Achilleas Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2007 Ομως η αστρολογια θεωρει ως εναρξη της ζωης τη γεννηση και οχι τη συλληψη,γεγονος που αποτελει μεγιστο λαθος. Δεν νομίζω οτι είναι λάθος, οι συνθήκες κατα την κύηση είναι περίπου οι ίδιες χάρη στην μάνα, μόλις βγει το μωρό αρχίζει να επηρεάζεται απο εξωτερικούς παράγοντες Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2007 Εχω κανει απιστευτο τσακωμο ενα βραδυ σε ενα μαγαζι στο Πεδιο του Αρεως με μια απιστευτα ομορφη κοπελα η οποια πιστευε υπεραρκετα στα ζωδια,σας λεω μας ακουσε ολο το κεντρο της Αθηνας. Σφάλμα.....Σφάλμα.....Σφάλμα μέγιστο. Στις απίστευτα όμορφες κοπέλλες απαντάμε.."Τι ζώδιο θέλεις εσύ να είμαι μανούλα μου;" Επίσης γενικότερα να διαφωνήσω. Η ανάγκη που νοιώθει ο άνθρωπος η ζωή του να κυβερνάται απο κάτι ανώτερο απο αυτόν (δες Θεός) ή απο κάτι έξω απο τις δυνατότητές του να ορίσει (δες κάρμα, κισμέτ, μοίρα) είναι πολλές φορές τόσο ισχυρή που υπερκαλύπτει και τη μόρφωση. Πέρα απο την έμφυτη ανάγκη προσέγγισης του Θείου και του αγνωστου, είναι και μία καλή δικαιολογία για πράξεις που πάντα "φταίει κάτι άλλο" Δεν υπάρχει λόγος να κατατάσουμε τους ανθρώπους αυτόματα σε κατηγορίες (ανεγκέφαλοι, κουτοί, άξιοι περιφρόνησης) επειδή τα πιστεύω τους έρχονται σε σύγκρουση με τα επιστημονικά δεδομένα που εμάς μας φαίνονται προφανή Δημήτρης
JIMKIBOU Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2007 Στην ερωτηση γυναικων κυριως για το τι ζωδιο ειμαι απαντω ως εξης:Ειμαι Κριος! Πες μου οτι εισαι Αιγοκερως!!! Αυτο πες μου μονο, τελος!!!!!! Φιλικά Δημήτρης Κ. Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2007 Εχω κανει απιστευτο τσακωμο ενα βραδυ σε ενα μαγαζι στο Πεδιο του Αρεως με μια απιστευτα ομορφη κοπελα η οποια πιστευε υπεραρκετα στα ζωδια,σας λεω μας ακουσε ολο το κεντρο της Αθηνας. Σφάλμα.....Σφάλμα.....Σφάλμα μέγιστο. Στις απίστευτα όμορφες κοπέλλες απαντάμε.."Τι ζώδιο θέλεις εσύ να είμαι μανούλα μου;" έστω ότι σου απαντάει Λέων.... τότε τι λέμε??
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2007 έστω ότι σου απαντάει Λέων....[/u] τότε τι λέμε?? Αν είναι ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ; Και Βάτραχος να μου πεί, θα κάνω ΚουάξΑυτό βέβαια ισχύει για εσάς τους νέους, και όχι για εμένα που είμαι παντρεμένος και που η γυναίκα μου κοιτάει που και που τις δημοσιεύσεις στο VOX. Συνεννοηθήκαμε; Δημήτρης
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2007 (φατσούλα που βγάζει το καπέλο της,υποκλινόμενη)*10
koyote Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2007 Ομως η αστρολογια θεωρει ως εναρξη της ζωης τη γεννηση και οχι τη συλληψη,γεγονος που αποτελει μεγιστο λαθος. Δεν νομίζω οτι είναι λάθος, οι συνθήκες κατα την κύηση είναι περίπου οι ίδιες χάρη στην μάνα, μόλις βγει το μωρό αρχίζει να επηρεάζεται απο εξωτερικούς παράγοντες Πριν λιγο καιρο διαβαζα ενα κειμενο για την κυηση που ελεγε οτι το εμβρυο επηρεζεται και ισως "καταλαβαινει" καποια πραγματα..... Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
Achilleas Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2007 Εχω κανει απιστευτο τσακωμο ενα βραδυ σε ενα μαγαζι στο Πεδιο του Αρεως με μια απιστευτα ομορφη κοπελα η οποια πιστευε υπεραρκετα στα ζωδια,σας λεω μας ακουσε ολο το κεντρο της Αθηνας. Σφάλμα.....Σφάλμα.....Σφάλμα μέγιστο. Στις απίστευτα όμορφες κοπέλλες απαντάμε.."Τι ζώδιο θέλεις εσύ να είμαι μανούλα μου;" Επίσης γενικότερα να διαφωνήσω. Η ανάγκη που νοιώθει ο άνθρωπος η ζωή του να κυβερνάται απο κάτι ανώτερο απο αυτόν (δες Θεός) ή απο κάτι έξω απο τις δυνατότητές του να ορίσει (δες κάρμα, κισμέτ, μοίρα) είναι πολλές φορές τόσο ισχυρή που υπερκαλύπτει και τη μόρφωση. Πέρα απο την έμφυτη ανάγκη προσέγγισης του Θείου και του αγνωστου, είναι και μία καλή δικαιολογία για πράξεις που πάντα "φταίει κάτι άλλο" Δεν υπάρχει λόγος να κατατάσουμε τους ανθρώπους αυτόματα σε κατηγορίες (ανεγκέφαλοι, κουτοί, άξιοι περιφρόνησης) επειδή τα πιστεύω τους έρχονται σε σύγκρουση με τα επιστημονικά δεδομένα που εμάς μας φαίνονται προφανή Συμφωνώ απόλυτα, είναι αποδεδειγμένο οτι η ανάγκη για την οποία μιλάς είναι αποτυπωμένη στο ένστικτο του ανθρώπου, είναι απόλυτα σεβαστή και δικαιολογημένη...Εγώ προτιμώ βέβαια το Θείο, παρά το ωροσκόπιο... Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
Kepler Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2007 Εγώ πάντως όταν με ρωτάνε τους λέω τι είμαι άσχετα άμα με εκνευρίζει η ερώτηση.Δεν μπορείς να τους αλλάξεις τα μυαλά οπότε άδικος κόπος να μαλώνεις. Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Polykarpos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2007 Αν με ρωτήσει γυναίκα λέω ότι είμαι γάιδαρος με ωροσκόπο γουρούνι (λέγεται και ανάποδα ) δεν θυμάμαι να με έχει ρωτήσει άντρας
Kepler Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2007 Αν με ρωτήσει γυναίκα λέω ότι είμαι γάιδαρος με ωροσκόπο γουρούνι (λέγεται και ανάποδα Mr. Green ) δεν θυμάμαι να με έχει ρωτήσει άντραςΤι ζώδιο είσαι; Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
PapGeo Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2007 Παιδιά, για μένα τα πράγματα είναι σχετικά. Το πως αντιδρώ εξαρτάται από την κάθε περίπτωση. Τις περισσότερες φορές η ερώτηση γίνεται στα πλαίσια ανεύρεσης κοινών στοιχείων στο χαρακτήρα δύο τουλάχιστον ανθρώπων, μέσα από χαλαρές συζητήσεις γνωριμίας. Γιαυτό και αντιμετωπίζω το όλο θέμα με την αντίστοιχη ελαφρότητα. Αν διαβλέπω όμως ότι υπάρχει πιθανότητα να «σωθεί» ο άλλος, ανοίγω περαιτέρω κουβέντα. Συνήθως, μετά από δυο – τρία βασικά επιχειρήματα, η «πίστη» του άλλου για τα ζώδια δείχνει οτι άρχίζει να κλονίζεται. Αν πάλι διαβλέπω φανατισμό και αδυναμία ξεμπλοκαρίσματος, διακριτικά αλλάζω συζήτηση, αν και πολύ θα ήθελα να απαντήσω στον «πλανημένο» συνομιλητή μου, την ώρα που μου εκθειάζει τα ζώδια, με παραφρασμένους τους στίχους από το γνωστό παλαιό τραγούδι…: «Γεννήθηκες στην κιβωτό εννιά και δέκα τρία, την ώρα που οι πλανήτες σου ........ .......!» (πο! πο! πο! τί πήγα να γράψω τώρα! Φευ! Φευ!) Φιλικά (Φευ!) PapGeo (Φευ!)
Polykarpos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2007 Αν με ρωτήσει γυναίκα λέω ότι είμαι γάιδαρος με ωροσκόπο γουρούνι (λέγεται και ανάποδα Mr. Green ) δεν θυμάμαι να με έχει ρωτήσει άντραςΤι ζώδιο είσαι; Τσαντίλας με ωροσκόπο μαύρη ζώνη
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2007 και για πότε έχει εξαφαναιστεί απο μπροστά σου...
zantespear Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2007 Αν με ρωτήσει γυναίκα λέω ότι είμαι γάιδαρος με ωροσκόπο γουρούνι (λέγεται και ανάποδα ) δεν θυμάμαι να με έχει ρωτήσει άντραςΦίλε έχουμε ακριβώς την ίδια ατάκα Σπύρος
Astral-Force Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2007 πρώτον απαντάω με κάποιο άλλο είδος (κροκοδειλος , μαιμού , ρινόκερος κτλ)κι αν ο απέναντι δεν πιασει τον υπαινιγμο επιχειρηματολογω αναλογα κατεβάζοντας τους τα άπειρα και αφήνοντας πληγωμένα αυτάκια πίσω μου. πάντως το καλύτερο που έχω ακούσει ήταν απο κάποια τελειόφητη ψυχολογίας παρακαλώ "κι αφου δεν πιστέυεις στα ζώδια , τότε πως γίνεται τα άστρα να σχηματίζουν τόσο τέλεια όλες αυτές τις μορφές ζώων ε? μου λές?" πάντα είχα μια απέχθεια για τους ψυχολόγους αλλά μετά απο αυτό μάλλον αρχίζω να τους συμπαθώ γιατί προσφέρουν άφθονο γέλιοψυχο΄λόγοι και αστρολόγοι άλλωστε είναι συναφείς. και οι δυο παραμυθιάζουν τον άνθρωπο με κομπογιανιτισμούς
koyote Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2007 πάντως το καλύτερο που έχω ακούσει ήταν απο κάποια τελειόφητη ψυχολογίας παρακαλώ "κι αφου δεν πιστέυεις στα ζώδια , τότε πως γίνεται τα άστρα να σχηματίζουν τόσο τέλεια όλες αυτές τις μορφές ζώων ε? μου λές?" Ε,οχι.Αυτο παραπαει Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
draculas Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2007 Εγώ ενίοτε γίνομαι και αγενής, απαντώντας στην ερώτηση με ερώτηση: "-Έχεις τελειώσει Δημοτικό/Γυμνάσιο; Tι, ναι; άντε καλέ, δε σου φαίνεται! Μπράβο!" Κοντά είμαστε..όταν εχω όρεξη, τους ρωτάω την ηλικία τους.-Τι? 25 είσαι? μη μου πεις οτι πιστεύεις και στον Αγιο Βασίλη? Πάντως έχει πλάκα να παρακολουθώ φίλους, όταν τους διαβάζω το (λάθος) ζώδιό τους απο την εφημερίδα, και να συμφωνούν απόλυτα με την πρόβλεψη!
Darkchilde Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2007 Καλημέρα και καλώς σας βρήκα, μιας και πρόκειται για το πρώτο "τοπίκιον" στο οποίο συμμετέχω στο συγκεκριμένο forum. Εγώ παντως απαντάω ένα ξερό "Καρκίνος". Εαν προσπαθήσει να προχωρήσει η συζήτηση, απλώς τους λέω ότι δεν πιστεύω στα ζώδια, και ότι η αστρολογία δεν είναι επιστήμη αλλά τεράστιος τσαρλατανισμός από τον οποίο κάποιοι επιτήδιοι βγάζουν χρήματα, και δυστυχώς με το τσουβάλι. Επίσης, όντως διάβασα ότι το έμβρυο επηρρεάζεται από την περίοδο κύησης, και τα ερεθίσματα που παίρνει η μητέρα περνάνε και στο έμβρυο, κατά κάποιον τρόπο. Το ιστιολογιόν μου: The Dark Side of the Force and Other StoriesΕλληνικό Forum για Science Fiction και FantasyΟ Κόσμος της Επιστήμης
vasiamits Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2007 Επίσης, όντως διάβασα ότι το έμβρυο επηρρεάζεται από την περίοδο κύησης, και τα ερεθίσματα που παίρνει η μητέρα περνάνε και στο έμβρυο, κατά κάποιον τρόπο. Ναι, αυτο είναι ένα αντικείμενο έρευνας. Ο άνθρωπος έχει συνείδηση ήδη κατά την περίοδο της κύησης. Η γέννηση ουσιατικά ξεκινάει πολυ πριν απο τον αποχωρισμό του απο το σώμα της μητεράς. Αλλά αυτό δεν νομίζω οτι έχει σχέση με τα ζώδια. http://www.cool-stuff.gr/
astrovox Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2007 Εγώ προβληματίζομαι σχετικά με το πως να συμπεριφέρομαι σε όσους με ρωτούν για το ζώδιό μου κι αυτό διότι έχω γνωρίσει πολλούς ανθρώπους που ενώ πιστεύουν στα ζώδια είναι, κατά τα άλλα, αξιόλογοι άνθρωποι. Συμφωνώ απόλυτα ότι το να πιστεύει κανείς στα ζώδια είναι ένδειξη "προβλήματος" κάπου στις γνώσεις ή την κοσμοθεωρία ενός ανθρώπου αλλά κρατάω μια επιφύλαξη πριν τους απαξιώσω εντελώς. Η καλύτερη αντίδραση, την οποία και μπορώ να επιδείξω όταν έχω και χρόνο και διάθεση, είναι να τους δείξω στο ουρανό τι είναι οι αστερισμοί, τί είναι οι ζωδιακοί αστερισμοί, πότε ένας πλανήτης είναι σε έναν αστερισμό, πόσα αυθαίρετα είναι τα σύνορα μεταξύ αστερισμών, πόσο θέμα προοπτικής είναι όλα αυτά και επί της ουσίας φαινόμενα και όχι πραγματικά κατασκευάσματα... Μερικές φορές κάποιοι προβληματίζονται.... Μερικές φορές όχι... Πάντως η γνώση μόνο να κάνει καλό μπορεί, όποιος το έχει μέσα του ίσως βοηθηθεί. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
skywalker Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2007 Πες μου οτι εισαι Ταυρος αυτο πες μου μονο τελος!!!! Μη πεις τιποτα αλλο,ειμαστα πλαασμενννοι ο ενας για τον αλλο! ΤΕΛΟΣ!!!! Εριξα τετοια γελια τωρα που το διαβασα που ξυπνησα τους υπολοιπους στο σπιτι!!Να σαι καλα μου εφτιαξες το κεφι ,γιατι ηταν και ο Ερμης αναδρομος και αστα να πανε!!! Νικος Οταν εχεις ενα προβλημα,κοιτα τ'αστρα,εκει θα βρεις τη λυση...www.orionas.gr
JIMKIBOU Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25, 2007 Φιλε skywalker σε τετοιες ερωτησεις πρεπει να απανταμε και με λιγο χιουμορ! Παντα ομως με καλη διαθεση προς αυτον που κανει την ερωτηση.Εκτος της πλακας, κανω βεβαια και την προσπαθεια να εξηγησω λιγο για το ματαιο της αστρολογιας σε αυτους που με ρωτανε αλλα χωρις να πιεζω ιδιαιτερα.Εξαλλου προσωπικα πιστευω οτι υπαρχουν πολλα περισσοτερα στον χαρακτηρα ενως ανθρωπου που πρεπει να λαμβανουμε υποψην απο το εαν πιστευει η οχι στην αστρολογια!Εκει ομως που πραγματικα τα παιρνω ειναι με ολους εκεινους τους χαρτοκαφεδομεντιουμ και αστροπροφητολογους που εχουν κατακλυσει τα ΜΜΕ και οχι μονο! Που δινουν ψευτικες ελπιδες και οριζουν ανθρωπινες ζωες εκμεταλευομενοι πολλες φορες τον ανθρωπινο πονο!Δεν θα ασχοληθω αλλο με αυτους θα βγω off-topic και δεν το αξιζουν κιολας!Εξαλλου εχω σημαντικοτερα πραγματα να ασχοληθω!Ετοιμαζομαι να κατεβω για μποντι-μπιλντερ!! Τελος!!! Τωρα ειμαι στον ογκο. ΤΕΛΟΣ!!! Φιλικά Δημήτρης Κ. Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)
koyote Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25, 2007 Παντως μου δωσατε ιδεα.Απο εδω και περα κροκοδειλος θα λεω Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
Heal Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25, 2007 Τις περισσότερες φορές δίνω μια αστεία απάντηση, ανάλογα με το κλίμα που επικρατεί και τη διάθεση που υπάρχει. Αν δοθεί ευκαιρία να κουβεντιάσουμε μετά για αστρονομία ακόμη καλύτερα, με ηρεμία μπορούμε να δούμε μερικά πράγματα παραπάνω και "το μάταιον της αστρολογίας", όχι τόσο με αρνητική αντιμετώπιση αλλά με θετική.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα