Efstathios Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2007 Γειά σας. 2 φορές παρατήρησα με το τηλεσκόπιο ενώ το είχα κεντραρισμένο σε κάποιο στόχο στον νυχτερινό ουρανό κάποια αντικείμενα να κινούνται γρήγορα στο πεδίο. Δεν είχαν φωτά η τίποτε τέτοιο, μάλιστα ήταν μεγάλα και σαν διάφανα, η έτσι φαίνονταν καθώς περνούσαν πολύ γρήγορα από το πεδίο με ένα σαν καφετί χρώμα και η κίνησή τους έμοιαζε με αυτή κάποιων μικροοργανισμών που πλέουνε στη θάλασσα. Αρχικά νόμιζα ότι ήταν λόγω του αστιγματισμού που έχω, αλλά είναι μικρός και έχω παρατηρήσει κάποιες φορές τα στίγματα που βλέπω και που μάλλον είναι του αστιγματισμού και είναι μικρές τελείες και όχι σαν αυτά. Επιπλεόν δοκίμασα να κινήσω τα μάτια μου αριστερά δεξιά και είτε το έκανα αυτό είτε τα είχα τελείως ακίνητα πάλι τα έβλεπα στο ίδιο σημείο. Η κίνηση τους πολύ γρήγορη και συνήθως απο κάτω πρός τα πάνω. Θα έλεγα ότι ήταν τίποτε σκόνες που έπιανε το τηλεσκόπιο στον αέρα, αλλά το είδα μόνο 2 φορές, ενώ άν ήταν σκόνη στον αέρα θα έπρεπε να φαίνεται συνέχεια. Έχει δεί κάποιος κάτι παρόμοιο? Ή μπορεί να δώσει μία πιθανή εξήγηση? starrynights.blog
astrovox Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2007 Μήπως ήταν κάποιο έντομο; Η "διαφάνεια" που περιγράφεις μπορεί να οφείλεται στο ότι κοντινά αντικείμενα δεν είναι εστιασμένα καθώς έχεις εστιάσει στα ουράνια αντικείμενα. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Efstathios Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2007 Πιθανόν. Η κίνησή τους πάντως είναι πολύ περίεργη. Γι αυτό ρώτησα, διότι άν είναι έντομα θα τα έχουν δεί και άλλοι. starrynights.blog
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2007 Το πιθανότερο είναι να κάνουν "νερά" τα μάτια σου, το έχω πάθει κι εγώ. Κάνε ένα διάλειμμα και θα φύγουν!
Achilleas Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2007 Όντως δεν αποκλείεται να είναι παιχνίδια των ματιών, και γω το παθαίνω! Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
koyote Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2007 Αν κοιταξετε για αρκετη ωρα μια φωτεινη πηγη(πχ σεληνη με τηλεσκοπιο,ηλιος) θα βλεπετε καποια μαυρα στιγματα τα οποια θα κινουνται στο οπτικο πεδιο.Οταν μου ετυχε πρωτη φορα ανησυχησα Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
Efstathios Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2007 Όχι, δεν είναι στίγματα. Και όταν τα είδα σχεδόν μόλις είχα ξεκινήσει την παρατήρηση, δηλαδή μόλις είχα στρέψει π.χ το τηλεσκόπιο στην Αφροδίτη. Νομίζω ότι τα είδα και χωρίς να έχω κάτι φωτεινό όπως η Αφροδίτη στο πεδίο. Πάντως επαναλαμβάνω ότι κίνησα τα μάτια αριστερά δεξιά αλλά αυτό που περνούσε ήταν στην ίδια θέση, ανεξάρτητα δηλαδή απο κει που κοίταγα. Δεν αποκλείω να είναι κάτι όπως αυτό που περιγράφετε, πάντως μετά απο κείνο το βιντεάκι που είδα με τα περίεργα αντικείμενα που φάνηκαν απο το διαστημόπλοιο μόλις άναψε εκείνη η ultraviolet στήλη που αφήσαν στο διάστημα, λέω μήπως ήταν τίποτε αντίστοιχο. Θα μου πείτε τωρα, χωρίς ultraviolet πως τα είδες? Έ, απλά λέω starrynights.blog
Ηλίας Χασιώτης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2007 Floaters:http://www.weasner.com/etx/buyer-newuser-tips/eye.html
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2007 Α μπράβο! Αυτό θα έλεγα κι εγώ, είναι κάπως σα νήματα που περνάνε μπροστά από μάτια σου, αυτή η αίσθηση δημιουργείται.
magos_ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2007 Εγώ φίλε που επειδή παρατηρώ κοντά σε λίμνη είναι πολύ συχνό φαινόμενο να βλέπω σμήνη πουλιών... Μήπως παθαίνεις το ίδιο;;;; Μερικές φορές ιδιαίτερα που έχω την προσοχή μου έντονα στραμμένη σε κάτι με τρομάζουν με τον τρόπο που κινούνται. Hellooooooo, my name is Ηλίας. http://astrocom.wordpress.com/
nkoumo Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2007 Ανεξαρτητα απο το τι ειδες, πηγαινε αμεσω Χαρδαβελα ή Δρουζα. Θα καλεσουν καο μερικους "ειδικους" και θα σε πεισουν!!! για αλλλές διαστασες-Ufos-κτλ. Για κατι τετοια ψωφανε....
jupiter Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2007 Ανεξαρτητα απο το τι ειδες, πηγαινε αμεσω Χαρδαβελα ή Δρουζα. Θα καλεσουν καο μερικους "ειδικους" και θα σε πεισουν!!! για αλλλές διαστασες-Ufos-κτλ. Για κατι τετοια ψωφανε.... έλεγα και γω...δε θα άκουγα σε αυτό το thread τη λέξη ούφο? προτείνω ένα δημοψήφισμα να βάλουμε σε αυτό thread....όλοι θα ψηφίσουμε UFO στα τυφλά scooby doobi dooo!!!!!!
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2007 Floaters:http://www.weasner.com/etx/buyer-newuser-tips/eye.html Το παθαίνω αυτό πολύ συχνά και σε μεγάλο βαθμό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα