστικο... Σε βρισκω πολυ κοντα μου γενικα στο πως σκεφτεσαι και πραττεις... Εγω δεν ειχα λεφτα να παρω τωρα μια ισημερινη γιαυτο αγορασα το Dob 8' της Skywatcher... Εσυ εκανες ενα βημα παραπερα, οποτε μην χαλιεσαι καθολου, κανε τωρα αυτο που λες. Αγορασε ποιοτικα προσοφθαλμια κτλ και μην μασαμε...... τιποτα!!! Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα